Чи не забагато ми святкуємо?

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Зорянівонька, 20 Січень 2011.

1. рижик

рижик Well-Known Member

Відповідь: ЗАбилам би!

А до чого тут обжорство?!! Чи ви сонячним світлом харчуєтесь? Кожна господиня, особливо на свята, хоче приготувати щось смачненьке, щоб самому поласувати, гостей мати чим пригостити. Чи у вас є "скатерть-самобранка":girl_in_dreams:, бо більшість жінок все це робить своїми ручками.:ed4d70def841dc74b57

2. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

дуже легко говорити коли тебе нічого не обходить і щей щоб тобі подали. Приходиш, сидиш і чекаєш, коли подадуть. А й консервою не обійдеться, бо сподіваються і вареників і борщу і куті.
    Якщо для прикладу відпускають в 6-тій вечора, а в 9-тій вже починається Служба в церкві, а тобі ще треба годину добиратись додому то що тоді за Свята Вечеря?

3. Bursukanja

Bursukanja Well-Known Member

Гарно, коли є Свято. Ти його чекаєш, готуєшся, розумієш, що це чудовий день і унікальна нагода побути разом із своєю родиною. Особливо, якщо дехто у сім’ї багато працює, та ще й далеко поза домом. Свято - це нагода зібрати та об’єднати сім’ю. Свято - цо коли ти вийшов до центру, а там зачинені кав’ярні і магазини, які прцюють по вихідних...і ти усвідомлюєш, що свято - усюди!
    А що злить (гірше слово для уособлення цього притримаю) - це те, що всі ледарюють між святами, і від Нового Року все завмирає, бо чекають Різдва, а потім - Старого Нового Року, а там і Йордан! А потім - "відходять". А це дуже паршиво...

4. sani

sani New Member

та бо тільки про те і переживаєте(пишете) щоб було що їсти і гостей і тп...
    таке враження що люди їдять раз чи два в рік на Різдво і на Великдень...
    В святі НЕ ЇДА є основне, не їда... а особливо в релігійному святі!

я до того всього простіше ставлюсь і мені від того ох як набагато легше...

5. apelsyn

apelsyn New Member

Я все-таки вважаю, що Водохреща - це не Івана, не Петра і не Марії. Одне з найбільших свят в році. Не розумію навіщо на Йордань робити робочий день, а 1го травня- аж 2-3 вихідних.

В позаробочий час (в цьому році, я маю наувазі) в церквах св"яту водицю не наливають.

В Свят Вечір їда- дуже важливий елемент свята. По традиції 12 пісних блюд.

6. kira lv

kira lv Member

Допис від solomka
    поважати свята інших людей потрібно[/quote] Я особисто не була в Ізраілі, але чула, що там в суботу, навіть хліба не купиш. І чого то вони не поважають християн, які там проживають. А в мусульманських країнах, то я мовчу, як нас поважають (хіба в курортних "резерваціях")

От за що "возмущатися" треба. І на рахунок пиятства, коли свята зайвий привід "нахрюкатися до поросячого визгу", а не піти до церкви. Я згідна, що в християн практикуючих таких свят десь 4-5 в році по 1-2 дні і , повірте, Романа, Катерини, Андрія і т.д. сюди не належать

7. sani

sani New Member

тицніть мені пліз, місце в Біблії де про той важливий елемент свята написано, і 12 пісних блюд...

та будь яке село під львовом поїдьте, там через день незрозуміло яке свято, і при тому що "релігійне" і працювати неможна...
    особливо мене бісить той факт коли сидиш чекаєш сухої погоди(бо як завжди дощі) приходить сонячний ОДИН день, а то якесь там хз що... "релігійне" свято і "працювати неможна" і ні один абореген не працює бо "неможна" набухаються, а потім ще три дні відходять і знову дощі... а потім кричать гречки нема, пшениця погнила і тп...

треба ці всі дописи напевно попереносити звідси в окрему тему, до поточної теми не дуже стосуються..
    хоча забив би тих святкувальників
    хватить займатись обжорством та п"янством(що і є гріхом) і оправдувати це релігійним святом!

8. Amrita

Amrita Member

Ви праві, у Біблії про 12 пісних страв нічого немає, але ж у всіх українських родинах так з діда-прадіда заведено Святу Вечерю готувати, і річ тут зовсім не в "об"їданні", - навіщо ж від цієї чудової традиції відмовлятися ?

9. Donner

Donner Member

Ну, як на мене, це занадто. Традиції є у всіх народів і їх прийнято шанувати. Тим паче, що це навіть дуже гарна традиція, коли збирається родина, коли спільно готують святу вечерю. Я так зрозумів, що в попередніх дописах йшла мова про "галичьких біжнешменів", які самі не проти тиждень підряд гульнути, а людей заставляють працювати. Є таке, при чому, що багато цивілізованих власників бізнесу з Заходу все-таки шанують місцеві звичаї. Хоч, як не крути, а святкуємо ми таки забагато й дуже часто зовсім не в християнському дусі.

