Церковний розвід, уневажнення шлюбу

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем L@vazza, 20 Лютий 2009.

1. Олька

Олька Well-Known Member

Відповідь: Церковний розвід

Дівчата! чесно вам кажу!!!! Не пойміть не правильно, сьогодні трошки випила з подружкою і прорвало! Перечитала майже всіх, ні з ким спорити не буду!!! Закидайте мене помідорами, тапками і т.д. Десь свою історію я вже розказувала і описувала, не памятаю.... Але, ПРОШУ про одне: дійсно не засуджуйте!!! Якщо повторюсь, прошу модераторів або перенести, або видалити.... Я перший раз вийшла заміж в 18 років, я перед тим з ним (Дівчата! чесно вам кажу!!!! Не пойміть не правильно, сьогодні трошки випила з подружкою і прорвало! Перечитала майже всіх, ні з ким спорити не буду!!! Закидайте мене помідорами, тапками і т.д. Десь свою історію я вже розказувала і описувала, не памятаю.... Але, ПРОШУ про одне: дійсно не засуджуйте!!! Якщо повторюсь, прошу модераторів або перенести, або видалити.... Я перший раз вийшла заміж в 18 років, я перед тим з ним (майбутнім чоловіком) зустрічалась рік. І мій тато мені пеоед тим зіпсув життя з моїм першим кохання, а я на зло йому вирішила вийти заміж. Я не знаю як це описати тут, це навіть словами не передаш, але в мене тато був тоді такий ТИРАН (він мене просто тероризував, ну всяке падло робив і я навіть не хочу про це згадувати), і САМЕ це відношення спонукадо мене до замжжя, в якому я не була впевненна! Ми поженилисьі що саме найгірше... (заплюйте мене...) взяли шлюб, але по "ПРОЗЬБІ і по ТРАДИЦІЇ" батьків" ми (по крайній мірі Я, ще тоді не осознавала всього таїнства), а коли він став наркоманом.... почав виносити все з хати і мене почали в тому винити... І я вже не говорю, про те, що Я ХОТІЛА ДИТИНУ більше, ніж все на світі..... І ВИБАЧТЕ ,,МЕНЕ, я не можу більше про цей "шлюб", говорити, бо мені болить навіть 10 років спустя.... Я би дуже хотіла з ним розвестись по церковному (знову закидаєте мене тапками), але я вже 7 років маю КОХАНОГО чоловіка, з яким я маю САМУ КРАЩУ в СВІТІ ДОНЕЧКУ!!!!! І що порадите мені робити?????

Останнє редагування модератором: 9 Квітень 2009
    • Подобається Подобається x 9
  2. Vysoka

Vysoka Well-Known Member

Ну тут я зовсім з вами не можу погодитися, церква це зовсім не бюрократія, просто може ви до кінця не розумієте її значення. А на рахунок священника, то по-перше ви самі повинні були знати, коли починається піст і коли не можна брати шлюб, а по-друге, дуже шкода, що такі забудькуваті священники псують репутації справжніх, які покликані Богом. Наприклад, я знаю кілька священників з католицької церкви, які для мене є справжнімі друзями і порадниками. З ними почуваю себе вільно, комфортно, довіряю їм на всі 100%. Зараз таких людей дуже мало, але вони ще є. То ж бажаю вам знайти такого порадника, який зміг би бути для вас справжнім другом і символом Бога у вашій сім"ї.

• Подобається Подобається x 4
  3. Christi

Christi Well-Known Member

На рахунок церковного розлучення це просто жах, як людина, навіть священник може брати на себе таку місію, бо він сам на шлюбі каже: Що Бог зєднав, людина нехай не розлучає. І невже священники вважають себе Богом. Вибачте за токі слова, але ми зараз зовсім не хочемо терпіти жодної образи, зі сторони чоловіка чи дружини, зразу розлучаємося (не маю на увазі всіх, але більшість), для нас обіцянка Богу це щось пусте.
    Можливо треба більше молитися, постити, коли у нашій родині щось не так, а не зразу бігти і розлучатися. В Біблії пише: Стукайте і відчинять, просіть і дасться вам.
    А ще Ісус каже хто буде просити в імя моє - дасться йому.!!!

• Подобається Подобається x 1
  4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Цікаво, чи ви свідомі того, яку нісенітницю тут написали? :8:
    У Церкві розлучення по-перше не існує, а по-друге священик його дати не можу, саме тому, що воно не існує. Тому вся ваша тирада тут невідомо до чого. :confused: Чули дзвін, а...
    Що то значить, коли людина ходить до того, хто в гордість упав. Так в голові той "отець" людям мішає, що жах!

5. Megan

Megan Well-Known Member

Шлюб не заборонено брати в піст. Не можна лише забав робити в піст. А так як в нас одного без іншого не існує, то і говорять, що шлюбу не можна давати в піст. Просто тоді треба думати для чого шлюб: для забави=традиції чи для своєї сім"ї=освячення сім"ї і всього подружнього життя.

