Чи можливе життя з батьками після одруження?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Inka Blond, 26 Жовтень 2008.

1. Крапочка

Крапочка Well-Known Member

Відповідь: Чи можливе життя з батьками після одруження?

Так, я з Вами погоджуюся, мабуть все залежить від самих людей, їх характерів та вад. Не скажу, що все ідеально, бо так не буває. Проте наразі мене все влаштовує і я щаслива від того.

2. l_treasure

l_treasure Member

Так то воно так, але є ще один тип людей, як незалежні люди. І ніхто не каже, що вони не люблять чи не поважають рідних. Просто вони самі звикли керувати своїм життям і побутом

3. Hanny

Hanny Active Member

А я вважаю, що цілком реально жити з батьками. Я з чоловіком так вже живу 3,5 роки з моїми мамою, татком і сестричкою. Звичайно приходять зі своїми нравоученіями і порадами, часом надмірними, але яку колосальну підтримку і допомогу ми отримуємо. Буває часом так не хочеться з самого ранку вставати і щось готувати мужу на роботу, так мама обовязково про нього подбає, чи як хворієш- також не дуже хочеться всавати з ліжка і щось готовити прибирати, і тут мамочка і чайок гарячий що години принесе, і нагодує і фруктів всяких накупить. І до чоловіка мого дуже добре ставиться, інколи здається навіть що більше його любить а не мене. Звичайно в скорому майбутньому ми переїдемо жити окремо, але якщо би в мене був великий будинок, однозначно би батьків забрала до себе. І нехай вони далі нас будуть вчити жити і часом "лізти не в свої справи", але це ж мої батьки, і я їх дуже люблю і поважаю.

4. mysika82

mysika82 миється в бані

я особисто дуже поважаю своїх батьків, батьків своєї половинки, але...Належу саме до тої категорії незалежних людей, які звикли вирішувати все самі. Коли до мене в гості приізджає моя мама, то побутові конфлікти починаються вже на другу добу нашого спільного перебування.:girl_smile: Я знаю, що всі люди різні, і ситуації теж, але схиляюсь до думки що в ситуації коли немає окремого житла, краще вже в чомусь себе обмежити, але спробувати винайняти якесь помешкання, особливо коли це щойно створена сімя......... Хоча після пологів допомога мами мені ой як знадобилася!!!!

5. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Я думаю від батьків треба жити на відстані. І чим далі тим більше батьки кохані. Я не жила з мамою з 18 років (добрих 12 років) поки мама не звалилася нам на голову. мама прийшла пожити на 2 тижні, поки в неї в хаті ремонт і от вже більше року в нас... Спочатку я тішилася, але дуже скоро зрозуміла що Я НЕ МОЖУ ТАК ЖИТИ. Я не можу коли мені кожні 5 хвилин звертають увагу що я не туди кладу, не туди сідаю, не так роблю, і взагалі все не так в мене в хаті. Моя домогосподарка вже плаче від постійних лекцій. Я сама вже не витримую, мама мусить слухати всі телефони, навіть коли лягає, я хочу закрити двері щоб вона відпочила мама каже - не закривай я мушу чути що робиться в хаті. Як тільки Марко чи Михась через сон вночі заплаче мама в секунді вже в нас в спальні виясняє що сталося... Колись мене питали пошо мені домогосподарка якщо в мене мама недалеко живе, я завжди відповідала що я хочу комусь говорити що робити, а не щоб хтось мені казав що я мушу робити. Одним словом виговорилася...

6. Anaid

Anaid New Member

Я так само вважаю що з батьками жити цілком можливо(але зі своїми).Але погодьтеся ви б не змогли жити з батьками чоловіка.:girl_crazy:Ми так само живемо з моїми батьками 8 років.А спокій в хаті тому що мої батьки ні мене ні чоловіка не чіпають,вони дуже спокійні.А от зі своєю свекрухою я би не вжилася:girl_devil:

7. olerusya

olerusya sweet candy ;)

в мене слово в слово те саме що й у вас! (навіть не маю що додати):girl_in_dreams:

8. TASJA

TASJA Well-Known Member

О, це про мене :girl_smile:. В мене бувають дні, що я і їсти наварю, як на роту солдат, і попрасую, і приберу, і ще на себе час залишиться! А бувають дні, що тарілку після себе через силу помию, не говорю вже про щосьь інше (не подумайте, що таке буває часто і систематично, але колись таки буває)... Чоловік в мене такий, що ніколи не вимагає, як бачить, що нічого не хочу, то піде пельменів собі зварить. Він знає, що все є свої причини. А жили б з батьками (навіть моїми, а про свекрів взагалі мовчу), то відразу би "направляли в правильне русло". А у мене кожна така "дія" виклика "протидію" (я про нравоученія).
    Моя мама попробувала того хліба, як жити з батьками, і зі свекрами. Тільки після сорока почала жити сама. Тому вона підтримала нашу з чоловіком ініціативу одразу жити окремо. Хоча сама зараз, як приходить в гості, то веде себе, як вдома. Може щось переставити так, що тиждень потім шукаю, бо їй так здається краще і зручніше!!! А коли я їй роблю зауваження, то сміється сама з себе.

П.С.: В моїх декількох знайомих є приклади, коли вони спокійно зживаються з батьками, але в усіх випадках живуть у батьків жінки :girl_smile:

9. dusja

dusja New Member

10. Shirker

Shirker New Member

Все можливе, але це залежить які стосунки у вас із мамою до одруження. Я завжди жила з батьками. Вони майже ніколи не вмішувались в наші справи.Зате допомагали у всьому. Мама і наварить, і прибере, і попере, внучку в школу дідусь завезе, зі школи забере. Я думала, що це закономірне явище і так буде завжди. Але ні. Минулого року моя мама померла. Мало того, що псигологічно важко, так ще ж треба всіх нагодувати, все випрати, попрасувати і т.д., і на роботу піти. Це жах... Так що, батьки це чудово. Цінувати їх треба, щоб потім ні про що не шкодувати. Невідомо ще якими ми будемо тещами і свекрухами...

11. pelagiya

pelagiya New Member

один швейцарський вчений зясував, що батьки, діти яких виросли і покинули рідний дім, щасливіші, ніж батьки, що живуть з дорослими дітьми. і це десь так є, бо переважно дорослі діти, які не поспішають покинути батьківський дім, є за моїми спостереженнями більш інфантильними. (я сама донедавна жила з батьками, тож знаю, про що кажу )))

жити з батьками - це з позиції дорослих дітей трохи егоїстично. звісно, ситуації бувають різні - бракує грошей на своє житло чи його винайм, та й жити під крилом батьків дешевше (а деколи взагалі безплатно). але оселившись окремо, можна відкрити в собі багато нових талантів і вмінь. наприклад, ефективніше працювати, щоб більше заробляти. коли я виїхала від батьків, то нарешті почала вчитися готувати і зясувалося, що мені це навіть подобається. хоча раніше застати мене на кухні за баняками - це була неабияка подія. а все тому, що мама добре готує, тож для чого напружуватися.

до речі, інтервю з вченим - дослідником щастя можна прочитати тут: http://www.zgroup.com.ua/article.php?articleid=3251

---------- Додано в 21:57 ---------- Попередній допис був написаний в 21:48 ----------

перепрошую, а що Ви робили вдома? коли я жила з батьками, то прибирання - то був мій обовязок, а кухня була вотчиною мами.

Останнє редагування: 16 Березень 2010
  12. Fast

Fast Well-Known Member

І в мене така ситуація. Тільки такі штуки крім мами ще свекруха з свекором витворяють:) Правда за 3 роки уже значно рідше.
    Робили в кухні ремонт, ну і на тиждень переїхали до моїх. Загалом було не погано, але якби пожили довше, то почала б уже нервуватись. Бо почала уже повчати, що то я не в такій воді дитину купаю (морожу її), то чому питки не дам, то чому цицю, не дам, то як то після ванни без шапочки... І ще постійно пропонувала мені поїсти:) Ну то звичайно добре, але більше тижня то трошки занадто. Бо коли до мене приходять мої батьки, чи чоловікові то є трохи по іншому. Ми ж то в себе дома.
    Переважно батьки думають, що ми маленькі і безпомічні - ми ж їхні діти. І від щирого серця намагаються допомогти нам і навчити правильно жити. І як пояснити, що така допомога є, мягко кажучи, зайвою

13. l_treasure

l_treasure Member

ОООООООООО. Дуже знайомо. Взагалі, не знаю як інші, але я біля мами почуваю себе дочкою. А маю вже почувати себе дружиною, мамою. ТАк ні, я вічно боюсь, що чоловік щось не так скаже, не так гляне і т. д. Внутрішній дискомфорт такий...І ззовні все виглядає чудово - нема скандалів, тишина і повний пофігізм. А сімя розвалюється:girl_cray:. До переїзду стосунки з чоловіком були зовсім іншими. І встигала їсти зварити, і прибрати - це все з маленькою дитиною, навіть за собою більше слідкувала. а тепер......І найгірше, що грошей на зйомну хату не вистачає, і виходу нема. Отак і бємось головою об стіну.

Останнє редагування модератором: 17 Березень 2010
  14. Shirker

Shirker New Member

Я теж займалась прибиранням, коли мама була на роботі я готувала, пекла. Але господинею була вона.

15. Siania

Siania Love Life

16. ksenia

ksenia Member

Чи можливе життя з батьками після одруження?

Можливе, але хіба то життя?:girl_in_dreams:

17. Відповідь: Чи можливе життя з батьками після одруження?

ми живемо окремо, тому і я не уявляю життя зі своїми батьками-навіть коли я приїжджаю до них вгості, весь час є якісь певні моменти незручностей, а зі свекрухою-життя взагалі б не було-вона думає, що є хоршим вчителем нашого сімейного життя (добре, що хоч вчить по-телефону, а під час її монотонних лекцій ми відставляємо трубку в сторону:girl_smile:). Хоча, наші друзі живуть разом із свекрухою, у них кожен має свої обов’язки-свекруха готує їсти, невістка миє посуд, прибирає, їздить за продуктами разом з чоловіком, батько чоловіка возить дитину у садочок, ходить з нею гуляти. Конфліктів у них не виникає навіть на побутовому рівні, там все чітко поділено, ніхто нікуди не лізе.

18. levandivka

levandivka З яйцями...

[flash]http://www.skillopedia.ru/player/video.swf?id=http://77.220.185.136/data/materials/50/056991603263a472dbe541b633a38a27/[/flash]

19. Dimokl

Dimokl Well-Known Member

Приходжу додому і ставлю чоботи на стіл!
    Притаєте чому на стлі?
    Бо це мій стіл, тому де хочу там ставлю!

Це, звичайно, перебільшення але хочеться жити так, як ти вважаєш за потрібне, жити своїм розумом, спокійно реалізовувати свою батьківську модель поведінки у вихованні дітей, вести своє сексуальне життя не хвилюючись, щоб не почули батьки, чи тещі з свекрами, мити посуд, тоді коли тобі зручно і, зрештою, просто походити по хаті в одних трусах, або й навіть без. Думаєте все це живучи з батьками можливо?

20. Nataljchuk

Nataljchuk New Member

Я живу з його батьками вже два роки.Не так все погано просто треба до того привикнути і все буде добре:girl_bye: