Відповідь: Центр зайнятості Те про що пишете це так звані дотаційні місця : для жінок після декрету, після навчання, армії і передпенсійного віку-тобто ці категорії точно претендують на дотацію. Для підприємця на 1 найманого має бути 1 дотаційний, спочатку у Вас півроку має працювати найманий, а тоді можете претендувати на "дотаційного". з Біржою укладається договір на 2роки-1-ий рік повертається з\п +нарахований ЄСВ але не більше 2300(це статистична з\п по Львівщині),а другий рік Ви уже самостійно маєте платити. Але перший рік -Ви спочатку платите, подаєте звіти і платіжки, а потім Вам повертають гроші на рахунок.
Відповідь: Центр зайнятості Напишу ще цікаві речі про стажування. Багато підприємців беруть людей без оформлення так би мовити на стажування. І мають серйозні проблеми.Що в цьому випадку робити якщо Ви невпевнені в людині? Відправити встати на облік в ЦЗ людину, яку будете стажувати, а потім укласти договір на стажування з ЦЗ. Працівник отримує під час стажування допомогу, а Ви застраховані від неприємностей. В разі, якщо людина не підійде -Ви зможете ще одну людину взяти на стажування. І ще такий нюанс, якщо працівник стажується, то має бути і той хто стажує,тобто 1працівник основний, інший стажується. Упіхів!
Відповідь: Центр зайнятості якщо це звичайне вакантне місце на підприємстві ( не дотаційне), куди скеровується пошуковувач з ЦЗ, то з\пл не повертається. Підприємство просто закриває вакансію, а ЦЗ знімає безробітного з обліку у зв язку з працевлаштуванням. ---------- Додано в 09:16 ---------- Попередній допис був написаний в 09:12 ---------- Заповнені трудові договори (три примірники), а також: присутність фізичної особи з паспортом, свідоцтвом про реєстрацію ФО-П, довідкою про ідентифікаційний код; та працівника: з паспортом, трудовою книжкою, довідкою про ідентифікаційний код. ( це питання регулюється Порядоком реєстрації трудового договору між працівником і фізичною особою, затвердженим наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 08.06.2001 р. )
Відповідь: Центр зайнятості Вчора отримала статус безробітньої,і ходила на семінар, на якому нам говорили, що місце реєстрації тепер значення не має, і що у них, уже і з Донецька, і Дніпропетровська люди стоять.
Відповідь: Центр зайнятості Зараз стою на обліку в центрі зайнятості і пішла на курси(від ЦЗ) 1С Бухгалтерії. Перед тим як іти мене попередили що після закінчення курсів я маю сама працевлаштуватися офіційно. Чи правомірно це? Під час курсів припиняється виплата по безробіттю і виплачують стипендію? У період професійної підготовки і перепідготовки громадянам, які втратили роботу і заробіток (трудовий доход), зареєстрованим у державній службі зайнятості як особи, що шукають роботу, виплачується стипендія у розмірі 75 процентів, а тим, хто не має дітей або інших утриманців, - 50 процентів їх середньої заробітної плати за останнім місцем роботи, але не більше середньої заробітної плати, що склалася в народному господарстві відповідної області, і не нижче від встановленої законодавством мінімальної заробітної плати.( ІНСТРУКЦІЯ про порядок виплати стипендії громадянам, які направлені на професійне навчання державною службою зайнятості ) Яка сума мені має нараховуватись під час навчання?
Відповідь: Центр зайнятості дівчата, які документи треба щоб встати на облік в ЦЗ? і ще одне: скільки зараз виплачуюють безробітним що перебувають на обліку?
Відповідь: Центр зайнятості Потрібно паспорт, трудову, свідоцтво про одруження (якщо одружені), оригінали і копії цих документів. А виплата кожного місяця приблизно 800, і не більше.
Відповідь: Центр зайнятості Його не потрібно. Паспорт, ідентифікаційний, трудова, дипломи, копії всіх перелічених документів. Ще довідки з останнього місця праці (я не працювала, точно не знаю які).
Відповідь: Центр зайнятості Дівчатка, маю питання: в мене чоловік з лютого зареєтрований в ЦЗ, і вчора перший раз "просто забув", що в нього мав бути прийом. Що йому за це буде? які можуть бути наслідки?
Відповідь: Центр зайнятості Підкажіть будь-ласка при скороченні людини з роботи, в який термін можна ставати на облік в центр зайнятості, і чи дійсно, так є, що в центрі зайнятості не мають права пропонувати роботу з меншою зарплатою, ніж була на попередній роботі?
Відповідь: Центр зайнятості irchukmip граничних термінів реєстрації громадянина в державній службі зайнятості після звільнення з роботи немає. Можна відразу ставати на облік, або ж згодом. Щодо підбору службою зайнятості роботи із меншою/більшою заробітною платою, то ст. 7 Закону України "Про зайнятість населення" каже: "Заробітна плата повинна відповідати рівню, який громадянин мав за попереднім місцем роботи, з урахуванням середнього рівня заробітної плати, що склався у відповідній сфері економічної діяльності в регіоні за минулий місяць. При пропонуванні підходящої роботи враховуються попередня діяльність громадянина, тривалість роботи за професією (спеціальністю), кваліфікація, вік, досвід, а також стан ринку праці." Служба зайнятості знаходить, пропонує, а Ви погоджуєтесь або відмовляєтесь. Зверну Вашу увагу на наступне. Якщо Ви відмовляєтесь від двох пропозицій підходящої роботи в період пошуку роботи, втрачаєте право на отримання статусу безробітного строком на 3 місяці з подальшою перереєстрацією на загальних підставах як таких, що шукають роботу.
Відповідь: Центр зайнятості якщо не буде документально підтвердження поважної причини невідвідування ( лікарняного)- виплати допомоги будуть скорочені. ні, такого правила немає. Вам повинні запропонувати підходящу роботу, тобто таку, яка відповідає рівню освіти, посаді на попередній роботі. А ось зарплатня може бути будь-яка.
Відповідь: Центр зайнятості Підкажіть,я вагітна і хочу зареєструватись в ЦЗ, це можливо? Мені виплати будуть платити? Скільки на це на даний момент?
Відповідь: Центр зайнятості Можна, до 37 тижня включно, потрібно буде ходити як і всім і відмічатись і на співбесіди до потенційних роботодавців, виплата буде проводитись до моменту видачі вам лікарняного в зв"язку з вагітністю та пологами.
Відповідь: Центр зайнятості мені також рахували середню зарплату за останніх 6 міс. і не пропонують посаду з меншим рівнем оплати праці.
Відповідь: Центр зайнятості Є запитаннячко може хтось під час перебування в центрі зайнятості їздив за кордон? яка процедура, за скільки часу необхідно попередити (написати заяву)1
Відповідь: Центр зайнятості підкажіть, працювала менеджером по кредитах рік, получала мало(залежало від кількості кредитів), відділ скорочували, під скорочення не попала, бо вже була вагітна, дикрет закінчився, йду на роботу працювати, але за 2 місяці мають скоротити, бо роботи в них для мене немає. піду в ЦЗ, які виплати я можу мати? і чи є різниця як ставати на біржу скорочення чи звільнення за згодою сторін?