Чи можливе життя з батьками після одруження?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Inka Blond, 26 Жовтень 2008.

1. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Відповідь: Чи можливе життя з батьками після одруження?

2. Lamara

Lamara Well-Known Member

а ви подивіться на ситуацію з іншого боку... через nn-у кількість років (до прикладу) ви також вже 23 роки без чоловіка, бо йому надоїда вічно знервована дружина, донечка яка виросла тільки з вами і збирається створити сім'ю... І ви невдоволена життям, бо все могло скластись по-інакшому , якщо б стало вам духу роз'їхатись..
    Може краще спробувати ніж потім жаліти?
    Певно що мама буде ображатись якийсь час, та потім сама прийде, бо ви ж її кровиночка. Думаю що і стосунки між вами будуть теплішими ніж зараз, не буде битовухи..

3. makarynka

makarynka Well-Known Member

у Вас свїй будинок, може бути окремий вхід і своя кухня.

4. Megan

Megan Well-Known Member

Це не вирішує проблеми, хоча легше стане. Ми зробили і вхід, і кухню, і всерівно батьки знаходять можливість вколоти мене яка я невдячна і якого маю гонорового і вічно насупленого чоловіка, і діти в мене не такі і працюю я не там де престижно.... Список можна продовжувати до безкінечності. Шкодую, що не пішла на квартиру. Але і зараз би не наважилась. Чому- не знаю. Бо батько пригрозив, що знати мене не захоче, з мамою відносини взагалі ніякі, так не гарно казати, але так воно є... От так і живемо. Колись я казала, що ніколи не буду жити вдома, ага, то називається не зарікайся.

5. Gloria Tempus

Gloria Tempus Well-Known Member

Сьогодні зговорилася зі знайомою на дитмайданчику. Тема зайшла про життя з батьками і вона мені розповіла, що живе їхня сім'я (чоловік, жінка і 2-річна дитина) з її батьками у 2-кімнатній квартирі. Каже, що дуже тяжко і що за період спільного проживання практично з батьками стали сусідами. Там вони все чітко поділили - кімнати, компослуги, миючі засоби, навіть холодильник поділений на 2 половини. Найбільші проблеми з батьком і коли сваряться, то її мама завжди стає на бік батька, а знайома, наче поміж двох вогнів - своїх батьків і свого чоловіка. Розповідає, що мама тільки на вулиці, як зустрічає, то така рада онучці, ніби роки не бачились, а вдома навіть до дитини не підходить. Ця знайома питалася мене, скільки ми платимо за квартиру, але чи фінансово вони не можуть собі це дозволити, чи ще якісь причини тримають їх, не знаю. Але в людини такий сум в очах, коли вона то розказує. Сумно то все, от до чого приводить спільне життя - між колись рідними людьми пролягає глибока прірва.

6. Britney

Britney Домашня посиденька :)

Я також живу зі своєю мамою, але в чоловіковій квартирі. Коли народився малий, то моя мама переїхала до нас, а мамину квартиру здаємо. Не скажу, що жити легко, моя мама дуже легко обіжається, то я не так скажу шось, то малий щось не так зробить, але я дуже тішуся, що мама з нами. Бо не хвилююся за дитину, і на кухні мама все поможе, особливо ліпити вареники(які я просто не терплю ліпити, а чоловік їх любить їсти). Чоловік мій нормально ставиться до мами, іноді вони навіть щось там по саду-городу обговорюють без мене. Єдине що нам бракує, то це ще одної вільної кімнати)))

7. Leditanya

Leditanya Well-Known Member

Завжди згадую слова з фільму "За семейными обстоятельствами":
    "Родителей нужно любить издалека — чем дальше, тем крепче".
    Це звісно жарт. Але доля правди є.
    Ми живемо окремо. Хоча я пройшла "школу невістки".
    Зараз живемо окремо. Є своєї плюси, і свої мінуси. Наразі плюсів більше. Незважаючи на те, що немає з ким залишити дитину ми щасливі. Вже якось звикли, що дитина постійно з нами. Більше зі мною. І до стоматолога, і до гінеколога, і до перукаря, і по закупи.

8. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

То власне так і називається. Ніколи не кажи, ніколи!:girl_phone1:

Можна вам пораду? У ваших батьків страхи не на рівному місці. Щось їх такими зробило, але не вам це розбирати чи розрулювати. Ви можете - відпустити ситуацію (хоча це так важко, що капець!!!) і ревно молитись за батьків, а Бог допоможе.

---------- Додано в 14:43 ---------- Попередній допис був написаний в 14:41 ----------

Все правильно. Це ж її чоловік. Так і має бути. Жінка повинна ставати на бік свого чоловіка.

---------- Додано в 14:46 ---------- Попередній допис був написаний в 14:43 ----------

Нам також, навіть двох.

А ще мені в голові бракує відчуття, що я господиня. Хоча мама визнає, що я господиня, та часами втручається в мій простір і виховує мене щодо того яка я погана мама чи господиня. Я правда маю що їй закинути в тому плані, але чи воно мені щось дасть? Неприємно, але що мені поможуть образи?

9. Olga Myrun

Olga Myrun Well-Known Member

Я вважаю, ні в якому разі! Тільки окремо треба жити!:girl_cray:

10. Gorda

Gorda Well-Known Member

Ой дівчата! Читаю ваші дописи і себе згадую, буквально рік назад, так само говорила. І можу тепер сказати, що багато не потрібно трішки любові і розуміння до мами і тата, і все буде ок. Вони такі ж як ми тільки прожили більше, і погано своїм дітям не хочуть. Я в цій темі колись також невдоволення своїми проблемами висловлювала, дякую тепер Богу що таки дав мені розуміння і все тепер просто чудово. Любіть один одного.
    Ще до теми, знаю людей котрі живуть і двох кімнатці, мама, тато, брат молодший, старша сестра з чоловіком та дитиною....уявіть собі!!! А знаєте що їх баьїтько відповідає, коли запитують як вони так можуть?! Каже що любимо один одного і цього достатньо.

11. raspberry

raspberry Well-Known Member

Жили ми з початку нашого подружнього життя окремо. Спочатку в орендованій квартирі, потім у власній. Та вже 3 місяці живем у мами, через малоходячу бабу, за якою потрібен догляд. Думала свою квартиру здавати в оренду та щось ніяк не наважусь. То ж вороття не буде, людей не зженеш за пару місяців, не по людьськи якось буде. Писали дівчата, що з мамою і часу більше, і допомога. А мені навпаки. В мами розхитана нервова система, сильно. В ті дні, коли вона вихідна, я не те, що залишаю ій дітей, а навпаки намагаюсь побільше іі від них відгородити. Ще з Владіком вона лишається, а з Яною - "ні за які гроші". І по дому більше обов'язків з'явилось: прибираю не дві, а три кімнати. Тепер маю двоє дітей + баба, як дитина. Хочу назад до себе додому :girl_cray:

12. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

А забрати бабу до себе нема як?
    Або обмінятися з мамою квартирами.

13. raspberry

Можливість то є, баба не піде. То мамина мама, вона її доглядає, а я приїхала допомагати, коли мама на роботі, а на практиці я доглядаю, коли мама на роботі, і ми доглядаємо разом, коли мама вихідна.
    А на то не піде мама:) Вона нам залишила стару квартиру, собі купила нову, таку як хтіла, все життя на неї збирала, ремонти робила, дуже її любить і переїзд навіть не обговорюється.

14. EgoMusicus

EgoMusicus Мамуля синульки

Життя з батьками можливе, але тільки в тому випадку, якщо батьки не лізуть в стосунки дітей. А таких батьків ду-у-уже мало! Краще жити окремо!
    Ми ще ніколи не жили разом з батьками, хоч я дуже стримана, вмію жити і вживатися з різними людьми!

15. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

Збоку якось так виглядає що вас використовують.(( ну бо ви чомусь змогли переїхати, хоч вам це і додало неабиякого клопоту.
    А приходити доглядати бабу, коли мами нема і йти, коли приходить?

16. irkazijka

irkazijka Well-Known Member

Як на мене,життя з батьками моїми чи чоловіка,то провал. Які б вони не були хороші,як би ви їх не любили.У вас своя вже сім'я,а то виходить сім'я в сім'ї. Для батьків чоловіка ви все таки невістка, для ваших він як не як зять. Взагалі житло являється одним із основни питань одруження.З власного досвіду, можна знайти таке вирішення питання типу поживем трохи з тими батьками,трохи з тими,головне любов. Не ведіться. Слава Богу Милостивому живемо в своїй квартирі в мирі і злалоді про що мріяли і молились. То ж добре думайте перед важливими рішеннями у Вашому житті і майте свою думку,а не як мама скаже чи тато.Послухати то можна, а голова має своя бути на глечах. Успіху.

17. kraplynka

kraplynka реалістка

Моє бачення - співжиття молодої сім'ї з батьками можливе, але не життя. Хоча різні люди мають різне бачення щасливого сімейного життя і чинників, які для цього потрібні. Тому щодо цього
    насправді знаю родини, які живуть з батьками і виглядають та кажуть, що задоволені. Але у кожній групі людей є свій лідер (у 99% це хтось із батьків, і вам доведеться пристосовуватися до його правил), або кілька лідерів, що провокує конфлікт, або диктатор, що ще гірше. І я щиро вірю, що є люди, яким комфортно пристосовувати своє сімейне життя до правил лідера, або за умов, коли за них все вирішують. В іншому випадку є варіант власне вимушеного співжиття, коли хтось комусь мусить терпіти, а тут уже ні про яке щасливе сімейне життя не може бути мови. Хоча, певно можна якось пристосуватися і бути щасливими, але для цього треба дуже багато праці і терпіння, і головне - аби оце
    було з усіх сторін, нехай навіть у когось трохи більше, а когось менше.

18. raspberry

На той час нам не виглядало все так складно:) Подумали, що ми мамі допоможем, а вона мені з дітьми, коли вихідна. Та й в нас центральне опалення, невідомо як палити зимою будуть, а в мами - автономне. Комуналка підвищилась, думали нашу квартиру здавати і з тих грошей платити. Та й таке. Зараз вже прижились, все ок, просто ностальгія трохи :)

19. irkazijka

irkazijka Well-Known Member

Я думаю виглядати і казати, що задоволені-це одне, а відчувати себе щасливою це зовсім інше. Але з лідерами в сім'ї- це ви класно написали.))) Правда життя!

20. Raven

Raven Мама малятка

або є кілька груп, які між собою домовляються і без конфліктів