Єдине, що з палати не дозволяли виходити нікому з дитиною на руках. Лише возити у тих возиках (чи як їх там).
на наступний день знімають катетр, і хоч не хоч мусиш вставати. --- дописи об"єднано, 17 Жовтень 2015 --- я була в загальній палаті і все це робила сама, якщо ви будете в сімейній, буде кому допомогти.
Відразу як встала, то годувала сама. В нас була спеціальна кімната для діток з пеленальними столиками, ванночкою і сумішами-баночками. Хоча ванночка-пеленальні і все для того необхідне було в кожній палаті. Ми були на змішаному одразу, бо мацьопи погано сьомали груди, після двох сьомів засинали, а втрата маси була велика тому почали догодовувати, а молочко я цідила. Вже вдома почала давати груди. Було б вам дуже дрбре, якби ви зловили платну палату і вам хтось допомагав. Власне через відсутність у мене такої допомоги, ми і не змогли розвинути повне грудне. Я дуже шкодую, що ми вже на сумішах лише. Але тішу, що перші місяці, поки буди мацьопками такими, то молочко мали. Якщо, тьху тьху, буде змішане, то пошвидше з ним закінчуйте, бо після 2 місяців дітки вже не так хочуть брати груди, вже крутяться на всі боки, не зловиш. А в той же час ще і другеньке теж таке витворяє. Мені катетер зняли не на наступний день, а через день, бо я встаючи не могла дихати, то дозволили ще один день полежати. От коли встала вдруге, то земля і небо) було набагато легше. Головне перша ніч і день. Зі знеболюючих тут дають (аж смішно після надлишку знеболюючих в аптеках України) ібупрофен, парацетамол і першу ніч капали мені диклофенак, бо дуже боліло. Але все сумісне із грудним. Тому трохи знеболити вийде і з грудним)
не погоджусь. в мене малий взяв груди в два тижні, я вже не мала надії, що то станеться, і їсть досі, навіть не збирається завершувати , а доцю вже не годую( завдяки йому ж, хоч взяла груди ще в пологовому.
У всіх свої історії І дітки всі різні)мої брали спочатку, але годувати двох одразу було нереально, бо постійно треба було тримати голівку, направляти груди. Тому їли по черзі а це дуже важко, бо поки одне їсть, то друге мале вже кричить. А потім у 2 місяці стало цікаво все довкола, то біля грудей сміялися, крутилися, говорили але не їли. То я почала цідити вдень, коли не брали. А коли довелось цідити і вночі, то я витримала лише кілька ночей. Так, я наробила купу помилок із грудним годуванням, знаючи при цьому "матчасть" чудово. А на практиці з двома дуже важко було. Я щиро заздрю тим, хто так як і ви, довго годує двох діток.
я годувала по черзі, правда в мене друге не кричало в той час. --- дописи об"єднано, 17 Жовтень 2015 --- ну, якщо чесно, заздрити нема чому, тому що двох я годувала тільки до 8 місяців (хоча для декого і це багато), а зараз годую тільки одного. теж наробила помилок, хоча мала вже досвід гв. бо годування новонародженої однієї дитини дуже відрізняється від годування двох новонароджених дітей. і тут мене зрозуміють тільки мами двійняток.
Щодо ГВ двійні в пологовому. В моєї куми були природні пологи, але все одно було дуже важко, бо весь медперсонал єдину допомогу, яку запропонував, то було йти і купити суміш. Годувати двох відразу вона не вміла, і так і було - одне їсть, друге верещить і всі на неї шикають, щоб не мучила себе і дітей і дала пляшки. Аж на 4 добу була якась нормальна зміна, то медсестра прийшла до неї і поки вона годувала одного, та колисала другого і задурювала пипкою від пляшки. То був перший раз, що діти нормально поїли, хоча б в такий спосіб. А вдома кума за кілька днів навчилася годувати разом на подушці і навіть дрімати при тому. Якраз вчора говорили з нею про то. А вдома завжди була допомога, хоча і в ПБ нікому б з голови корона не впала, якби подали разом дітей, але їм таке і в голову не прийде. Малим рік і 11 місяців, їдять маму далі Раджу мамам з двійнятами шукати собі допомогу заздалегідь. Не знаю, скільки коштує в місяць штучне харчування на двох дітей, але ті гроші краще витратити на домогосподарку чи няню-помічницю. Та чого ви так? Не підпускав сестричку до циці?
ви знаєте, це і мені тепер смішно, але так і було. Він був хворий і 3-4 дня висів на циці і нікого не підпускав, а доця не дуже й наполягала, а через 4 дні відмовилась їсти цицю.
Ого. Поступлива дівчинка. В них, мабуть, і характери різні. В мене старша мала за цицею гинула, а молодша до 9 місяців їла, таке враження, що з примусу, тому я можу собі уявити трохи ту ситуацію з відмовою.
абсолютно різні характери, поступається у всьому. мені одна лікар казала, що в двійні завжди керують дівчата. в нас навпаки.
Не питання, просто поділюся. У нас 31 тиждень і ми майже вкололи вже весь прописаний (6мг всього 4-ма порціями за 2 дні) дексаметазон - для забезпечення швидшого розвитку легень. Сказали, що двійням так профілактично колять, і плюс в нас попередній поганий випадок стався у повні 32. Тож отак. А ще сказала лікар, що якби не виявилось амніотичної перегородки, то десь в 32 тижні треба було б планово кесарити!! Монохоріальні моноамніотичні двійні, виявляється, отак рано кесарять . При чому про ПП там не йдеться через високий ризик взаємного заплутування. Так що нам хоч в чомусь пощастило, ми біамніотичні виявилися .
Мені кололи десь на 33 тижні. Як раз коли я на зберігання попала Отправлено с моего IQ4503 Quad через Tapatalk
Мені навіть нічого такого не говорили. Може, це тим кажуть, колоти, в кого була/ є якась загроза, для підстраховки.
я теж так думаю. а монохоріальна біамніотична вагітність - вважається вагітністю з підвищеним ризиком, на відміну від бі- бі-, яких є велика більшість.
Я колола, хоча ніякиї загроз не мала, але лікарка казала, що колять усім в кого є можливість передчасних, а двійня автоматично входить в ту категорію. І добре, що я колола, бо таки народила передчасно, хоч і не було ніяких ускладнень.
Ото власне..з двійнями буває таке, що "раз!" і раптом починається. Тут на форумі недавно так одна мамуся майбутня ще тільки вирішила знайомитись з лікарями, а вже за пару днів народила (і то там власне безпечніша, бі-бі двійня була..а вийшло щось в околі 32-33 тижня). Добре, що вроді все гаразд там. Як мені казала мій лікар, то при таких випадках дуже добре мати то вколеним - бо це 2 днів вимагає часу (там проміжки по 12 год між укольчиками), то ніби фора.
мені робили КР на 38 тижні, але лікар казав потім, що ще трохи і вже б пологи почались, та я й сама відчувала, що вже з дня на день процес би пішов.
Мені ше на 28 кололи, як попала на зберігання. Але народились ми рівно в 36. І то, добре, що якогось дива заввідділенням вілправив мене на узд (хоча вже і не планували робити до кесаревого). То було вже відкриття (точно не пам'ятаю, ніби чотири пальці). А перейм ніяких не було, навіть найменшого натяку на пологи. Хіба що я за кілька днів ніби пробку бачила, але то таке невпевнене для мене було. Так би і помітила певно вже коли б води відійшли в ліпшому випадку Як лежала в лікарні, то всім кололи, хто попадав на збереження з терміном менше 34 тижнів. Мені ще повезло, бо давали в катетер внутрішньовенний. Бо бачила, що внутрішеьомязово дуже пече Надіслано від мого Lenovo S90-U, використовуючи Tapatalk