Чи можливе життя з батьками після одруження?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Inka Blond, 26 Жовтень 2008.

1. maryshunka

maryshunka Well-Known Member

Відповідь: Чи можливе життя з батьками після одруження?

Ми з чоловіком орендуємо маленьку 1-кімнатну квартирку. Після одруження переклеїли тут шпалери, купили собі зручний диван, вазонки, одним словом все зробили "під себе" з розрахунком, що сюди ми в"їхали всерйоз і надовго. Звили гніздечко на 5+ і, як і кожна молода сім"я, муркочемо від щастя і приватності. Так триває вже півроку. І зараз ми з нетерпінням чекаємо на поповнення в нашій новоствореній сім"ї! :girl_claping: Але витрати на окреме житло+харчування+підготовку до появи мацьопи заганяють нас у фінансову скруту-економимо на одязі, дозвіллі і всьому, чому можна! Нерідко через це виникають суперечки... Зважили все і зрозуміли, що змушені переселитися до його батьків-як-не-як, це суттєва економія грошей... До переселення ще місяць, а мене вже охоплює паніка і боязнь жити "в приймах", та ще й з маленькою дитиною. Чи зможу я на чужій території бути повноцінною мамою? Так боюся всіх отих настанов, порад і нав"язувань свекрушиного досвіду, про які більшість з вас пише... Як бути? Як вести себе там? Підкажіть молодим і зеленим! :girl_cray:

2. FosIana

FosIana New Member

Багато чого залежить і від самих батьків і від вашого ставлення до них. Якщо ви підсвідомо готуєтесь до опору, до нав"язування досвіду, будете чекати якогось підвоху, то і зможете його знайти. ІМХО. Крім того купу порад можна і на відстані надавати :) по телефону .
    Наша сім"я після народження дитини далі знімає квартиру, хоч могли переїхати до батьків. Ми вирішили що краще трохи поекономити, ніж з батьками жити.

3. maryshunka

maryshunka Well-Known Member

Ох... Якби в нас мова йшла про "трохи поекономити", то і питання б не стояло-однозначно жили б окремо! А виходить так, що власних грошей стає лише на житло, компослуги (я в декреті), а решта-фактично повністю на утриманні моєї мами. Я вже і заборонила їй нам помагати, щоб не відчувати залежність, але то мертвий номер! Ви навіть не уявляєте, як мій чоловік через це побивається! Каже, що не відчуває себе господарем в сім"ї! :russian_ru: Бо скільки б він не заробляв, вона всерівно намагється дати більше. І це б ще нічого, але вряди-годи чую оце материнське "та Я Тобііііііііі" або "що ти без мене".... Муж боїться, аби одного разу не почути від неї щось типу "твій чоловік навіть утримувати тебе не може!" Теща у нього ще та-сама виростила і вивела в люди 2х дітей і звикла не покладатися на чоловіків і тим більше їхні гроші-от і веде себе так, ніби він пацан якись... Він виду не показує, але бачу як це поступово руйнує його уявлення про себе. А мені дуже важливо, щоб він відчував себе чоловіком і татом, що дбає про нас!
    Одним словом, і так зле, і так недобре. Котре із зол менше для сім"ї: жити З батьками чи жити ЗА ДОПОМОГОЮ батьків-навіть сказати важко... :suicide:

4. zeza

zeza New Member

Жили з моїми батьками 9 років. На кухні здебільшого була я. Комунальні послуги навпіл. Продукти як-коли, але намагались купувати все. Спочатку було складніше, бо одружились на 5 курсі. Працювали обоє в школі вчителями, а після обіду на пари. Своїх грошей вистачало на дулю з маком. Потім чоловік вчився в аспірантурі теж як розумієте не густо, але підробляв. Через три роки народився синочок - в декреті була рік пішла на роботу. Малого бавила мама, до обіду потім я прибігала, а вона лягала спати, бо працює в нічну зміну(через тиждень). Зарплата у мене маленька, але ж копійка до копійки, не сидіти ж вдома двом над однією дитиною.
    Тепер живемо окремо, на квартиру заробили мої батьки і сестра. Вони залишились в 3-кім., а нам купили 2-кім.
    Було по-різному, але мого чоловіка вони ніколи не чіпали і не витикали, він зі свого боку намагався зробити все, що умів(що не вмів, то вчився) по дому.
    Старшого сина фактично вибавила моя мама - до садочку не ходили. Зараз маю ще одного народила ще до переїзду за місяць. В батьків було тісно, але протримались, поки сохли фарби і лаки.
    Зараз мій чоловік заробляє менш-більш. Нам вистачає. Ще треба віддати борги, бо ремонт то дороге задоволення.
    Коли жили в мами першим внуком тішились, а другого "ти що?", "тобі то нащо?", "куди?". А тепер мама приходить і каже "такі гарні дітки, може ще б дівчинку?"
    Я вдячна своїй сім'ї за підтримку. Але зараз самій мені набагато легше і з двома дітьми, і з чоловіком, який від ранку до вечора на роботі справляюсь без проблем. Мама, тато і сестра часто приходять. Старшого на вихідні забирають до себе (дуже бабуся за ним банує "тоє мій внучок")
    Проблеми виникають, якщо немає бажання зрозуміти один-одного.

5. Soroka

Soroka New Member

А ми живемо з батьками і все супер!:radist:

6. dydik

dydik New Member

Завжди хотіла після одруження жити окремо від батьків. Можна сказати що мені повезло бо чоловік мав ще одну квартиру. Після весілля ми вирішили зробити там ремонт і ми переїхали до батьків його. З ними ми жили і поки я була вагітна. І коли народила, то тоді ми вїхали до себе. Але його батьки приходили до нас кожного вечора і були до 21год. Мало того свекруха:girl_curtsey: завжди приносить поїсти, це триває до сьогодні. І це називається - "ми живемо окремо"!