• Подобається Подобається x 4
  6. Галченя

Галченя Well-Known Member

Відповідь: Моя Церква, твоя Церква - не краща й не гірша

Я трошки зміню переписку в інше русло:)
    В церкві Благовіщення, що на Пасічній, почула в вівторок (нову для себе) інформацію про те, що церква не дозволяє сповідатись і причащатись розлученим людям, котрі все ж створили собі нові сім"ї і живуть в тих нових сім"ях повноцінним подружнім життям:confused:...
    Ніколи раніше таким не цікавилась.... Це ж скільки людей навколо позбавлені причастя...
    Думка, що промайнула мені в ту хвилину... була про те... що :ninja: тепер точно не ризикнула б ні в якому випадку на розлучення:ninja::)

7. Олька

Олька Well-Known Member

От я якраз з тих рощзлучених людей імаю іншу сім'ю, то мало того, що мене не сповідають, так мені в греко-католицькій церкві не захотіли дитину похрестити, я вважаю, що це не правильно, бо дитина моя ні в чому не винна!

• Подобається Подобається x 2
  8. Kasia

Kasia Well-Known Member

Людям, що живуть у цивільному шлюбі у православних - теж не можна йти до причастя.

9. Kasia

Kasia Well-Known Member

ну такого ще не чула.
    я думаю дитинку мали похрестити? і що ви зробили?

10. Олька

Олька Well-Known Member

похрестила у православній і дитину і чоловіка (бо був не хрещений)

11. Christi

Чи тема не називається - церковний розвід, І якщо не священники, владики, кардинали цим займаються в цекві Юра, то хто? може Бог? Цікаво тільки яким чином?
    Якщо для вас молитва, покута, і піст це нісенітниці, то перепрошую хто тут у гордість впав?
    в принципі я ходжу не до священника а до Церкви, і в нас відправляють Службу Божу і інші священники.

12. Megan

Megan Well-Known Member

Це не зовсім правильно. У православних сповідають і дають причастя, це вже залежить від самої ситуації і священника. Від самих людей залежить найбільше, якщо вони ходять до церкви, хочуть повінчатися то і причастя їм мають дати.

13. Kasia

Kasia Well-Known Member

Як це -мають дати?
    якщо свідома людина знає, що вона живе в цивільному шлюбі, що як відомо не є добре, то вона САМА повинна розуміти, що щоб взяти Причастя вона повина виправити таку ситуацію.
    я вважаю, що це залежить, від того як сама людина до цього ставиться.
    відносно сповіді - однозначно такі люди ходять до сповіді.

14. Megan

Megan Well-Known Member

Що означає має розуміти? Жити без шлюбу це гріх, і якщо людина це усвідомлює, то йде до сповіді. Ви ж самі усвідомлюєте, що грішите щодня, хіба це означає що не можна йти до Причастя?

15. Kasia

Kasia Well-Known Member

наскільки я орієнтуюся, так людина йде до сповіді,, цього я не заперечую, але без Причастя при співжитті на віру. доти доки не візьме принаймі розписку.
    вважаю, що щось в цьому є, змушує таких людей задуматися.
    хоча може дійсно це залежить від сповіді чи позиції священника. не буду спорити.

16. Megan

Megan Well-Known Member

Напевно, все таки й залежить від священника, бо він може підказати як правильно. Бо все ж багато людей живе "на віру", але й багато людей живуть не відкрито, що також є гріхом. То чому ж одним відмовляти у Причасті, а іншим ні? Є й інші гріхи важкі, за які би теж не треба було дозволяти брати Причастя, але все ж ... людина хоче покаяння і спасіння, то чому ж її мають показувати, що вона чимось гірша і від неї, такої поганої Бог відвернувся?

17. Kasia

Kasia Well-Known Member

цього я вже не знаю.кажу, що на мою думку, такі люди самі повинні розуміти це і не йти до Причастя. аж доки щось не змінять.
    не думаю, що священники вказують йти чи не йти до Причастя в такому випадку. певно, швидше радять впорядкувати особисте життя.

18. Megan

Megan Well-Known Member

Ну і я не буду спорити:). Просто треба щоб людина сама хотіла впорядкувати своє життя і душу, а не вимагати цього від священника. Кожен випадок індивідуальний, і часто священник знає такі нюанси. про які іншим не відомо, і на основі того приймає якесь рішення.

19. Christi

Зараз дуже багато священників вирішують дати причастя чи ні, на мою думку це повинно бути як правило, так або ні для всіх священників одинаково.
    На рахунок не хрещення дитини це абсурд!!!!

20. Christi

А чому якщо вони ходять до церкви, хочуть взяти шлюб цього не роблять? Чому зволікають і продовжують свідомо жити в грісі? Невже бракує 45хв. щоб повінчатися.
    Якою виглядає сповідь в таких людей обіцяю поправитися, але знаю що цього не зроблю (також розлучені, які одружилися в друге)
    Не хочу нікого образити просто висловлюю свою думку. Наші знайомі також живуть не в шлюбі, вже дорослі діти скоро будуть самі одружуватися, а жінка до сповіді і причастя не ходить, бо чоловік не хоче повінчатися:umbrage: