Церква і контрацепція

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем L e v k o, 11 Березень 2013.

1. Almariel

Almariel Well-Known Member

Відповідь: Церква і контрацепція

7 днів - відносно неплідних - там можна через день. якраз на ці дні припадають місячні. нехай 5 днів. лишається 2 дні і якщо через день - то виходить один день для співжиття. інших 10 днів - можна хоч 5 разів на день (але будемо рахувати 1 раз в день)))).
    в сумі 11 днів для співжиття, а 17 днів - ніззя.

2. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

О, це вже краще :);)

А як на це дивиться Церква? Доречі, Цьомцьомка ще питала, мені теж цікаво, стосовно сперміцидних засобів контрацепціїї - це і не бар'єрні методи, і не абортативні....логічно, що Церква не має заперечувати?

3. Зануда

Зануда Well-Known Member

То не ймовірність, то "аварія". Ніхто не очікує, що він порветься, чи підведе, бо його саме через це і використовують, щоб запобігти, а стається непланований "витік".
    ПП ж не закриває в принципі такої можливості. Якщо люди не планують найближчим часом зачаття і хочуть його відкласти з певних причин, то просто уникають співжиття.

Рада, що підняла вам настрій :) Але ви б ще прокоментували ту частину, як собі радите в ситуації, коли партнер не в стані задовільнити вашої потреби з різних причин.

4. Just me

Just me Member

Наскільки я знаю, вони не вважаються аж надто надійними, щоб на них покладатися.
    Чесно? Я думаю, що то ще "круто", бо з моїм циклом 25-26 днів, місячними 7 днів, та ще й слизом, який за цикл 3 рази буває плідним - одразу після М, всередині циклу і перед новими М (тобто міняється собі кожні 3-4 дні :) )
    А як ще я скажу, що десь на третину днів у кожному циклі потрапляють якісь фактори, при настанні яких БТ не враховується для "загальної картини", а тільки просто відзначається, то гіпотетично моєму майбутньому чоловікові ой як не пощастило б :) Проте думаю, що для кожного християнина авторитет Церкви має бути важливим. Хоч і погоджуюся, що з ПМРП виникають незручності - ні віідпустки разом запланувати, ані використати "випадкову нагоду" на зразок "батьки забрали дітей на вихідні", а як чоловік десь працює далі і приїжджає тільки на вихідні, то і взагалі мегаскладно. Але життя воно взагалі непросте, якби то була єдина проблема :)

5. Зануда

Зануда Well-Known Member

То питання гігієни, а не Церкви.

6. Яруська

Яруська Well-Known Member

Кошмар! Догми...
    Я залежна. ))))

7. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

назви різні, суть одна, крім того зазначено "при правильному застосуванні", а аварії стаються якраз при застосуванні неправильному

при правильному використанні ПМ теж не очікують що він підведе, і цей метод також використовують щоб запобігти

8. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А ти вважаєш, що ні?
    Якщо в мене є щось, без чого я дня не можу прожити, то це для мене є полем праці над собою.

Не одна суть. І слова Зануда вжила різні: запобігти і відкласти.
    То так, як Левко писав, що більше дітей, ніж має, не планує мати, а я - що не проти мати й більше.

9. Olka Sherolka

ну та я розумію що найкращий засіб контрацепції - то чай, не до, не після, а замість :)
    тоді і відкладають зачаття, відмовившись від співжиття. Але для запобігання ймовірної вагітності з певною ймовірністю використовують ПМ чи інші контрацептиви. Єдине що ПМ метод допомагає не лише запобігти, а збільшити ймовірність зачаття - через визначення плідних і сприятливих днів для цього

10. Зануда

Зануда Well-Known Member

Відтермінувати.
    Коротше так, все, що не є природнім в сексі є зле. Хімія, гума чи мазь - значення немає. Все, що не порушує природнього порядку - добре.
    З кожного правила є вийнятки, але щоб їх зробити треба зважити на користь - я про терапевтичне використання тих чи інших засобів. І про це вже писалося вище.
    Можна торгуватися до упаду, але суть незмінна. Кожен робить висновки сам - наскільки він готовий прийняти вчення тої Церки до якої належить.

11. Olka Sherolka

а переривання статевого акту - то природньо? ніякої гуми, хімії чи мазі. А міряти БТ термометром природньо? без сучасних точних термометрів ПМ був би суттєво менш надійним

12. Зануда

Зануда Well-Known Member

То чудовий засіб для тих, хто не є подружжям. А для сімейної пари найкращий спосіб на вдалий секс, то взаєморозуміння і взаємоповага. В сучасному світі багато хто утотожнює любов і секс, відповідно вважає, що секс 365 днів на рік, то є вияв любові, а звичайна душевна близкість вже не враховується. Ставлення партнерів одне до одного стає більш предметним.

13. Liliyah Romanova

Вже писалося, що неприродньо, бо шкодить здоров'ю обох партнерів. А враховуючи, що Церква говорить, що кожен акт має закінчуватися виверженням сім'я у піхві жінки, то маєте пряму відповідь.
    Питали мене за цитату, яку приводять, згадуючи про ПСА, то ось.

14. Зануда

Зануда Well-Known Member

Ні. Хіба про це вже не говорилось?
    Хочеться попересмикувати? Рахуйте пульс - кількість ударів на хвилину свідчить про температуру тіла.
    Такі, в які зможете скластися разом з партнером без ушкоджень і травм. :)

15. Liliyah Romanova

Для мене вимірювання БТ не працює взагалі, тому ним не користуюся.
    Але тут ви знову плутаєте використання прогресу для допомоги природнім процесам і замість. Про це вже в іншій темі писали, мовляв, і лікуватися нема чого, бери і вмирай. Однак це речі цілковито різні і співвідносні, аби їх наводити як приклад.

16. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

А перше обов'язково виключає друге? Або одне, або інше? ;)
    Так, і що говрити про подружжя, яке не планує дітей ? Не віддтерміновую, а саме от так - не планує.

---------- Додано в 18:43 ---------- Попередній допис був написаний в 18:40 ----------

Ну і відверто - хтось тут може сказати : "Так, я хочу і буду народжувати стільки дітей, скільки Бог дасть". Якщо 15, то значить 15.

17. Liliyah Romanova

Так говорилося вже, що говоримо про те, що стосується саме християн.

18. Яруська

Яруська Well-Known Member

Ні, я серйозно кажу, що залежна від кави))) Але я з тим не борюся і не працюю...просто п"ю її ту кількість, коли треба для мене. Це моя традиція, це не шкодить моєму здоров"ю..для чого боротись?
    quote=Olka Sherolka;1494224]а переривання статевого акту - то природньо? ніякої гуми, хімії чи мазі[/quote]
    Для християнства неприродньо, для буддизму природньо)))Там вважається, що кожне виверження сімені чоловіка позбавляє його сили та бажання продовжувати. Можна тиждень займатись сексом по кілька разів на день без виверження сімені і кожного разу доводити жінку до оргазму, а в неплідний день вистрілювати своє сім"я скільки завгодно. І ніякої хімії..А в парі з роботою, медитацією та іншими видами сексу- прекрасна профілактика простатиту.

19. Liliyah Romanova

Я борюся для власного духовного розвитку. То мій власний вибір, я ж не кажу, що всім так треба. :)
    А чого тільки 15?

20. MorsImmortalis

MorsImmortalis мирний атом