Чи можливе життя з батьками після одруження?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Inka Blond, 26 Жовтень 2008.

1. Irus'ka

Irus'ka Well-Known Member

Відповідь: Чи можливе життя з батьками після одруження?

Мені здається, що не так на першому році життя молодого подужжя - бо є можливість подивитись і набратись позитивного досвіду з життя батьків,а до появи першої дитини -бо тут реальна небезпека пошкодити не тільки собі, а й малечі від різнобоких (бо від різних поколінь) методів догляду і виховання - ІМХО

• Подобається Подобається x 1
  2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Та який позитивний досвід із життя батьків? Про що ви говорите?
    Одних мінусів і наберетесь, нічого іншого.
    Досвіду батьків треба набиратися ДО одруження. А після треба УДВОХ, а не втрьох, вчотирьох, вдесятьох - ПРИЖИВАТИСЯ і ПРИТИРАТИСЯ.
    Там усі решта ЦІЛКОВИТО зайві. І ніякого досвіду, крім негативного не наберешся. Не працює воно так і все.

• Подобається Подобається x 9
  3. Irus'ka

Добре, тоді приклад з життя: чоловік з сім'ї де виховання і взаємоповага понівечені в корінь, і жінка родом з сім'ї де основою є любов і повага (навіть якщо показова - для дітей), де панують добрі сімейні традиції. Поміж молодими - ЛЮБОВ. Побралися. Тимчасово живуть у її батьків. Щоденний приклад поваги до жінки, мудрий розподіл обов'язків в сім'ї є (як на мене) дієвою, безкоштовною школою для "молодого чоловіка", що називається -"не словом, а ділом":naci:. Але загальна ейфорія не вічна, молода сім'я дуже скоро набуває власного досвіду, і воліє керувати своїм життям сама.
    Як Ви на таке?

• Подобається Подобається x 2
  4. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

От у мене майже 14-річна донька. Не так багато часу до дорослості. І я НІЗАЩО не хочу, щоб вона жила колись зі мною чи зі свекрухою. Хоч і вважаю себе людиною толерантною, але якщо потрібно буде, то буду сама допомагати заробляти їм на квартиру. І найбільшою дурістю вважаю те, що недавно почула від своєї тітки: "А ми ж ту хату так важко будували, цілих три поверхи! Думали Роман з нами буде, а він у однокімнатну квартиру пішов! Сором який!" Кажу, продайте, та й купіть Роману власну квартиру і собі по сусідству ще одну та й живіть щасливо. Та де там! Треба, щоб жили у тому замку невістка з сином і кожен день свекрам у ноги кланялись, що їм палац збудували! А купили б житло, подарували на весілля - ось справді діти були б довіку вдячні!

• Подобається Подобається x 16
  5. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Так i тодi б притикали "ми вам хату купили, а ви такi сякi" нехай вчаться самостiйностi.
    Я часом так себе жалiю що менi мама нiчого матерiального не могла i не може дати, але деколи думаю добре що так, бо я б тодi наслухалась, як вона менi хлiба а я їй камiнь. У мене мама великий драматург, хоча з золотим серцем, але час вiд часу дуже хворим через мого капесного чоловiка який мене зiпсував. Я собi тiльки уявляю що буде коли мiй молодший брат захоче женитись... ой мама...

• Подобається Подобається x 8
  6. Mariya

Mariya Well-Known Member

You can not be serious.

7. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

А я от далі про свої барани.
    Давайте порахуємо, у скільки обходиться середньостатистичне весілля???
    Не менше 3000 у.о.

Один рік знімання квартири - не менше

Я вас прошу. Якщо людина виросла в такій сім'ї і отримала таке виховання, то докорінно його не змінить нічо. І думати, що під впливом чужих батьків він зміниться, по-моєму, наївно.

А позитивний досвід, як уже сказали, треба брати до. МОжна і під час, але зі сторони а не у якості учасника.

Останнє редагування модератором: 31 Жовтень 2008
  8. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Нас Бо милував жити разом з моїми чи його батьками, якби таке сталось - ми б напевно давно розійшлися, а так всі називають нас зразковою сімєю:lol::lol::lol::lol
    Але справа не лише у відстані, має приклад знайомих, де поокремо але ті самі проблеми, то випадок, коли нема розуміння що свої проблеми треба вирішувати в себе дома, а вони виносяться до батьків - а далі стандартно, своє завжди мудріше і праве, а коли і навпаки - то результат той самий - постійні сварки та недовіра.
    Ми прожили 4 роки на винайнятій квартирі, а потім мої батьки нам квартиру подарували, але питань подяки в них не виникає, бо завше хотіли жити окремо самі, трохи відпочити в своє задоволення, при тому шо квартиру дали в стані непригодному до життя і взагалі матеріально не допомагають більше ніяк. І якби зараз шось, не дай Боже сталось, я би краще знову знімала квартиру, але разом би не жила...
    Може тоя поки така мудра???

