Церковний розвід, уневажнення шлюбу

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем L@vazza, 20 Лютий 2009.

1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Відповідь: Питання, на які давно хочеться знайти відповідь

Ви пишете все правильно. Ми про це говорили в іншій темі, і Ліля саме написала з думкою, що хтось когось обдурив, і таке тепер рідко. Але ви ж самі пишете, що свідомо не хоче мати дітей, отже він чи вона були нечесні коли складали шлюбну клятву. Якщо приховали своє небажання мати дітей, то це є те саме, що обдурити іншу особу. Це записано в канонах, і зважаючи на це дають уневажнення. Але це треба довести на церковному суді.

Дивіться. Тут пише, що неможливо приховати безпліддя, бо можна піти до лікаря. Але і це можливо приховати, бо лікар не має права розголошувати таємницю пацієнта. Тож, якщо хтось сильно бажає, то може таке приховати. А може просто сказати, так, так будемо мати дітей... але коли жінка чи чоловік заводить розмову про дітей, інша особа заперечує існування таких для себе. Все, і ніяких аргументів або пояснень не дає.

У нас тут й справді є ВЕЛИКА тема з різними запитаннями і обговореннями щодо церковного розлучення, і чи таке існує .

2. Маруся-мама

Мені здається, що це так в цілому світі. Он у нас деякі б’ються в груди, що вони католики, проте будуть руками і ногами відстоювати право на аборти (якось не дуже пасують разом аборти і Католицизм), щоб дітям в школах роздавали контрацептиви, або дозволяти на одностатеві шлюби. Прикриваючи все Божою любов’ю, бо Бог всіх любить. Знаю навіть українців в діаспорі, які пропагують вище сказані речі, мовляв нема чого дітей народжувати. Кар’єра і ТИ на першому місці.

Але зауважте, що криза є в так званних розвинутих країнах. В розвинутих країнах людям промиває мізги комуністична школа. В США і Канаді цього дуже гарно досягли. У нас навіть Католицькі Університети навіть не дуже спішаться запрошувати студентів ходити до церкви що-п’ятниці. А, щоб позволити собі післати дитину в католицьку школу, то треба такі гроші викинути, що родині де є більше як одна дитина таке не під силу. А публична шкода відповідно виховує комуністів.

3. famenlviv

famenlviv Well-Known Member

Я зрозуміла, що ми пишемо одне і те саме, тільки іншими словами.
    Просто тут прозвучала думка, що церковне розлучення буває, і ніц тут дивного немає.
    В Україні- так, але в католицькій церкві-ні,але є ануляція.З яких там причин не нам судити.
    А те, що люди свідомо обдурюють одне одного, то їм з тим і жити, і перед своєю совістю і перед богом.

---------- Додано в 02:42 ---------- Попередній допис був написаний в 02:26 ----------

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А яке відношення має зняття целібату до педофілії? Як людина має таке збочення, то їй целібат чи ні - не має значення.

5. Маруся-мама

Відповідь: Церковний розвід

Ні, не має. Просто у людей дуже великі вимоги щодо служителів церкви. Так, вони такі самі люди, і можуть помилятись як і будь-хто. Проте, люди дивляться на священика як на святого. Неодноразово чула такі закиди, що "он він пропагує уникати контрацептивів, а він що з жінкою буває тільки раз на рік? Вона також розповідала бабам, що користується контрацептивами. Говорять одне, а роблять зовсім інше."

Я все розумію, але сама нераз сподіваюсь від священників певної поведінки. Дякую чоловіку, бо він мені часто нагадує, що коли я маю сподівання щодо когось, то я автоматично налаштовую себе не програш - розбиті надії. Щоб уникнути цього просто сприймаю людей якими вони є, хоч я залишаюсь критична не лишень до себе а й до всіх довкола.

6. famenlviv

Та ніякого.Якщо в людини такі проблеми, то їй потрібна терапія, але так просто це не лікується.
    Тут форумлянка Веро написала , що вихователька не дозволила її дитині піти в туалет, і мені сподобалось, як дівчата ганили всі виховательку, бо, і справді, так не робиться.А тут ваша дитина не просто впісялася і застудилася( хоч для мами і це важко), а прістер- так тут звуть священників, її десь там лапав чи ще щось гірше...
    Люди йдуть на барикади і правильно роблять.Щоб заспокоїти людей політики і церква починають шукати винних- і знаходять- це целібат.Бо, якби прістери мали право одружуватися і мати дітей, то такого б не траплялося, як приклад - у євангелістських священників такого нема , на їх думку.
    Тут католицькі прістери мають і коханок, і є серед них особи нетрадиційної орієнтації, але це вже навіть нікого не хвилює. А в церкви також проблема- прістерів все менше і менше.Люди не хочуть служити богу, якщо не можна мати дітей і дружину.

7. Маруся-мама

Це тільки на їх думку. Бо он недавно вибрали якогось там єпископа в англіканській церкві, а він виявився нетрадиційної орієнтації.

Щось мені так ся видає, що питання не нове. :)

8. famenlviv

Та знаю, що є. І педофілів повно, тому що є і приховані цифри, і багато про це знають.А скільки випадків педофілії в сім´ях з власними дітьми, як серед прістерів, так і серед нас?
    Я не думаю, що скасування целібату в цій проблемі взагалі щось може дати, хіба що більше молодих хлопців захочуть вивчитися на священника.

9. Lambada

Lambada Member

В деталі не вникала, але знаю що є церковний суд, є каноністи які засідають у Церкві Юра (якщо говорити про Львів), при тому обидвоє з подружжя мають бути присутні для того щоби уневажнити /скасувати/отримати розвід - не знаю який термін буде правильний за канонічним правом.

Мої друзі зараз уневажнюють шлюб у Тернополі, суд триває вже більше як пів року, але можете і далі переконувати, що у Церкві НЕМА розводу.
    Можливо називається інакше.

Цілком погоджуюся, що розвід - то неправильно, недобре, і не по-християнськи.
    Се ля ві

10. Зануда

Зануда Well-Known Member

Без образ, але складається враження, що ви не розумієте значення слів. Розлучення і уневажнення, то є різні, зовсім різні речі. То вже стільки разів тут описувалось і пояснювалось різницю...

11. Олька

Олька Well-Known Member

Не обов"язково! Мого колишнього не було, не з"являвся він і уневажнення дали без його присутності, при чому і не в його користь, він не має більше права брати шлюб.

12. ksjuha

ksjuha Well-Known Member

А що уневажнення дають обов"язково в чиюсь користь? Тобто хтось з колишнього подружжя може брати шлюб, а хтось ні?

13. Олька

Олька Well-Known Member

Можливо я не так виразилась, але в моєму випадку так і є - я можу брати шлюб, а він ні.

14. Just me

Just me Member

Цілком можливо, це у православній церкві. Там наче другий шлюб може брати невинувата сторона. В УГКЦ Шлюб визнається недійсним і обоє вільні від обов"язків, хіба що в чоловіка була б якась інша перешкода (до прикладу, він визнаний психологічно незрілим до Шлюбу). Якщо помиляюся - виправте, будь ласка.

15. Олька

Олька Well-Known Member

Ні, не в православній, в церкві Юри мені дали уневажнення!

16. Маруся-мама

Я не знаю що такого натворив ваш чоловік, але напевне щось дуже особливе, що йому, як ви кажете, не можна знову брати шлюб у церкві.

17. Олька

Олька Well-Known Member

Зараз я напишу як воно в мене написано в Декреті (так називається цей документ).
    "постановляє:
    1. Подружжя (таке то) укладене (тоді то) у храмі..... визнати як недійсне і правом не зобов"язуюче силою Трибуналу ІІ ступеня судочинства.
    2. Обидві сторони є вільні.
    3. ВІДПОВІДАЧ МАЄ ЗАБОРОНУ ДО УКЛАДЕННЯ НОВОГО ПОДРУЖЖЯ, ЯКУ МОЖЕ ЗНЯТИ ЄПАРХІАЛЬНИЙ ЄПИСКОП
    4. Вирок підлягає виконанню."
    Далі обгрунтування вироку: Суд визнав, що дане подружжя було недійсним, з причин поважного браку оціночного розпізнання щодо істотних подружніх прав і обов"язків, які взаємно передаються, зі сторони відповідача (кан. 818 п.2 ККСЦ)

18. ksjuha

ksjuha Well-Known Member

19. Олька

Олька Well-Known Member

Я також не зрозуміла, крім того, що подружжя було недійсним, що для мене саме важливе)))

20. tiramiska

tiramiska цинічна бандерівка

Я можу помилятися,але здається, що це якраз