Чи можливе життя з батьками після одруження?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Inka Blond, 26 Жовтень 2008.

1. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

Відповідь: Чи можливе життя з батьками після одруження?

кожного разу, як приїжджаю зі Львова, то розумію, що жити з батьками - то не для мене. Можна у тому ж місті, але точно не в тому ж районі:)
    Ранок у мене б починався із дзвінка бабусі, якій треба буде розповісти стратегічні плани на день і ще аргументувати їх. Бо краще посидь собі вдома, нащо тобі той центр чи Сихів. Ну і ввечері контрольний дзвінок, чого ти ще не вдома, то вже темно, де ти ходиш. Три дні на півроку я це можу витримати, але якби це було кожного дня, я б здуріла.
    Наразі вдвох нам живеться найкраще :) І завжди є до кого приїхати в гості.

2. Barbie

Barbie Well-Known Member

А може це через те, що ви рідко приїжджаєте, тому вона так дзвонить?

3. Virchuk

4. cleonata

cleonata Well-Known Member

Дякую за думку.
    Чи ви маєте такий досвід? може таке бачили , чи це просто уява? тут якраз суть, що я хочу запитати у тих хто має саме такий досвід, або спостерігав у знайомих і т.д.

5. arushka

arushka завжди досягаю мети

Якщо вже перехочується, то певно не вартує. Особистого досвіду не маю, але близька коліжанка з'їхалась з батьками (побудували особняк на два входи). Ніби дві брами, два входи, всі на роботах, але ще жодного разу не посиділа в неї годинку, щоб не забігла її мама. Коліжанка з чоловіком вже зимна, батьки контролюють коли поїхали/приїхали, "а нащо взагалі їхати, бензин витрачати...", " а чо він газон не косить вже другий тиждень // доріжки від снігу не розчистив..." Варіанти вказівок постійно змінюються, а бажання пояснити батькам, що молодятам вже тридцятка( і вони якось самі розберуться, чому чоловік вернувся додому не в 18,00, а в 22,00 ) приводять до скандалів. Дурдом, одним словом.
    Тому, думаю, треба все зважити, особливо характер ваших батьків і їх схильність виховувати вас до 50 років. Якщо батьки розуміють, що ви вже виросли, то жити в одному під'їзді - ідеальний варіант (підстраховка з дитиною, провіантом і просто покавувати з мамуською під настрій).

6. cleonata

в мене сусідка має такі пригоди... і то не залежить зовсім від віддалі... то просто така людина, бабуся хвилюється, переживає ... в мене дві бабусі, то одна телефонує до мене щотижня, хоча говорила би щодня, а інша раз в рік... тарифи однакові))))
    ситуація по ходу така що я там буду мати власну кімнатку-майстерню, та й мала буде вже мати окрему дитячу.... це мої мрії.. я зможу вільно з малючкою малювати без криків, що вся підлога в фарбах і тд.. а батькам можна доступно пояснити, що до виховання до 50))..., в разі чого в любому випадку можна продати і переїхати кудись інше)))

Останнє редагування: 19 Березень 2012
  7. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Ми жили поряд з чоловіковими батьками десь півтора-року. В одному домі, але на різних поверхах. Бачились з ними раз-два на тиждень. Ми ходили до них вгості. Вони в нас були всього пару разів за весь той час. Сестра чоловікова частіше, але вона моя подруга, тому до батьків її не відносимо :)
    Дуже зручно було, коли ми їздили відпочивати, то сестра перебиралась на нашу квартиру. І їй було добре, і нам :)
    Тому як би мені сказали жити на різних поверхах, але в одному домі, я б погодилась. Тим більше, коли батьки будуть старі і треба буде за ними доглядати, то таке розміщення взагалі суперове. І не постане питання чи забирати батьків до себе чи перебиратись до них.

8. Fiancee

Fiancee Well-Known Member

Мені здається, що особняк на два входи, то трохи інше, як квартири на різних поверхах! Адже, у особняку, хоч і на два входи, трохи більше точок дотику, а саме
    Тому погоджуюсь з тим, що
    і можливість
    У нашому випадку всі чемно себе поводять, ніхто нікому не надокучає, тому і всі задоволені! Чого і Вам бажаю!

9. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ви знаєте, досвід досвідом, але тут перш за все потрібно враховувати характер батьків, свій, з чим ви можете змиритися, чи на щось закрити очі, а чого категорично не терпите і т.п.
    Але якщо чоловік вас відмовляє від такого вчинку, то ту таки дійсно варто задуматись.

Можу навести хіба такий приклад. Моєї свекрухи друга невістка з сином винаймають квартиру в тому ж під"їзді три поверхи нище. І от коли я жила в чоловікових батьків, то кілька разів на тиждень свекруха ходила туди до них без попередження, мовляв "іду я потеревеню" і приходила додому пізно в ночі. При тому що там двоє дітей школярів, яким вранці в школи, невістці і сину на роботу, а вона собі на пенсії, то ж і так відіспиться.)) Ну, не знаю, не буду розписуватися за те як це сприймає друга невістка і що в неї на думці в такі моменти, але я б собі точно такого не хотіла. Я взагалі не люблю гостей без попередження, бо мало чим я можу займатися і які в мене плани, а виставити за двері якось не гарно, от і мордуйся з мамою №2 і не знаючи коли вона нагряне в тапочках, халаті і з бажанням "пагаваріть":xaxa:
    При тому моя подружка, я вже про це писала, терпить всякі батьківські виходки і ніяк не хоче з ними роз"їжджатися, бо мама помагає їй з дітьми і для неї це на першому плані.
    Так що мусите розставити пріоритети, зважити всі "за"і "протів", плюс обов"язково включити думку чоловіка в вирішенні цього важливого питання. Удачі.:)

10. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

не завжди, ой не завжди...

