Центр зайнятості

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Darcy, 5 Грудень 2009.

1. Margarett

Margarett Well-Known Member

Відповідь: Центр зайнятості

Ведемо мову про ЦПД ?! Справді у ЦЗ він не фіксується. Не хочу дуже заплутувати, бо не дуже вивчала те питання, але напишу так. З договору підряду сплачуються внески (хто їх сплачує чи роботодавець/працівник ... ?, а швидше перший) не має значення, бо людина працює отримує з-пл і сплачуються внески. Отже, ви то зареєструєтеся у СЗ і вам нададуть статус, і призначать виплату (якщо вам така належиться), але за певний час пройде звірка даних з пенсійним фондом ... і ЦЗ. І там вилізе те, що така людина й працювала/з-пл, й отримувала виплату. Тоді вас зобов"яжуть повернути ці кошти (зайво отримані, ДЗБ), а як ні - в судовому порядку ...

2. Latane

Latane Well-Known Member

Не працюю останні 5 років, в попередній декрет йшла з ЦЗ 4 роки тому. Вже вияснила, що якщо стану на облік, то маю право лиш на консультації, на виплати не маю права. І мене не будуть оформляти заново, а будуть підіймати мою попередню справу з архіву і поновлювати на обліку.
    Зараз знову вагітна.
    Питання - який розмір виплати допомоги по вагітності і пологам (декретні, що оформлюються після 30 тижня вагітності), якщо я поновлюся в ЦЗ? Чи це не варто робити, тому що виплатиа буде мінімальна, якщо одразу піду оформляти в собез без ставання на обік в ЦЗ?

3. Margarett

Останнє редагування: 4 Квітень 2014
  4. tsvetochek

tsvetochek Well-Known Member

наскільки я знаю, то без вашої присутності у ЦЗ не могли розірвати договір, оскільки в них зберігається третій примірник, на якому ви мали поставити свій підпис, після цього ЦЗ вносить запис, що договір знято з реєстрації, ставить печатку і віддає два оригінали договору сторонам.
    думаю, що можуть, я тепер робила запис в трудову працівникові, який вже рік не працює у нас, то просто взяла з собою оригінал договору і все.

5. Leditanya

Leditanya Well-Known Member

Я з 8 квітня звільняють із роботи за згодою сторін.
    Хочу стати в ЦЗ. Проживаю у Шевченківському р-ні. Куди мені звертатись? У міський ЦЗ по вул. Княгині Ольги чи Шевченківський р-н ЦЗ?
    З документів потрібно паспорт, трудова, диплом, довідку про дохід. Ще щось?

6. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

Ще ідентифкаційний код. І йдете на 9 ранку.
    Треба найперше паспорт і код, все інше можна донести потім.
    Думаю, що на Княгині Ольги, про Шевченківський я навіть не чула.

7. Leditanya

Це мені чоловік так сказав. Років 10 тому (може трохи більше) він ставав на облік пл. св. Теодора. Може щось сплутав :)
    З понеділка буду телефонувати на їхню гарячу лінію.

І ще питання. Чи є якісь часові рамки на здачу документів. Бо одні говорять, якщо звільнилась 8 квітня, то до кінця місяця треба зареєструватись.
    Я коли я буду реєструватись пізніше. Наприклад у травні?

8. Sitara

Sitara Active Member

Нема там тепер ЦЗ, вже давно. Всі райони на Княгині Ольги.

9. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

Нема ніяких рамок. Я звільнилася 10 жовтня, на біржу прийшла в кінці листопада. Я ще й прописана в іншій області, все ок.

10. Leditanya

А часу багато займає реєстрація? Мені треба з малим їхати.
    Я часто потрібно відмічатися? Які семінари і тощо?

11. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

залежить від кількості людей у певний день. І трішки часу таки займає
    раз на два тижні семінари, раз на два тижні- відвідини інспектора.Тобто двічі на місяць виходить при умові, що вам не пропонують вакансій. Якщо вакансії є- ще мусити відвідати за скеруванням потенційного роботодавця

12. Рибка

Рибка Well-Known Member

Може зайняти і годину, і дві залежно від к-ості людей.
    Якщо дитина більша, не на руках, то там є "дитяча кімната" з наглядом.

13. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

14. Latane

Latane Well-Known Member

15. Leditanya

Дякую всім за відгуки. Навіть не знаю. Мабуть поки що відкладу цю справу. Мені їхати з малим. Не такий вже малий, 6 років, але стільки дитину мучити не хочу. Крім того, як прийдеться їздити двічі на день через половину Львова.
    І ще таке по темі:
    http://www.epravda.com.ua/news/2014/04/9/437476/
    Мабуть теж будуть якісь зміни у цій структурі.

16. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

та я думаю, що ви просто можете попросити щоб вам призначили на наступний день зранку, чи коли вам зручно (думаю, що вони мали б на то погодитися, якщо ні, то просто безапеляційно наполягайте, то там діє ))) ), потім підете на той рецепшин ще раз і вам видадуть талончик з годиною прийому вже безпосередньо до вашого інспектора, тут теж виберете собі підходящий час. потім вам прийдеться сходити на семінар ніпрошо :girl_devil: (займає десь годину) і на восьмий день знов до інспектора, там вам повідомлять що надали вам статус безробітного, і призначать прийти на наступний день "щоб сказати вам суму положеної вам виплати" :girl_crazy:

якщо працювали десь сумісником, по договорах і т.д. то ці відомості їм теж треба надати, починаючи з 2011 р. бо інакше на облік не поставлять

так що організувати собі ви то зможете, але наїздитися таки прийдеться.

17. kraplynka

kraplynka реалістка

Leditanya,

18. tsyganka

tsyganka Member

Дівчатка скажіть, хто недавно ставав на облік у ЦЗ, чи виплачують допомогу по безробіттю при звільненні "За згодою сторін" одразу ж чи потрібно чекати 90 днів?

19. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

Прочитала я про ту ліквідацію слуюби зайнятості і нічого не зрозуміла...
    Можна йти туди реєструватись чи ні? Хтось в курсі?

20. Margarett

Виплачують з моменту надання особі статусу безробітного. У цьому випадку ДЗБ відкладають з 271 кал. дня.
    Звичайно можна. Постанова КМУ № 90 ще не набула чинності. Після ліквідації попередньої установи КМУ створить правонаступника (про, що йдеться у п.2 постанови) тому безробітних це не зачіпає, радше це буде боляче для чисельності працівників служби.