Пузата хата

Чекаємо на двійню

Posted by truskaffka on 1 Липень 2015 відповідей - 345
  1. Марточка

Марточка Well-Known Member

@Krokira вирішила почитати що нормою вважається до 20% різниці і також хтось писв про різницю в 500 грамів, дітки народились трошки різні( одне пухленьке, одне стройненьке) і так і по життю далі були і нічого, ви там послухайте, але дуже близько до серця не сприймайте.

• Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Borsychok

Borsychok мамуська-пампуська

мої народилися з різницею 900 гр.
    правда не знаю яка у вас двійня, ніби при моно велика різниця небезпечніша

3. Krokira

Krokira Member

В мене бі-бі двійня. А ваші на якому терміні народились?
    В нас зараз 33тиждень розпочався.

Надіслано від мого GT-I9192, використовуючи Tapatalk

4. Borsychok

мої народились в 37 тижнів і 4 дні (в мене був плановий КР)
    але в мене по узд різниця у вазі не велика була.

5. EineGuteFrau

EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

Небезпечна різниця саме при моно/моно. Бо тоді дітки мають спільну і плаценту і мішечок, що може спричинити обкрадання однієї дитинки іншою. Це небезпечно для обох діток.
    А при бі/бі немає такого ризику, оскільки дітки мають різні плаценти.
    Тому не хвилюйтеся. Головне, щоб були позитивні зміни у розвитку дитинки. Тим більше у вас уже 33 тиждень) найстрашніше позаду)
    Я знаю не одну маму, що мала екстренне кесареве на набагато менших тижнях і з дітками все добре) знаю і двійню, що народились на 32 тижні і все добре у них)
    Тим більше ви пройшли курс дексаметазону)
    Найголовніше для вас зберігати спокій та позитивне мислення! Бо самонавіювання страшна сила:sad: коли в мене були погіршення стану та страх, погані думки лізли в голову, то я все відкидала і починала уявляти своїх діток, як ми бавимося разом, як щось там робимо разом і всяке таке) мені допомагало:) спробуйте і ви;)

• Подобається Подобається x 4
  6. Yavoryna

Yavoryna Member

Мої бі-бі двійнята народились на 34,5 тижні з різницею у вазі 800 г. Менша дівчинка мала порушення кровоплину під-час вагітності. Можливо, ще рано робити висновки, їм зараз більше року, але у нашому випадку - нічого особливо страшного.

• Подобається Подобається x 3
  7. Krokira

Krokira Member

Була сьогодні у Жемели в медінституті і дуже спокійно вона зреагувала на різницю в вазі і порушення кровоплину. Радила продовжити Флебодію і тівортін, більше гуляти і їсти горішки :)
    За 10днів зробити УЗД. То якраз після нового року.
    Дякую за підтримку дівчатонька! Беру всі ваші поради на озброєння і тішусь життям. Все буде добре :)

• Подобається Подобається x 2
  8. Krokira

Krokira Member

То корисно знати, що таке буває. А яка вага була у ваших малючків при народженні? І чи відповідала тій вазі, яку на УЗД казали?

9. Yavoryna

Yavoryna Member

Хлопчик 2200, дівчинка 1400. За тиждень до народження дівчинці на УЗД наміряли 1700. В мене був шок в родзалі, коли сказали її вагу. З цієї ситуації виходу немає, все що можна зробити це ліки, про які ви писали, прогулянки і позитивний настрій.

10. Chrystal

Chrystal Well-Known Member

В нас по даних УЗД в 30 тижнів різниця у вазі між дітьми була близько 400 грам. Причому кровоплин в обох нормальний. Але в нас хлопчик і дівчинка, а дівчинка менша, бо і молодша, і по всіх узд вона в мене йшла з меншою вагою. І в нас теж бі-бі. То мене ніхто наразі не страшить що це є проблемою, просто хлопчик буде крупніший як тато, а дівчинка менша як мама :).
    Йой, пішов 32 тиждень, а я ще навіть не вирішила як і де народжувати. Ото в мене розслабуха :).

11. Montreal-ka

Montreal-ka Well-Known Member

Дякую. Цікаво.
    У мене бабуся (мамина мама) з двійнят (мала брата), мама з двійнят (мала брата) і я з двійнят (маю сестричку)
    У сестри один синочок. Я от дуже сподіваюсь на двійню:girl_tender:

• мімімі мімімі x 1
  12. Krokira

Krokira Member

От вже 34 тижні позаду. Завтра знову йдемо на контроль кровоплину. Дуже хочу щоб все було краще ніж минулого тижня і обоє малюків отримували достатньо кисню і поживних речовин щоб ще 3-4 тижні були в мене в животику.
    Ми з чоловіком маємо різня резуси: в мене кров 1-, 3+ в чоловіка. Протягом всієї вагітності здавала аналізи на антирезусні антитіла. Антитіл жодного разу не виявили. Останній раз робила аналіз на 32тижні.
    Чи варто ще здавати той аналіз? Чи на такому терміні вже не не можуть з'явитись антитіла?

13. Krokira

Krokira Member

Юхоу!!! Все налагодилось! Показники кровоплину чудові: в одного RI 0,4; S/D 1,68; PI 0,4. В другого хлопчика RI 0,6; S/D 2,5; PI 0,9.
    То ж ми гарно святкуємо свята вдома :)

• Подобається Подобається x 8
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  14. Chrystal

В мене з першою вагітністю теж виявили проблеми з кровопливом(в 30 тижнів),казали лікарі що недоношу,37 тижнів то максимум. Понавиписували мені недешеві ліки типу Актовегін і ще там щось. Але я того не пила,і дивним чином в 34 тижні кровоплин внормувався і доносила до 41 тижня .....наголошую без ліків.
    Krokira,яка вага по узд у ваших хлопців? Бо в мене дівчинка почала наздоганяти хлопчика по вазі...вже різниця 350 грам.
    Ну і тренувальні почали мене вже мучити..так хочу ще хоча б три тижня походити.

Надіслано від мого GT-I9300, використовуючи Tapatalk

15. Krokira

Krokira Member

Один хлопчик має 2060гр а другий 1467гр. А у ваших різниця яка була у вазі?
    Який тиждень у вас зараз?

16. Chrystal

В 30 тижнів різниця була 450 грам,а сьогодні(33 повних тижня) наміряли хлопчика на 2500 а дівчинку на 2200. Лежать гарно,голівками донизу..але незнаю чи подужаю сама родити через їхню вагу. То при тому, що за всю вагітність набрала лише 13 кг, і апетиту зовсім немаю.

• Зе бест! Зе бест! x 1
  17. Borsychok

в мене теж так було, та на вагу дітей це зовсім не вплинуло:girl_crazy:
    ще й в пологовому мені багатоводдя поставили.

18. Chrystal

З якою вагою родились ваші дітки? Бо деякі лікарі,зокрема уздист,лікар з Жк радять мені не ризикувати і робити КС бо хлопчик трохи бугай,а дівчика має обвиття. А я б так хотіла сама народжувати.

19. EineGuteFrau

EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

Мої теж лежали головками донизу. І теж народились немаленькі 2650 і 2260, а набрала я за вагітність 18 кг. При чому майже всі в животі були. Я спокійно влазила у довагітні скінні, лиш не застібалися. Але мала кр. Я дуже боялася, що не справлюся під час пологів, що не вистачить сили на другу дитинку. Тому мала сумніви щодо кр чи пп. А коли відлежала 2 місяці в лікарні, то не мала жодних сумнівів, що кр буде кращим та безпечнішим для діток, оскільки постільний режим мене дуже знесилив.
    Ще щодо різниці в масі вже після народження. Мої оленятка мали 400г різниці. До трьох місяців різниця зменшилась до 200г. А у 5,5 була 50г. Зараз нам 7,5 місяців, то, думаю, уже немає різниці. Ще й виглядає так, що Івасик, який був меншеньким, може бути і важченьким на кілька грам тепер)

• мімімі мімімі x 1
  20. Borsychok

діти в мене великі були 3500 дівчинка і 2600 хлопчик, але в мене був плановий КР
    --- дописи об"єднано, 6 Січень 2016 ---
    а хто у вас першим іде?
    а нам вже 2 роки минуло, а різниця +- та сама лишилась. Але в моїх і характери різні -Андрій дуже енергійний, шустрий драчун, а Вікуся тихенька, повільна, і їсть доречі набагато менше від братика) Як моя мама каже Андрій що з"їсть, то за день вибігає))
    мій лікар навпаки казав, що дуже шкода що перша дівчинка сідницями лежить, бо тоді точно сама б народжувала, бо пологі перші природні були, і родові шляхи підготовані вже:girl_smile:

Останнє редагування: 6 Січень 2016