Чи можливе життя з батьками після одруження?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Inka Blond, 26 Жовтень 2008.

1. Редвумен

Редвумен Active Member

Відповідь: Чи можливе життя з батьками після одруження?

А даремно! Життя у вас тільке одне. І коли настане час підбиття підсумків життя ( а він неодмінно буде) - будуте шкодувати..

2. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

Так. Ви забули додати "і невістки".

Другу сторінку намагаюсь сказати, що за все платиться. Завжди. І коли невістка йде жити до свекрухи, то мусить пам'ятати, що вона, і попри дуже хороше ставлення до себе, є господиня номер два. Вона б мала так себе відчувати, насамперед, з поваги до господині номер один.

А якщо гордість не в силі змиритись з другою позицією, то в руки гордість і працювати, працювати, працювати - заробляти на своє обійстя.

Те саме стосується заведення власних порядків на кухні, у вихованні дітей.

Додам, що і свекруха - людина. :) Зі своїми слабкостями. І в неї можна намацати слабке місце і непомітно керувати. Це якщо вас такі фокуси влаштовують. Ну а якщо хочеться на стосунках вивісити свій прапор - то готуйтесь до війни, але то вже будуть розвалини стосунків, треба вам того?

3. Wonder

Wonder New Member

цілком згідна, от до цього дійсно варто прислухатись Azza
    бо буде лише гірше, от знаю приклад:
    моя родичка "Р"живе з свекрухою на селі вже 7 років, весь час від свекрухи слухає, яка вона товста і негарна, як її гарний синок таку вибрав,
    з двох внучок любить (дітей "Р") лише одну, бо інша схожа на маму, і постійно це показує
    в будинку дуже старі меблі, нічого не дозволяє змінити
    але "Р" все терпіла, бо свекруха обіцяда їм хату ще на весіллі перед всіма відписати (бо має ще дочку)
    і от результат: внучка (та що свекрухиної дочки дочка) вийшла заміж і свекруха взяла оту онуку до себе жити, новий зять вже нові порядки вводить
    думаю про відписування хати навряд чи буде мова тепер
    і питання : ну і нащо то було терпіти 7 років :sad:

а чому ваш чоловік між спокоїм своєї сімї і материнської вибрав материнську?
    дивіться, бо наступного разу вас знову відсунуть на 2-ге місце :sad:

---------- Додано в 11:35 ---------- Попередній допис був написаний в 11:33 ----------

а починалось теж від чоловіка: от мама як вона одна буде, їй так тяжко ...

а в результаті

---------- Додано в 11:37 ---------- Попередній допис був написаний в 11:35 ----------

а ще Azza сестру чоловіка взагалі не слухайте!!!
    вона с того пекла втекла
    а зараз їй дуже вигідно, що ви там живете: за татом доглядають, і їй не треба з ним мучатись, типу "і ручки чисті, і совість чиста"

4. Azza

Azza Member

Un.Known вважаю що не всі невісти приходячи на чуже майно одразу качають свої права, думаю що кожна із них знає що на першому місці вона скоро не буде. Я хоч і живу тут 2 роки, але всеодно вільно не почуваюся. Але ставлення як до служанки тоже не дуже хочеться ( принеси, подай, п....й, не мішай).
    Wonder на рахунок сестри на всі 100 з вами згідна!!!!!

5. airy_cat

airy_cat New Member

Проблемы в итоге отнюдь не свекра, а как раз у автора.
    Хоть убей, я не понимаю, как можно жить спокойно семье с ребенком без ванны и вобще в таких условиях. Правда меня именно отсутствие возможности мыться нормально больше всего остального добивает, но и в принципе я все равно не понимаю этого. Понимаю, что ситуации разные, жизнь непредсказуемая, но... о каком спокойствии молодой семьи может быть речь? Да и не верится, что в нашем городе нельзя найти бюджетное жилье, но хотя бы с ванной и туалетом.

6. Зануда

Зануда Well-Known Member

Azza я у тій темі майже не пишу, але часом собі почитую для загального розвитку і прочитавши ваш допис мені захотілось написати самій.
    Проблема не у вашому свекрі і не у сестрі чоловіка, а у вашому чоловікові. Як можна було дозволити вагітній дружині "пахати" на городі, терпіти скандали із нетверезим батьком, а потім ще й дитину у такі умови помістити. Я розумію, якщо б не було де жити, але це не так - є квартира, є умови, а клепки немає. Якщо вашому свекру вистарчає здоров"я пити, то обробляти городи і поготів.
    На вашому місці я б поговорила з чоловіком - влаштувала сімейну вікторину "Знайди правильну відповідь." Не вважаю нормальною саме поведінку вашого чоловіка, а вашу поступливість вважаю безхребетністю, ви вже не ображайтесь на мене, але поступливість, то вміння знайти компроміс, а з вами на компрміс ніхто не йде - вас ставлять перед фактом. Не варто таке дозволяти. Я вам бажаю дійти з вашим чоловіком саме до компрмісу і щасливо переїхати жити до вашого житла, а чоловік хоче помагати батькові - вперед, нехай іздить і допомагає, а ви зайняті - у вас дитина. Вмійте себе захистити, раз цього не може ваш чоловік.

7. airy_cat

airy_cat New Member

+ 100. Вобще в этом месте вспоминается Булгаковский Воланд - "Квартирный вопрос испортил москвичей".

