Чи можливе життя з батьками після одруження?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Inka Blond, 26 Жовтень 2008.

1. Leila

Leila Well-Known Member

Відповідь: Чи можливе життя з батьками після одруження?

Мене моя свекруха вчить у моїй хаті як і що треба робити, заглядає як я роблю щось на кухні (і не тільки), і завжди чомусь все не так як має бути по правилах (чиїх не знаю). Коли вона не приходить чоловік завжди дякує за приготовлену їжу і каже що я смачно приготувала, а як йому і знати не цікаво, головне з"їсти. Я багато разів казала, що як щось не знаю я Вас запитаю, але те що вже робила не треба критикувати чи переучувати, і взагалі я не хочу щоб мене міняли, бо їй так хочеться. Я виходила заміж за чоловіка, а не за маму щоб їй було комфортно зі мною жити, її син то не вона сама, хоча вона завжди буде його мамою. І якщо б ми жили в неї, то скоро б розвелися це точно.

• Подобається Подобається x 11
  2. Kandy

Kandy Well-Known Member

У мене ситуація склалась отака. Ми довго зустрічались, і не одружувались, по причині відсутності житла(((((. Потім нарешті ми вирішили і наважились пожити окремо, тобто винаймали квартиру. І я цьому дуже рада, тому що ми зрозуміли, що таке жити самостійно. І дуже зацінили це. Під час нашого проживання ми вдвох усвідомили, що нам треба (і ми це хочемо) одружитись. Літом відгуляли весілля. Зараз продовжуємо жити окремо на квартирі. Дуже мріємо про власну квартиру, шукаємо і розглядаємо усі варіанти. Та наразі глухо. Не знаємо що далі робити.((((
    Дуже мріємо і хочемо дитинку. Я вже як дурна сижу на цьому форумі на гілці для майбутніх мам.... Та якщо буде малятко, то прийдеться іти жити до моїх батьків. Оскільки зайві гроші платити за квартиру буде важко. Не знаємо що робити ми у розпачі. Продовжуємо шукати вихід, але щось все марно.

• Подобається Подобається x 14
  3. Буцька

Буцька Well-Known Member

на мою думку, велику роль відіграють такі моменти, як особисте ставлення молодят до "поняття" дому... Якщо для одних (є такі!) - це просто дах над головою, своя кімната, і в певному розумінні - більше й не треба, то для інших їхній дім - реальний, чи може просто ще в мріях - це справжнє родинне гніздечко, де вони планують облаштувати своє життя так, як хочуть, мати власний режим-розпорядок дня... :)
    відповідно першим легко облаштувати своє життя, можливо і тим "другим" в окремих випадках (гм, не зустічала поки ;) )
    мені з батьками - не вдається таке життя, яким я його розумію і хочу бачити в своїй сім'ї... :confused: особливо зачіпає ставлення до певних змін - коли плануєш чи робиш якийсь ремонт, чи обновляєш речі хатні - в т.ч. техніку - то ще й докори чуєш у свій бік: Чого це Ви тут "розкомандувалися"? ви не одні в цій хаті, прошу не забуватися і нашу думку врахувати!
    але деколи ці думки (батьків) можуть звестися до одного: А воно вам зараз потрібно? А чому ви так вирішили? (іншими словами - нам так добре, що це ви тут "революцію" задумали)

• Подобається Подобається x 7
  4. Lesunya

Lesunya Well-Known Member

Погоджуюсь з Буцькою.....

5. Мар"яночка

Мар"яночка Well-Known Member

ой жити з батьками це просто якийсь жах!!! якби добре вони до тебе не ставились всерівно це жах. Мене особливо дратує підвищена турботливість, як ті квочки :bad:

• Подобається Подобається x 3
  6. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

Мій брат живе разом з мамою. Надумали вони меблі поміняти. Це була світова трагедія!! Дійшло вже до: "ЯК вмру, то робіть що хочете, хоч хату спаліть!" - це моя мама, дама з вищою освітою і колись при посаді:8::8::8:; до: " В мене є своя хата, та ще бабина, та і квартиру ми собі можем дозволити знімати" - братиха. Тривало то довго, те протистояння, поки мій чоловік одного разу за столом не сказав: "От залишитесь самі в хаті на п"ять кімнат, тоді взнаєте ціну вашій совіцькій спальні, шлюбній шафі і закостенілим принципам". Теща ніч подумала - і як підмінили! Сама помагала старий диван тащити на вулицю! Тепер сама сніданки готує, невістка спить з малою до десятої години. До чого я? Часом треба казати різку правду в очі, бо як бачите, помагає...

• Подобається Подобається x 15
  7. Ірушка

Ірушка Well-Known Member

Я як виходила заміж, ми з чоловіком були ще студентами, але знаючи що нам буде нелегко ми всеодно з самого початку пішли жити на квартиру.Хоча я молодша дочка і в моїх батьків двокімнатна квартира і мій чоловік єдиний син з двокімнатною квартирою.Так що жити було де, а ось бажання жити з батьками зовсім не було.Свекруха постійно повторювала "вам буде дуже важко".Так ми не розкушували, але ніколи не пожаліли що зробили такий вибір.Памятаю навіть друзі були не нашій стороні, говорили що це марне витрачання грошей.Але в нас було велике бажання відчути себе самостійними газдами.
    Мої батьки наш вибір підтримали, а ось свекор з свекрухою трохи дулися і навіть зараз коли ми маємо власне житло не перестають повторювати що ми не хочемо з ними жити.

