Церковний розвід, уневажнення шлюбу

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем L@vazza, 20 Лютий 2009.

1. Oddly

Oddly Well-Known Member

Відповідь: Церковний розвід

заочно?

Тобто може бути, що він про це і не підозрює?
    Я маю на увазі - хіба існує якийсь один реєстр чи база даних, чи як там воно, де фіксуються такі факти?
    Чи, наприклад, людину повідомляють письмово і т.п.
    Якщо людина, яку з певних причин і за певних обставин позбавили права на шлюб, а вона про то не знає, бо, наприклад, не цікавилася. А потім за якийсь час вирішує брати шлюб , то якось це перевіряється, хто, куди і чому?
    Чи так, на віру - священик питає і задовольняється тільки відповіддю людини.

2. tiramiska

tiramiska цинічна бандерівка

Незнаю, як у конкретній справі, але знаю, що також участь у справі беруть і свідки.
    Думаю, людину повідомляють у будь-якому випадку з"явитися на засідання по його справі. Та й не вирішуються такі справи за тиждень...

Щодо того якщо чоловік захоче одружтися, то взяти шлюб він зможе за дозволом єпископа.
    здається так.Якщо ні, виправте

наскільки я пригадую процедуру записування на шлюб, то тре принести документи в т.ч. і паспорт. Ну, і відразу видно хто розлучений.

Останнє редагування модератором: 7 Грудень 2012
  3. ksjuha

ksjuha Well-Known Member

А якщо мінялось прізвище і відповідно паспорт, то зовсім нічого не видно. Ніякої печатки в тому паспортні немає.

4. tiramiska

tiramiska цинічна бандерівка

5. Зануда

Зануда Well-Known Member

Є Церковні документи, в яких є запис про шлюб, хрестини і т.д. Так от, якщо людина захоче взяти шлюб в іншій парафії, то мусить принести із своєї парафії, від свого священика довідку, в якій буде сказано, що такий-то "не был, не состоял, не участвовал" :), або навпаки, а якщо була процедура уневажнення, тоді з Трибуналу надходить інформація про уневажнення і про це також робиться відповідний запис.
    Є ще така річ, як оповіді, які обов"язково мусять зачитуватись в парафії кожного з наречених, щоб кожний, хто знає про можливі перешкоди міг повідомити пароха.

6. Oddly

Oddly Well-Known Member

О, про це потім вже подумала

7. Олька

Олька Well-Known Member

Його повідомляли про розгляд справи і я передавала через його друга, що подала заяву, але він сказав, що йому все рівно і він не збирається приходити. Вирок йому також послали поштою, а от чи читав він його чи ні, того я вже не знаю.

8. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

але пишу... а шо пишу, какая разніца

і це одне і те ж речення;)

цілком не обовязково
    залежить від обставин і причин
    іноді присутній один хтось + свідки, бо ж ситуації бувають дууууууууже різні

9. Karamyshenko

Karamyshenko New Member

Уневаження шлюбу

Я одружилась вперше 6 років тому. Ми тоді взяли церковний шлюб. Чоловік переконаний атеїст, обвінчався тоді "для галочки". Дітей в нас не було. Через півтора роки він мене покинув. Закоханість пройшла, було багато сварок. Зараз у нього своя сімя, є дитина. Минулого року я теж вийшла заміж (цивільний шлюб). З церковним розлученням ми не поспішали.
    Але я і мій новий чоловік - віруючі, і ми не хочемо жити в гріху. Про повернення до колишнього чоловіка говорити смішно: він давно має своє життя, я своє. Тому я всерйоз задумалась над церковним розлученням (уневаженням шлюбу).
    Хто стикався з цим скажіть: якщо чоловік атеїст, обвінчався з легковажності, і покинув дружину незажовго після шлюбу, чи є тут підстави для уневаження шлюбу?
    При цьому перший чоловік каже що почуває вину перед мною і готовий допомогти мені з церковним розлученням, визнати в суді все що необхідно.

І ще: може хтось порадить людину яка може проконсультувати детальніше з цього питання? Так би мовити адвоката з таких справ.
    Дякую.

10. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Причини ПІСЛЯ шлюбу значення не мають, але ваші причини ДО виглядають вагомими. Підете до церковного суду, там вам скажуть, що і як.
    Ну, обманювати не треба, але якщо він із вами взяв шлюб, бо то був спосіб, щоби ви стали його, тоді він фактично отримав вас за дружину обманом.

11. Karamyshenko

Karamyshenko New Member

Він мені чесно говорив що невіруючий, тобто мене він не обманював.

12. Liliyah Romanova

Почитайте цю тему, будь ласка. Багато читати, але то не буде марно.

13. Lambada

Lambada Member

14. Hermi

Hermi Well-Known Member

Відповідь: Церковний розвід, уневажнення шлюбу

чи може жінка брати шлюб, якщо вона була розписана з чоловіком, але шлюбу не брала, потім розвелась і вирішила створити сімю з іншим?

15. Liliyah Romanova

То треба питати в спеціялістів. Я знаю, що Церква визнає таке подружжя й відповідно не так просто взяти шлюб, навіть якщо не було раніше. Іноді не дають таки.

16. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

мій чоловік був у громадянському шлюбі. Церковного не мав.
    Церковний шлюб нам дали.
    Були розмови священника з усіма, навіть зі старшими дітьми.

17. Vysoka

Vysoka Well-Known Member

Минулого тижня моя подруга "брала" церковний розвід. Всього навсього заповнила кілька папірців, підписалася за свідків, заплатила 1000 грн і все. Це відбувалось в православній церкві. Не знаю, чи теж так легко це зробити в греко-католиків, але в католиків думаю це все набагато складніш. Дивно, що за 1000 грн можна розвезтись перед Богом. Абсурд це повний, як на мене.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

а ви реально думаєте, що якщо "священники" дали якийсь папірчик, то вже все-розвелися...? Це не абсурд, такого розлучення не існує.

19. Vysoka

Vysoka Well-Known Member

звичайно я так не думаю. Я взагалі не знаю, як можна порушити клятву, яку ти давав, коли брав шлюб. Ми ж клялись, бути вірними до смерті і за будь-яких обставин. Я просто написала про такий факт, що самі "священники" відносяться до розлучення, як до бізнесу. Це настільки складна тема. Я сама цивільно розлучилась минулого року, а шлюб звичайно брала. Ніяк не поговорю зі священником, що робити в моїй ситуації.

20. Liliyah Romanova

У католиків процес уневажнення триває роками.
    У православних розуміння трохи інше, ніж у католиків, але розлучення також не існує.
    Те, що людина зось собі там купила - це самообман.