Відповідь: Центр зайнятості Ведемо мову про ЦПД ?! Справді у ЦЗ він не фіксується. Не хочу дуже заплутувати, бо не дуже вивчала те питання, але напишу так. З договору підряду сплачуються внески (хто їх сплачує чи роботодавець/працівник ... ?, а швидше перший) не має значення, бо людина працює отримує з-пл і сплачуються внески. Отже, ви то зареєструєтеся у СЗ і вам нададуть статус, і призначать виплату (якщо вам така належиться), але за певний час пройде звірка даних з пенсійним фондом ... і ЦЗ. І там вилізе те, що така людина й працювала/з-пл, й отримувала виплату. Тоді вас зобов"яжуть повернути ці кошти (зайво отримані, ДЗБ), а як ні - в судовому порядку ...
Відповідь: Центр зайнятості Не працюю останні 5 років, в попередній декрет йшла з ЦЗ 4 роки тому. Вже вияснила, що якщо стану на облік, то маю право лиш на консультації, на виплати не маю права. І мене не будуть оформляти заново, а будуть підіймати мою попередню справу з архіву і поновлювати на обліку. Зараз знову вагітна. Питання - який розмір виплати допомоги по вагітності і пологам (декретні, що оформлюються після 30 тижня вагітності), якщо я поновлюся в ЦЗ? Чи це не варто робити, тому що виплатиа буде мінімальна, якщо одразу піду оформляти в собез без ставання на обік в ЦЗ?
Відповідь: Центр зайнятості Мусите самі визначити. Не маю стосунку до тих виплат. Та з норм законодавства можна вивести наступну послідовність. ЗУ «Про державну допомогу сім’ям з дітьми», а саме ст. 9 говорить, що "Допомога у зв'язку з вагітністю та пологами надається у розмірі 100 % середньомісячного доходу (стипендії, грошового забезпечення, допомоги по безробіттю тощо) жінки, але не менше 25 % від розміру встановленого законом прожиткового мінімуму для працездатної особи із розрахунку на місяць.". Звідси виводимо скільки зараз є та мін. виплата ДЗБ і скільки то є 25 % від ПМ. Тепер порахуйте, що буде фінансово вигіднішим. Думаю, що реєстрація у СЗ (але то не чітка відповідь на питання, а хід моїх думок). Треба звернутись у орган соц. забезпечення і ще отримати консультацію у них щодо виплати.
Відповідь: Центр зайнятості наскільки я знаю, то без вашої присутності у ЦЗ не могли розірвати договір, оскільки в них зберігається третій примірник, на якому ви мали поставити свій підпис, після цього ЦЗ вносить запис, що договір знято з реєстрації, ставить печатку і віддає два оригінали договору сторонам. думаю, що можуть, я тепер робила запис в трудову працівникові, який вже рік не працює у нас, то просто взяла з собою оригінал договору і все.
Відповідь: Центр зайнятості Я з 8 квітня звільняють із роботи за згодою сторін. Хочу стати в ЦЗ. Проживаю у Шевченківському р-ні. Куди мені звертатись? У міський ЦЗ по вул. Княгині Ольги чи Шевченківський р-н ЦЗ? З документів потрібно паспорт, трудова, диплом, довідку про дохід. Ще щось?
Відповідь: Центр зайнятості Ще ідентифкаційний код. І йдете на 9 ранку. Треба найперше паспорт і код, все інше можна донести потім. Думаю, що на Княгині Ольги, про Шевченківський я навіть не чула.
Відповідь: Центр зайнятості Це мені чоловік так сказав. Років 10 тому (може трохи більше) він ставав на облік пл. св. Теодора. Може щось сплутав З понеділка буду телефонувати на їхню гарячу лінію. І ще питання. Чи є якісь часові рамки на здачу документів. Бо одні говорять, якщо звільнилась 8 квітня, то до кінця місяця треба зареєструватись. Я коли я буду реєструватись пізніше. Наприклад у травні?
Відповідь: Центр зайнятості Нема ніяких рамок. Я звільнилася 10 жовтня, на біржу прийшла в кінці листопада. Я ще й прописана в іншій області, все ок.
Відповідь: Центр зайнятості А часу багато займає реєстрація? Мені треба з малим їхати. Я часто потрібно відмічатися? Які семінари і тощо?
Відповідь: Центр зайнятості залежить від кількості людей у певний день. І трішки часу таки займає раз на два тижні семінари, раз на два тижні- відвідини інспектора.Тобто двічі на місяць виходить при умові, що вам не пропонують вакансій. Якщо вакансії є- ще мусити відвідати за скеруванням потенційного роботодавця
Відповідь: Центр зайнятості Може зайняти і годину, і дві залежно від к-ості людей. Якщо дитина більша, не на руках, то там є "дитяча кімната" з наглядом.
