Чи можливе життя з батьками після одруження?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Inka Blond, 26 Жовтень 2008.

1. Волошка

Волошка Well-Known Member

Відповідь: Чи можливе життя з батьками після одруження?

Мабуть, про це треба думати ще до одруження.

2. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

Ну давайте не будемо!!!
    Маю приклади знайомих, які в 26-35 років покупували собі БЕЗ ДОПОМОГИ БАТЬКІВ квартири (Львів, Київ), хтось має свій бізнес, хтось працює на дядю, при чому наскладали грошиків за 2-3 роки. Знаю молоду сім"ю (чоловікові 28, дружині 25) то купили собі вже 2 квартири у Львові розкрутилися самі, батьки в них прості, без всяких знайомств і блатів.

3. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

Про що я й кажу! Мова йде, в більшості випадків, про власний бізнес.Хоча це суто моя думка!

4. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

про кредит, про оренду, але це знову ж таки - моя власна думка: я би краще знімала дешеву квартиру, але була в ній єдиною господинею, і я завжди вважатиму, що моя мама найкраща на світі, проте жити з нею не хочу
    а які це солодкі моменти, коли бабця прийшла до внучки побавитись, а мама до дочки і скуштувала шось там новеньке...наприклад прочитане з Даниних форумних рецептів - це ДУЖЕ дорогі для мене години;)
    моя сестричка і її чоловік (обидвоє у віці до 25 років) знімають зараз квартирку за 1300 грн разом з ком послугами, оскільки нема інакше виходу окремо жити, а більше тратити не хочуть, бо складають на власне помешкання - батьки їм подарували трохи грошей на весілля, але того не достатньо для 2кімнатної квартири, а однук кімнату не хочуть, отже крутяться, складають, знають шо років 2, або 3 прийдеться отак крутитись, але зате САМІ собі господарі... просто або треба погоджуватись з тим що мама/свекруха старша господиня, а я молодша, або шукати інші варіанти, шукайте і знайдете....

5. Імель

А що заважає?

не на свого дядю, на чужого, тобто на якійсь фірмі, корпорації.

Міняйте свій підхід до проблеми і все буде!!!

6. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Хм... "Міняти підхід"? Цікаво, а всі у Львові вже знайшли роботу в якоісь корпорації чи мають свій бізнес?....

7. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

а всі поміняли підхід?
    ситуації бувають різні, але не обставини повинніробити людину, а людина обставини. Це важко, але якщо навчитися гори можна перевернути...

я ще тільки вчуся, якщо що...

8. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Як би... Не знаю, як у Львові, а тут молодь до 30 накопічує на перші внески (бо іпотеку на 100% ніхто не дасть), а потім 30 років виплачує.

9. Hruska

Hruska Well-Known Member

Тому я десь і писала, що можна жити з батьками, можна хоч дуже важко...можна але лише в тому випадку, коли чоловік....саме чоловік і саме в агресивній формі розставить всі крапки над "І"....
    Так, може я ще дуже мало прожила в такій ситуації, але я бачу, що ніхто..ніхто з його сімї до мене навіть і не подумає криве слово сказати, та й взагалі десь свого носа впихнути... бо за мною стоїть "сталева стіна захисту", яка все попередньо обумовила і обумовила в агресивній формі (щоб не виникало зайвих питань)...і вони це прекрасно розуміють...а я його за це обожнюю:girl_in_love:

10. zaba

zaba Well-Known Member

Почитала ваші думки.... як би там не було, але купити собі житло у нашій державі молодим людям дуже і дуже важко, взяти в кредит, в даний час - це повісити собі ярмо на шию... Почати власний бізнес або працювати на "дядю" - думаю, що вже майже всі "дяді" зайняті, а всі бізнесменами бути не можуть...
    Після одруження ми жили в свекрухи, я знала що це не на довго тому вирішила просто допомагати і слухатись свекрухи, за що вона в свою чергу віддячувала нам тим, що ніколи до нас не пхалась, і навіть коли бачила, що ми посварилась то в першу чергу проводила бесіду з своїм сином і підтримувала мене! Не можу сказати, що мені все в неї подобалось, було багато такого чого б я в своєму побуті не хотіла, але я старалась на це не звертати уваги або говорила чоловіку, що в нас того не буде.
    Зараз ми живемо з моєю бабцею (дуже їй вдячна за допомогу) важко, бо то старша людина, але до нас вона не втручається, може тільки мені (так щоб чоловік не чув) щось пожалітись. Ми стараємось її залучати, щоб їй не було сумно, даємо дитину, кличемо подивитись телевізор, радимось що приготувати і таке ін. Хай відчуває, що вона нам потрібна!!!
    А з батьками було б важко жити - не тому, що вони б до нас лізли, а тому, що в них один стиль життя і ставлення один до одного, а в нас зовсім інший.
    А тим дівчатам які живуть з батьками/свекрухами раджу старатись говорити з ними , говорити так, щоб вони вас почули, а зібрати речі і виїхати на орендовану квартиру ви завжди встигнете, а неприємний осад залишиться.
    Так що життя можливе.

