Чи можуть християни пізнавати інші релігії?

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Neverland, 24 Серпень 2009.

1. L e v k o

L e v k o Well-Known Member

Відповідь: Чи можуть християни пізнавати інші релігії?

Ваш приклад практикування акупунтури знайомими католиками для мене зовсім не є переконливим (католики ще багатьма такими речами займаються, котрі ну зовсім не є Божими...). Так само як і для Вас не є переконливим мій приклад з місіонером і демонами...Правда?
    Та й з Ваших слів видно, що й у самій церкві немає однозначної відповіді стосовно цього: священники "старої закалки" забороняють, священники нової закалки дозволяють...:
    Ну, напевне, він у Вас священник "нової закалки"...:)

В принципі, наразі практика голковколювання і як це діє на фізичному рівні, ще не вивчена офіційною медициною...
    І поки що особисто для мене дуже вагомим аргументом того, що акупунтурою не варто займатися, чи брати сеанси такого лікування є те що ця практика тісно пов"язана зі східними релігіями і окультизмом!

2. Mokka

Mokka Well-Known Member

В принципі, в цих гілках я не дописую, оскільки вважаю, що не дуже ще в цьому розбираюсь, хоч і цікавлюся, але не втрималась...

Самеи так, ЩЕ НЕ ВИВЧЕНА! Тобто достеменно ще нічого не відомо, але ви вже настроєні негативно. Але ж Neverland написала, що людині від цього стало легше. Це не є вагомішим аргументом? А якщо крім цього більше нічого не допомагає? Людині мучитись від астми, чи не дай Бог померти і зробити нещасливою всю свою сім'ю????
    Просто з такими поглядами можна дуже далеко зайти....

• Подобається Подобається x 2
  3. Neverland

Neverland Well-Known Member

Levko, з ваших слів виходить, що пізнавати нічого нового не варто, бо воно МОЖЕ бути чимось злим чи не добрим. Мені чомусь одразу нагадується приклад такий: Галілей теж свого часу мав конфлікт з католицькою церквою, через свою теорію геліоцентричності :) І все ж виявилось що Земля не плоска в результаті і не сонце обертається навколо неї :) Мені здається що люди просто своєю упередженістю і страхом самі перекривають собі можливість розвитку. Не можна достеменно щось знати, не перевіривши самому. Є дуже багато різної літератури зараз і окультної і ні, і де правда де брехня - не розбереш. Тут можна або просто вірити, або перевіряти. Я завжди обираю другий шлях. Поки що він мене не підвів. Зрештою можливо лише мені він підходить, іншим він буде згубний. Просто наїздити на щось лише з чиїхось слів, не спробувавши самому не приносить честі.

• Подобається Подобається x 1
  4. L e v k o

Я би сказав, що налаштований швидше насторожено, ніж негативно...
    А налаштований так - бо такі практики пов"язані з окультизмом!!!
    І те, що можна состерігати якийсь позитивний фізичний ефект від голковколювання, зовсім не означає, що це сто процентів від Бога...

5. Mokka

Mokka Well-Known Member

Я розумію вас. І який тоді вихід?

6. Яруська

Яруська Well-Known Member

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.

Окультизм - містичне вчення, що визнає існування надприродних (окультних) сил і можливість спікування з ними за допомогою магії.

ГОЛКОТЕРАПІЯ -(Вікіпедія) Лікування введенням голок у нервові вузли, розташовані в певних точках на тілі людини для покращення кровопостачання відповідних органів.

І де тут магія і чари?:girl_in_dreams:

• Подобається Подобається x 4
  7. L e v k o

Мені завжди допомагає розібратися де правда, а де брехня Слово Боже...Ним і керуюся...
    А якщо і не впевнений у чомусь, то утримуюся від якихось кроків проб і перевірок на собі, поки не впевнюся точно де правда, а де ні.
    А я перший ...:)

8. Олюнька

Олюнька Well-Known Member

Думаю, в цій ситуації багатьох насторожив факт того, що самі сеанси голковколювання проводив, як тут написано, цигун. Тобто, якщо б цей знайомий відвідував ті ж сеанси, але, приміром, у звичаного медика, це не викликало б такого резонансу. Йдеться про те, що з людьми, які якось повязані з окультизмом, краще спілкуватися дуже обережно (або триматися від них подалі), а надто не можна довіряти їм свого здоровя.

