Церква і контрацепція

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем L e v k o, 11 Березень 2013.

1. vikad

vikad New Member

Відповідь: Церква і контрацепція

Тема "Церква і контрацепція".
    Моя Церква не забороняє використання методів контрацепції, що не є абортивними і безповоротними (як от вазектомія). І, упереджуючи питання: "А Ви всю Біблію прочитали?" - з того, що я читала в Біблії не знайшла ні прямої, ні опосередкованої заборони на вищевказані методи контрацепції. Якщо хтось має чітко сформований погляд на підставі Біблії - послухаю (тобто почитаю). Бо досі в дискусії були якісь невпевнені докази на підставі різної літератури.
    Писалося, що ця гілка для християн, то саме Біблія все ж є основною книгою для християнина. Чи не так?
    :d64:

2. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

до слова згадалось. Той же священник, що говорив про шкарпетку на язику, казав про те що жінка зазвичай не є ініціатором, рідко виявляє бажання, а бажання в неї виникає в процесі. Тобто він не заперечує схиляння.

3. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Для роздумів:

4. Almariel

Almariel Well-Known Member

5. Svitlanka

6. Almariel

7. roziava

roziava New Member

Поясніть мені про що далі йде мова?! Я так розумію,що стоїть питання чи є викристання контрацептивів гріхом?! Всі ми розуміємо чому абортивні контр. є гріхом, але дехто не може збагнути чому ж все таки бар"єрні контр.(презервативи...) є гріхом також. Мені здається,що більшість прекрасно розуміє і знає, що робить гріх використовуючи презервативи,але не хоче собі у цьому зізнатись, інші заспокоюють себе, а ще інші просто не хочуть розуміти цього, посилаючись,що утримання несе шкоду здоров"ю і т.д.Повірте Бог всі наші зусилля винагороджує і ніколи утриманням через природнє планування не зашкодить чоловікові чи жінці.Хіба ви просто не вірите Богу. Чому все ж використання бар"єрних конрац. гріх, а Природнє планування ні? L e v k o не розуміє чому Природнє планування не суперечить волі Божій?! Коли ти не хочеш мати дітей і використовуєш презерватив,все залежить від тебе.Чому?! Тому,що жодних зусиль з твоєї сторони не вчиняється. Те,що виріб порветься чи виявиться ушкодженим, залежить від людського фактору. Ми кажемо на все Воля Божа.Так, але коли людина старається зробити все згідно цієї волі. Коли ти прагнеш обрати легший шлях не означає,що він правильніший чи ні,він просто суперечить цій Волі,бо ти не віддаєшся повністю в руки Божі. Ти ніби довіряєш Богу,любиш його,але не віриш,що при Природньому Плануванні Він тебе вбереже від не запланованої вагітності.Тоді які ж тут відносини з Богом... Якщо людина не хоче мати дітей і використовує природнє планування,де тут суперечення Волі Божій?! Ти вивчаєш своє тіло, здійснюєш спостереження,затрачаєш час,сили.Але знаєш,що Бог може покерувати так,що завагітнієш, але йдеш на це.Бо знаєш,що тіло не досконале. Ми завжди шукаємо легших шляхів,щоб не мучити себе,щоб було простіше,але ж пізнати Бога це теж зусилля.Ми йдемо в неділю до церкви,молимося, просимо в Бога в потребі про допомогу,але не хочемо докласти зусиль,щоб повірити йому і покластись на нього...
    На жаль,людина слабка істота і кожен сам робить те,що вважає за потрібне. Вже хватить тут дискутувати на тему "Чому використання презервативів гріх?!" Хто не зрозумів цього, він не зрозуміє,бо з деяких дописів це явно видно. Чому так важко прийняти це?! Я не приховую,що також не використовую природнє планування через ряд причин і совість мені часто про себе нагадує, але розумію,що це гріх. Сама заспокоюю себе,що не роблячи інші гріхи,я перекрию цей...це смішно,але так є...і я від цього нікуди не дінусь. Просто вірю,що Бог любить мене і відповідати перед ним буду лише Я.

8. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

У чому їх теоретичність? У тому, що конкретно ваш досвід не такий?
    А ще ви так і не відповіли на моє питання щодо будування сімейних стосунків із Богом. Дуже цікаво почути відповідь.
    А заповідь "не убий"?
    І то все з дуже достовірних джерел, тільки медичні сайти. :)
    Є таке. Тому в часі війни жінки вагітніють після одного разу. Щоби створити такі умови для прискорення овуляцію в щоденному житті, треба ще постаратися.
    Він говорить про різні типи жінок, в принципі. А поради дає саме щодо тих, які потребують "розкочегарювання". І він же проти презервативів.

Треба пам'ятати про те, що є не протилежний досвід, а різне трактування природного методу. Хтось досліджує себе, а хтось нічого не робить і теж називає це природнім методом.
    І ті, в кого вагітність настала не зовсім передбачувано (не зовсім, бо при такому методі завжди є свідомість, що сім'я залишається в жінці, а отже все можливо), дуже часто знають, коли саме "ризикнули". ;)

9. Svitlanka

Ні. Хоча б тому, що для того, щоб порівняти на що схожий секс з презервативом, треба хоча б спробувати :) І тоді вже можна говорити, чи схоже це на "їсти морозиво зі шкарпеткою на язику" та чи приносить він "несмак".

