Церква і контрацепція

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем L e v k o, 11 Березень 2013.

1. Almariel

Almariel Well-Known Member

Відповідь: Церква і контрацепція

2. Orman

Orman Модератор-бомба

на це питання вже теж давали відповідь в темі про природний метод.

може для початку піти почитати, а то так висмикнути тут, висмикнути там....

а висновки, впасти і не встати:

3. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Цікава дискусія виходить. Знаєте, це з розряду, якщо мене людина запитає :"Котра година?", відправлю шукати годинник.
    Хоч і так зрозуміло - якщо утримуватись в плідні дні, відносно плідні дні та дні місячних - то життя переважно в сублімації буде проходити ;)
    То питання залишеться риторичним? Чи мене знов відправлять ? Біблію почитати і вивчити...

4. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

а чому вам тут хтось щось має пояснювати? Тим більше у такому питанні, коли кожне тіло є іншим, зі своїм циклом, змінами, відчуттями. Почитайте трохи інфи, прислухайтеся до свого тіла і тоді зрозумієте, що не все так погано

5. Orman

Orman Модератор-бомба

ви знущаєтесь. Тобто ваш час безцінний і ви його потратити на те щоб знайти відповідь на питання які цікавлять вас не можете. А інші мають написати докладну віповідь, щоб вам не довелось (о ужас!) скористатись пошуком по форуму.

6. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

в мене теж назріло питання. Десь, здається в темі про природнє планування, прочитала що власне природнє планування не вважається гріхом бо в такому випадку пара залишається відкритою для Господнього втручання й зачаття дитини навіть у неплідні дні, сама знаю одну таку пару що завагітніли вони під час місячних в день, який мав би бути майже гарантовано неплідним. Але, разом з тим, на форумі в різних темах неодноразово наводили приклади, коли вагітніли і з іншими видами контрацепції - і спіральки, і таблетки, і ті ж презервативи. Тут вже казали що жоден метод не є 100-відсотково надійним. Тобто, навіть з презервативом пара все ж може завагітніти, і, думаю, всі про цю можливість знають. Отже, пара, яка користується контрацептивами і знає про їх не повну надійність і готова до прийняття можливої вагітності ніби теж відкрита для Господнього втручання? То в чому ж різниця?

7. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Тому що багато контрацептивів є абортативної дії - вони фактично не допускають імпантації уже заплідненої яйцеклітини, яка вже вважається особою. Ну а про бар"єрні методи - то останні пару сторінок хіба почитайте

8. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

для мене зовсім не зрозумілий оцей момент щодо ОК .
    тобто зрозуміло, що застосування ОК з метою запобігання вагітності є гріхом по вищенаведеній причині.
    а з метою підтримання здоров"я вживання ОК є виправдане, хоча суть їхньої дії зовсім не міняється і процес, до якого вони призводять все-таки відбувається.

9. Зануда

Зануда Well-Known Member

З чого почати? Жінка п"є пігулки, чи ставить спіраль і за весь період прийому відбуваються міні-аборти десятками, псує своє здоров"я, гормональний фон і тут рраз і якийсь особливо настрний сперматозоїд виживає у тих вкрай несприятливих умовах і запліднює яйцеклітину. Де тут готовність до співпраці з Богом? Де тут відкритість на Божий задум? З презервативом не так трагічно, але суть та сама.

Я от думаю, як же в людини все має бути зав"язане на сексі, щоб так сильно страждати від утримання на кілька днів? Тобто якщо в партнера грип, відрядження, післяпологовий період, післяопераційний період, то це вже повний алєс! Катастрофа! Вся хата у вишитих серветках і це у кращому випадку, у гіршому коханки та коханці?
    Можливо я не права, я не ендокринолог, не сексопатолог, але мені видається, що людина, яка потребує сексу щодня має якісь проблеми, можливо навіть психологічні.
    Коли сексом вирішує інші проблеми: ну типу не вишивка замість сексу, а секс замість вишивки (умовно).

---------- Додано в 10:59 ---------- Попередній допис був написаний в 10:54 ----------

Та не зовсім. Жінка, яка з терапевтичною метою приймає ОК живе статевим життя, як при ПМП. Пара уникає співжиття в плідні дні. Відповідно не провокує можливих наслідків прийому ОК.

10. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

з неабортативної контрацепції - сперміциди ще є. був час, коли я підстраховувалась вагінальними сперміцидними свічками. Просто не могла тоді використовувати природне планування, бо не всі показники могла оцінити нормально. Згадувала це на сповіді і отець пояснив, що то не було гріхом з кількох причин: неабортативне, 2) йшлося про моє здоров'я.
    але коли замислюєшся про якийсь метод планування - щоб на все життя, то щось нічого крім ПП не підходить, ніяк :)
    ну тут бачте... є такі пари що через день :) є такі, що раз на 1-2 тижні.
    а ще дійсно, в плідні дні хочеться жахливо, в мене це прямо додаткова ознака їх настання :)

11. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповім цитатою.
    В інструкції Donum Vitae говориться:
    Під час ГВ для деяких жінок це взагалі неможливо, бо на шийці утворюються бактерії, через які плідний слиз показується в неплідні дні, тоді неможливо взагалі нічого визначити. У такому разі потрібно провести мініоперацію (вона безболісна, але дуже помічна), під час якої припалюється шийка мати з метою знищення тих бактерій. Не впевнена наскільки можливо знайти такого спеціяліста у Львові, але враховуючи, що в Оттаві наприклад такого спеціяліста нема, напрошується висновок, що їх в принципі небагато. Може, він і хибний, не знаю.

12. Olka Sherolka

з абортивними контрацептивами все ясно, питань нема, але з бар'єрними...

не розумію - чи дійсно така сама? міні-аборту нема, гормональний фон не міняється, ймовірність запліднення є. Якщо подивитись з іншої точки зору то природнє планування - також в певній мірі бар'єрний спосіб контрацепції, але бар'єр не фізичний, а часовий - сперматозоїди не можуть дістатися місця призначення - яйцеклітини, бо вона ще не вийшла з яєчників, чи вийшла раніше і овуляція відбулась давніше, й гинуть, не виконавши свого призначення. Мені складно зрозуміти глобальну різницю...

13. Liliyah Romanova

То вам здається. Я просто зробила певну помилку, яку стараюся не робити зазвичай, а тут щось забулася. Щоби уникнути розчарування, треба нікого не ідеалізувати й не мати очікувань, просто приймати, що є. Так що то моя вина.
    У першу чергу тим, що я не чоловік. :girl_crazy: Це я до того, що ви так і не прокоментували того, що протестанти зараз починають міняти думку щодо презервативів.
    У неплідні дні чи в плідні? У тому й різниця.
    Я вважаю, що природній метод сприяє тому, про що пише Павло, коли говорить про те, що чоловік і жінка за обопільною згодою розходяться та перебувають у пості й молитві. Обираючи такий метод, пара живе не виключно позовами тіла, а в єдності душі, духа й тіла, тобто в єдності зі собою та Богом.
    І тут ви знову помиляєтеся, бо ми з чоловіком хочемо ще дітей. Не зараз, відразу, але ми відкриті на Божу волю.
    Однозначне рішення "все, нам дітей досить" не свідчить про відповідальність чи відкритість на Божу волю, навпаки, це свідчить про те, що я сам собі бог.
    Такого ніби не сказала.
    Я вважаю, що людина сама від себе ховає правду, коли називає речі не своїми іменами. Вирішуючи вживати контрацептиви, людина не тільки каже, що вона сама собі бог, вона ще й визнає свою немічність, немічність щодо багатьох речей: неготовності мати більше дітей чи дітей взагалі, неготовності приймати Божу волю, якщо вона інша від нашого рішення, невміння та недовіру до використання механізмів, які Бог заклав у наші тіла.
    Щодо згіршення, то я думала, що ви знаєте про слова з Біблії щодо цього (правда, не у всіх перекладах це слово вжите). Згіршеною в даному випадку є я, бо просто не чекала почути подібне від вас, як почула. Так, я відреагувала емоційно, вибачте мені мою запальність, але саме тому й не відповідала вам раніше, бо треба було трохи охолонути й проковтнути оте згіршення.
    Такого я теж не писала. Я говорила виключно про те, як чоловік сприймає та називає певні речі.
    Я маю свої проблеми та маленькі щоденні "битви", але я не прикриваю (чи максимально стараюся не прикривати) свою немічність та невміння благородними намірами.
    Щоденне бажання сексу - це справді треба до лікаря звертатися, бо ніколи не повірю, що не входить рутина, перенасичення. 365 днів у році і щодня секс. Виходить, що в людини манія, тобто більше нема чим заповнити природню внутрішню пустку, яка виникла із втратою подоби Божої. :pardon: То моє суб'єктивне судження, але колись дивилися програму про те, що це таки залежність.
    До речі, щодо порівняння з кавою. Якщо людина п'є каву як ліки, то я ще то можу зрозуміти і то важко, а якщо день без кави не день, то тут точно варто собі робити піст у такому разі, бо то вже залежність.