9. Mokka

Mokka Well-Known Member

А мені здається, що справа саме у методі лікування, бо саме воно пов'язане з окультними науками.
    Я так і не зрозуміла, який тоді вихід для хворої людини з такої ситуації... не подумайте, будь-ласка, що я питаю, бо хочу ще раз самоствердитись в своїх переконаннях, я насправді хочу зрозуміти...

10. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Цілком переконливий, але не як для всіх, а як для окремих осіб.

І не знаю, чим таким католики займаються, але той чоловік є надзвичайно побожним і направду добрим християнином. Йому на навчання в Китаї давав благословення один із Патріярхів наших навіть, але не пригадую котрий, чи той, що зараз є, чи вже покійний...

А ви акупунктуру як медицину не сприймаєте?

11. Neverland

Левко, я вас цілком розумію. Але помітьте, всі течії і секти виникають на основі першоджерел, не з пальця ж вони висосані? Отже і трактовка виходить в різних людей своя. Кожен бачить те що може/хоче побачити. Тому однозначно стверджувати не заглибившись в якесь питання чи воно є добре чи зле, не можна. Звісно кожен буде стверджувати що моя хата - краща, але в мене думка така: Бог один - шляхи доступу різні.
    П.С. Стосовно окультизму :) В вузькому сенсі слова, Буддизм і його течії, як релігія НЕ є окультизмом, в широкому сенсі слова, ВСІ релігії, є окультизмом. Тому не варто змішувати в даному контексті ні голкотерапію, ні східні релігії з окультними вченнями :)

12. Liliyah Romanova

Мабуть, так і є. Сказав, що то нагадує йому середньовіччя, коли рахували, скільки демонів може сидіти на кінчику голки. :)

Так, але вони погано знають Слово Боже й теорію. Нераз чула на проповідях таких отців єресі, а про те, що все чуже для них секта, взагалі мовчу.

Порятунок чого важливіший? Чи здорове тіло - це мета нашого життя? До речі, це своєрідна сучасна релігія, гасло якої "бути щасливим і здоровим". Кожен з нас помре, рано чи пізно, і сім*я та близькі повинні це знати, по ідеї. Зрештою і сама людина також. Хіба ні? Я не вважаю "щастя й здоров*я" найвагомішим аргументом. І смерть близької людини - це не теж не найбільше нещастя, яке може спіткати сім*ю. Біль - так, але не нещастя.

28 І не лякайтеся тих, хто тіло вбиває, а душі вбити не може; але бійтеся більше того, хто може й душу, і тіло вам занапастити в геєнні.
    (Матв.10:28)

Останнє редагування: 26 Серпень 2009
  13. L e v k o

Звернутися в щирій молитві до Господа, щоб Він уздоровив!!!!!

14. Liliyah Romanova

Це трошки не той випадок. Порівнювати можна рівноцінні речі, а випадок із Галілеєм - це не було питання віри, просто Церква вирішила контролювати сфери, які не повинна була контролювати. А окультизм, магія - то питання віри й тут Церква має повне право висловити своє бачення, аби її вірні знали, що й до чого.
    А якщо ні?
    А що каже Біблія про голкотерапію? А ще в мене питання трохи поза темою, але давно цікавило, що вона каже про контрацепцію, бо от про перерваний акт є, а про контрацепцію не знайшла.
    Я вже писала, Христос каже "бери свій хрест і йди за мною". А про чудесні уздоровлення людей ми нераз чули.
    До речі, дружина лікаря, про якого я тут вже писала, вилікувала свою тяжку хворобу молитвою й постом.

