Чи можна вишивати (в'язати тощо) у неділі й свята?

Тема у розділі 'Теревені', створена користувачем Liliyah Romanova, 23 Листопад 2006.

1. Orman

Orman Модератор-бомба

Відповідь: Чи можна вишивати у неділі й свята?

це головне! А ви собі правду знаєте :)

2. WildWind

WildWind Member

Моя бабуся вважала великим гріхом брати голку в руки в неділю чи у свято і мене мама так виховала. Хоча і розумію що зараз один священник дозволяє, інший ні)) але в голові якась перепона.. ну не можу взяти голку в руки і все, все здається, що бабусі то не сподобається, хоча я її практично вже і не пам'ятаю...

3. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Те саме хотіла написати. І розумію, що гріха в тому немає, але вишивати не можу в неділю і свята. А через себе переступати не бачу потреби.

4. Orman

Orman Модератор-бомба

так ніхто ж не примушує вишивати, не йде вам в неділю ну то так тому і бути :). Ні то ні.

5. simona

simona Well-Known Member

На мене теж всі знайомі, родичі "наїжджають" мов то гріх у вихідні і свята. А я нічого гріховного не бачу - для мене це такий самий вид мистецтва як і малювання, музика, танці.

6. Orman

Orman Модератор-бомба

а ви то сильно не афішуйте. Я чесно навіть не знаю як моя мама ставиться до вишивки в неділю і свята (треба спитати) :).

7. simona

simona Well-Known Member

Так чому не афішувати, що є то є.:girl_smile:

8. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

То й не беріть. Суть такої проблеми в тому, що вона індивідуальна, а не для всіх.
    Я у п'ятницю вишивала, і в суботу. А що було робити, поки Роман у церкві то сповідав, то служив... Зрештою, ми і так із Дарком майже на всіх богослужіннях були, ну але ж не буду по кілька Літургій відбувати, мені однієї досить. Так що поки наш татко був у церкві, ми собі з Дарком або в парку були, або в кімнаті, а щоби не сидіти склавши руки, я собі вишивала...
    Скажіть, що то ваша совість, і ви вже людина доросла, аби за власні вчинки відповідати.
    Коли мама мене спитала, чи то можна так у свята вишивати, я спитала, чи телевізор дивитися краще? Чи просто сидіти, руки склавши? І тут ще раз завважу, що треба враховувати, що ми з Дарком цього року хіба Царські Часи пропустили, а на решті богослужінь були, на всіх.
    Я того не афішую, але як спитали, то відповіла. :)

До речі, із цим вишиванням мені завжди і смішно, і сумно, що люди цю одну муху цідять, при тому ковтають сотні слонів...

9. Shkatulka

Shkatulka New Member

Я в дитинстві думала, що вишивати на свята гріх, бо в нашій сім’ї так всі вважають. А тепер змінила я свою думку, бо не бачу в такій роботі гріха.

10. Liliyah Romanova

Відповідь: Полімерна глина, ліпка - вироби, поради

А відки такі висновки? І чому не можна ліпити? Тим більше для задоволення. :dntknw:

11. Abraira

Abraira Чорний пояс по хендмейду

Певно тому, що роботи ті все-одно підуть на продаж:girl_sad: вже давно помітила, що як запрацьовуюся і ліплю з суботи на неділю, маю потім клопоти зі здоров"ям.... Мо то психосоматика, але у будь-якому разі підсвідомість мудріша (мовчу вже про Вищі сили) показує мені но-но до недільної праці, треба себе шанувати. А я з завалами по замовленням не встигаю ліпити для власного розвитку і "для душі", а без того я не можу, бо стане конвеєр, чого не переношу. Так мені закортіло спробувати ту техніку, в якій кулони зроблені... осьо спробувала, тепер п"ю ліки :girl_mad:

12. Liliyah Romanova

Я вже три неділі підряд прибирала в хаті. Ну от прорвали мене гормони саме по неділях. :xaxa:
    Лише раз захворіла, але то тому, що реально перепрацювала. Зробила стільки всього, що не дивно, що ледь не зімліла. :girl_crazy: Я ледве дихала після того, але хата блищала.
    Зате суботи тепер святкую залізно. Байдикую чорно. :xaxa:

Я таки думаю, що то ти сама себе більше налаштовуєш, ніж що дійсно на тебе кара сходить. Трохи простіше до того стався, не так, що крок вліво, крок вправо - розстріл. То набагато гірше за працю в неділю, повір.

До речі, у ніч із неділі на понеділок ліпиш чи також ні?

13. Abraira

Abraira Чорний пояс по хендмейду

Ліплю після 12 ночі:girl_crazy: І то, як маю настрій. Зараз багато замовлень, от і загнала себе, бо хочу встигнути усім все віддати до відпочинків і свят, а то купа роботи..... На вихідних хочеться відпочити, і що робити, як відпочиваю ліпленням, але мені 10 кулонів і пів кіля заготовок собі лишати сенсу немає, і свідомо знаю, що поставлю це на продаж :girl_nea: А чоловік свариться, щоб відпочила, бо бачить мій загнаний стан. Певно то і нерви і все на купу мені даються в знаки..... хочу на відпочинок:girl_sad:

14. Liliyah Romanova

Ну, то бачиш... То перевтома.
    Я би казала, аби ти тим взагалі не переймалася.
    Я впевнена, що й художники по неділях малюють. І ніц в тому страшного нема.
    Як маєш потребу ліпити в неділю, то так і роби. Такий твій відпочинок буде корисним для тебе, головне, аби ти в тому була вільна.
    А накручувати себе не треба, то дійсно тільки гірше робить. Я думаю, що якби ти нормально відпочивала, висипалася й ліпила в неділю вдень - ти би не хворіла. Спробуй.
    Бог - це Любов, а не рамки, які людину душать.

15. Gorodocka

Gorodocka New Member

Я знаю одне, що Блажейовський теж в неділю вишиває, після служби у церкві. А як одна моя знайома каже: "Священикові можна, а мені чому ні." І я останнім часом почала у неділю вишивати, я ж для душі вишиваю, а не для роботи.

16. KNadya

KNadya New Member

Мій чоловік теж з мене сміється, що я хочу і не в"яжу чи не шию в неділю, бо в інші дні сиджу з малою, а вона мені не дасть нічого зробити. Каже: "Аби то тільки того гріха... "

17. Веснулька

Веснулька Well-Known Member

Я уже писала,але напевно мій допис зник(через поломки)отже дубль 2.Я не вишиваю і не в"яжу у неділю і свята,так мене навчили ще з самого дитинства бабуся і мама і я так буду свою дитину вчити,але кожен вирішує сам як йому жити.Для мене це правильно.

18. true

true New Member

Моя кума недавно сиділа в неділю і вишивала, до слова дуже гарні в неї роботи, а зайшла сусідка з мяко кажучи противним характером, довела її до сліз, пообзивала її грішницею за то недільне вишивання. Ото почитала вашу гілку щоб людині настрій підняти, бо виявляється таки можна. Наперід дякую вам. Зараз буду їй дзвонити.

19. Natalya

Natalya Well-Known Member

Але ж не для продажу, чи ні?

20. Аделя

Аделя Active Member

І мене так навчили, тай, крім того, пробувала я кілька разів в неділю щось повишивати, але чомусь "не йшло", виходило багато помилок, плутались нитки, криві хрестики:girl_sad:, тому більше в свята не вишиваю:girl_nea:,але не критикую тих, хто так робить:girl_wink: