Центр зайнятості

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Darcy, 5 Грудень 2009.

1. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Відповідь: Центр зайнятості

Корена, в принципі то трохи напряжно тільки перші рази, а потім ви приходите не частіше ніж раз на два тижні прийти відмітитися. А от з пропозиціями роботи, то вже по різному. Дивлячись ким ви раніше працювали. Робочі професіі пропонують часто, правда там з\п як правило смішна. Ну і вони можуть запропонувати вам тільки щось рівносильне тому чим ви раніше займалися. Ну і якщо ви вже зареєструвалися і вам дали статус безробітного, то другий раз стати на біржу ви зможете не швидше як за два роки.

---------- Додано в 14:54 ---------- Попередній допис був написаний в 14:49 ----------

Меган, а нашо вам той ЦЗ у вас ще дитина маленька, якщо просто хочете на роботу то щось дійсно хороше вони навряд чи вам знайдуть.

2. Megan

Megan Well-Known Member

Ага, маленька. Але то не завадило мому шефові оголосити мені "вирок" зі словами "поки в декреті шукай собі іншу роботу". Тому я на майбутнє цікавлюся.

3. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

власне, нині зрозуміла, що моя спеціальність дуууже не популярна).
    але так, для загального розвитку нині глянула пропозиції - 1200 грн-2000 грн. 3800 грн - то найвища зп для коваля.

4. KAPUCHINKA

Ну якщо просто на майбутнє, то то ще зарано :connie_pull-pigtail. Бо то ще все сто разів поміняється.

5. Margarett

Margarett Well-Known Member

ніхто. бо (грубо) службі це вигідно, як не крути, а виплату якусь особі призначать (хай навіть і для не застрахованих) і відповідно за умов виконання усіх рекомендацій особистого консультанта її будуть безробітному нараховувати-виплачувати. витрати свого роду. а так особи нема і відповідно нема виплати. тому ніхто пресувати не буде, хіба би на дуже совісного спеціаліста попасти, то може і щось би спитала, але то рідко буває.

6. aknytsU

aknytsU волошкова...)

Що дає мені, як студентці, яка закінчила навчання цього року, ЦЗ? Тобто що я можу отримати, крім як пропозиції роботи? Є якісь виплати?
    Трудова чиста, офіційно ще ніде не працювала. Спеціальність - маркетолог.

7. Margarett

До служби можуть зветратись усі, хто готовий є приступити до праці (запропонованої цз ...). Щодо виплати, то вам як особі, котра не працювала за останній рік (до моменту звернення до цз) упродовж 26 кал. тижнів буде призначена допомога з безробіття (але як не для застрахованих осіб), орієнтовно 550 грн. Перевага є в тому, що вам як молодому спеціалісту можуть пропонувати вакансії виключно в межах освіти, здобутої спеціальності. Але в той ж час ви змушені будете виконувати усі рекомендації цз: а це є і відвідання спеціалістів з відповідною частотою, і відвідання семінарів, і самопошук роботи, і ходіння по працедавцях на які вам видадуть скерування на роботу,,,. Тобто є умови, які треба виконувати. Але як на мене спробувати можна, а хто знає можливо щось з роботи підшукають, враховуючи те, що стажу як такого ще нема і роботи ще не було, то з чогось починати треба. А у випадку чого, завжди можна забути за цз. Зрештою є тел. гарячої лінії, зателефонуйте і розпитайте, що є вам цікаво і тоді вже можна приймати рішення.

8. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

Мені в ЦЗ кілька місяців тому пропонували піти на співбесіду на маркетолога, правда, я не знаю які були вимоги щодо досвіду і умови також.

Крім того знаю дві фірми, які шукали протягом останнього року трейд-маркетологів через сайт Ворк.юей (знайшли), так що шукайте і удачі вам! ;-)

---------- Додано в 10:45 ---------- Попередній допис був написаний в 10:41 ----------

Диплом все-одно спитають, якщо ви вкажете, що у вас вища освіта.
    Мене просто спитали потім якось чи не хочу піти по спеціальності, є вакансія. Я так і сказала - знущаєтеся, я десять років тому універ закінчила.)))

9. Valkiriya

Valkiriya senior member

Чи можу я стояти на біржі і в той же час працювати за договором підряду?

10. Margarett

НІ, це вилізе по звірці з ПФУ, може за певний час, бо там є терміни коли проходить така звірка (якщо не в тому кварталі, то у наступному, точно). І якщо вам нарахують і виплатять допомогу ЗБ, то потім по звірці і виявленні, що ви одночасно працювали + були на обліку/виплата = зобов"яжуть повернути кошти добровільно, якщо так не піде = через суд.

11. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

І я маю статус безробітної, і прозріваю від тієї біржі, якщо чесно... От що державне - то державне. Про реєстрацію мусиш прийти за годину до початку робочого дня, щоб тобі пощастило потрапити на прийом до спеціаліста. Відповідно цю годину треба чекати тупо на вулиці перед вхідними зачиненими дверима, навіть пару лавочок ніхто не удостоїться поставити.
    Бо якщо прийти наприклад о 10 годині (як я першого разу і зробила), то тебе вже до спеціаліста не запишуть, бо на той день всі візити забиті. Питатись, чому не можна призначити візит на наступний день - не варто. Не можна і все.

Після призначення статусу безробітного вже дійсно легше, і ходити так часто туди не треба, і чергу займати не прийдеться, приходиш на визначений час.

Мені наразі нічого не пропонували і навіть не намагались, таких вакансій, які би мені підходили, в них нема. Таке враження, що безробітні, які до того мали не робітничу професію і отримували більше 4 тисяч гривень, взагалі не мають шансів на біржі щось знайти. Вони ж не шукають, як приватні кадрові агенції, а мають в базі тільки ті вакансії, які їм самі підприємства подають. А подають, як я зрозуміла, переважно державні чи комунальні підприємства, заводи, і там в основному робочі професії (часто з менш-більш нормальною з/п) або ж вакансії з зовсім маленькою з/п.

А на днях я спробувала на сайті вакансій Jobs.ua шукати і натрапили зразу на аферистів, що мені з телефону стягнуло 20 грн. Там пропонувалось якусь анкету заповнити. І ще мені приходять від них повідомлення, не знаю, чи не буде знову гроші "їсти", бо пише, що 10 грн 1 раз в 2 дні. Коротше, зла я зла. І безробітна.

12. Xruxa

Xruxa New Member

маю таке питання, стою на обліку в ЦЗ відправили мене на якісь курси( я їх не відвідувала )і тепер як мені повідомили, що після їх закінчення я маю влаштуватися на роботу(ЦЗ має мене влаштувати).Мені дали направлення на роботу в якесь рекламне агенство наЗамарстинівській і я маю туди піти і заплатити їм щоб вони мені зробили запис що вони якби мене взяли до себе. Що робити?( хто таке теж мав??

13. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

Я про таке вже чула, але не могла повірити, думала, що людина, яка розповідає, або щось плутає, або не розуміє... Тобто дійсно безробітна особа має платити роботодавцю?

14. Apelsynka

Apelsynka Well-Known Member

Дівчата, а в котрій годині треба приходити, щоб потрапити до спеціаліста в той же день? в якому кабінеті проводиться реєстрація? і ще таке цікавить чи маю я право відмовитись від непотрібних мені курсів, якщо будуть пропонувати? Ще щось чула про громадські роботи.Чи мають вони право зобов*язувати до них, якщо у мене вища освіта та є досвід роботи?

15. Margarett

Багацько питань. Щодо запасу часу на прийом до спеціаліста (то звісно краще прокоментують люди, котрі є клієнтами служби) та треба сказати, що самий перший раз маєте побувати у диспетчера, котрий вам дасть талон до вже спеціаліста (на прийом). Кабінетів немає, є одне велике загальне приміщення, яке поділено на сектори (умовно). Думаю треба йти зранку і "заблаговременно", бо там є черги. Вже до спеціаліста - прийоми на відповідні години +- бувають затримки по часу, але в цілому вчасно приймають. Ви маєте повне право відмовлятись від усього, що на вашу думку є зайвим вам, але в той ж час маєте мати усвідомлення того, що відмови відносно рекомендацій спеціаліста тягнуть за собою санкції (відкладення ДЗБ аж до зняття з обліку - в окремих випадках). Така система, дурна трохи, але то все на горі придумано.
    Громадські роботи вам відразу ніхто не запропонує, тому для початку про то не треба не думати. А якщо ви наприклад маєте ВО і ще взагалі не працювали (після вузу), то маєте переважне право отримувати скерування лише згідно диплому. На ін. вакансію можете теж отримати скерування, але то має бути ваше бажання, спеціаліст - не заставить.

16. KAPUCHINKA

Сумніваюся, що будуть якісь санкціі. Якщо є вища освіта, то запропонувати які попало курси не можуть. Тільки щось рівносильне. Я так колись другу вищу освіту через біржу здобула ))) а потім успішно по тій спеціальності одинадцять років пропрацювала. Зараз, здається таке і не пропонують, бо ж біржа мені за то платила. А на курси продавців або офіціантів не мають права, хіба самі попросите. Так само не можуть вам запропонувпти посаду нижчу ніж та, на якій ви працювали. Те саме і з з/п. Тобто, якщо з/п нижча ніж була у вас, і вас не влаштовує можете відмовитися.

---------- Додано в 13:05 ---------- Попередній допис був написаний в 13:04 ----------

А прийти треба десь по восьмій (((

17. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

зараз через півроку марних шукань можуть запропонувати. Тоді вважається, що ваша спеціальність не є актуальною на ринку на даний момент і потребується перекваліфікація за актуальними спеціальностями, в яких є найбільша потреба.

18. KAPUCHINKA

Мені казали що ні. Я зараз на біржі з квітня. Типу якщо я економіст то бармен і офіціант мені не підходять. Не мають права таке пропонувати. То інспектор казала. Ну хіба щось рівносильне запропонують, але кому треба працівника, який в тому не розбирається, бо має іншу спеціальність?

19. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

Напишу ще про себе.
    Маю вищу освіту, досвід роботи не за спеціальністю і довідку про доходи з пристойною офіційною зарплатою. Я відстояла на біржі всі дев"ять місяців. Курсів не пропонували, роботи з пониженням по посаді також. Громадських робіт тим паче. Раз заїкнулися про роботу по спеціальності, я прямо сказала що через 10 років після універу з досвідом по спеціальності 4 місяці я навряд чи зможу працювати, та й зарплата не влаштовує. Більше не пропонували, ось недавно знялася з обліку.

20. PinKey

PinKey New Member

Я теж з тої бюрократії в шоці. Збираюсь відкривати фоп, відповідно, чітко знаю, що мені треба. В перший же день прийшла і здала весь пакет необхідних паперів ( знайомі з біржі попередили, що треба). Каталась туди вже 4 рази. З толкового - мене привітали зі статусом безробітної. На цьому все. Купа талонів "прийти за 2 тижні туди-то і ніхто не може сказати, скільки часу то все взагалі займе . "Дізнаєтесь у свого спеціаліста"