Центр зайнятості

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Darcy, 5 Грудень 2009.

1. invisible

invisible Well-Known Member

Відповідь: Центр зайнятості

Можливо, для юристів там вакансій і більше... Але для перекладачів і спеціалістів з міжнародних відносин - не було ніц (що й дуже добре, бо якби мені раптом знайшли роботу там, я б не змогла прослухати бізнес-курси і захистити бізнес-план, заради чого туди і йшла фактично.

Потрібні! Хороші перекладачі :)

Це справді дуже хороший вихід, але якщо ви дійсно хочете і готові займатися підприємницькою діяльністю. Потрібно прослухати їхні курси бізнес-планування (до речі, на них нам розповідали доволі багато цікавого відносно оподаткування і реєстрації ПП, хоча звісно були й непотрібні теми). Потім написати і захистити бізнес-план перед комісією (у нас було 2 захисти: попередній і остаточний). Після того доволі швидко їм потрібно було принести свідоцтво про реєстрацію (дійсно доволі швидко, десь через день чи два, тому я для реєстрації користувалася послугами посередників - інакше я б просто не встигла через ті черги). І через якийсь час вам виплачується вся належна вам сума, яку б ви отримали, якби стояли в ЦЗ 9 місяців чи рік, залежно від ваших обставин.
    Загалом, ніяких підводних каменів і прихованих нюансів зараз не пригадую. З нашої групи допомогу отримали всі, окрім однієї жіночки, яка дійсно ніц не розуміла і не знала (у неї бізнес-план був на 1 сторінку замість 15 і на жодне запитання вона адекватну відповідь дати не могла).
    Але от чи варто вам зараз під час вагітності реєструвати ПП? У мене от зараз будуть проблеми - як піти в декрет з ПП і чи можна піти в нього раніше, бо я на єдиному податку і сплачую щомісяця в пенсійний фонд незалежно від доходу, а до 7 місяця навряд чи буду працювати... І ще не знаю які суми декретних будуть.. Коротше, багато всього...

2. Vyruchalochka

Vyruchalochka Member

invisible,а Ви сплачували додатково у Фонд тимчасової втрати працездатності проценти та уклали угоду про добровільну сплату додаткових відрахувань??? Я планую, якщо буду вагітною -піду укладу такий договір у Пенс.фонді і тоді мені належитиме допомога по вагітності і пологам -хоч з мінімальної зп. Знаєте, думаю навіть якщо Ви зараз вагітні -то можете ще таку угоду укласти-навіть якщо Ви сплачуватимете місяць-другий додаткові 1,5%, бо лікарняні розраховуються з середньоденної відпрацьованої зарплати)))Бажаю успіхів

3. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Мені не варто :) І не маю наміру так як наразі ще не бачу чим би конкретно зайнялась :girl_wink: А от найманим зараз би попрацювала :girl_yes2:
    Просто висловила свою думку по ситуації з ЦЗ...

4. invisible

invisible Well-Known Member

5. glasses

glasses Member

6. Plenilunio

Потрібна допомога/порада! Маю назначену консультацію на понеділок, 27 серпня. А нам раптом підвернулась поїздка на море (в нас так і не було медового місяця:girl_sad:) і тре виїзджати в неділю, на тиждень. Знаю що в ЦЗ щодо невідвідин суворі правила... Як на зло завтра день Незалежності - святковий... І що ж робити? Лікарняний?:girl_phone1:

7. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

тільки так. але все одно попередьте свого консультанта що хворі. ну і на наступний день після закриття лікарняного мусите показатись у ЦЗ. але таке можливе якщо Ви не будете перетинати держ. кордону.

8. Plenilunio

Щодо того я знаю... І щодо лікарняного також. Подумала можливо є ще якісь варіанти (не дуже хочется так поступати)...

Ще одне має питання тоді: а який то має бути лікарняний? такий самий як працівникам видають чи достатньо довідки?

9. Made in USSR

Ви не знаєте чи будете відпочивати в Україні чи за кордоном?

Лікарняний такий самий якби на роботі працювали. Лікарка знає. Але треба тим зайнятись вже, бо не кожна лікарка захоче зробити довідку заднім числом. Можете завтра прийти на прийом або зробити виклик додому. а потім по ходу вже розберетесь.

10. Plenilunio

В Україні :) Знаю що перед перетином кордону маю написати заяву в ЦЗ.
    Я то розумію. Та чи буде завтра до кого з тим звертатись як то вихідний... І я ніколи такого не робила тож навіть не знаю як:girl_blush2:... Але мушу спробувати:girl_impossible:

11. Made in USSR

черговий лікар буде, але дзвоніть з самого ранку, бо вони люблять собі скоренько піти домів, бо ж викликів нема.
    а перенести відпочинок хоча б на вівторок нізя?

