Чи приходить до ваших дітей Святий Миколай?

Тема у розділі 'Свята великі та маленькі', створена користувачем Mariya, 14 Грудень 2006.

1. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

Відповідь: Чи приходить до ваших дітей Святий Миколай?

а моє чудо ще не знає шо то таке...але їй Миколай теж шось принесе.хоч вона не розуміє і пам1ятати не буде,всеодно подаруночок дістане...чи як?правда до таких маленьких теж треба Микола запрошувати?

2. Радість

Радість Well-Known Member

:girl_haha: Зовсім не дивно. В мене десятирічний синочок минулого року ще вірив як в Миколая, так і в Діда Мороза. Але погані друзяки йому очі відкрили.:girl_haha:
    Купили сину на Миколая гру Ерудит. Давно таку хотіла, але на укр.мові не могла знайти. А тут в Антошці побачила, чому дуже зраділа. Вже не можу дочекатись, поки грати будем. Молодшій ще не вибрали подарунка. Вона намалювала сумочку, там де помадки, тіні, заколочки різні. Але чоловік дуже строго до дитячого макіяжу відноситься, тож прийдеться щось вигадувати.

3. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

Радість, просвітіть мене, будь ласка, для якого віку ця гра іскільки вона коштує

4. Радість

Радість Well-Known Member

Гляньте тут http://www.cfgame.kiev.ua/tovar.php?id=30
    Купували за 160, але була і дешевша (біля 100грн).

5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Оленкостар, Миколай і до найменших приходить, а розуміння прийде згодом. Най Миколай буде послідовним. ;)

6. olya_d

olya_d Well-Known Member

я своєму Андрійку і в 5 місяців Миколая кликала, бо як це - всі будуть з подарунками, а дитина без?

7. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

А до мене Миколай вже давно не приходить. Так прикро якось. Я дбаю щоб всі вдома мали подаруночки на Миколая а про мене ніхто не подбає. Шкода :sad:

8. Liliyah Romanova

А ти казала про то чоловікові?

9. Abraira

Abraira Чорний пояс по хендмейду

У мене в родині, Миколай - то святе! Моя баба мала чотирьох дітей, і часто не мала грошей на подарунки. Вона йшла і здавала кров, отримувала гроші і купувала усім гарні дарунки. Моя мама досі має сльози на очах, як то згадує... та і я також, бо бабці давно з нами немає, а пам"ять про неї буде ще довго жити.... Перші молитви, обряди, традиції. Діда мороза в моєї мами не було, навіть ялинки не ставили, бо піст був. До мене вже приходив Дід Мороз, але даруночки були символічними, а на Миколая найкращими, навіть від дня нароження.
    Доречі, до Дані минулого року вже приходив Миколай :) маю фотографії, де йому 4 місяці, ще не сидить, але блискучий дарунок міцно-міцно тримає... правда йому більше подобалася обгортка, але ми були найщасливішими, бо то СВЯТО і віра у ЧУДО, а я вірю в чудеса!!! :)

10. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Одного року і про мене забув, образливо було до сліз, бо я також обдарувала всіх - малою починаючи і свекрухою зі свекром закінчуючи.
    То я з горя пішла в магазинчик з різними гарненькими штучками і купила собі давно вимріяну поличку для спецій. До того рік ходила приглядалася, все шкодувала, бо трохи недешеве задоволення, а тут побачила, що ніхто про мене не подбає, як я сама не подбаю, зняла грошики і пішла штурмувати магазин. Вдома так своїм і сказала! :)
    Як показує мій досвід, найкраще підійти до чоловіка десь за тиждень до свята і запитатися, що він подарує. Не те, щоб мені щось шкодували, але ж забувають! :)

Останнє редагування: 26 Листопад 2009
  11. pravovuk

pravovuk Well-Known Member

Я сьогодні роблю собі вихідний! І біжу за Миколаєм! В останні дні не люблю цього робити! Миколай в нашій родині приходить до всіх-чого і всім вам щиро бажаю!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:girl_curtsey:

12. Liliyah Romanova

А як думаєте, самому Миколаєві теж було до сліз образливо?
    Я би таке сприйняла як випробування й можливість для особистого росту. Правда, в мене не було такого, що Миколая не було, але було, що він був страшенно скупий. :xaxa:

13. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Ого! Я в такі високі матерії не влазила.
    Це ж всього-на-всього подарунок. Ну забули за мене, ну пошкодувала себе годинку, переступила і пішла далі, все-таки мені не 3 роки, а 33!
    Зараз я за Миколая для батьків і своїх, і чоловікових (що з нього візьмеш, якщо у нього така пам"ять, що доводиться нагадувати навіть про дні народження його мами-тата), хтозна, може якраз на старість моя дитина мене потішить, як я зараз їх всіх. :)
    Впевнена, що до Марусі колись Миколай буде приходити аж чотири рази. :girl_wink:

14. Vika

Vika Well-Known Member

а я досі в свої 23роки заглядаю під подушку (а може він все таки існує).але там практично що ніколи нічого немає.родичі переважно дарують щось корисне(продукти ...).а чоловік нічого не кладе (хоча я йому завжди).а малій вже 3 рік складаєм цілу гору.

15. Sokolova

Sokolova Well-Known Member

До мене теж Миколай нічкою не приходить, а у грошовій формі від чоловіка, та я вже звикла, ну малувато в чоловіка фантазії, шо тут зробиш. Я особисто на це свято витрачаю цілу купу грошей, дуже люблю робити подарунки родичам і всім друзям. Минулого року ми скликали усіх наших друзів на святкову тематичну вечерю, подарунки для нашого малого вони дарували зразу (все пояснювали,що на вулиці Миколайчика зустріли, хоча він і так ще не дуже розумів, що то за свято і чому стільки подарунків?!). А після вечері в нас стояв великий кошик з подарунками для гостей, а синуля підходив витягував по черзі кольорові коробочки-пакетики і дарував всім присутнім. Виглядало дуже зворушливо і всі були задоволені:girl_smile: Цього року думаю програма святкування буде більш насиченою, ми вже зможемо піти на виставу з Св.Миколаєм, які будуть проводитись у місті, вдома можна буде провести певні конкурси, забави на цю ж тему і втомленими лягти спати, щоб на ранок отримати купу приємних сюрпризів.

16. Liliyah Romanova

Ну, я з огляду на корені традиції запитала. :shy: Для мене то не є "всього-навсього дарунок", то щось значно більше.
    Якщо мені щось не подарували, я сама собі теж не купую. Треба буде навчитися так робити. :xaxa:

Останнє редагування: 26 Листопад 2009
  17. popelushka

popelushka Well-Known Member

Пам'ятаю, що одного разу, коли я ще вчилася в школі, наш татко поїхав закордон, а я з сестрою залишилися з мамою самі.... І, звичайно, що Миколай був дуже бідним, приніс нам тільки мандаринки. Моя мама дуже хвилювалася через це, та й ми, не дуже хотіли йти до школи, бо усі діти хвалилися своїми подарунками, а нам було нічим. На другий день, до нас прийшла посилка від тата з різними подарунками:) Цей день св.Миколая нам з сестрою найбільше запам'ятався, та й більше ми почали цінувати це свято.

18. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Дякую! Може дочекаюсь такого свята.:girl_in_dreams:

Лілю, а я якось Андрієві сказала то він зреагував так, що то свято для дітей. Але то було тоді може почує тепер? Побачимо.:girl_flirt:

А собі подарунок я також сама купую але люблю щоб і мені також щось купили, нехай маленьке але з думкою про мене. Хоча є у мене такий собі трошки бзік що легше дати ніж брати.:girl_crazy:

19. okodemig

okodemig Well-Known Member

:) .... стіки класних ідей....
    хтось згадував за похресників ми собі з жінкою подумали всім свої (10) похресникам купити книжечки... На таку кількість діточок не дуже розженешся. А що ви купите своїм "далеким" діткам?

Рідним ще не подумали. Вони правда раді з будьякого "сюмпримзу". Особливо зі солоденьких. Старша (4,6 років)тепер вдарилася в настільні ігри - доміно, "чорний петрусь", "мемо", вчиться шашки.... Певно і Миколай їй підшукає.... А може і вашим 4-5 річним знадобляться "настільні" (я б рекомендував щось логічненьке)

20. Ольга

Ольга Well-Known Member

о ми вас доганяємо по кількості :)
    ми купили всім іграшки бо всі ще маленькі...

Тут почали вже говорити про те чи приходить Миколай до мами :) так от після весілля в мене супер щедрий Миколай відвідує! Мій муж переховує всі подарунки десь (напевне в гаражі - я туди не доходжу). Вночі викладає все на підвіконня і вранці ми прокидаємося і не знаємо за яку коробку братися! Усі отримують свої пакунки!