14. Svitlanka

А теме не для запитань? Була б назва теми і все, крапка, закривайте.
    Я ж відразу писала про ПМ -що для пари, яка утримується від зачаття( але не від сексу), безпечних днів там в кілька разів менше, ніж плідних, відносно плідних та періоду самих місячних. То що залишається? З конрацептивами-пігулками зрозуміло, зі спералями - тим більше, а от чим завинив бар"єрний метод - для мене ( як, думаю, і для багатьох), питання залишилось відкритим.
    Тим більше, тут стільки вже обговорювали презервативи, пам"ятаю, навіть відео викладали, ніби сперматозоїд легко проходить між молекулами латексу.

15. Almariel

Almariel Well-Known Member

Світланко, я спеціально для вас написала:

17 - неплідні, або відносно неплідні
    11 - плідні (точніше такими їх вважають)
    де тут "в рази"?

для довідки: у відносно неплідні можна мати СА через день.

16. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

О так, в темі церква і контрацепція то якраз для таких запитань.. І то нічо, що на ДП є цілі теми про. І ви мені ще кажете про тактовніть?

17. Liliyah Romanova

Світланко, то нащо тоді презерватив узагалі, раз "проходить між молекулами латексу"? Відчуття кращі з ним?

18. Svitlanka

Докладну. Аж в дві строки :)

Ви мене повеселили, чесне слово :):):)
    Доречі, що стосовно них говорить Церква?

---------- Додано в 16:26 ---------- Попередній допис був написаний в 16:19 ----------

Дякую, я бачила Вашу відповідь, зрозуміла, що це для мене!
    Але ж дивіться, 17 днів - неплідних, або відносно неплідних ( я так розумію, що неплідних менше). З них ще скажемо днів 5 місячні. Залишається 12 днів і......через день? 6 днів. з 28. то не в рази? Якщо мати на увазі секс щодня?
    Лілю, то не я писала, і чесно кажучі, в такі речі просто не вірю

19. Olka Sherolka

хоч і не мене питали, але впхаюсь ))
    от що вичитала по першому-ліпшому посиланні з гугля
    Я не знаю яким чином при використанні презервативів можна завагітніти - чи через проходження крізь молекули, чи через пошкодження, чи через ймовірний заводський брак, але ймовірність є, і вона лише на 1-5 % менша ніж при природньому методі. Напрошується питання - ці відсотки і є та межа, яка відділяє гріх від негріха?

20. Svitlanka

А до якого саме лікаря :):):) Звідки такі дані ???