10. solomka

solomka Active Member

цілком підтримую, ще не так давно в нас ніхто не знав про свято Валентина, хелоувін, а тепер з кожним роком все більше святкують

11. La esposa

La esposa Moderator

якщо я подала готування їжі як приклад, то не означає, що нам би тільки обжертися. А поприбирати? а жінка вам сорочок-штанів не прасує?

знаю, що то не до мене, але ви все звалили в одну купу.

Ну для чого кому знати, навіщо людина в святковий вечір проситься додому? просто, якщо вже в цей день тебе з роботи відпустили, то не йди до когось на роботу і не влаштовуй йому бучу, "бо ти на робочому місці і 17:45 ти ще маєш бути там".

12. sani

sani New Member

Ну от до чого я і веду, що треба відділити мух від котлет... і розібратись що ж ми насправдя святкуємо, і як.. і чи взагалі треба. Чи то християнське свято, чи то язичницьке, чи то гамериканське і тп... а то в нас
    люди хочуть пересвяткувати УСІ свята УСІХ релігій і народів(або ремікси з них - наприклад святкувати язичницьке свято на християнський манер)..
    а потім, ще жаліються чого ж то ми так погано живемо...

бллллліннн, не ту взяв... ні не прасує, я сам :sad:

та канешно що не до вас :) в загальному

Що я думаю, нетреба нам так багато держаних тай ще так званих релігійних свят, які ніхто незнає чому але "працювати неможна". Є основні свята 5-7 днів в рік. от в ці дні працювати нехай буде неможна.. А в інші дні нехай працюють усі, а хто ж по якихось причинах неможе, чи нехоче той завжи собі раду з тим дасть...

13. solomka

solomka Active Member

знову ж таки - все зводиться до того, що це потрібно вирішувати на державному рівні: ні я, ні Ви цього не змінимо. Я би нічого не мала проти працювати 8 березня, 1-2 травня.

14. sani

sani New Member

ще би якось втовкмачити селюкам що усі ці аля Івана, Петра, Марії і тп працювати можна і треба :)

15. robik

robik Member

Працюю зараз в приватній фірмі. Ніхто не заставляє працювати, хочеш - працюй, не хочеш - йди додому, назавжди :girl_cool:. Моя робота дає мені і дітям можливість добре жити і гарно святкувати. Можна сидіти вдома і сушити сухарі, і злитися на владу, устрої, і як все погано. Колись, пригадую, на Пасху у вівторок наш колектив дуже хотів ще вихідний, бо то свято велике, раз в році, то власник сказав - без питань, але якщо ви такі відповідальні християни, то зустрічаємося на 11год на Службі. І всі питання відпали. Не треба прикриватися святами.
    Ми егоїсти, хочемо самі віддихати, а сфера обслуговування і торгівля хай працює. 6 січня, на Святий вечір перед Арсеном (Патона) в 17,30 машин було мамадарагая. Кого ж вони (продавці, консультанти, адміністратори) обслуговували? Тих, хто ще щось забув прикупити. А спланувати наперед, скласти списки покупок і закупитися 5 тяжко?
    Мені подобається, як з тими святковими-вихідними зробили в Естонії після розпаду Союзу. Всього 3 вихідних на рік - Різдво, Великдень, День Незалежності.

16. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

ще би якось втовкмачити тим міським мудрагелям, що поважати треба і селюків і їхню думку...
    а хто так хоче працювати - хай працює хоч в 2 зміни. А релігійні погляди людей і їх право на дотримання традицій треба поважати.

---------- Додано в 10:52 ---------- Попередній допис був написаний в 10:48 ----------

Вже тоді краще так, ніж в нас ще купа незрозумілих вихідних

17. Donner

Donner Member

Але то вже ми виходимо поза рамки теми.

18. sani

sani New Member

ша ;) я сам селюк :ninja: якщо можна так сказати
    от з роботи приїзджаю на годинку в село, щось хочу зробити, а "неможна" бо то сьогодні якесь там щось там... і сусіди криво дивляться як починаю молотком гримати...
    а самі потім від заздрості давляться...
    Я ж їх поважаю не заставляю працювати... хай собі самі рішають.

Так а чому чекати щоб дали, якщо можна самому продавати наприклад тож "фермерське" молоко і мати більше... не треба чекати, не дадуть, ніхто!

19. Donner

Donner Member

А, то зрозуміло... Знаойма ситуація. Теж "забив би":)

20. Azza

Azza Member

Кидайте в мене каменем, що хочете робіть, але такими не можна бути. Ви знаєте того кожного селюка щоб так про нього говорити, чи судете по собі. Новий рік всі би святкували два дні до і два після, а дотриматись традицій на Святий вечір які започатковані за діда прадіда то це вже важко, бо 12 страв, цілий день постити, нічого такого не їсти. Такі запозичені свята кращі, роби що хочеш аби весело було. Тож нема чого спихати на Іванів і інших селюків, те що вам не до вподоби.