Чи можливе життя з батьками після одруження?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Inka Blond, 26 Жовтень 2008.

1. gorgosia

gorgosia New Member

Відповідь: Чи можливе життя з батьками після одруження?

На мою думку, прожити разом з батьками так, щоб це не вплинуло на психічне здоровя, неможливо. Сама жила з свекрухою, нажила хіба невроз, і це при тому, що чоловік ані раз не мамин синочок, і завжди мене підтримував. Але ми завжди знали, що це тимчасово, хоча наш фінансовий стан і перспективи були дуже плачевні. Жили і в гуртожитку, і на квартирі, а потім все-таки вимучили власну квартиру. Не буду розказувати як, довго, просто нам повезло. Внаслідок цього співжиття в мене виробилося хіба бажання забезпечити своїх дітей однокімнатними квартирами хоча б, коли вони вступатимуть у доросле самостійне життя. Це моя мрія, яку я втілюю у життя. Я настільки перейнялася цим бажанням, що легко й просто відмовляю собі у багатьох речах, які ніби то мала б хотіти, ну як кожна жінка, а я зовсім нічого не хочу, окрім того, щоб мої діти не промучились свої молоді роки, не придбали собі болячок на нервах (наслідком у мене є безсоння, яке проявляється відразу, тільки в мене зявляється якийсь привід для хвилювання, я вже звикла з ним жити, але все-таки набагато приємніше спати, як у юності, ще до цього всього).

2. Steba

Steba Member

У моєї знайомої чоловік настільки мамин синочок, що бігає вночі перевірити чи накрита вона і чи не дме їй з вікна в другу кімнату. Турбота про батьків це дуже похвально. Але тут явний перебір, або хвороба.

3. jalla

jalla Прогрес року 2013

ну, то ще добре, що не навпаки, турботлива матуся бігає по ночах перевірити чи накритий її синочок.:girl_haha:

4. ljalechka

ljalechka Well-Known Member

ага, і що ще свічечку не тримає над ліжком:girl_haha:

5. Маріка

Маріка Well-Known Member

Турбота про дітей це звичайно добре, але треба мати в собі долю здорового егоїзму. Не приносьте своє життя в жертву дітям, які в майбутньому можуть того всього не оцінити. Треба і себе любити, не забувати що ти жінка, інколи балувати себе приємними речами. Саме в це і є маленькі радощі життя.
    Говорю так , бо маю приклад з життя. Родичка одна так все життя, то хату велику будувала, то потім до хати, то гроші складала, і все дітям, дітям. А діти повиростали, розійшлися і живе сама в тій величезній хаті і так життя її минуло, що для себе і не жила.

6. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

тільки не позбудьте своїх дітей науки самим здобувати щось.

7. Piama

Piama New Member

Так є багато таких батьків, ще старої заколки, які все для дітей. В мене мама навіть не пам"ятаю, коли брала конкретно відпустку хоч на 1-2 тижні, і сварили її і просили, але вона каже, як моя стара бабця в селі говорить -як ляжу відпочивати-то зразу все болить.

8. gorgosia

gorgosia New Member

Так я власне і не схвалюю отаких великих хат, зазвичай їх будують, щоб жити потім разом з дітьми, всі на купу, а дітей або доля закине десь далеко, або вжитися не можуть, і та праця вся коту під хвіст, ще й стосунки попсують. А дати дітям якийсь маленький старт - це, на мій погляд, зовсім інше. Набагато простіше починати доросле життя, маючи хоч якийсь плацдарм. Я не збираюся виконувати всі забаганки, купувати машини, золото. Це, я вважаю, не є необхідні для життя речі, і діти, якщо потребують, нехай заробляють на це самі, а власний дах над головою, нехай маленький, скромний - це необхідність, для мене особисто.

---------- Додано в 23:58 ---------- Попередній допис був написаний в 23:48 ----------

Забула ще додати, що я зовсім не приношу себе в жертву дітям, свої старання я зовсім так не оцінюю, бо цей процес і мені приносить радість. Окрім того, якщо я допоможу дітям з придбанням якогось житла, то мені не прийдеться приймати до хати невістку чи зятя. Чесно кажучи, я до цього не готова. Раніше якось над цим не задумувалася, а тепер думаю, хоч і дітям ще далеко до женячки, і розумію, що не можу і не хочу жити разом з молодою сімєю. І згадую, як моя свекруха не хотіла, щоб ми йшли жити окремо, зробила з нас "ворогів народу" з цієї причини, всім жалілася, що ми її лишаємо, плакала, вимагала і т.д., і думаю, навіщо їй того було? Йдуть, то й добре. Але люди різні, і що одному тяжко, то іншому у задоволення.