7. Wonder

Wonder New Member

цілком згідна:kiss:

мабуть з вашими живете

---------- Додано в 17:30 ---------- Попередній допис був написаний в 17:28 ----------

скажу чесно вам мега пощастило

бо свекруха, яка вас любить і піклується, ще гірша ніж та, яка вас терпіти не може

8. Anaid

Anaid New Member

Нарешті і ми живемо окремо від батьків,зараз маю 33 рокі але так вже звикла до батьків(ми жили з моїми),що хоч воно і добре але все одно чогось не вистарчає.:dntknw:

9. kostuk

kostuk New Member

Для мене життя з батьками - це однозначно "ні" без жодних "але". Хоча ми з чоловіком жили рік після одруження з моїми батьками. А потім переїхали на свою нову квартиру, мій тато купив (за що буду вдячна йому до кінця життя).
    Навіть, якщо батьки добре ставляться і до вас, і до чоловіка, всеодно рано чи пізно виникають якісь суперечки, і чим довше це триває, тим важче жити "під одним дахом".
    Розумію, що в більшості молодих сімей немає можливості придбати собі окреме житло (це мені так пощастило). Але просто не розумію тих людей, які, маючи власну квартиру, продовжують жити з батьками, бо там і їсти зготують, і дітей побавлять, і грошима допоможуть. Як на мене, то краще жити "від зарплати до зарплати", ніж з батьками.

10. ViTanya

ViTanya Member

Ми жили в моєї мами, не на чужій території, але бути "повноцінною мамою" не виходило, моя мама якраз і була джерелом "всіх отих настанов, порад і нав'язувань... досвіду", причому нав'язувала дуже настирливо, майже агресивно. Тоді мій чоловік не хотів винаймати квартиру, йому шкода було "впусту викидати гроші", як він вважав. Тепер я розумію, що це невикидання грошей, а плата за спокій і можливість бути мамою і господинею, а чоловікові - татом і господарем в домі.

11. Sitara

Sitara Active Member

А ми живемо з моєю мамою. І це супер! Мама завжди нам у всьому допомагає, ніколи не сперечається з нами, ніколи не встряває у наші суперечки, допомагає з малим, в садочок заведе-приведе. І взагалі моя мама дуже спокійна і добра людина (завжди мені коліжанки заздрили, що маю таку маму, яка мене ніколи не підведе, завжди зрозуміє з пів-слова) Але от якби ми жили з батьками чоловіка, то це була б катастрофа. Не можу сказати що свекруха моя чи свекор погані, але разом нам би точно не було добре, і так само думає і мій чоловік.

12. Feda

Feda New Member

ми живемо в чоловіка з його батьками. Чим далі, тим життя неможливіше:girl_sad:

13. allja

allja Well-Known Member

Добре,що у Вас така хороша мама:)
    Але все залежить від характеру людини(батьків) з якими жити:girl_wink:

14. Galicija

Galicija Well-Known Member

Як я це розумію!!! така ж ситуація...

Я вважаю, що молода сімя, особливо новостворена має жити окремо від батьків... Ми з чоловіком і донечкою зараз у його батьків, бо ремонту у нас в хаті нема кінця- краю... І я вже ледь витримую. Ніякого особистого життя!! ще й носа у наші найдрібніші справи пхають...
    Мої батьки більш нейтральні, але і з ними я б не жила. Дочекатись би вже кінця ремонту... В інакшому випадку на останні гроші знімали б житло.

15. Lesunya

Lesunya Well-Known Member

Ми теж чекаємо, коли зможемо доцю віддати до садочка, бо тоді переїдемо на зйомну квартиру (зараз за малою дивиться свекруха)... Людина вона зовсім не погана, але страшно любить пхатися в наші справи:girl_mad: А особливо мене дратує, коли вона починає мені капати на мозги, щоб я сказала своєму чоловікові, що він має робити так, як свекруха хоче. Завжди відмазуюсь тим, що говорити йому нічого не буду, бо він вже - дорослий і сам знає, як йому краще. Але терпіння чим далі - тим менше залишається...

16. Muwenyatko

Muwenyatko New Member

Роки і час одруження впливає і які б батьки не були добрими і люблячими і з теплими стосунками, але жити окремо то зовсім інше. тому що ніхто не буде розказувати чому так, а не так, де що ставити коли і що дивитись і що треб робити.
    Життя можливе, але сварок не оминути((((

17. sofcja

sofcja Member

знаю одне - живуть мої батьки з свекром і свекрухою... добре що хоч не в одній кімнаті... але!
    моя мама каже, що останнє з себе зніме, буде працювати воликом але не дасть мені з чоловіком жити ні з нею, ні з моїми майбутніми свекрами - каже нащо людині мучитись, бо які б добрі люди не були, але чи тобі чи чолвіку буде не комфортно в "чужій хаті"! я їїї повністю розімую і підтримую, бо ми і з свекрами жили і окремо певний період час у і то не до порівняння - земля і небо!
    окремо жити - то ліпшого нема!

18. Dolexia

Dolexia New Member

жити треба окремо! ТОді лише самостійне життя. А в іншому випадку, одружили
    сь, треба звикнути один до одного, а тут ще й до інших треба звикати....

19. manka

manka Member

Можливим є все. І хоч маю чудових батьків і свекрів - дуже щаслива, що в нас є можливість жити окремо. Мрію, щоб таку ж можливість мали і мої діти, в іншому випадку завчасно співчуваю своїм невісткам:girl_haha:

20. puma

puma Well-Known Member