15. Neverland

Я цим прикладом хотіла показати те, що не все, на що спочатку накидаються зі словами "То є диявол і єресь" є таки тим дияволом і єрессю. Ну але зрештою на все нове завжди так реагують.
    До речі, східні релігії більш шанобливо ставляться до інших :) Буддизм визнає Христа - сином Божим, а Будду Богом не вважає, лише просвітленим, це так, нагадалось. І ще є в буддизмі є притча, яка можна сказати "об"єднує" всі релігії воєдино, бо ціль одна, називається "Недалеко від буддизму", якщо матиму час то напишу коротко. Всі течії, які виникли на основі східних релігій, дуже демократичні я б сказала, принаймі з придставниками яких я мала нагоду спілкуватися. А от ті, які виникли на Заході (Зокрема Західна Європа), дуже категоричні. Тут моє добре, а чуже зле. Ну це мій особистий досвід, якщо хтось мав інший, нехай мене виправить.

16. L e v k o

Я так не вважаю.
    Слово Боже каже, що є два способи проникнути в духовний світ, у сферу надприроднього:
    1. Через Святого Духа;
    2. Через диявола.

Без сумніву що буддисти, чи інші східні течії проникають у сферу надприроднього.
    Але чи через Святого Духа?

17. Liliyah Romanova

Консервативність Церкви - це її фундамент свого роду. Вона не може приймати нове надто легко. Як на мене, це дуже мудра позиція. Почекати років з 50, подивитися, що протягом цих років з певним питанням стане й тоді думати... :)

У Буддизмі є віра в Бога?
    Особливо мусульманство. Якщо мусульманин охреститься - йому смерть. ;)
    А Ісуса вони як пророка теж визнають, і до Марії шанобливо ставляться. От лиш мусульманство вважають найвищою релігією, відповідно перехід з мусульманства на будь-що інше - це деградація.

А в чому демократичність??
    А юдеї теж демократичні??
    То хто демократичний? Релігії чи представники?

А християнство виникло де?? У Західній Європі?
    Тобто поза християнством нема віри й спасіння?

18. Neverland

L e v k o, вже кидали матеріал з вікіпедії, що таке окультизм. В широкому сенсі це просто релігія, християнство, іслам, буддизм, що виходить з визначеня окультизму. У вузькому - це вчення, яке бере основу від вчення про магію Папюса. Себто все, що пов"язане можна так сказати з нечистим. Але якщо чесно не бачила ніде в буддизмі якихось натяків на речі, пов"язані саме з такою трактовкою окультизму.

А нам хтось дає гарнтію що саме християнське вчення правильне? Я думаю що цю саму фразу моєе сказати представник будь-якої релігії, бо він має таку саму впевненість у своїй...

Лілю, перепрошую за плутанину трошки, я відношу мусульманство до гілки західних релігій, а до гілки східних - атеїстичні буддизм і єжи з ними. За Юнгом такий поділ.
    Релігії демократичні.

Останнє редагування модератором: 26 Серпень 2009
  19. L e v k o

"І нема ні в кім іншім
    спасіння. Бо під небом нема
    іншого Ймення (окрім Христа), даного людям, що
    ним би спастися ми мали" Дiї.4:12

Хоча не зрозумів, Лілю, чому мене про таке питаєте- самі добре це знаєте що нема...

Цікаве запитання...
    На нього не можна дати якоїсь переконливої відповіді...
    І шо би я не відповів- воно Вас не зможе переконати в правильності, чи істинності Християнства..., поки Господь не стане Вашим Татом....

Чомусь в голові виникла така асоціація відносно цього:
    Я одного разу запитав свою чотирирічну доню про те звідки вона знає, що я її тато. Вона розгублено усміхнувшись, відповіла: "Бо ти мій тато..."
    Думаю якби вона була старша, то би відповіла, що я її люблю, проводжу з нею час, спілкуюся з нею, втішаю її, турбуюся про неї, роблю її подарунки і.т.п.

Так само я на Ваше запитання можу відповісти тільки як мала дитина: "Бо Він мій Тато!"
    Не думаю, що представник, якоїсь їншої релігії, може таке сказати про свого бога...

Останнє редагування модератором: 28 Серпень 2009
  20. Яруська

Яруська Well-Known Member

мдааааа....тут вже серйозним фанатизмом пахне:girl_in_dreams: