Центр зайнятості

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Darcy, 5 Грудень 2009.

1. glasses

glasses Member

Відповідь: Центр зайнятості

---------- Додано в 17:24 ---------- Попередній допис був написаний в 17:22 ----------

Я колись консультувалась з того питання, мені пояснювали, що все залежить чи Ви застраховані чи ні. Там така складна система, якщо Ви застраховані-тоді держава, якщо ні - тоді підприємець. То все залежить від плати податків. А там в мене ще складніша ситуація

2. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

3. Azalia

Azalia New Member

Так, але навмисне цього робити не рекомендую, бо потім Вам вийде менша сума по лікарняному по ваг. та пологам.

4. glasses

glasses Member

Так але ж це мене не врятує правильно, бо контракт закінчиться?І не бачити мені не грошей, ні відпустки?
    А наскільки менша?Це щось нове?А за що так суворо?
    А Якщо звільнитися за власним бажанням що тоді світить?Чи можу встати на біржу і отримати кошти потім на відпуску?
    Але навіть якщо нічого з того не виходить, тоді Соцзабез 100% виплатить кошти чи ні?

5. Plenilunio

Виплатить точно. Питання в тому яку сумму... По ідеї мали бі врахувати ваш дохід за договором... Але Вам краще вже в самому СоцЗабезі проконсультуватися..
    Якщо Ваш контракт оформлений офіціально то Ви є застрахованою особою, відповідно Вам мають виплатити допомогу в розмірі 100% з розрахунку від вашого середньоденного доходу. Навіть якщо ви на мін. з/п - то є 1102 грн/місяць (цього кварталу).

Взагалі то Вам, напевно, краще в цю тему з тим питанням

6. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

ніц не світить. якщо звільнення за власним бажанням то допомоги не дають. краще за згодою сторін

7. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

при звільненні за власним бажанням виплата допомоги призначається з 90 дня . Це при умові, що до того часу вам ЦЗ роботу не знайде.Всі ці три місяці ви маєте відвідувати ЦЗ за всіма правилами ( семінари, ярмарки, скерування і т.п.) При звільненні за згодою сторін виплата допомоги починається з 9 дня після реєстрації.

8. Made in USSR

нам аж так докладно не розказували(( певно знають для чого люди йдуть до них і так собі скорочують роботу))

9. Plenilunio

Нам навпаки по кожному випадку розжували ситуацію... Щоправда то я вже сама не все добре слухала (трохи спала на ходу :connie_pull-pigtail). Але мені ще до того "статусного семінару" на кожному кроці про то нагадували ще й так дивились на мене ніби чекали що передумаю через це, розвернусь і піду :girl_mad:

А я от маю запитання: хто з форумлянок, що стояли на обліку в ЦЗ, саме з їх допомогою знайшли роботу? А то складається враження що то є нереально і що поголовна більшість таки сама влаштовується....

10. glasses

glasses Member

Я стояла після універу, звичайно, що мені не знайшли. Але моїй тітці знаходили і неодноразово. Як я розумію, офісні роботи тяжко там знайти, може це моя тільки думка. В основному це, щось типу швея, столяр, сантехнік і т.д.

11. Made in USSR

я зараз на обліку там. перед прийомом переглядаю стенди з вакансіями. ніц там толкового немає. останнього разу мені запропонували курси. я в принципі не проти, хотіла спробувати якийсь манікюр чи комп*ютерні науки, але перелік мене мало не вирубав: електрогазозварювальник, монтахник якихось там мереж, кухар для великої к-сті людей))) тепер сиджу і думаю, може зварювання то моє покликання)))

---------- Додано в 21:52 ---------- Попередній допис був написаний в 21:51 ----------

там якщо перерва у стажі або після закінчення вишу більша наж рік. то можуть пропонувати не по спеціальності. двірником наприклад)

12. сніжна

я коли стояла у ЦЗ то з 6 вакансій ( які мені не потрібні в принципі були, бо ставала я на облік не за пошуком роботи), які я мала відвідати, у 5 мене брали на роботу без проблем ( робота офісна, пропонована там з\пл 1,5 роки назад 1200-1700). Доводилося придумувати версії, щоб написали відмову...

13. Plenilunio

Це точно :) Але знайшла для себе курси 1С - мені то цікаво і потрібно бо в принципі не мала справи з програмою (але тут попередили що потрібно ще умови уточнити). Бачила там ще курси англійської для програмістів (чи то ІТ-працівників)...
    Зараз взагалі якщо перерва в роботі 6 міс - то вже розширюють критерій і ще через 6 міс - ще ширше шукають. Це навіть якщо тих 6 місяців на обліку стоїш....
    Наразі запропонували лише 2-і де явно не потрібні були люди. І ще одну на ярмарку (то так називається коли працедавець пропонує роботу 5-10 людям і тоді з них вибирає). Але там потрібно було знати фармацептичний блок !С....

14. Made in USSR

теж задумуюсь над цим. зараз багато де потрібно знати цю програму.
    англійська для ІТ ніби і цікаво, але не для мене, мені б базовий рівень)

15. invisible

invisible Well-Known Member

Я стояла 2 роки назад кілька місяців, то мені жодного (!!!) разу не запропонували вакансію. У мене враження, що в них там толкових робіт для людей з вищою освітою і досвідом роботи взагалі немає (у мене освіта міжнародні відносини і переклад і був кількарічний досвід роботи в дуже хороших компаніях). Мені це правда було на руку, бо я не стояла там, щоб знайти роботу (і взагалі звільнилася, щоб працювати самостійно) :) Через пару місяців захистила в них бізнес-план і отримала допомогу на відкриття приватного підприємця, чим досі і займаюся.

16. Made in USSR

17. Plenilunio

Нам про то на останньому семінарі розповідали. То взагалі, здається, найкращим виходом. Щоправда як точно знаєш чим хочеш зайнятись...
    Цікаво, і які там умови? Ну що маєш пройти навчання і захистити бізнес-план я знаю... А чи нема там ще чогось прихованого?

18. сніжна

19. Plenilunio

20. Latane

Latane Well-Known Member

Я в центрі зайнятості стояла понад рік - виплати вже припинились. Завагітніла, отримала поміч по вагітності і пологам. Пішла у дикрет і знялася з обліку відповідно. КОли дитині буде три роки я напевно знову стану на облік. Питання - чи будуть якісь виплати, як вони рахуватимуться?