Чарівний балкончик

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем MyNameIsDezy, 29 Травень 2011.

1. mirishka

mirishka Well-Known Member

Відповідь: Чарівний балкончик

Тільки побачила ваше повідомлення. Я замовляла через інтернет, бо в магазинах також не знайшла. Але цього року мала багато різних клопотів, то не замовляла, посіяла те, що сама зібрала, не знаю чи зійде.

---------- Додано в 23:38 ---------- Попередній допис був написаний в 23:33 ----------

Примулам для того щоб зійти потрібна стратифікація, тримання деякий час насіння при низькій температурі.

2. Skaliaria

Skaliaria Well-Known Member

Мені минулого року добре посходили без стратифікації, якось ними не заморочувалась ) А тут всі посходили ) Сама здивована )

3. mirishka

mirishka Well-Known Member

Може це залежить від сорту примул.

4. Fiancee

Fiancee Well-Known Member

Хочу на теплу пору посадити на балконі квіточки. Але так, як не дуже в тому знаюсь, то потребую Вашої поради :girl_smile: Минулого року посадила бальзамін, але за місяць-два чомусь він пропав. Цього разу хочу щось інше. Сподобалась лобелія, я так розумію, що вона дрібненька, то потрібно її буде багато? А що ще можна? Сурфінії, пеларгонії? Петунії не дуже подобаються. Потрібно, щоб не було важке в догляді і щоб не потребувало зимувати вдома на підвіконнях. Що скажете?:girl_smile:

5. сяняНЯНЯ

сяняНЯНЯ Well-Known Member

можу порадити ще бакопу, минулого року купляла білу, іншої не було, то дуже гарно все літо цвіла і зовсім не треба якогось догляду,ну крім часто поливати, плюс петунії,пеларгонії- прості, але красота!

6. Soleil

Soleil New Member

Доречі, про бакопу, вона багаторічна? Бо я з минулого року не викинула, а обрізала і вона випускає зелені листочки.

Надіслано від мого GT-P5210, використовуючи Tapatalk

7. Fiancee

Fiancee Well-Known Member

А коли буде добре садити? Зараз ще холодно? Хотілось би до Пасхи навести красу :girl_in_love:

8. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Мої пеларгонії вже на балконі. Не проти ще чимось їх розбавити в цьому році.

9. Roxie

Roxie Галицька панянка

Раджу композиції, перевірені мною минулого року.

Верх ящика (шапка):
    1) зональна пеларгонія

2) вічнозелена бегонія (така, що висотою 30-40 см)

Низ ящика (тобто рослини, які будуть спадати каскадом)
    1) Бакопа

2) Біло-зелений барвінок

3) Ампельна пеларгонія

Вибирайте що підходить по ціні (пеларгонії з того всього найдорожчі) і комбінуйте по кольорах верх і низ.

В 1 ящик 60 см потрібно 3-4 зональні пеларгонії, або 3-4 бегонії і для низу 3-4 бакопи, або 5 ампельних пеларгоній, барвінок саджу поміж бакопи, на жаль фото нормального не маю.

10. сяняНЯНЯ

сяняНЯНЯ Well-Known Member

Роксі, велике дякую за детальний опис! Я миналого року теж захотіла трохи розбавити і посадила в круглий підвісний горщик пеларгонію і звисаючу бакопу- теж нічого так композиція як на маленький горшок. Цьогоріч спробую так як ви пишете))

11. Fleshka

Десь вже продається розсада бакопи чи барвінку? Я теж таке хочу!
    Чи то ще рано?

12. Roxie

Roxie Галицька панянка

Я маю можливість садити тільки в довгі ящики, тому написала про довгі. Хто має можливість садити в круглі підвісні горщики - теж підійде, просто потрібно іншу кількість рослин.

Ще трохи рано. Я планую закуповуватись на Плантполі в с. Чишки, там ціни найменші, проте їхати далеко. Але в них ще є дуже класний німецький грунт - Hawita. В ньому все росте як на дріжджах. Минулого року спробувала і ніякого іншого тепер не хочу. Тепер всі кімнатні в нього пересаджую, хіба розбавляю деколи іншим.

13. Skaliaria

Skaliaria Well-Known Member

А як думаєте, коли туди варто їхати?

14. Roxie

Roxie Галицька панянка

Думаю, що перед поїздкою варто їм передзвонити. Уточнити що є, чого нема, коли буде і т.д. Минулого року була десь в травні - то все вже було квітуче, пишне. Скорше мені ніяк не вийшло поїхати. Але можна їхати швидше.

15. Gorbywka

Gorbywka Форумна Орхідейка

Доречі теж шукала бакопу, щось не можу знайти.Підкажіть де є.

16. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Минулого року я купляла бакопу на Стрийській, в Зелеміні.

17. Fleshka

А цього року хтось вже був там? Чи продають вже розсаду?

18. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

дівчата, а чи хтось ставить ящики з квітами ззовні балконів?
    У нас зашклені лоджії, але хочу вчепити ящики довгі ззовні балкону і насадити в них квіточки.
    Питання полягає в тому як відреагують сусіди поверхом нижче в яких також зашклені лоджії на те що з моїх ящиків буде часом вода литись вниз чи капати. Воно ж мабуть їм вікна позабризгує.
    Як в таких випадках садики квіти? чи ті ящики мають якісь підони щоб волда не виливалась прямо так.
    На які кріпленні чіпляти ті ящики до стіни?

І балкон або на північній стороні, де сонце буває тільки дуже дуже рано, коли світає, ну і там літом чуть чуть коли сідає. Або південна сторона - там сонце шпарить весь день. То напевно на південній стороні нічого не витримає того сонця? А на північній ситороні не буде затемно для квітів?

19. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

я мала..ніц не капало,бо ящики були без дірок...на балконі більшому,звичайно,бо на меншому постійно спека..ніц би не виросло..

20. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

але тоді якщо ящики без дирок то під час сильного дощу вони можуть перелитись через край і то все також полиється на нижні балкони.
    Як ти кріпила ящики дло балкону?