9. purse

purse Member

Моя після того як ми з'їхали не розмовляла близько пів року, тільки з синочком говорила. Я в загалі в шоці була, а потім просто на то не звертала увагу. Зараз їздимо раз в місяць в гості а може й рідше, то все рівно натянуто, як говорить то завжди з під ковиркою, або якоюсь насмішкою.
    А на початках в нас були дуже хороші стосунки, в лишній раз переконуюсь, що родина хороша коли на відстані)))) Тепер ні за які гроші не стала б жити разом

10. Маріка

Маріка Well-Known Member

Цікаво, де то таких свекрух однакових як під копірку розводять :girl_crazy:
    Моя теж говорила, що як ми з чоловіком підемо окремо жити, то щоб забули дорогу до неї, бо вона сина для себе виховувала, а не щоб був комусь за наймита. А потім ми розлучилися і він вже 3 роки "наймитує" закордоном. :girl_curtsey:

11. gorgosia

gorgosia New Member

А ваша свекруха мала власного чоловіка на той момент? Бо моя якраз розлучилася, і зі всією своєю бронетанковою енергією ринулася будувати нову сімю - нашу. Вона там, за її задумом, мала бути головнокомандувачем, мій чоловік - "господарь" (це означало приносити гроші і робити чоловічу всяку-різну роботу за її командою), ну а мені, напевно, відводилася роль прибиральниці, куховарки, ну і дітей народжувати та бавити під "чутким руководством", звичайно. Але я, хоч була ще молода, взбрикнула і не погодилася на такі плани, чоловік теж. Ми пішли, свекрусі будувати сімю не було з ким, то плачів, звинувачень було купа. Що цікаво, коли вона ще жила зі свекром, а ми шукали житло, вона спокійно спостерігала за нашими пошуками, і видно було, що не проти, навіть навпаки, давала свої безцінні поради у звязку з нашим майбутнім переселенням, типу "навіщо вам компютер, купили б краще стінку", а оптім якось так швидко закрутилося з тим розлученням, і вона зайняла протилежну позицію. По-перше, заявила людині, яка допомагала нам у пошуках житла, щоб нічого не шукала, бо вона нас все-одно не пустить. Так і сказала. Чоловік як вчув, то аж побілів, і я цілу дорогу до хати вмовляла його, щоб нічого не говорив свекрусі з того приводу, бо буде скандал (тепер шкодую). Плакала, стогнала, і я, дурна, погодилася лишитися ще на рік, думаю, людина тільки розлучилася, стрес і т.д. Вона за той рік так мені підірвала нервову систему, що я пожаліла сто разів. Свекруха була впевнена, що якщо ми все-таки залишилися, то вже й не дінемося ніде, бо кожен судить і по собі, і вона просто не могла уявити, як це кинути квартиру, і піти у гуртожиток, та й була впевнена, що все так і залишиться. Але ми пішли, як тільки зявилася вільна кімната, і ніколи про то не пожаліли.

12. purse

purse Member

В моєї на скільки я зрозуміла є пунктик, вона все життя прожила зі свекрухою і мала багато приколів, так тепер вирішила, що прийшла її черга відігратися..... Але не склалося, ми з'їхали.

13. maryshunka

maryshunka Well-Known Member

Ми колись мали можливість з*їхатися з чоловіковими батьками, але до останнього тягнули зйом квартири, тепер живемо за 600км. від Львова. Жодного разу не пошкодували про свою автономію! В своїй хаті і правда своя,і за розбором польотів ніхто не стежить, і хоч на голові стій-сам собі газда! А як приїжджаємо до Львова на 2 тижні-дні рахуєм, щоб назад втекти-так того "досвіду поколінь" забагато стає... :girl_impossible:

Останнє редагування: 7 Лютий 2012
  14. Олята

Олята Member

я живу з батьками, правда своїми. з чоловіковими мабуть не змогла б . рік тому жили окремо півроку, але вернулися назад. чесно кажучи не важко, хоча іноді хочеться втекти подальше..........але вони стараються не лізти до нашої сімейки, а я до їхньої. майже як сусіди по комуналці.

15. Logan Fell

Logan Fell миється в бані

Все залежить від умов. Ми живемо з моїми батьками, але у нас квартира 5ти кімнатна.

16. Roxie

Roxie Галицька панянка

Я така людина, що не люблю свої емоції виставляти напоказ, тому не уявляю як би ми могли жити з одними чи з другими батьками.. Але якби довелось - нікуди б не поділись, жили б та й все.

17. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

ну та... Хіба коли окремі входи, і кухні, і санвузли, тоді можна якось змиритися :)

18. Музик

Музик Мартуська

отак і я би хотіла. щоб всі разом (і мої батьки, і чоловіка, і сестра моя) жили, але і ніби окремо. щоб ніхто мені по баняках не лазив, але на дорогу до рідних пів дня тратити не треба було

19. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Хоча, в коліжанки зі свекрами спільна хіба підлога/стеля, то якось казала свекруха, що щось в них дуже ліжко скрипить, певно, поламане;)

20. siriuska

siriuska Member

Я б напевне не зжилася,хоча...жила я з батьками в однокімнатній квартирі 24 роки, ну і нічого.Зсвекрухою напевне б зжилася,пару б разів відгавкнула і все,а з мамою,то вже інше.