11. Hruska

Hruska Well-Known Member

...о..і я про це...в нас така ж ситуація...ми не складаємо рук, і не тільки надіємось на краще, а й максимально прикладаємо зусилля для цього "краще"...думаю через 1-2р буду сама собі господиня....
    А це що зараз живемо в його батьків, це тільки ще один шанс більше зекономити і докласти до решти заощаджень на "краще"..:girl_curtsey:

12. Hruska

Hruska Well-Known Member

Знаєте в менеджменті є певны види психології людей:
    Проблемний, результатний і самореалізація.
    От проблемний тип - це тип наших (не всіх але більшості) українських людей...бачу проблему - катастрофа, ніколи її не подолаю, а от як добре хтось живе...
    Результативний - бачу ціль - і бачу маленькі кроки до неї...чіткі стратегічні кроки...
    Не задавайтеся проблемами...."Если очень захотеть - можна в космос полететь"...головне чітко бачити ціль!!!

13. Левицька

Левицька New Member

я, на жаль, не вірю, що розпочата таким чином приязнь до Вас буде тривалою. Своєї думки не нав`язую, але категорично проти стосунків, розпочатих агресією, не терплю фальші, лестощів тощо. Переконана, що рано чи пізно все виходить назовні. Ні в якому разі не хочу Вас образити, чи налякати)))))

14. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Я от і цікавлюся, як ту ціль досягають пересічні люди, НЕ бізнесмени. І не проті іпотеки, але мене цікавить, як на звичайну зарплату можна і за скільки часу кватиру у Львові.

А то, що там сказали про росставлені сином крапки над і, взагалі не розумію. Як то так, син командує НЕ В СВОЇ хаті. То хата його батьків, а не його.

15. Імель

то я вам трохи привідкрию завісу, мої знайомі, які купили собі квартири в Києві-Львові до тих міст переїхали, а народилися і виросли в забитих селах з населенням до 10 тис. осіб. Хто працює на себе, хто у великих компаніях. Починали хто з продавців, хто з вантажників. Всі вони приблизно віком 27-35 років і працюють у торігівлі. До кризи мали зарплати 4-7 тис. дол (ЛЬвів) та 7-15 тис. дол., іздять на мерседесах та тойотах. + можливість взяти кредит робила абсолютно реальним купити власне помешкання і виплатити позику за 3-4 роки (відсотки за користування кредитом-майже те ж, що плата за орендовану квартиру).

А якщо сидіти і жаліти себе-яка халепа, та я в Україні ніколи не зароблю на власну квартиру, то тої квартири вам і не бачити! Работати треба

16. Hruska

Hruska Well-Known Member

А я і не хочу вступати в дружбу...і в конфлікт - також...В такій ситуації, як на мене, найкраще залишитися обєктивною...І вони також будуть відчувати "відстань між нами" і ніхто нікому навязувати своїх думок не буде...

Якщо вони ХОЧУТЬ, щоб ми жили в них і там і живемо, то це не означає, що не маємо право на слово, слово від нашої молодої сімі...інакше в нас не існує її взагалі, а ми придаток до старої сімі...
    Приклад, агресії -
    зробили ремонт в кімнаті, де ми маємо жити...батьки кажуть, що не мають, де діти старої шафи і нам її туди поставлять..ніби в нас ще своєї не ма, а цю нема де діти...(шафа один раз доторкнешся - розлетиться)...чоловік каже, що ми завтра підемо і замовимо собі нову шафу...нові меблі....новий ремонт - не доцільно туди стару шафу пхати...ті - не!!! Ну хай буде.
    Чоловік каже -не... для чого той ремон тоді робився, щоб туди старі меблі пхати??? Довго сперичалися, поки чоловік не сказав, або я зараз візьму сокиру і її поробаю, або ви її заберете!!!
    Забрали...в кімнату покупляли все нове...тепер приходять і тішаться, як все гарненько в нашій кімнаті...і дякують, що ми таки не дозволили її сюди тягнути.
    Може то тільки в нас так...поки не крикнеш..ніхто нічого не зрозуміє...
    І до теми, найшли де ту шафу притулити навіть дуже добре. Але тепер розуміють, що до нас дуже "носа не всадеш"...

17. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

15 тисяч долярів зарплати в МІСЯЦь? Файні у Львові зарплати....

18. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Хрушка, як на мене, то дуже терпеливі батьки. Другі би вже викінули такого "синочка" на вільні хліби :)

19. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

як на мене мова тут йде не про жалість.)))) Ну не всім дано бути великими підприємцями!Якби це було так легко, то бідності у світі не існувало б взагалі.
    От так от взяли і всі стали бізнесменами. є професії, які цікаві, та нажаль не такі прибуткові.
    Наприклад вчитель в школі (державній) швидко купить собі зараз квартиру????Чи тут поступить пропозиція кинути школу і йти в бізнес??? А дітей наших хто вчити буде???

20. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

Непогана зарплата) Тут в гривнях всі таку мають. І як бути?