Чи можна вишивати (в'язати тощо) у неділі й свята?

Тема у розділі 'Теревені', створена користувачем Liliyah Romanova, 23 Листопад 2006.

1. Stanislava

Stanislava Well-Known Member

Відповідь: Чи можна вишивати у неділі й свята?

Моя думка якщо для душі то можна потішити себе, а як на заробіток чи дохід краще відпочивати.:girl_spruce_up:

2. Abraira

Abraira Чорний пояс по хендмейду

От і я дійшла того висновку. От сьогодні схочу вночі ліпити, але певно не буду, бо ж наліплю купу краси, і що з нею робити? Собі це все точно не лишатиму :girl_sad:

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Головне іншим не нав'язуватися, а для себе - все файно.
    Дуже типове фарисейство. Шкода, що ті люди не розуміють, що Бог їм за таке не подякує.
    Коли людина так себе мордує, що аж хворіє, то хай краще робить, ніж не робить, або робить, коли так відчуває, а тоді себе мордує. Бог є Любов. І Він хоче, аби ми були вільними, а поневолювали себе якимись дивними обмеженнями. Та й обмеження про продаж провізоричне.
    Не треба впадати в скрупули, це для духовного світу дуже шкідливо. Якщо 5 см вліво стати, то ще не гріх, а як 5,5 см - то вже гріх.
    Якщо робите перед Богом і в свідомості, що від Нього не ховаєтеся, не крадете нічого ні в себе, ні в Нього, ні в близьких, то творіть і займайтеся творчістю на Його славу. Байдуже, буде це на продаж чи ні. Любов у це все одно вкладена. Суть духовного зв'язку з Богом не у штивності та заскорузлості.

4. geregala

geregala Member

Відповідь: ОФФТОП рукодільний!

Мала сьогодні неприємність, сиджу вечором, малий заснув, тішуся шо маю кілька хвилин щоб посидіти і вишити хоч пару хрестиків, а тут по Скайпу дзвонить кум, чоловік підняв трубку і говорить, а я сиджу і вишиваю, тут підійшла кума і каже: Галю а що ти це робиш? Вишиваєш в неділю, як ти можеш та то ж не можна, цікаво що б священник сказав на то, я почала заперечувати, кажу що то не робота, то мені в задоволення і взагалі...але вона як зарядилась...

5. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

Я відповідаю коротко: питала в священника, сказав, що можна. (крапка)

6. altari

altari New Member

Моя покійна бабця усе життя те робила,що вишивала.Це були роботи і на продаж,і на прикрасу кімнат.А найбільше,вона вишивала до церкви!Роботи складні,терміни обмежені(Крім її робіт нічиїх не хотіли).Одного разу я спитала її чи то не гріх вишивати у неділю?Вона мені на то сказала приблизно так:"Я ж не пішла до сусідки на пльотки,сиджу і вишиваю"(любила ще собі тихеньку підспівувати під час вишиття).То не "груба"робота!Більше,як задоволення.Мене вишиття,наприклад,заспокоює,забуваю про всіх і про все!

7. LudmilaP

LudmilaP Well-Known Member

Вчора на ту ж саму тему мала неприємну розмову з мамою, вона мене намагається переконати що це великий гріх вишивати в неділю. Невже було б краще якби я лежала на ліжку спала чи дивилася телевізор

8. Dzvinkalviv

Dzvinkalviv New Member

В неділю вишиваю з чистою совістю, але як казав мені священник- подальше від чужих очей, бо як побачить тебе якась бабулька- то осоромить тебе на все "село"!
    сідаю в улюблений куточок і насолоджуюся процесом! :girl_wink:

9. terezka

terezka котяка-вишивака

дивна порада
    священник мав би закликати не ховатись, а пояснювати тим людям, що можуть "осоромити на все село"

10. geregala

geregala Member

Я вважаю що то дійсно так, люди бувають різні, є такі що їх не переконаєш, навіть не бабульки, а молоді люди, які вважають, шо то є неправильним, бо їх так виховували і всі хто робить не так-робить неправильно!
    Є люди, що ходять до церкви, моляться, побожні дуже, а вірять у забобони, магію і ходять до різних бабок!

11. Dzvinkalviv

Dzvinkalviv New Member

я прогресивному вуйку того пояснити не можу, не те щоб затятим бабусям! краще проігнорувати їх, і нерви не зіпсую і язики лишуться в спокої!

12. Liliyah Romanova

Най скажуть, яку заповідь ви тим порушуєте.
    Мене так дивують наші галичанки в тому плані. Муху цідять, а слона ковтають. То нічого, що вони, буцімто дуже ревні та побожні, комусь їдять нерви, осуджують когось чи понижують, зате на "дуже великий гріх" вказали. :bad:
    Думаю, священик має досвід із тими бабами. Як писали на одному російському православному форумі, "бАби - це хвороба церкви". Там нема кого просвічувати. Свідомо сліпі й глухі - марна трата часу.
    Он мій Роман проповідував на одній українській парохії в Штатах, то бабці власне почали просто під час проповіді показувати своє обурення щодо його слів, щоби не пхатися в сім'ї дітей і дати їм робити власні помилки. Так що розмови з бабиськами тільки на шкоду людині.

Останнє редагування: 25 Жовтень 2010
  13. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Якби моя мама побачила що я щось роблю з голкою, ниткою або ножницями в неділю також заклювала б.

14. Liliyah Romanova

Ну, я ж кажу... :connie_pull-pigtail
    Бачиш, таким людям скажи, що краще в піст їжте м'ясо, а не людей коло себе, вони зразу загризуть. Їсти рідним печінки та нерви - світий обов'язок.

15. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

16. Liliyah Romanova

17. Holly

Holly Moderator

На цому сайті можна ствити питання. Тут якраз питали, чи можна вишивати в неділю і свята

18. Florena

Florena Member

Завтра за старим стилем Різдво,ми у сім'ї святкуємо його у січні,хотілося трохи повишивати та мама вже подзвонила моїм діткам і сказала,щоб вони мені цього не дозволяли робити.Я у роздумах і не знаю,що робити,то буде гріх чи ні?

19. Xomka

Xomka Well-Known Member

Почитайте, наприклад, цей допис, та й взагалі бажано хоч кілька сторінок цієї теми... Розберетесь у собі, у відчуттях при вишиванні на свята чи віхідні, і приймете для себе рішення.
    Я особисто вишиваю тоді, коли маю бажання.

А про те, що мама каже Вашим дітям, що Вам дозволяти, а що ні, то це взагалі окрема тема:girl_impossible:

п.с. Ліля, я поставила лінк на твій допис, бо мені не виходить так ясно викладати думки((

20. Liliyah Romanova

Вишивання - не гріх. Взагалі. Коли би ви цим не займалися.
    А ваша мама цідить муху...
    Та мені приємно. :blush:
    У нас завтра Різдво. Матиму хвильку вільну - вишиватиму. Це моє заспокійливе+еліксир щастя. І чоловік (священик) ще ні разу мені не сказав відкласти голку й не вишивати. Завжди дивується із нападів українок (підозрюю, що галичанок) на таку справу. Каже, що не там гріхи шукають.