Церква і контрацепція

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем L e v k o, 11 Березень 2013.

1. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

Відповідь: Подружній секс - гріх?

а можна детальніше? маю на увазі тлумачення цього...

а може навпаки? люблю тебе і я відповідально ставлюся до тебе і до батьківства? якщо пара не готова мати дітей, то виходить секс їм заборонений?
    одна знайома знайомих теж дуже віруюча людина. і контрацепція будь яка для неї страшний гріх. і народила вона 6 дітей. і живе та сім*я майже напівголодна, бо на наш час то є дійсно важко поставити на ноги всіх дітей. то хіба таке не є гріхом? свідомо народжувати дітей, а потім не мати змоги забезпечити їх найнеобхіднішим?

можливо хорошим методом є природнє планування. але ж такий метод не всім підходить. що робити тоді?

2. Зануда

Зануда Well-Known Member

Не хочеться відпочити? Зробити кілька днів перерви? ;)

3. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Іноді ;) А якщо сер"йозно, то як бути? Сублімувати сексуальне бажання і утримуватись?

4. Зануда

Зануда Well-Known Member

Розумне утримування не є зле. Хіба те що отримуєш в надмірі не перестає набридати чи...Якщо їсти щодня шоколад від нього почне нудити. Хіба секс після утримання не є яскравішим?

5. Svitlanka

Можливо, що все індивідуально, бо мені навпаки - яскравіше, коли без доволі довгої ( в 3-5 днів) перерви, абсолютно точно можу сказати.
    Ну а якщо вже порівняли секс з іжею ;) , то можу сказати, що каву теж щодня п"ю вже скільки років - ще не набридла :)
    Розумію, що " что буднично, то не празднично" (с), але, певно, сексу це не стосується.

---------- Додано в 10:38 ---------- Попередній допис був написаний в 10:32 ----------

Цікаво....а він пробував? Якесь недоречне порівняння. Невже краще мати незахищений СА, коли партнер чи партнери можуть підсвідомо просто бути неготові до можливої вагітності? Невже це поєднає пдружжя? Як на мене - то однозначно краще презерватив та отримання одночасного оргазму.

6. Зануда

Зануда Well-Known Member

7. Svitlanka

Фертильнисть, знаєте, така штука.....Від нас не залежить...Темпераменти теж.
    Якщо в плідний день мені схочеться сексу, і не раз, то що - покластись на "як має бути, так буде"?

8. Зануда

Зануда Well-Known Member

Людина не тварина. Має вибір. Не хочеться ще дітей, то варто стриматись, а як не може, то нехай приймає наслідки. Що стало із старим добрим здоровим глуздом? Секс усьому голова?

9. Svitlanka

Утримання. Сублімація, ага, хочу сексу - пішла хрестиком вишивати. Зрозуміло ;)

10. Consuelo

Consuelo Well-Known Member

а якщо мені по-здоровю приписали ОК? (не через ризик вагітності, а гормональні причини, ще ДО того, як я цю людину зустріла впринципі)

11. Зануда

Зануда Well-Known Member

Тут інша причина і мотивація прийому ОК. Якщо немає іншої можливості вирішити дану проблему зі здоров"ям, то це класифікується, як терапія. Щоправда і там є певні нюанси, але то вам Ліля краще розкаже, з досвіду, то буде більш інформативно.

---------- Додано в 13:41 ---------- Попередній допис був написаний в 13:39 ----------

Ви так то приречено пишете, ніби кілька років треба терпіти. :d64: :girl_haha:

12. Consuelo

13. Svitlanka

14. Orman

Orman Модератор-бомба

або ви погано вчили природній метод, або математику

15. Mammy

Mammy Well-Known Member

От читаю-читаю і розумію, що я боюсь жити статевим життям із природніми методами запліднення... Я категорично не визнаю абортивної контрацепції, для мене, фактично, прийнятні лише презервативи... Після того, як народила синочка, якийсь час страшно було і з презервативами (згадувала про пологи ;) А зараз, маючи 2 маленьких діточок, живучи в гуртожитку, пробувати природню контрацепцію просто боюсь... Розумію, що так, можливо, і краще... До того ж, завагітніла я перший раз відразу після одруження, другий раз - відразу після прийняття нами рішення, що ми хочемо ще одне дитятко...
    Цікаво... Завжди знала, що абортивні методи контрацепції - гріх, а от презервативи...:girl_in_dreams:

16. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Мені теж приписали. Приймала десь півтора року (здається, може, менше, але мені той час видавався дуже довгим, бо я вічно про них забувала), поки не довідалася ще більше правди про ту мару, ніж я вже знала (перечитала всю їхню брошурку, що додається в коробочці), і перестала приймати. І все гаразд. Насправді, ті таблетки мало що й лікують, але в мене був викидень, гормональні зрушення, таблетки мали виправити цикл. Радилася тоді з духівником, він сказав, що якщо це з метою лікування й лише на якийсь час, то можу приймати. Так і було. Але я з полегшенням зітхнула, коли перестала їх приймати. Правда, в мене то було без відома лікаря, бо мене просто дістало, і ще раз повторюся, що довідалася більше інформації про них. Лікаря кілька разів питала, коли можу перестати, але конкретної відповіді не було, ну то я сама приписала припинити. )))
    До речі, якщо плануєте мати дітей, я би радила не бути на них надто довго. Лікарі багато говорять, але насправді те питання не досліджене й коли до них приходять із безпліддям, яке виникло внаслідок прийому таблеток, вони руками розводять і кажуть, що такого не може бути. Але в Америці виданий документ із регулювання того, кому саме виписують "легкі" ОК.
    У нас було так само. А третій раз я завагітніла сюрпризиком, але ми її так любимо, що не уявляємо навіть, як би то могло бути, аби в нас не було нашої доні.

17. Consuelo

Відповідь: Церква і контрацепція

18. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А я не сказала, що в мене було погане самопочуття. Почувалася я нормально, на вазі не набрала, навпаки, схудла.
    Бідою було для мене пам'ятати про них. Я ніколи не приймала їх у той сам час, як має бути, бо вічно забувала. Цикл вони мені виправили, дійсно став регулярним, яким ніколи не був, ні до, ні після народження першої дитини. Біль залишився. Тобто поки приймала ОК, то не було, а перестала, знову повернувся шалений біль, який ніякі ліки не знімають.
    Мені було погано від іншого. За мною постійно ходили ті всі побічні ефекти, які виписані в брошурці.
    До речі, жінкам, які курять, ОК взагалі протипоказані, але про то ніхто не говорить, на жаль, а самі жінки навряд чи читають побічні дії та протипоказання.

19. Orman

Orman Модератор-бомба

дівчата, на ОК нема циклу в природному розумінні ВЗАГАЛІ. Тому казати, що щось там виправили, чи був регулярний цикл на ОК неправильно. У вас не було циклу. Була така собі подоба циклу зрежисована складом таблетки.

20. L e v k o

L e v k o Well-Known Member

Абортивні- однозначно гріх, а презервативи аж ніяк не можуть бути гріхом.
    Якраз навпаки, Лілю, чоловік бере на себе усю відповідальність за сім"ю, саме тоді коли користується контрацептивом.
    Раз подружка моєї дружини жалілася їй на свого чоловіка, казала- добре тобі, в тебе чоловік відповідальний за дітей, а мій не хоче застерігатися...