Церковний розвід, уневажнення шлюбу

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем L@vazza, 20 Лютий 2009.

1. Neverland

Neverland Well-Known Member

Відповідь: Церковний розвід, уневажнення шлюбу

Ну для папірчика взяли шлюб, для папірчика уневажили, знову з іншим взяли для папірчика:girl_crazy: Я взагалі не розумію, навіщо брати шлюб, якщо ти не є християнином чи ставишся до того шлюбу, лиш як до папірця. Хіба заради гарних фото і жеби сусіди не говорили.

2. Kiruskin

Kiruskin Well-Known Member

Може, але треба привести кілька свідків, щоб підтвердили, що дана жінка не мала церковного шлюбу, тоді видають дозвіл на шлюб. Недавно моя коліжанка таке робила.

3. oksitigra

oksitigra Member

Я недавно писала заяву на розвінчання ( чи як це називається) для дівчини, в якої я була дружкою на вінчанні. Написала, що вони разом неживуть, вона вдруге одружилась. ЇЇ родичка занесла заяву, заплатила 1200 грн. і все, роз'єднали те, що Бог з' єднав. Говорю в переносному значенні, бо я просто в шоці, що православна церква таке дозволяє.

4. Kazkivnycja

Kazkivnycja Well-Known Member

Повністю згідна, дуже рада була це прочитати, рада, що я не одна в своїй такій затятій вірі, теж такого не розумію. Навіщо тоді одружуватися, заради зміни прізвища? Коли в будь-який час можна дозволити піти коханню, сказати ну все ти мені набридла, і розлучитися.

5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Такі "розлучення" хабарницьким методом жодна Церква не благословляє, то окремі "паршиві вівці" діють від себе.

6. oksitigra

oksitigra Member

Просто дуже багато людей захоплюються один одним без розуміння питання створення сім'ї і при найменшій проблемі втікають. Нам на передшлюбних науках порівняли сім'ю з двома скалолазами, які лізуть на гору.Якщо один оступається, другий його тримає за руку і не дає впасти. Звичайно, різні ситуації бувають у житті, але ніхто не казав, що сімейне життя, це безперервна радість.Треба просити Бога, щоб допоміг врятувати сім'ю і любити свого коханого. Ще я читала, ще період закоханості дається людям для того, щоб потім, коли будуть проблеми у стосунках, вони його згадували і прагнули знов до цього повернутись.

---------- Додано в 21:26 ---------- Попередній допис був написаний в 21:23 ----------

Точно, і абсолютно без проблем, як в магазині

7. Dolche

Dolche Well-Known Member

але в Україні так і є, теж знайомі розлучались так, то платили немало грошей.

8. Liliyah Romanova

В Україні є ті, хто хоче заплатити хабар, і ті, хто хоче його взяти. Таких людей не так і багато.
    Я вже сто разів казала і ще стоперший скажу, що платить той, хто того шукає. Я не знаю серед моїх знайомих нікого, хто би платив суми. Всі чесним шляхом чекали або й досі чекають.
    А ваші знайомі вірять, що то їх "розлучили"?
    Трохи дивно. Туди вже ніколи не можна буде повернутися. Люди міняються. Двічі в одну річку не ввійдеш.

9. Oddly

Oddly Well-Known Member

А що значить - "шукає"? Прийшли люди до церкви (чи до священика, чи до церковного суду), спитали - їм сказали процедуру, куди що оплатити, за якими квитанціями (?) - то вони так і зробили? Самі ж собі не придумали. І це все офіційно існує.
    Це самообман? Чи обман?

І коли реально в людей давно інші сім"ї, діти і т.п. - як тоді? Перестати бути віруючими, перестати ходити до конкретної церкви, перейти в іншу, де священик прийнятніше все трактує? Ігнорувати все?

Чи взагалі не ставити під питання певні речі, а покірно сприймати як належне?

Чи вчергове втратити довіру до інституту церкви?

Як правильно?

10. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

роз"єднали для себе і людей, але аж ніяк не у Бога.

---------- Додано в 09:52 ---------- Попередній допис був написаний в 09:49 ----------

це кращий варіант аніж брати вдруге, втретє і вп"яте і щоразу клястися у вічній вірності. Смішно трохи заплатив- обвінчався, заплатив- розвінчався... Для чого тоді взагалі це робити. Для людей?

11. Олька

Олька Well-Known Member

Я 8 червня буду брати шлюб з другим чоловіком - НЕ для галочки, НЕ для людей, а для нас двох, бо любим один одного, маєм дитину і живем нормально і хочемо, щоб було все по християнськи)

12. Neverland

Neverland Well-Known Member

Ну люди взгалі-то помиляються іноді. І помилка - це не причина прирікати себе на довічні страждання, якщо в парі вмерли стосунки і їх неможливо відновити, і страждати лиш бо шлюб взяли. І я вважаю, що уневаження має бути, щоб люди могли помилку виправити і жити далі щасливо. Але одне діло, коли людина дійсно віруюча, хоче далі бути вруючою і християнином, але хоче помилку випрвити, а є варіант, коли обвінчались, бо так тре, потім ще раз і так постійно. Є різниця.

13. tanchyk

Мова йде пр те, як йде уневаження шлюбу, чекання роками і дійсно важливі на то причини чи заплатив 1000грн. і грію собі душу, що священник уневажнив? В одній православній церкві знаю, що священник тричі давав шлюб одній жінці.
    Ми обіцяємо БОГОВІ, от і вся причина, а уневажає шлюб Священник.

14. lawyer

lawyer Member

а нам на передшлюбних науках розповідали, що в православній церкві допускається розлучення до 3 разів:confused:

15. tanchyk

капець просто, тобто три рази можна обіцяти Богові і не виконувати, а на четвертий це вже гріх? Чи просто сума оплати збільшується?

16. lawyer

lawyer Member

це нам, як приклад, наводили. а ще - для порівняння. бо в греко-католицькій церкві взагалі не існує такого поняття як "розлучення", лише "уневажнення шлюбу", тобто вважається, що Таїнство шлюбу не відбулось з певних дуже виняткових підстав.

17. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Допускається повторний шлюб, а розлучення нема. В них просто підхід інший, ніж в католиків: що людина слабка, може помилятися, але краще брати шлюб повторно, ніж жити без клятви взагалі. Якось так, я не дуже розуміюся на деталях.
    Розказувала колись мені мама, як поїхала в православну країну працювати, що була шокована відношенням до шлюбу. Багато людей вважають, що "не зійшлися характерами" серйозна причина розбігтися і вийти заміж знову, бо нащо мучитися все життя. Хоча відношення деяких католиків мене дивує не менше: знайти купу причин, що шлюбу як такого не було.

18. Liliyah Romanova

Я про хабарі говорила.

Дозволю собі сказати, що пояснювали неправильно. У православній церкві також нема розлучення. Просто розуміння інакше. У нас вважається, що шлюбу не було, просто церемонія, тому можливе уневажнення, у православних - що благословення на пару не зійшло, тому можна благословення "зняти", бо шлюбу не відбулося. Як тим спекулюють, якщо спекулюють, то вже інша справа.

19. Олька

Олька Well-Known Member

От власне в мене і було чекання (майже 2 роки) і важливі причини і я не заплатила хабаря жодної копійки, тільки офіційно в касу і процес був довгий, виснажливий, зі свідками, нас цілий день допитувалиі аж ніяк не гріючий душу процес. Тому я другий раз шлюб взяла аж після 10 років життя з другим чоловіком, бо для мене це дуже серйозний крок і я на нього довго не наважувалась. Трафунки бувають різноманітні))))

20. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

а де це записано? І не може твій колишній взяти шлюб у іншому місті, країні??? типу не поставить до відома священика