Чи потрібна Біблія?

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем vikad, 8 Травень 2012.

1. MarichkaR

MarichkaR Well-Known Member

Відповідь: Чи потрібна Біблія?

2. Gysochka

Gysochka Member

для мен Біблія це книга книг. Це те що Господь написав для мене. Щоб я читала пізнавала Його.Дивно що люди які називають себе християнами не читають її, адже коли лікар незнає анатомії , або юрист ненає законів ми їх вважаєм поганими спеціалістами, а коли ми не читаємо Біблії то якими ми ж будемо християнами?

3. vikad

vikad New Member

Колись історики частіше насміхалися з Біблії, коли згадувалося про "другого правителя Вавилону", та інші речі, яких не було в історії. Але з часом, розкопки довели історичну точність в Біблії, адже в Біблії є те, до чого історія (археологія) ще не докопалася - прямому змісті цього слова. :girl_haha:

4. Kapitoshhka

Kapitoshhka Well-Known Member

не знаю чи у цю тему ... Коротко : робили у селі добудову і випадково у скринці знайшли Біблію 1913 року (точніше "Коротка історія біблійна старого і нового завіта" на укр. мові уложив о. Йоан Рудович). Бабця ( народ. 1927 р) не пам'ятає звідки вона там могла взятись ( можливо, її мама колись заховала....) . Тато мій вирішив її продати, бо , напевно, багато коштує і ці гроші пішли б на благо нашої сім'ї. Чи є десь у Львові оцінки і куди б можна було звернутись ??? І ще одне : мама проти продажу, чи можна взагалі Біблію продавати???

5. L e v k o

L e v k o Well-Known Member

Чого ж не можна? Звичайно можна, але краще почніть її читати- набааааагато більше користі будете мати з того, ніж з тих грошей за котрі ви її продасте.:)

6. irushka

irushka Well-Known Member

Вибачте за примітивне питання, але яке саме видання Біблії найкраще читати? Тобто якого року і ким видане, якого перекладача? Де купувати?
    Єдина біблія яка є в мене вдома - це ілюстрована Біблія, з приміткою "для молоді", але вона настільки важко читається і здається мені, що вона дуже скорочена.

7. L e v k o

L e v k o Well-Known Member

Нормальне питання, зовсім не примітивне...
    Я особисто читаю уже давно Біблію в перекладі о.Івана Огієнка, ще є переклад Хоменка. Це найпопулярніші переклади на українську мову.
    А також мені дуже подобається останнім часом читати Біблію в перекладі Рафаїла Турконяка- дуже гарний переклад!
    Придбати Біблію у Львові можна в Ураїнському Біблійному Товаристві

8. vikad

vikad New Member

Чесно кажучи, не знаю, чи довго Ви зможете користуватися цією Біблією 1913 року - розсиплеться скоро. Як на мене, то можна її продати (якщо, звісно, вона має цінність), а собі купити нову, сучаснішою мовою, яку буде зручно читати і легко розуміти.
    Але то тільки моя думка.

---------- Додано в 11:36 ---------- Попередній допис був написаний в 11:29 ----------

Щодо "Біблії для молоді", якщо я Вас правильно зрозуміла - це книга біблійних оповідань, у яких автор переказує і пояснює Біблійні події. Краще все ж читати повну Бібілю.
    Якщо вперше читаєте Біблію, то краще було б починати з Євангелій, там розповідається про життя Ісуса Христа на землі, а потім вже переходити до "старого заповіту".

9. vikad

vikad New Member

Матвія 5:22-24. Чудові слова. Ісус прирівняв гнів до до серйозного гріха. Дійсно, як багато потрібно ще над собою працювати.