• Подобається Подобається x 3
  9. Irus'ka

Обгрунтуйте, будь ласка!

Останнє редагування модератором: 31 Жовтень 2008
  10. Chortenia

Моя свекруха все життя прожила зі своїми батьками, і завжди казала: діти повинні жити окремо. Коли старша дочка виходила заміж, купили їй квартиру (ярказ підвернулась можливість), ну а син знайшов собі дружину з квартирою :lol:, з чого вона тепер дуже тішиться.

Правда, коли колись свекор казав - ви здавайте ту квартиру, а живіть з нами, то :cesored: Кажу нашо мені ті гроші, якщо я буду жити в чужій хаті.

• Подобається Подобається x 5
  11. Irus'ka

Розумію Ваш скептицизм. Але скажіть на милість, як тоді пояснити "феномен" того, що з часом (чи досвідом) нова сім'я набуває нових і характерних лише для неї рис, моделей поведінки за якими їх і можна назвати СІМЄЮ. Я не кажу відразу докорінно насильно змінити звички людини, таке викликає спротив у кожної усвідомлюючої себе особи. А для початку вартує показати що можливий інакший варіант поводження. А родина тут є наочним прикладом (якщо є добрі схильності в ній). Інакше, ми просто заперечуємо, всю традицію родинну,весь досвід прабатьків!?

12. Ksani

Ksani Well-Known Member

Любов зла ? :lol:

• Подобається Подобається x 6
  13. Chortenia

Бррррр, щось ми в різних площинах говоримо.
    Ніхто ж не кажи забивати на батьків. Ні, досвід їх є дуже важливим, але краще поспостерігати за ним зі сторони.
    Якщо взяти ситуацію, яку ви описали, от уявіть приходить така молода сім'я жити до родини, у які мир, спокій, любов і повага. А тут бать ко дружини бачить, як зять ставиться до його дочки, що там усім нічим і не пахну. Які, на вашу думку, будут ьйого дії, і як це відобразиться на стосунках перш за все в молодій сім'ї.

П.С. Хоча, чесно кажучи, не розумію, навіщо за таких виходити заміж?
    І потім сподіватися, що він зміниться.

14. Irus'ka

Я маю на увазі, що наочний добрий приклад батьків дієвіший спосіб (на жаль до пори-до часу:confused:), аніж гартування "у власному соці". І залежить від мудрості невтручання батьків. До того я навела лише приклад з життя. А з наведеного Вами частіше в натурі буває так: тесть зціплює зуби і терпить поки тещині "тихі" вказівки не доводять до голосного конфлікту. А потім, як правило, молодята активно починають шукати помешкання :tanksmile:
    А Ksani права - Любоff (ася-сяй:lol:)

Останнє редагування: 31 Жовтень 2008
    • Подобається Подобається x 1
  15. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Ви все правильно кажете, але людська природа і психіка не така логічна як здається. Досвід, традиція часто безсилі перед індивідуальністю (тим більше що часи повсякмісного "страху божого" чи "шанування батьків" вже в минулому).
    Знаєте що може бути в такій ситуації яку Ви навели для прикладу? Що той чоловік, який живе в сім'ї дружини, без кінця братиме на кпини ту сім'ю старшого покоління, де за Вашим прикладом, панує любов і взаємоповага, взаємодопомога (злоститиметься бачачи контраст з його батьками), обзиватиме тестя шматою (за те що той допомагає дружині), шукатиме недоліків (щоб стало легше на душі що "всі такі ж") і т.і.
    Або навпаки. Знаю принаймні два приклади з життя, коли хлопець бачив як живуть його батьки і, почавши своє власне сімейне життя, дав собі самому (не афішуючи про це нікому) слово, що в його сім'ї ТАК - не буде.
    Щастить же дружинам цих двох, котрих знаю. :)

Так що "приклад батьків" як не парадоксально може навчити чому завгодно. Все залежить від індивідуальності і рівня мислення, сили духу конкретної людини (чи то мужчина чи то жінка) - піднімаються вони над всім що бачили, щоб жити по-своєму, інколи - наперекір традиції яку бачили, чи "пливуть за течією".

16. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Винайм житла - вихід для перших 5-10 років спільного життя, але не вихід для цілого життя.. на жаль.
    Микатися з однієї винайманої квартири на іншу - при середньому рівні зарплат в наших умовах розвитку країни і наявних двох дітках (тобто, мама тривалий час в декреті і багато не заробить) це означає що така сім'я ніколи не накопичить самотужки грошей на власне житло чи будівничтво. А коли і побудує чи купить - їм буде вже по 50-60 років і треба буде одружувати дітей і допомагати їм з власним житлом. А як допомагати коли в самих ще власного немає?
    Крім того винайм - то класно для програмістів, які багато заробляють. Але ж не всі працюють програмістами.. і при першому ж лікарняному..
    Коротше кажучи, той хто через 10-20 років не наскладає грошей на власне житло - рано чи пізно повернеться в житло стареньких батьків. На жаль. В нашій країні самотужки далеко не заїдеш, якщо не казна-яка професія і гроші в руках. Житло самотужки є досупним одиницям. От з допомогою і подарунками батьків - це так. Мржливо.

• Подобається Подобається x 5
  17. bora

bora Well-Known Member

Я розумію про що говорить Іруська, бо саме в такій ситуації була. І до речі, вона написала - тимчасово, що важливо. В житті я знаю більше сімей які живуть з батьками ніж тих хто окремо, середньостатистично. У всіх є якісь проблеми. А вони і в своїй квартирі будуть. І тут значною мірою все залежить від адекватності кожної сім"ї. Так є багато прикладів друзів де молишся за них, щоб вони вже з"їхали. Але радити можна тільки коли досконало знаєш людей і бачиш ту ситуацію вже давно. В одних точно так - збираються будуватися і тому економлять - живуть з батьками. Таки видима економія виходить, хоч і ціною нервів.
    Просто на загал - нормальне тимчасове співіснування - можливе, де в сім"ї вміють шукати компроміс. Я сподіваюсь приміром, що чоловік почне після того більше цінувати певні речі, бо отримав досвід, зможе порівняти.

Зі всього, що в нашому житті відбувається ми виносимо досвід, і саме від нас сильно залежить чи буде він більшою мірою корисний чи позитивний. В маминій сім"ї співжиття призвело до того, що батько зумів зробити висновки, що його матуся таки шкодить сім"ї, і по сьогодні її поради не слухає. Це краще ніж якби на відстані все життя вона підточувала б сім"ю нелюблячи невістку, бо виглядала б настільки турботливою наскільки не є в принципі. Цинічний але приклад) Воно того вартувало)

В нашому випадку, якщо до чоловіка батьки відносяться як до другої дитини, намагаючись не вставляти своїх 5 копійок, то йому поскаржитись нема на що. Хіба дискомфорт в просторі. А от я зі свекрухою би не жила. Просто тому, що свекруха відчуває якусь конкуренцію - вона би просто забирала у нього весь заробіток) Ну то яка сім"я то була б?)
    Так що - все індивідуально.

Останнє редагування: 31 Жовтень 2008
  18. Chortenia

Та взагалі щось радити - марна справа, хіба розповідати з власного досвіду.
    ПОмітила, скажімо, що чоловік під час проживання з батьками став знову менш самосітйним - аякже мама приготує, під носик поставить, тарілочку забере і т.д., а це почало відображатися і на всьому решта (хоча поки жили 2 тижні в його сестри поки вона на морі була - усе повернулося назад), тому забирати його треба чимшвидше. ПО-друге, став страшно нервовим. БАтьки його спічі серйозно не сприймають, ставляться як до дитини, він аргументовано говорити теж не може з ними (в принципі в сім'ї аргментованих розмов не спостерігала), от і починаються сварки-нервування. А мені псіхований чоловік ні до чого. Доводиться втручатись і усім усьо пояснювати.

19. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Я вам скажу також зі свого досвіду.
    Як ми лишень одружились то зразу жили окремо. І жили від батьків окремо перших 7 років. Але це нам не помогло зробити міцну сім*ю. Батьки пхались навіть живучи на відстані. Проблема була не в батьках а в НАС!

Зараз ми починаємо все заново і зараз ми живемо з моєю мамою. Але тепер є різниця в тім що я навчила свою маму мовчати і не пхатись в мою сім*ю. Я тепер будую сім*ю: Я, ЧОЛОВІК і ДІТИ - на першому місці і всі питання ми вірішуємо разом.
    А мама з нами живе і нам допомагає в буденних справах при потребі.

• Подобається Подобається x 6
  20. Kasia

Kasia Well-Known Member

От чесно, не все розумію. З мамою жити добре-з свекрухую - погано. А чому Ви думаєте, що ваш чоловік вважає, що теща-золота? напевно неможна стверджувати, що поскаржитися нема на що. ви ж маєте на що, якщо не хочете жити зі свекрухою.
    і як то свекруха забирала б весь заробіток? ???:8:
    на підставі чого?
    думаю, краще жити окремо не зважаючи ні нащо! критичним є тільки повна відсутність грошей для винайму квартири, ну й напевно догляд за маленькою дитинкою, якщо мама молода не дуже здорова. о це є для мене 2 можливі причини проживання з батьками.