Відповідь: Центр зайнятості то не реєстрація, то знущання над людьми. розкажу як я ходила ))) перший раз прийшла десь о десятій. на тому рецепшині мадам дивиться паспорт, далі виписує талончик і каже прийти до якогось там спеціаліста на півчетвертої, кажу - яка півчетвертої зараз десята година, давайте на зараз. відповідь - все зайнято. ну ладно, думаю, прийду. далі мадам додає, а завтра приходьте пошвидше, бо в нас тут люди чергу з восьмої години займають (цз з 9 починає працювати) зранку тут величезна черга. Питаю, нашо ж мені йти зранку, якщо в десятій тут вже нема жодної душі, виявляються в них обмежена кількість місць реєстрації на день. Я глибоки вдихаю-видихаю, йду, Приходжу о третій, дивлюся в того спеціаліста до якого мені призначено жодної живої душі (мені на 15-30) не чекаючи свого часу, йду до неї віддаю документи. Вона то переглядає, вносить в комп пару стрічок, домашню адресу чи що. і каже з документами все добре, приходьте завтра мені мову відняло. вона на мене потратила ну максимум хвилин 5, я й досі не розумію нашо я до неї ходила, хіба та мадам яка видає талончики не може сама переглянути документи? цеж максимум 5 хв? нащо ганяти людей туди-сюди? на наступний день прийшла ще до відкриття, зайняла чергу, і на тому рецепшині знову сюрприз, мені знов видають талончик , правда тепер вже на 11 год, і це десь о 9-10. Нє, кажу, так не буде, давайте на вже, починає знов розказувати що нема місця, ну тоді я їй розказала, що я думаю про свій візит на 15-30, і взагалі про них всіх. і о чудо, знайшлося місце на 9-30 ))) Потім мені прийшлося ще сходити до начальника, але вже з цього моменту все пішло швидко і весело )))
Відповідь: Центр зайнятості Дякую всім за відгуки. Навіть не знаю. Мабуть поки що відкладу цю справу. Мені їхати з малим. Не такий вже малий, 6 років, але стільки дитину мучити не хочу. Крім того, як прийдеться їздити двічі на день через половину Львова. І ще таке по темі: http://www.epravda.com.ua/news/2014/04/9/437476/ Мабуть теж будуть якісь зміни у цій структурі.
Відповідь: Центр зайнятості та я думаю, що ви просто можете попросити щоб вам призначили на наступний день зранку, чи коли вам зручно (думаю, що вони мали б на то погодитися, якщо ні, то просто безапеляційно наполягайте, то там діє ))) ), потім підете на той рецепшин ще раз і вам видадуть талончик з годиною прийому вже безпосередньо до вашого інспектора, тут теж виберете собі підходящий час. потім вам прийдеться сходити на семінар ніпрошо (займає десь годину) і на восьмий день знов до інспектора, там вам повідомлять що надали вам статус безробітного, і призначать прийти на наступний день "щоб сказати вам суму положеної вам виплати" так ніби то не можна відразу сказати, це і я вам можу сказати 70% від вашої з/п якщо трудовий стаж більше 10 рокі і 50 % якщо менше, якщо не працювали взагалі то виплата мінімальна. якщо працювали десь сумісником, по договорах і т.д. то ці відомості їм теж треба надати, починаючи з 2011 р. бо інакше на облік не поставлять (тут у мене знову виникає питання нашо? якщо вони ті відомості всеодно мають, бо ті папери що я принесла, інспектор звіряла по комп*ютеру) так що організувати собі ви то зможете, але наїздитися таки прийдеться.
Відповідь: Центр зайнятості Leditanya, Та то вже зовсім не такий малий Якщо в поліклініці висиджує - то й тут витримає Або на кілька годин залиште із батьками, чи сусідами - ви ж як на роботу ходили, то дитина з кимось перебувала. Зрештою, вам видніше - я теж не люблю в таких справах їздити з дитиною
Відповідь: Центр зайнятості Дівчатка скажіть, хто недавно ставав на облік у ЦЗ, чи виплачують допомогу по безробіттю при звільненні "За згодою сторін" одразу ж чи потрібно чекати 90 днів?
Відповідь: Центр зайнятості Прочитала я про ту ліквідацію слуюби зайнятості і нічого не зрозуміла... Можна йти туди реєструватись чи ні? Хтось в курсі?
Відповідь: Центр зайнятості Виплачують з моменту надання особі статусу безробітного. У цьому випадку ДЗБ відкладають з 271 кал. дня. Звичайно можна. Постанова КМУ № 90 ще не набула чинності. Після ліквідації попередньої установи КМУ створить правонаступника (про, що йдеться у п.2 постанови) тому безробітних це не зачіпає, радше це буде боляче для чисельності працівників служби.