Центр зайнятості

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Darcy, 5 Грудень 2009.

1. silvia

silvia Well-Known Member

Відповідь: Центр зайнятості

- немає, виплати залежать від з/п і від стажу головне, щоб не за власним....

2. Бісеня

Бісеня Member

Я Їздила за кордон на вихідні,коли була зареєстрована і мала дуже з тим всім багато волоканини! Писала пояснюючу,приносила копію і оригінал паспорта.
    Говоріть з своїм консультантом,за скільки часу їх потрібно попередити. Вони правда не в захваті,що безробітні мають гроші на виїзд закордон.

3. romawka

romawka Member

Була вчора- вся процедура заняла 5 хв. написала заяву, залишила і все! Про копії паспорта навіть не питали! Одразу ж призначили день наступного відвідування.

4. lewandiwkowa

lewandiwkowa Well-Known Member

добрий день!
    у центрі зайнятості була...після кількох відвідувань мене врешті поінформували, що я, як інвалід 3 гр(легка праця), і кілька років непрацююча особа (діти, ПП...)не маю права ні на яку компенсацію від ЦЗ...цікаво, але я до них приходила не по якусь виплату, а по якусь пропозицію роботи...Це й надалі актуально. якщо у когось хтось зі знайомих буде шукати, скажімо, секретаря з перфектним володінням польською мовою,російською дайте знати, будь ласка, розгляну всі пропозиції.дякую

5. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

якщо ви маєте переву у роботі більше 2 років, ви не можете претендувати на виплату допомоги. Але вас зобов язані були поставити на біржу. Але тут є умова: якщо на вас є незакрите ПП- на біржу не поставлять. Тобто ви повинні принести з Реєстраційної палати підтвердження про те, що закриті як ПП. Стосовно пропозиції роботи від ЦЗ- це не проблема: є офіційний сайт , заходите туди і у рубриці "обота- пошук роботи" задаєте собі по параметрам. Це та загальна база, звідки беруть вакансії і інспектори ЦЗ. Різниця у тому, що ви можете знайти собі пропозицію і самостійно зв язатися з керівником компанії ( тобто не матимете скерування ЦЗ)

6. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

от щось мене таке зацікавило. якщо я після закінчення універу відразу в декрет пішла. потім майже через 3 роки вийшла на роботу, офіційний стаж аж 2 місяці, звільнена за згодою сторін і тепер через рік після того хочу стати на біржу. маю я право претендувати на допомогу?

7. сніжна

згідно з порядком призначення допомоги по безробіттю: 2.7. Без урахування страхового стажу в розмірі, установленому
    законодавством, визначається допомога по безробіттю для таких
    категорій безробітних:
    .......
    2) особам, які протягом 12 місяців, що передували початку
    безробіття, працювали менше 26 календарних тижнів;
    3) особам, які бажають відновити трудову діяльність після
    тривалої (більше 6 місяців) перерви;
    допомога по безробіттю призначається у мінімальному розмірі.

8. Skobik

Skobik New Member

До речі всім хто має дітей до 14 років влітку можна написати заяву на місяць відпустки "на оздоровлення" так можна до них місяць не ходити. Вони до речі здебільшого про це самі попереджають.

9. ZaKohana

ZaKohana New Member

Прошу допомоги.
    Така ситуація: ФОП зареєстрований у одній області, а працює в іншій. Хоче взяти на роботу працівників. Відподно, потрібно зареєструвати трудовий договір у Фонді зайнятості.
    Чи можна реєструвати трудовий договір не за місцем реєстрації ФОП?
    Якщо ні, то чи можна майбутньому працівнику не їхати до Фонду зайнятості в іншу область?
    Дякую.

10. Syriya

Syriya New Member

Підкажіть, будь ласка, а чи можна стати на облік у центр зайнятості у одному місті, якщо реєстрація в іншому, але тої ж області? Наприклад, у Львові в обласний центр зайнятості?

11. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Вирішила стати на облік в ЦЗ. Офіційно звільнена в лютому 2011 року за влашним бажанням . Останні кілька місяців з перемінним натиском шукала більш-менш підходящу офоційну роботу. І ось тепер вагітна :girl_claping:. Вирішила піти в ЦЗ по більшій мірі через виплату "у зв'язку з вагітістю і пологами" (буде в 2а рази більшою тоді), але з задоволенням і на работу влаштувалась би (домашні клопоти то звісно добре але нуджусь без роботи, та і зп буде ну зоооовсім не зайвою :girl_blush2:)
    В четвер подала всі документи (ті що дівчата вище перелічували лише копії паспорта їм не треба). На виплати по безробіттю можу розраховувати лише через три місяці (тому і стала вже на облік) а вже в другій половині вересня принесу їм офіційну довідку з ЖК. Хоч на попередній консультації дівчинка з гендерного центру сказала що вже можу ставати на облік з довідкою про тиждень вагітності, але в ЖК такої не видають до 12 тижня :girl_sad:. На семінари посилають: 1-ий то є обовязковий "ознайомчий" (на другий день після реєстрації); 2-ий "статусний" вже як на 8-ий день стаєш офіційно безробітним, також обов'язковий. І ше направила мене на "ярмарок вакансій" (то вже при мені якась головна на тих працівників рипіла що "мусять виконувати план по тих ярмарках":confused:).
    Одразу дала мені два направлення до роботодавців. Тут, як я зрозуміла, ситуація така... Кожен роботодавець має подавати звіти в ЦЗ про зайнятість/вакансії і відповідно як є в них вільні вакансії - то вноситься в базу ЦЗ. Коли людину оформляють програма сама вибирає ті вакансії і куратору вони світятся "червоним" і мусять тоді направляти...
    І ще, тому хто не працює більше півроку параметри пошуку автоматично розширюються (так мене наприклад відправили на посаду менеджера зі збуту хоч я з тим не мала справи :girl_nea:).
    Та, на жаль, можна "не переживати" що візьмуть на роботу :girl_sad: Я так зрозуміла що їм не потрібні працівники. Як приходила на співбесіду я робила так: давала працедавцю придивитись до мене, сама взнавала умови. Підходило мені це чи ні все рівно казала що хочу працювати і дивилась на реакцію - то було одразу видно що вони мені відмовлять! (Правда був козир в руках як би мені вакансія не підійшла то можна казати що вагітна і через півроку піду в декрет - роботодавцям вагітні не потрібні, хоч і не мають права відмовляти)
    Ось так в середу стану офіційно безробітною :girl_crazy:

12. glasses

glasses Member

А це точно таке?Тобто кіко буде виплата?
    А цими місяцями які Ви стоїте що платять, я зараз на роздоріжжі?-)

13. Plenilunio

Ну перед тим як стати на облік в ЦЗ перелопатила трохи нет (і Посиденьки також:girl_wink:). Всього на разі не згадаю тож сказати можу про свою ситуацію.
    Непрацюючій жінці яка не стоїть на обліку в ЦЗ допомогу в зв*язку з вагітністю і пологами (це, здається, 70 днів до пологів і 56 після - згідно лікарняного) виплачують розмірі 25% прожиткового мінімуму для працездатної особи за місяць. Цього кварталу він становить 1102 грн. Тобто розмір допомоги становитиме тих самих 1102 грн (приблизно).
    Для жінок що стоять на обліку в ЦЗ розмір допомоги має становити 100% розміру їх допомоги по безробіттю. В моєму випадку це мінімальна сума, яка на даний момент становить 544 грн. Одже допомога в зв*язку з вагітністю та пологами має бути близько 2100 грн.
    Це те як я зрозуміла. Єдине що викликає в мене питання чи ті розміри вказуються за місяць перебування на лікарняному чи то і є загальний розмір за 126 днів :confused: бо ніде точно не вказується. В будь-якому випадку 25% від 1102 грн є менше ніж 100% від 544 ;)

Щодо того що мені платять: наразі нічого :girl_nea: Але то тому що звільнена за власним бажанням. В такому випадку виплати починаються через 90 кал. днів. Тобто мені виплачувати будуть десь з середини листопада по початок січня :connie_pull-pigtail (то так приблизно).
    Знову ж таки сума допомоги по безробіттю в мене мінімальна - 544грн. Якщо ж Ви працювали до того то мають враховувати Ваш дохід. Тоді допомога буде значно більшою (як память не зраджує 80 чи 90% від середньомісячного доходу). Але враховують, здається, тільки як що за останні пів року є відпрацьовані повні 26 кал. тижні.

Крім того знайшла курси від ЦЗ і вирішила туди записатися: безплатно навчають та і буде чим зайнятися (на роботу мене і так не беруть).

Тож вирішувати Вам :girl_wink:

14. сніжна

там з курсами є свої нюанси- уточніть. По перших - строго контролюється відвідування. Пропуск одного заняття без поважної причини тягне накладення санкцій. пропустити можна лише при наявності лікарняного. Крім того, після курсів є зобов язання іти працювати по новому направленню ( зачасту- самому знацти місце праці і працевлаштуватися по направленню. яке дадуть вже з ЦЗ), в ін. випадку- відшкодувати затрачені держ. кошти на навчання. Так що все добре уточніть у свого інспектора- раніше так було.

15. glasses

glasses Member

А в мене така ситуація, я працюю в ПП і по контракту. Договір закінчиться 2 тижні перед декретом. Я працюю на мініміальну зарплату. Питання чи візьмуть мене на біржу по виплаті з вагітністю та пологами?Чи ті два тижні що мені робити?Якщо візьмуть скільки буде виплата?Чи взагалі який вихід з того положення, бо власник зі мною договору не заключить це зрозуміло, виходить що хтось мені повинен виплатити ці кошти, хіба ні?

16. Plenilunio

Сума допомоги по безробіттю розраховується відповідно до вашого середньоденного доходу за останні півроку. Тут є калькулятор розрахунку допомоги згідно Ваших даних. Але слід пам*ятати що перших 7 днів від дня звернення Ви будете рахуватись "шукачем роботи" а статус безробітного вам нададуть і назначать виплату лише після 8 дня. Тобто я не знаю чи Вам щось встигнуть виплатити, адже маєте здати їм довідку з ЖК на 30 тижні і підете на лікарняний. З того лікарняного, після пологів, Ви або продовжуєте пошуки роботи або йдете в декрет і Вас знімають з обліку.

Зрештою можете прийти в ЦЗ зараз і звернутися за консультацією до гендерного центру (попросіть диспетчера що б Вам видав туди талончик). Там можуть щось порадити... Як на мене у вас трохи складна ситуація: ні туди і ні сюди за тих 2 тижня:confused: (А можливо піти в декрет на 2 тижня раніше?)

---------- Додано в 16:34 ---------- Попередній допис був написаний в 16:27 ----------

Так само контролюється відвідування і самого ЦЗ з такими самими наслідками... Щоправда туди не доводиться дуже часто ходити.
    Дякую за пораду :girl_curtsey: бо, якщо чесно, то я не думала що можуть бути такі нюанси. Мій куратор не дуже добре пояснює ситуацію... Хоч знає що я вагітна і що влаштуватись на роботу мені складно. Значить ще раз в неї перепитаю (аби до 27-го числа не забути а то в мене якраз 12-й тиждень піде і в думках буде лиш УЗД:connie_pull-pigtail)

17. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

при першій вагітності (6 років тому) я стала на облік в ЦЗ і звітам пішла у декрет. Зняття з обліку у ЦЗ відбулося зразу на 30 тижні коли принесла лікарняний із ЖК. ЦЗ мене направив в управління праці і соціального захисту (якщо я чогось не плутаю) і там я дозбирала документи і мені звітам виплачували лікарняний по вагітності та пологам. Оплата лікарняного була мінімальна до встановленого тоді мінімуму. Після лікарняного я принесла туди ж документи для виплати допомоги до 3 років.

вже зараз ніхто не повертає, є спеціальний рахунок для лікарняних і чекають коли на нього гроші впадуть тоді і дають жінці

18. Plenilunio

glasses! щойно згадала! Потрібно уточнити чи Вас ще візьмуть на облік! В цій темі вище писалось що, здається, вагітних вони беруть до 26-го тижня. Але ще раз нагадую - то потрібно уточнити

19. glasses

glasses Member

Мені якщо чесно без різниці куди йти, головне щоб ті кошти за 126 каледарних днів мені виплатили.
    Може є ще якісь ходи-виходи?

20. Plenilunio

Може й так, давно не мала з тим справи.. В будь-якому випадку на то не йдуть кошти підприємства.

Може так раніше було... Мені що в гендерному центрі, що вже моя куратор пояснювала що на 30 тижні я піду на лікарняний згідно довідки з ЖК після якого мені або продовжать пошук роботи і, відповідно, виплату допомоги по безробіттю, або знімуть з обліку і направлять в відділ праці і соц захисту де будуть виплачувати вже допомогу по догляду за дитиною до 3х років.
    Зрештою на наступній консультації я перепитаю :girl_wink: Не судіть строго як щось не так зрозуміла - мені здається то не багато змінює...