Пузата хата

Чекаємо на двійню

Posted by truskaffka on 1 Липень 2015 відповідей - 345
  1. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

В мене зараз впав до 100. При першій вагітності нижче 115 не був ніколи. Але ця вагітність трохи інша, з легким токсикозом, з варикозом іт. д. Препарати заліза не вживаю, бо нормально себе почуваю.

2. tifinka

tifinka Member

Дівчатка, можна до вашої компанії? Бі-бі двійня :), хлопчик і дівчинка, якщо на УЗД не помилилися :), 21 тиждень. Також не розумію суті тих скринінгів. На УЗД все гаразд, деякі показники скринінгу дещо відхиляються від норми, лікарка ЖК каже що так може бути при двійні. В генетика ще не була, скоро піду, якщо вже зробила скринінг. На УЗД хлопчик трішки більший за дівчинку, вже добре відчуваю рухи, правда не розумію як їх можна розрізнити... Щодо гемоглобіну. Десь на 15 тижні був 104. Лікарка сказала це не критично, але оскільки двійня, варто попити залізо. Після місяця вживання став 114, залізо відмінили. З вашою дискусії, розумію, що можна було і не пити, але не думаю що воно зашкодило.
    Мамусі, ті що очікують, і ті що вже дочекалися, поділіться досвідом щодо пологів. Знаю, що на цю тему є окрема гілка, але тут зібралися усі саме з двійнею, і є певна специфіка. Що мене турбує? Лікарка з ЖК натякає, що мені слід готуватися до кесаревого, що природні пологи не є безпечними, навіть якщо перша дитинка правильно розмістилася вниз голівкою і таке інше. Розумію, що можливо декому з лікарів простіше зробити кесареве, але я б хотіла знайти такого, який би зміг прийняти двійню природнім шляхом, якщо для цього не буде протипоказань, звісно. Тож, питання до вас: Чи готуєтеся ви до природніх пологів, чи все-таки схиляєтеся до кесаревого? В якого лікаря плануєте народжувати або вже народили?

• Подобається Подобається x 5
  3. Chrystal

Chrystal Well-Known Member

Tifinka,приєднуйтесь! Отак читаю ваш допис,і дивуюсь....бо в мене все точно таке саме,лише термін на тиждень менший. Скринінги при багатоплідній вагітності завжди скачуть,я вже була в генетика,то нічого толком мені не сказали...сказала що при двійні завжди так...і вони не беруть їх до уваги. Моя лікар з Жк теж рекомендує кисеритись,бо безпечніше,ну і шукати лікаря який вже прийняв не один десяток таких пологів. Особисто я буду прислухатись до рекомендацій лікаря що прийматиме пологи. Думаю йому видніше. Ми теж зараз в пошуках хорошого спеціаліста.

Надіслано від мого GT-I9300, використовуючи Tapatalk

• Подобається Подобається x 1
  4. AirLady

AirLady Active Member

Поділюсь трішки своїм досвідом. Коли взнала, що двійня теж думала, що будуть кесарити, ще й потім виявилось, що один хлопчик лежить вниз головою, а другий сидить на дупці і місця для перевороту вже немає, але і в ЖК лікарка казала, що це не показ і коли пішла знайомитись з лікарем в ПБ, вона одразу сказала, щоб навіть не налаштовувалась на кесарське, бо це цілком нормальна ситуація, що головне, щоб перша дитинка лежала правильно. Пологи приймав ще інакший лікар і теж навіть не заікався про кесарське, єдине що на пологах одразу був ще присутній анастезіолог на випадок екстренного КР.
    Ну і, чесно кажучи, другого хлопчика народила і навіть не помітила, хоч і йшов дупкою, бо родові шляхи вже підготовані.
    Шукайте досвідченого лікаря, який не раз мав справу з двійнями.

• Подобається Подобається x 6
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  5. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

То мої "їдеальні" результати 2 скринінгу розцінювати як патологію? Чи і норма теж може бути? :) Подумала, що то при одній (як в мене), а не двох плацентах, таке могло б бути. В мене і ХГЛ на початках не відрізнявся від звичайного "одноплідного".

• Зе бест! Зе бест! x 1
  6. Chrystal

Chrystal Well-Known Member

Ні ні в якому випадку не розцінюйте так,норма теж може бути. Моя лікар і генетик брали той результат в Мом і ділили на два. Наприклад хгл 2,0 мом,то якщо поділити на два то получиться на кожного по 1 Мом....теж норма,головне щоб на кожну дитинку було не менше 0,5 Мом. А взагалі деякі лікарі радять не здавати тих скринінгів при багатоплідній вагітності,бо вони в цьому випадку просто не інформативні.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. tifinka

tifinka Member

Дякую за відповіді )
    @Chrystal , справді дуже цікаво, будемо народжувати плюс-мінус в один час :) А сон мені який снився: були пологи, мабуть не складні, бо не дуже пам'ятаю, а от малюків в результаті було 4-ро і дуже манюні :), переїхали ми якось додому, першого нагодувала, а на наступних молочка не вистарчило :sad:, і я дуже переживала... Ось таке )
    @AirLady Поділіться в кого народжували? бо я, якщо чесно навіть не знаю де того лікаря шукати... Подруг з двійнею нема, лікарів знайомих теж не багато, які б щось підказали. Буду питати в лікарки ЖК і вивчаю форум...
    @truskaffka Подивилася ще раз на свої скринінги, в першому - підвищений лише МОМ (ХГЛ), а в другому - трішки Естріол вільний. Тож також майже ідеальні :)

8. AirLady

AirLady Active Member

Я народжувала в Сабата ще на Батальній (зараз не знаю де приймає), попала до нього як до чергового бо моя домовлена лікарка не приїхала. Загалом я задоволена, народила досить легко і головне без наслідків для діток, хоч і дуже переживала через недоношеність. Взагалі домовлялась з Литвинчук, при знайомстві вона мені сподобалась, але в результаті на пологи не приїхала, тому конкретно сказати щось по неї як про спеціаліста не можу.

9. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Він зараз не приймає пологи.

Надіслано від мого GT-I8262, використовуючи Tapatalk

10. truskaffka

Ще тут запитаюся - в категорії особливо великих животиків :). Чи носили Ви до- та після-пологовий бандаж? Наскільки то помічне? ЧИ правда, що після кесарського потім дуже допомагає? Дякую.

11. Inglor

Inglor Well-Known Member

Мені дородовий бандаж був абсолютно не комфортний. Я в ньому не могла бути. Але, як я зрозуміла, це індивідуально. В ідеалі було б добре, як би ви могли в когось позичити на пробу, перед тим як купувати.
    А от після родовий, це була не замінима річ.

12. Krokira

Krokira Member

З першою вагітністю бандаж мене дуже рятував. Особливо на 8-9місяці. Легше ходити з ним було. А зараз з двійнею 23тиждень і також починаю носити, бо пузік такий вже досить величенький і важкий ;)

Надіслано від мого GT-I9192, використовуючи Tapatalk

13. Borsychok

Borsychok мамуська-пампуська

під час вагітності не носила, хоча казала лікар носити обов"язково.
    після кр носити обов"язково, чим подовше. без нього вставати навіть не дозволяли.

14. truskaffka

Там і не дуже встанеш без підв"язки....в перші дні, як я пам"ятаю...
    А чи можливо носити діток, якщо добре затягнути той бандаж?

15. Borsychok

Borsychok мамуська-пампуська

я була після пологів в пб 6 днів, то весь час казали не вставати без бандажа.
    і потім вдома казали чим подовше носити, але я не носила майже :girl_blush2:
    гм...мене через два дні перевели з післяопераційної в звичайну палату, вручили дітей, і роби собі що хочеш:)

16. Inglor

Inglor Well-Known Member

Мені казали не менше місяця. Я десь так і ходила, бо мені на спину було легше.

17. EineGuteFrau

EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

Хм... А тут навіть не кажуть за бандаж. До речі є дослідження, які вказують на не дуже велику користь того девайсу, оскільки м'язам допомагають і вони довше приходять до тями. В якійсь вагітній темі на посиденьках теж була така інформація.
    Я ніякого бандажу не мала. Кесарів мала в першій дня, наступного ранку вставала. Але було дуже важко, то більш не пробувала. Найгіршими були візити фізіотерапевта і вправи на живіт та спину. Дуже боліло. Встала на наступний день зранку лиш для того, щоб не мучила фізіотерапевт. І вже ходила. Дітей одразу брала на руки. Як не взяти, не знаю:) тож такий маленький клубочок трішки більше 2кг. І з дитинкою на руках було набагато легше, ніж просто ходити. Ті комашечки "дають крила" і лікують всі хвороби:)

• Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • мімімі мімімі x 1
  18. truskaffka

Ви прямо мені бальзам на душу поклали )))). Для мене не так страшний той КР і ті болі - я взагалі налаштована відмовлятись від усього, що не сумісне з ГВ, по максимуму (обезболюючі то точно). Найгірше мене засмучувало те, що не можна піднімати діток (ну хай не в перший день.....але десь писало що чуть не місяць це не можна). Дякую :)

19. Inglor

Inglor Well-Known Member

Та ні. Це точно неправда. Мені так само як і @Borsychok

20. truskaffka

А скажіть, Ви відразу могли доглядати за двома дітками після КР? Тобто якщо взяти на руки можна, то по ідеї вже і помити можна, і переодягт, і т.д.? І я ще думаю про те, що вчитись годувати разом обох.... Ну то вже забігаючи наперед.