• Подобається Подобається x 2
  8. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

АНАЛОГІЧНА СИТУАЦІЯ:D:D:DАЛЕ ПАМЯТАЙТЕ, ЩО ВСЕ БУДЕ ДОБРЕ, Я ВПЕВНЕНА:clapping::clapping::clapping::clapping::clapping:

9. Businka

Businka Well-Known Member

Не знаю, чи мiй "вопль" буде в тему, але те, що вiдбуваэться, менi не дуже довподоби. Свекруха "втiхаря" користуэться моэю косметикою.:suicide:
    Тональною основою, помадками, олiвцями, парфуми прискаэ (а я голову ламаю, як парфуми,не дешевi, могли так швидко закiнчитись) Зранку, коли вона йде на роботу, я ще в лiжку, вiдповiдно я не бачу i не вiдчуваю нi намазаного "личика", нi ароматноi "мамочки".
    Але бачу як швидко пiднiмаэться рiвень використання тонального крему. (в сaмоi - двi полицi всякого рiзного, але своэ економить, чи що? чи чуже "смачнiше"?)
    Не було б так злосно менi, якби "мамаша" була "своэю", але....
    "мамаша" сучка рiдкiсна.Не раз нас з чоловiком сварила, обзивалась i так далi...
    Що менi тепер лишаэться? Ховати все по торбах, по шуфлядках.?Никати?
    Бо чесно сказати - для неi менi шкода своэъ косметики.

10. Siania

Siania Love Life

А мені завжди було дивно, чому люди роками витрачають гроші на оренди квартир!!!!????
    Якби я вибирала де жити з чоловіком, однозначно вибрала б окремо!
    Але для чого роками якомусь дядькові (чи тьоті) платити за його квартиру, і в результаті нічого не мати?
    Хіба не простіше взяти житло в кредит, нехай там великий %, але ж ви виплачуєте, і з часом ця квартира буде ВАША!!!!!!!!!

11. kati

kati Well-Known Member

боже,ще навіть є люди які зараз говорять про кредити!:suicide:

12. молекула

молекула Well-Known Member

Причин може бути купа. Немає можливості взяти кредит, людина невпевнена в найблищому своєму майбутньому, а кредит треба сплачувати (зарплата, стан здоров'я і т.д.), постійна зміна проживання у зв'язку зі зміною роботи чи ще чогось і т.д. І ще багато різних причин.
    Ми зараз винаймаємо квартиру, вже 3-ій рік...нехочеться, але так складаються обставини, що живемо тимчасово в Польщі. Звичайно, що шкода витрачати на житло купа грошей (близько 700-800 у.о), але я це сприймаю як прохідний етап в нашій кар'єрі і необхідність. Правда своє житло на Україні ми маємо, це одне, що тішить.

13. Inka Blond

Inka Blond Well-Known Member

Зараз , напевно, ніхто (в нашій країні) не може бути впевнений у своєму найближчому майбутньому. Легко може бути хіба тим, кому допомагають (хоч трошечки) батьки. Коли створювала цю тему, то вважала що знайдеться багато людей, які підтримають і зрозуміють ситуацію. Жити окремо ми не будемо і на це є багато причин, тим більше зараз. мій майбутній чоловік, здобував другу вищу освіту і сам оплачував собі навчання, крім того кожен викладач хотів і собі в кишеню трошки (за екзамен), закінчив - виплачував кредит, який брав на навчання, тепер заробляє на весілля (батьки ні копієчкою не допомагають). І це теж не маленька сума. Так ще й винаймати квартиру - це буде заважко. Хочеться пожити трошки так, щоб не рахувати кожну копійку, забути трошки про ці всі кредити. А так як він в мене зв'язаний із будівництвом, то з часом починати будуватися. Але це з часом! Тому від життя із батьками ми нікуди не дінемося. Може це буде і не легко, але все ж таки краще ніж жити біля його батьків (хоч там і є набагато кращі умови(окреми будиночок)).

• Подобається Подобається x 5
  14. Siania

Siania Love Life

А не говорю саме зараз, коли криза, а взагалі....
    Бо знаю людей, які все сімейне життя платять за оренду, а за кредит бояться платити.....

• Подобається Подобається x 1
  15. kati

kati Well-Known Member

ну то думаю ті люди що не ризикнули брати кредит зараз з того дуже тішаться:)

16. Inka Blond

Ой маю знайомих, які платять кредит за квартиру в $, мені їх зараз шкода

17. Siania

Siania Love Life

Інка, ніхто не скаже так: "Живіть з батьками, це круто", бо це не так....
    Але звичайно, якщо немає іншої можливості, то потрібно перетерпіти цей період, і все буде ок;)

Доречі, у вас буде хороший стимул пошвидше закінчити будівництво;)

18. Siania

Siania Love Life

А хіба за оренду вони не платять в $???

• Подобається Подобається x 1
  19. Inka Blond

Для початку це буде хороший стимул поскорше його почати:xaxa:

20. kati

kati Well-Known Member

цевже хто як домовлявся.В мене,наприклад,чоловік орендує декілька приміщень,в гривнях.