10. Liliyah Romanova

А чому ви такі впевнені, що пробували лише ті, хто за використання презервативів?

11. Svitlanka

А хтось ще приводів свій досвід? Можливо пастор, якщо робить такі висновки?

12. Liliyah Romanova

Думаю, що пастор, як протестант, із того починав, адже протестанти переважно дозволяють використовувати презервативи. І взагалі важко уявити, що таке порівняння можна придумати, не порівнявши, як воно є З та БЕЗ.
    Маю знайомих, котрі користуються природнім методом, але в плідні дні, якщо їм "припече", користуються презервативами. Теж говорять про те, що відчуття не порівняти.
    Ну, і трохи оффтоп. У Пн. Америці є "зелений рух", то ті люди, хоч не мають найменшого відношення до жодної релігії, а якщо, то не до християнства, користуються саме природнім методом, бо є проти штучних засобів і оскільки на латекс у багатьох людей є алергія, то це підтверджує, що воно не пасує до інтимних застосувань.

13. vanilia

vanilia Miracles are real

14. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Підкажіть будь-ласка- звідки то? Цікаво почитати.
    А до чого тут шкода здоров'ю? Багато східних шкіл говорить, що це якраз додає чоловіку здоров'я і сили.
    А чого немає повного з'єднання? Так же ж можна кохатися годинами.Це вже справа практики.

Для мене чогось ПП це ще гірше за НСА. То ж постійно голова зайнята- коли плідні дні\коли неплідні. А коли цикл ще й скаче як дурний... Як тут розслабишся? Постійно одна думка- аби не завагітніти. Церква дійсно каже- що це краще?

15. Svitlanka

16. Відповідь: Церква і контрацепція

Читаючи отут на форумі пояснення, на чому основана догма про "гріховність" неабортивних методів контрацепції, весь час згадую слова Ісуса Христа:
    (Кому цікаво - Біблія, Новий Завіт, Євангелія від Матвія, 15 розділ, вірші 8-9)

Ці слова стосувалися фарисеїв. Вони свої вчення грунтували не на Божих Заповідях і Писанні, а на придуманих законах, які охоплювали усі сфери життя: і релігійну, і приватну. Вони тлумачили Заповіді, розширюючи їх до деталей.
    Мабуть, всі знають про випадок, коли Ісусові учні йшли в суботу по пшеничному полю і захотіли їсти. Вони почали зривати колоски, розтирати їх і їсти. В чому звинуватили апостолів фарисеї? В гріху проти заповіді святкувати день суботній. Ну да - Ісусові ж учні руками терли колоски в суботу! А це ж робота! А в суботу Закон забороняє працювати :girl_haha:

Ще один приклад.
    Євреям Бог дав закон, згідно якого деякі тварини вважаються нечистими, і їх не можна вживати в їжу. Там був перелік критеріїв (жуйна тварина, чи ні, парнокопитна, чи ні). Так от. За цими критеріями всякі букашки-мушки теж ніби виходили нечистими. Тому фарисеї додали свій закон, що воду перед питтям треба обов'язково проціджувати, щоб часом не з'їсти комарика)))
    Ісус Христос назвав їх "сліпими проводирями, що відціджують комаря, а верблюда ковтають" (Матвія 23:24)

Це так. Для роздумів, так би мовити.

Таки добре, що є така тема. Люди, яких цікавить думка Церкви з приводу цього питання, знайшли, мабуть, тут відповідь. Люди, які цікавляться думкою Божого Слова, думаю, теж :)

17. Liliyah Romanova

Тим, хто живе в країнах, котрі зараз переживають часи після сексуальної революції, не можуть не погодитися, бо бачать наслідки, як і бачать, що настало те, що Церква пророкувала, коли контрацепція лише почала з'являтися. І, що цікаво, зараз дуже багато людей навертаються із протестантських церков до традиційних, бо традиційні Церкви не знімають Христа з хреста. І от дивлюся на нового папу й таким логічним видається вибір саме такої людини, бо вчення Церкви ніколи не мінялося, його хіба лиш не завжди вміли подати.

І повертаючись до природнього методу. Якщо немає в житті пари дивого спілкування з Богом, молитви, посту, то й таке служіння Богові збагнути важко.
    І нехай хтось іззовні вважає, що це фарисейство, бо дискусія зійшла на обговорення деталей, дрібниць, а за тим загубилася суть: має бути зв'язок із Богом, тоді використання будь-чого неприроднього саме по собі стає зайвим та штучним. Це дуже важко пояснити, це треба пережити.

18. Яруська

Яруська Well-Known Member

І я згідна. І релігія тут ні до чого, не переношу презервативів і через відчуття не ті і через єднання з людиною яку любиш.

Кстаті да:girl_blush2: На довгі ночі і літа)))

19. L e v k o

L e v k o Well-Known Member

Що означає цей вислів?

20. Almariel

у мене виникла така думка: Бог покарав Онана, бо він "марнував насіння на землю":
    але я ж думаю, що суть не в тому чи "на землю" чи "на ліжко" чи "в гумовий мішочок". правда?
    залишилось одне питання: чому Бог його вбив? бо "марнував насіння на землю" чи саме тому, що "марнував насіння на землю, аби не дати його своєму братові"??

• Погоджуюся Погоджуюся x 1