11. Яруська

Яруська Well-Known Member

В мене мама така...
    І живемо в одному місті, і бачимось часто, але два-три дзвінки в день мусять бути. Так що це характер такий- гіперопікувальний:girl_in_dreams:
    А з приводу вихідних, то просто кажу, щоб зранку самого не талабанила на всі телефони, встану- подзвоню.

12. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

ой ваша правда, ой правда... щораз більше зауважую, що мама не вважає мене дорослою і говорить до мене, як до дитини... навіть я так зверхньо не говорю до своїх дітей, як вона собі дозволяє говорити зі мною. І якщо я її не пускаю в своє особисте життя, і забороняю слово казати на мого чоловіка при дітях, то вона іншим способом працює, приходить і починає мені в шафі складати і вішати лахи мої так, як вона це любить. Я їй спокійно сказала, що я так не роблю, як вона мені... у відповідь було - що тобі вішаків шкода? он той собі так зробиш... а вчора, то мусіла її культурно вигнати зі спальні, сказала аби краще помогла дитину до церкви зібрати, а ніж мені в шафі складати.

13. Virchuk

Згідна, що пояснити мамі чи бабусі, що вже можеш сама хазяйнувати і робити так як ти вважаєш правильним буває дуже важко. На моїх пояснення діють недовго. Наприклад, коли я не можу підняти трубку, то я не завжди попадаю в аварію чи в мене вкрали телефон. Може у нас рамантіка з чоловіком. А мама, як на зло, трезвонить по всіх можливих телефонах. Прикладів можу навести дуже багато. Все справді залежить від характеру.
    Того вважаю, що жити поряд варто тоді, коли у вас з батьками налагоджені доброзичливі стосунки.

14. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

До речі, оце:
    мене б просто виводило з себе. Це ж якесь тотальне захоплення особистого простору!

От і живи після такого разом....

Щодо батьків у одному під"їзді - то дійсно важко щось порадити. Ми самі, як шукали квартиру, мали варіант у під"їзді з свекрухою - і я не була проти. Плюс якраз міркування про те. що добре бути коло батьків, коли вони стануть старенькими....Але тихенько грішним ділом тепер собі думаю - добре, що не вийшло, бо мама мого чоловіка є страшенно добра душа, але вона постійно все хоче бути в курсі - що зварила, з чого зварила (з коментарями типу: "то так, коли спершу солиш, а тоді париш, чи навпаки?"), де ходили, що прикрутили і де - і так далі. Вийшло на ліпше :)

15. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Та власне. І в неї то все з під палки, а якщо з під палки той спротив відповідно. Я сама така, що як тільки мені наказують, то я буду всілякими способами шукати можливість саботажу. Якось, тай виявлю свій спротив.

16. Virchuk

отут гарна стаття про свекрух і невісток, думаю що вона підходить і до стосунків мами з дочкою/сином також.

17. Tamilla

Tamilla New Member

Я вам скажу, що сім"я повинна жити окремо, незалежно від того, які відносини з батьками - хороші чи не дуже. У мене в сім"ї, де я жила з батьками буди одні правила і традиції, зараз в моїй сім"ї з чоловіком і дітьми зовсім інші. Не кажу, що кращі чи гірші, просто інші. І діти повинні бачити правильну модель сімейних відносин: де є мама, тато, діти... Інша справа, що коли батьки поряд то дуже помічне, бо чи з дітлахами допомогти чи ще щось. Ми, наприклад, живемо в одному домі, але на різних поверхах. То і окремо, але якщо потрібна допомога мами - то поряд. Як варіант:d23:

18. cleonata

дуже часто ходять батьки в гості до вас? лізуть в приватне життя? чи ви б розїхались якщо би була нескладна можливість? які основні мінуси такого сусідства?

19. Tamilla

Tamilla New Member

Чесно скажу, є і мінуси... Іноді з чоловіком посваритися навіть не можна в повний голос - бо вже прибіжать всі, як на пожар: "Що тут у вас за скандали?.." і т.д. Або коли гості до нас приїдуть, то ж все оцінюється: хто, з ким, на скільки часу, в чому прийшли, коли пішли, в якому стані... :girl_mad: Роз"їхатися - то точно не наш варіант. У нас все своє, практично з горища зробили повноцінне житло понад 100кв.м. площі з ремонтом і меблями. То мій чоловік би сказав, що він швидше тещу виживе, ніж буде шукати собі інше житло :girl_haha: і я його підтримую (тихенько).:o І вгості частенько любили заходити, але то знову ж таки мій чоловік - починав свої дурнуваті анекдоти про тещу.... то мама і не затримувалася...:girl_haha: На початках ще трохи були і сварки, але ми в один голос говорили, що у нас своя сім"я, у вас своя. Зараз, тьху-тьху :shy:

---------- Додано в 21:29 ---------- Попередній допис був написаний в 21:22 ----------

Ще додам, що багато залежить від того, наскільки ви усвідомлюєте, що ви сім"я. У нас які б ситуації не складалися - чоловік і діти - моя сім"я - це головне.:d25: Все решта це потім. Бо як розпадається сім"я, то страждають тоді всі - діти, батьки... Просто в повсякденній рутині ми про це не задумуємося, а коли починаємо розуміти, стає вже надто пізно.:girl_yes2:

20. Олята

Олята Member

думала, що можу жити зі своїми батьками. але щодень стає важче. не сприймає мене мама, як дорослу особу і то напрягає.....а коли в неї нерви зривається - надоїло.