12. smal

smal Member

Не знаю, чи звертались Ви до лікаря за лікарняним (вірніше, за довідкою, бо непрацюючим видається не лікарняний, а власне довідка), але можете спробувати ще інший варіант. Мій чоловік коли стояв на обліку в ЦЗ, одного разу забув прийти на призначений день. :girl_nea: Лікар категорично відмовилась видаати довідку. То йому не залишалось нічого іншого, як прийти з "повинною". Так, за це передбачено позбавлення допомоги на певний час, але ж Ви зараз і так нічого не отримуєте. :girl_curtsey:

---------- Додано в 08:17 ---------- Попередній допис був написаний в 07:54 ----------

Якщо Ви є платником податку 1 чи 2 групи без найманих працівників, то згідно пп. 295.5 Податкового кодексу можете не сплачувати ЄП протягом 1 кал. місяця на рік під час відпустки, а також за період хвороби, підтверджений листком непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше кал. днів.
    Щодо того, щоб не сплачувати внески до Песійного фонду: коли вже не матимете змоги працювати, переведіться на загальну систему оподаткування. Правда, зробити це можна лише поквартально (заява подається не пізніше, ніж за 10 кал. днів до початку кварталу, з якого переходите на заг. систему).

---------- Додано в 08:31 ---------- Попередній допис був написаний в 08:17 ----------

Зацитую Вам ч. 3 ст.184 Кодексу законів про працю України:
    Звільнення вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років (до шести років - частина шоста статті 179), одиноких матерів при наявності дитини віком до чотирнадцяти років або дитини-інваліда з ініціативи власника або уповноваженого ним органу не допускається, крім випадків повної ліквідації підприємства, установи, організації, коли допускається звільнення з обов'язковим працевлаштуванням. Обов'язкове працевлаштування зазначених жінок здійснюється також у випадках їх звільнення після закінчення строкового трудового договору. На період працевлаштування за ними зберігається середня заробітна плата, але не більше трьох місяців з дня закінчення строкового трудового договору.[цензура]
    Так що Ваш роботодавець не має права звільнити Вас (У іншому випадку бігом біжіть писати скарги на порушення законодавства про працю, мало йому не здасться). А виплата допомоги повагітності та пологах здійснюється, як вже писали вище, за рахунок коштів Фонду соц. страхування. Тут роботодаівець нічого не втрачає. Якщо Ви працюєте офіційно, то Ви автоматично є застрахованою особою, і допомогу Вам зобов'язані нарахувати та виплатити.

13. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

ця сума мінусується за рахунок майбутніх виплат ( тобто скорочується час виплати допомоги по безробіттю у майбутньому)

14. Made in USSR

вчора була на тестування в центрі зайнятості. отримала результаті і мала майже істерику)) найкращі в мене проявлені якості підприємця і актора. і сміх, і гріх)) а ще цікаво хто ті тести складає. 83 майже однакових питання, тільки порядок професій змінено. і часто треба було робити вибір між водієм екскаватора і театральним критиком. коротше, потішило мене це тестування.

15. Plenilunio

Дівчатонька, дякую за поради ;-)
    Відтермінувати мені не вийшло би адже я поїхала з чоловіком: він у відрядження а я з ним напару відпочивати ;-) ось сиджу в Коктебелі і слухаю джаз. (вибачте за оффтопні визвалялки. з телефону не відредагуєш).
    Я дійсно звернулась до терапевта, так як з "явкою з повинною" мені дійсно відтермінують виплату (яку до декрету мені і так будуть робити заледве місяць-два).

16. Sandoryk

Sandoryk Well-Known Member

Підкажіть будь ласка чи можна зареєструватись в центрі зайнятості і отримувати хочаб мінімальну допомогу по безробіттю якщо останній запис в трудовій книжці з ЦЗ?
    Я була зареєстрована з вересня по липень, знялась з обліку через те що закінчили виплачувати допомогу (виплачували 9міс.).

17. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Нажаль ні. Якщо у вас в трудовій буде записано хоча б 3 місяці роботи, ви можете знову ставати на облік і отримувати відповідну допомогу.

18. glasses

glasses Member

Дівчатка, якщо прописка не львівська, можу встати у Львові на біржу. Дійсна ще та постанова з 2011 року чи вже ні?

19. glasses

glasses Member

Я знову за порадою щодо ЦЗ. Порадьте як краще. Зараз 16 тижнів, писати вже заяву за згодою сторін, як вимагають обставини чи ще мені дозволили офіційно попрацювати місяць Тобто я можу бути звільнена в 18 або 20 чи 22 тижні. Питання стоїть у тому, що мені там нарахують?Бо в 30 тижнів у відпустку. Який термін найкращий?Чи починають платити з 1 місяця чи ні?Офіційна зарплата - мінімальна ставка. Бо я щось геть не знаю що до чого і як краще?

20. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

Згідно законодавства вагітних не мають права звільняти, взагалі... А, якщо змушують до звільнення - йдіть на лікарняне, а потім на ще одне, і на ще одне - і так до самого декрету.