8. Azza

Azza Member

Те, що ви написали, це чистої води правда.:sad: Просто НЕХОЧУ цього в певній мірі визнавати. Я хочу щоб чоловік сказав, давай Іра збирай речі і забираєось звідси. Я хочу щоб він мав смілість сказати своїй сімї ні. Ви не повірите але інколи мені здається, що він іще в тій сімї. Хоча я знаю, що він сильно мене кохає, що любить свого синочка, але інколи від його тактики і я тупію. Просто взяти і все кинути ну просто руки не підносяться, отака тупа любов.

9. Un.Known

Не допоможе. Роль чоловіка не розглядається взагалі.

10. Azza

Azza Member

Чому????? у вас була подібна ситуація?????????????

11. Un.Known

В мене на щастя ні. У вас вдома вона не розглядається.

Ви перечитайте з початку Ваші дописи - там багато про Вас, маму, свекруху, свекра, чоловікову сестру, а от про чоловіка - ніц.

Один з дітей, перше маминих, тепер Ваших?

12. Azza

Azza Member

Якщо можете остання речення розтолкуйте, а то ніяк не можу зрозуміти:girl_claping:

13. Un.Known

Ваш чоловік мабуть звик, що за нього все вирішать.

Спочатку то була його мама, тепер Ви.

14. Azza

Azza Member

Нажаль в цій сімї чоловік - це пуп землі. За яким ходять, прибирають, все рішають. Коли ячоловікові сказала, щоб допоміг то сказав, що він ніколи не сік, не розумію як можна так сліпо любити дитину. А коли відповідне питання на рахунок свекра я задала чоловіковій сестрі, то була відповідь а ти нашо здалась, тато не вміє сікти.

15. WildWind

WildWind Member

Всі так кажуть)) Коли мама надто любить сина, то переїзд дуже болісно переживає, але повірте, з часом то минеться.
    Я бачу у вас лише один вихід, - переїхати. Підтримку чоловіка ви отримаєте, з часом, коли він буде спокійно повертатись до дружини і дитини, і не чути нарікань і сварок. Не бійтесь бути самостійною. Батьків треба любити. Передавайте їм пакуночки, вітайте зі святами, запрошуйте до себе, як би вони не "дулись", з часом це пройде, побачите.
    Я чула дуже багато історій, про поганих невісток вже від старших пані, які розказували про себе, особливо по квартирному питанні, у з часом вони ставали чудовими невістками! Але на відстані)) Одна справа, коли ви переїхали, бо хочете спокою у сім'ї, але поважаєте свекрів, якими би вони не були. А інша, коли тримаєте зло на них, ще й у одній хаті.
    Будьте простою, без задніх думок. Так, хочу переїхати. Так, дуже важко. Більше не можу. Коли дитина підросте, знайде друзів, піде до школи, буде значно важче.
    Не усі чоловіки самостійні, не всі вміють поставити питання руба. Тим більше по відношенні до своїх батьків. Тут ви мусите бути "поганою".

16. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ну, це вже хто до чого звик... Повірте якщо людина неряха то вона і при самій шикарній ванній зі всіма прибамбасами які зараз є буде ходити брудною. Та про що ми говоримо. А як люди живуть в селі. Носять воду з кирниці, гріють , миються, дітей миють. Ну, не всі, більшість. І що? Та ніхто ще від цього не вмер. Чи можливо там не люди живуть? А якщо ви цього не розумієте, то дай Бог щоб і не розуміли.
    Повірте, впорівняні з тим що було коли ми жили з батьками зараз нам ддууужжжеее спокійно!!! Звичайно хочеться щоб і ванна була і туалет в квартирі, але що ми можемо зараз зробити? Все вирішується з часом і звичайно в таких умовах до кінця своїх літ я жити не збираюся.
    Не віриться тим хто з цим не стикався... Ми шукали більше як пів року. День в день по всіх знайомих, оголошеннях, сайтах і газетах аж допоки я не зрозуміла що життя з батьками в матюках, сварках і бійках почало відображатися на моїй дитині.

17. airy_cat

airy_cat New Member

Все это очень пафосно и драматично звучит, но
    Я не понимаю, как можно иметь дома интернет и компьютер, но не иметь туалета и ванной. Все.

18. jalla

jalla Прогрес року 2013

Інтернет з компютером мені потрібен для роботи. Я вдома ще трохи підробляю. Ааа, який зв"язок між компютером і туалетом.)))

---------- Додано в 16:33 ---------- Попередній допис був написаний в 16:19 ----------

Туалет взагалі то є просто окремо. Хіба я писала що туалету немає? З чого ви взяли що його нема взагалі???

19. Відповідь: Чи можливе життя з батьками після одруження?

jalla, захоплююсь вами!
    Тимчасові фізичні незручності (відсутність ванни) - ніщо в порівнянні з психологічним тиском, та душевними незручностями. Мені здається, ви зробили правильний вибір.

20. Муська

Муська Well-Known Member

Azza не сприйміть як образу, але якого милого, ви ще досі там живете, кажіть чоловіку ,що переїжджаєте жити до Львова , пакуйте валізи і вперед додому. Кожен нормальний чоловік піде за дружиною. Важко вам самій навряд чи буде(бо вам всеодно ніхто не допомагав "в невістках"). І нема чого нервуватись і все терпіти,бо це всеодно нічого хорошого не дасть. Навіщо себе мучити і мучити свою дитину(адже ситуація в родині завжди проявляється на дитині). Раз не можуть вони з вами вжитись мирно, значить то їх проблеми(а не ваші). І хай собі там думають(кажуть ),що хочуть, а ви собі робіть своє і живіть в себе вдома. Повірте з часом все налагодиться(на відстані невістка "золотою" робиться).