Церковний розвід, уневажнення шлюбу

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем L@vazza, 20 Лютий 2009.

1. Ася24

Ася24 New Member

Відповідь: Церковний розвід

В мене така ж ситуація, не дуже розумію другий шлюб, але хочу розірвати перший, тому вирішили з чоловіком так, розлучення все ж таки візьмем, правдами неправдами, це вже на совісті священника, а може колись коли будуть діти і сімя дійсно виявиться міцною візьмем шлюб вдруге, перший раз мені також здавалося, що це на все життя...

2. Дана

Дана Well-Known Member

Ні, ні і ще раз ні це на вашій совісті. Це ваші дії і ваши вчинки, і відповідь перед Богом будете тримати ви а не священик. Вибачте за різкість.

• Подобається Подобається x 7
  3. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Священик також, якщо знає, що "неправдами". Якщо ж його ввели в оману, то це справді на совісті лише подружжя.

• Подобається Подобається x 3
  4. L e v k o

L e v k o Well-Known Member

Знаєте як розвід виглядає по-справжньому перед Богом?
    Він його ненавидить!!!!
    «...Бо ненавиджу розвід, говорить Господь, Бог Ізраїлів…» Мал.2:16
    Він бачить глибше, ніж ми.
    Фактично, що стоїть за словом розвід?
    Розвід- це величезна концентрація егоїзму, ненависті один до одного, це глибочезні рани на серці, це непрощення, і врешті-решт, духовне і душевне каліцтво на все життя... От саме це наш Господь ненавидить, і це Його болить... Через це і застереження про розвід у Біблії звучить так категорично.

• Подобається Подобається x 6
  5. ilona

ilona New Member

То ліпше жити з людиною яка ненавидить тебе і ображає, коли в сім"ї постійні сварки і діти це бачать?

6. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Є ще поняття сепарації.

• Подобається Подобається x 1
  7. L e v k o

Думаю, найліпше не доходити до такого, а з самого початку докладати зусиль на збудування тісних і гармонійних стосунків...

• Подобається Подобається x 4
  8. Mokka

Mokka Well-Known Member

Я вас підтримую, але до цього повинні прагнути і чоловік і жінка. А коли жінка намагається наново і наново із все дрібніших черепків склеїти те, що називається щасливим подружнім життям, а чоловікові в той час глибоко на це наплювати..... тоді як?

• Подобається Подобається x 2
  9. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Треба починати будувати до того, як усе розсиплеться, тоді й клеїти багато не доведеться. Якщо довели стосунки до розвалу, тоді вже без сторонньої помочі не обійтися.

10. ilona

ilona New Member

Але якщо немає взаємного бажання то стороння поміч не допоможе

11. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Так і є, але чомусь же люди одружилися...

12. L e v k o

Я також задавав собі колись дуже часто таке питання..., а відповіді не знаходив...

Може мій приклад більше стосується чоловіків, але переконаний, що для жінок воно має таке саме рівноцінне значення…
    В Біблії, я часто натрапляв на такі слова: «Чоловіки, любіть своїх дружин, як і Христос полюбив Церкву, і віддав за неї Себе: Еф.5:25. Ніколи не розумів як одне в»яжеться з іншим. Ну з Христом і з церквою зрозуміло, а до чого тут сім"я???? Але одного разу мене ніби осінило, я зрозумів що ап.Павло мав на увазі! Христос полюбив церкву, тобто кожного члена церкви, в тому числі і мене!! А як полюбив? Віддав за мене своє життя!! Отже, як я маю поступати відносно своєї дружини? Жертвувати своїм життям заради неї.
    Наприклад, я раніше приходив з роботи до дому: в хаті бардак, посуд не помитий, їсти не зварено… (Я не принижую свою половину - вона для мене найкраща жінка на світі! Не завжди так було, але траплялося як і в кожній сім"ї). Я тоді починав вчити свою дружину, що це мені не подобається, що дім це її відповідальність, вона в свою чергу, знаходила в мені в сто разів більше гріхів, і чоловічих обов»язків, які я не виконую і в результаті усе закінчувалося сваркою і взаємними образами… Після того як Бог мені відкрив слова про самопожертву з Еф.5:25, я вирішив застосувати їх на практиці. Я прийшов з роботи додому, перемив увесь посуд, поприбирав у квартирі, приготував вечерю…, але не з надутим виразом обличчя, а з радістю, спілкуючись при цьому з дружиною і не дорікаючи їй, що роблю замість неї її роботу. Вона з першого разу не зрозуміла, що зі мною таке. Таке повторилося кілька разів, а потім я став помічати, що мені чим дальше тим рідше доводиться займатися хатніми справами. Вона все зрозуміла без слів і, більше того,стала поступати так само відносно мене!!! Наші стосунки змінилися в дуууже кращу сторону!
    Отже, Бог не тільки її змінив, а ще більше мене! Слава Йому! Це один маленький приклад, з якого все починалося, а зараз це стало нормою мого життя не тільки в моїй сім»ї, але й поза нею… Бог мені показав яку велику силу має самопожертва заради іншого!!!
    Як чоловік, хотів би підбадьорити жінок, котрі втратили віру у «справжнє подружнє щастя» і сказати, що тільки любов і самопожертва здатна змінити вашого чоловіка !!! …а ще більше вас самих... (Може високі і банальні слова, проте дуже дієві, якщо їх виконувати…) Тепер я знаю, що зовсім не обов"язково, щоб двоє взаємно прагнули налагодити подружнє життя- такого можна і не дочекатися. Достатньо буде коли тільки хтось один зрозуміє як це зробити, і захоче це зробити... Буду не щирим, якщо скажу, що це легко зробити, це досить важко, але результат того вартий!

• Подобається Подобається x 17
  13. Ivanna

Ivanna Well-Known Member

Як приємно читати такі дописи, при тому що це пише чоловік:girl_claping:!
    Все що Ви написали мені пригадало мого чоловіка і я йому за це ДУЖЕ ВДЯЧНА!!!:girl_in_love:

• Подобається Подобається x 1
  14. Mokka

Mokka Well-Known Member

Можу одне сказати - вашій дружині пощастило, що у неї такий чоловік. На жаль, таких як ви - одиниці....

15. мамочка

мамочка Well-Known Member

можна почати змінювати свою сімю з себе, а не чекати поки чоловік змінеться...
    хіба би бажання...

16. Mokka

Mokka Well-Known Member

Людей, які дійсно побачать і оцінять те, що жінка робить перший крок до налагодження стосунків - теж одиниці. Це я і мала на увазі своїм дописом, LEVKO - це чоловік відкритий до діалогу зі своєю жінкою і готовий йти їй на зустріч. А хіба не буває так, що жінка, намагаючись врятувати стосунки зі своєї сторони робить все можливе для цього, йде і йде на поступки, а чоловік ліниво дивиться на це все і каже: "щось мені так скучно з тобою стало.... душа хоче свята, а ти тут зі своїми борщами та підгузками...".
    А перед весіллям він міг таким і не бути, бив себе п'ятою в груди і кричав що він буде найкращим батьком і чоловіком!
    То що жінці лишається - далі робити хорошу міну при поганій грі?

17. Мар"яночка

Мар"яночка Well-Known Member

вот чесно я читаю дуже багато дописів і в дуже багатьох пише шо жінка винувата практично у всьому: чоловік п"є винна жінка, чоловік гуляє теж вона, чоловік б"є - ну хто як не жінка. а не занадто ми на ту жінку взвалили, я розумію шо вона шия, а чоловік голова, але вона ж не всесильна кінець кінців. Стосунки це стосунки двох людей, двох а не однієї і чоловік так само мусить робити крок уперід, а не ставати в позу. :girl_sad:

18. L e v k o

Дякую, але я би по-іншому сказав, що насамперед мені пощастило, що Бог дав мені таку дружину, з усіма її недоліками і недосконалостями і навчив у Своєму Слові, як це все змінити і жити зовсім іншим жертовним життям, життям заради когось- де нема місця ніякому егоїзму.
    Вся слава тільки Йому!!!!

19. Niferttiti

Niferttiti Well-Known Member

Нещодавно розлучився брат мого чоловіка. Пішовши до церкви, йому відмовили у сповіді і причасті. Він був просто шокований, оскільки це він робив досить часто і мав в цьому велику необхідність.
    Людина котра вб'є, прийде до сповіді і її вислухають і дадуть покуту, і буде їй гріх прощено.
    І що йому тепер робити?

20. katrinka

katrinka Well-Known Member

нехай піде у іншу церкву "в кожному монастирі свій устав", не мають права відмовити у сповіді:girl_mad: