Чи освячували ви своє житло?

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Oddly, 6 Серпень 2009.

1. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Відповідь: Чи освячували ви своє житло?

А в нас кожного року в час Водохреща священник ходить по хатах і освячує всі кімнати, а грошей просто хто скільки може дає на церкву.

---------- Додано в 00:42 ---------- Попередній допис був написаний в 00:40 ----------

Ми як тільки переїхали в Брюховичі то проводили такий обряд хрещення, мені після того стало набагато спокійніше жити в хаті, все-таки це має величезне значення!!

2. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

І ми свою квартиру нову посвятили!! Отець знайомий є, в той час якраз з Канади приїжджав, от і посвятив і над нами помолився. тільки після того зважилась там заночувати!!

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Це не освячення, це кроплення свяченою водою. :)
    Хрещення - це щодо людей. А хату посвячують.
    Щось ви, Вітторіє, в словах заблукали трошки. :girl_flirt:

Останнє редагування: 2 Березень 2010
  4. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

5. TASJA

TASJA Well-Known Member

І ми коли переїхали у власну квартиру, то відразу освятили її. Якраз випало на день народження синочка (ми так не планували, священник сам в той день прийшов). Були ще наші батьки, якось так урочисто вийшло. І нам після того спокійніше на душі стало.

6. Liliyah Romanova

7. rumarka

rumarka New Member

освячували, і не один раз!
    останній раз два роки тому. коли приїжджала мама і зробили генеральний ремонт і міняли меблі!

8. Gala

Gala Well-Known Member

А у мене сьогодні священник освятив житло,мали б у уже давно освятити,але все ніяк не могли зібратись.Ми добудували 2 кімнати,мій брат збудував собі з другого боку будинку теж .І от нарешті сьогодні ми посвятили ,а кожний рік священний після Йордану ходив і теж святив свяченою водою,а сьогодні відправив таку спеціальну службу освячення.,так добре на душі...

9. Liliyah Romanova

Це не свячення хати, а кроплення свяченою водою.

10. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

11. Poema

Poema New Member

Дівчатка, скажіть, будь ласка, а ті хрестики, які малюють при освяченні житла, потім залишають надовго слід на стіні? Бо ми знімаємо квартиру, а нашій господині то може не сподобатися.

12. Liliyah Romanova

Залежить від стін, думаю. Ми теж винаймаємо - на стінах нічого не видно.

13. Trumbumbulja

Trumbumbulja вперед до мрії

Два роки тому я жила в гуртожитку. Після декількох суїцидів священик освячував кожну кімнату. Всі були тільки за!

• Креативно Креативно x 1
  14. Zvizda

Zvizda Well-Known Member

Ми освятили нашу квартиру відразу після ремонту.
    В нас на всіх стінах нічого не видно, а от на кухні видніється хрестик. Правда в нас там голубі шпалери, можливо тому і видно.

15. Sertce

Sertce Member

Ми теж освячували.

16. Virna

Virna Well-Known Member

Ми теж на Йордан після церкви квартиру покропили, а от про хрестики я забула:girl_blush2:

17. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Бо їх священник малює лише при освяченні, а не кропленні хати. Нам отець при посвяченні хати такі малесенькі хрестики намалював, що вони зовсім в очі не кидаються - він сам так казав, що розуміє, що величезні ні до чого. То ж тільки символ, головне що за зміст є за тим.

18. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Ми як купили квартиру, зробили ремонт і відразу запросили священника. Похрестили Максимка і освятили хату. На кожній стіні у нас хрестики. А тепер щороку на Водохреща кропимо усі кімнати. Так як зараз знову ремонт, то тримаємо водичку, щоб потім покропити.

19. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

А до нас вчора приходив священник кропити хату. Маю сумніви чи то був священник: забіг в квартиру, побігав-протараторив щось, тяп-хляп, дав поцілувати хрест, в пакет кинули йому гроші і то на бігу, бо вже йому відкрили двері сусідньої квартири...І ще одне: жодного разу не бачила цього священника в нашій маленькій церковці, до якої постійно ходимо, і в якій власне записались на кроплення. Знаємо там всіх священників.
    Минулого року, то прийшов священник, якого ми знаємо, попросив провести до ікони, там стали, змовили молитву, пішов по всіх-всіх кімнатах і приміщеннях кропити, потім гарно нам побажав, побесідував, що дуже любить молоді сім*ї, які ходять до церкви і шанують традиції, і щоб на наступний рік нас було вже троє. Так душевно і файно було на душі.
    А от вчора, я навіть не встигла зрозуміти, що то було. То могли бути з якоїсь іншої церкви або взагалі не священник?

20. Artemida

Artemida Well-Known Member

Аналогічно:girl_yes: І кімнати, і всіх мешканців:girl_smile:

Міг бути хто завгодно. Зараз просто "золотий" час для священників і лжесвященників. Ніхто ж у нього папери не перевірятиме, а більшість християн відкриють двері і дадуть гроші. У моїх батьків, пригадую, протягом тижня після Водохреща до хати приходив і священник з церкви (куди ходимо), і з польського костелу, і з каплички на хуторі і ще там якийсь...Сезон:girl_smile: