Центр раннього розвитку дитини «Жевжик»

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Olenka, 25 Липень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Оксана

Оксана Well-Known Member

Відповідь: Центр раннього розвитку дитини «Жевжик»

Вам моя відповідь:дитина проблемою бути не може :).Думаю, що проблемою є її поведінка. Ми також з цим стикнулися:sad: (в нас полетів дерев'яний конструктор:scare:). Думаю, що у кожної дитини є періоди так званої агресивності, коли вона випробовує свої поведінкові можливості. Думаю, що в даній ситуації дитина не може змиритися з тим, що мама приділяє їй мало уваги, розпорошуючи її на інших дітей, що явно демонструє.
    Що робити? Я наразі чекаю, пильную і спостерігаю..На минулому занятті дитина була менш агресивною, натомість намагалася привернути увагу істерикою. Думаю, що ще буде декілька "спроб", після чого все владнається..:)

Додано через 2 хвилини
    На наших заняттях завжди звертала увагу і пояснювала, що так робити не можна:)

Додано через 9 хвилин
    Тому на заняттях і присутні батьки, щоб пильнувати дітей, оскільки дітки ще дуже маленькі, а відносно навчитися, то тут вберегти важко - все одно навчиться..діти можуть битися, плюватися і висловлюватися на майданчику, на вулиці і будь-де...:beee:важливою є батьківська реакція та реакція однолітків на погану поведінку. Дитина в такий спосіб тестує реальність і вивчає, що добре, а що погано.

Додано через 12 хвилин
    В цьому я Вас повністю підтримую. Сама відчуваю роздратування, коли дитина поряд кашляє і смаркає.Думаю, що це залежить від свідомості батьків.

Додано через 19 хвилин
    Мінуси є, звичайно..Відсутність в крані теплої води, щоб змивати з дітей фарбу(наша Анниця не любить холодної води і верещить жахливо), але ми з Христиною це обговорили і виникла ідея трішки підігрівати воду в чайнику...:)

Додано через 29 хвилин
    Для мене переваи очевидні, для дитини:
    1.Можливість для творчого розвитку - багато цікавих ідей, матеріалів для роботи, вдома все це організувати трішки проблематично.
    2.Перебування дитини в колективі, - спілкування і поведінка, адаптивні можливості, реакція на поведінку однолітків. На мою думку - це все формує особистість та світогляд.:)
    Для мене: кожного заняття розкриваю в своїй дитині нові творчі можливості(і в собі також), спілкуюся з матусями, прекрасно проводжу час:)

• Подобається Подобається x 16
  2. Annjutka

Annjutka Well-Known Member

Совесть замучала. Я постоянно чем-то занята, занялась фотографией, на это уходит много времени, а ещё домашние заботы...
    На Ксюшку не оставалось совсем времени. До тех пор пока малая не заболела пиелонефритом. Анализы плохие, гемоглобин - никакой, несколько дней температура 39,5...
    Я испугалась. Ругала себя на чём свет стоит. За своими интересами я машинально ограничивала её в общении с другими детками, мало гуляли и общались друг с другом.
    Теперь пытаюсь наверстать упущенное.
    Жалею что раньше не знала про «Жевжик».

• Подобається Подобається x 10
  3. нталька

нталька Well-Known Member

А в нас найнегативніший момент щодо Жевжика - це добирання автобусом. :) Інколи не одразу місце знайдеться дитині. і завжди або протяги або сильна спека. Ми так аж прихворіли.
    Щодо Богданчика, то це не він кусається (я колись скаржилась на одного малюка). Він справді може запустити чимось деревяним в дитину, але то здебільшого ненавмисно. Йому справді бракує маминої уваги. А Христя інколи не допильнує, бо ж мусить то прибрати, то матеріали підготувати. Тут вже мусять самі мами пильнувати своїх діточок. Деякі мами сидять розмовляють, залишивши дітей, а я постійно за своїм ходжу з кімнати в кімнату. Хотілось би теж побесідувати, але дітки різні, хто царапається, хто пихається, а мій добрячок довірливий. :) тому зараз мені важливо, щоб моя дитина там отримувала по максимуму позитиву, а я то вже таке. Тому ще раз виражу своє звернення: мамульки, слідкуйте за своїми дітками!!!
    До речі, приємно було як ми прийшли, то Богданчик вибіг, помахав нам привіт, а малий йому. :) Соціалізація. :)
    Чому туди ходимо: бо дома не маємо стільки місця, відповідно ні басейну з кульками, ні модулів, по яких малому дуже подобається лазити, возити машинки і будувати башні.
    Ще дома ми не спробуєм справжньої глини (обом сподобалось)
    не матимемо хорошого прикладу як інші діти малюють чи ліплять
    розминка теж в колі з дітками нам цікавіша
    свої деревяні конструктори, пазли не цікаві, а там дитю цікаво їх поскладати
    Хоча, безумовно, якщо бути добре організованою мамою, то все це можна робити з дитиною дома, бо з інтернету можна взяти безліч ідей для ліпки, малювання і тд.
    Щодо того, що групи сформовані, то то не зовсім так. За 2 місяці багато хто то хворів, то відпочитвати їздив, тому, наприклад, у нашій групі постійно хтось новий зявляється.
    Ще згадала, що крім Христі ще Оксана має вести якісь групи, а вона трохи інакша за характером і поведінкою, і доця в неї старша. То ж можна вибрати, мабуть, чий стиль вам більше підходить.
    А мене цікавлять бесіди з психологом, хтось був? як враження? ніби мало бути вже 2.

4. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Я була на самій першій бесіді, тема була про розлуку мами з дитино. Тривала розмова 2 години, трохи відволікали діти. Але в цілому мені сподобалось, було цікаво і трохи мізки на місце вправились :ninja:.

• Подобається Подобається x 8
  5. Ольга

Ольга Well-Known Member

а коли ті бесіди проходять?

Шкода що нема блогу чи сайту з розкладом занять...

• Подобається Подобається x 1
  6. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Як набирається група на певну тему. То треба в Христі питатись.

7. нталька

нталька Well-Known Member

А можете коротко підсумувати все там сказане? :)
    Які для себе висновки?

8. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Якщо дуже коротко :
    1. Плач дитини при розлуці з мамою - нормальна і здорова річ. Набагато гірше якщо диина не плаче. Є 3 моделі поведінки дитини коли мама йде (приводились дані досліджень, пояснювалось чому...) -а. дитина плаче, але коли мама повертається сприймає маму з радістю і заспокоюється b. плаче але коли мама повертається то ображається на маму або виявляє агресію (свідчить про якість проблеми в стосунках) с. ніяк не реагує на те що мама прийшла чи пішла (теж не є добре). При тих дослідженнях дітей спостерігали і в дорослому житті, і виявилось що ці реакції і способи поведінки потім поширюються і на інші стосунки .
    2. Ніколи не можна "втікати" від дитини непомітно, поки дитина забавилась і не бачить. Обов"язково потрібно попрощатись і пообіцяти повернутись, нехай на 20-тий раз але дитина зрозуміє і повірить.
    (Написала як зрозуміла :) )
    А ще багато говорилось про конкретні приклади, мала можливість і конкретно дещо про свої сумніви поспитатись.

Додано через 2 хвилини
    Немає чого порівнювати свою дитину з іншими :). Я періодично до цього висновку доходжу, а потім "забуваю". А розмова з людиною яка має певний досвід, знову допогла заспокоїтись і перестати порівнювати.

• Подобається Подобається x 18
  9. Ksani

Ksani Well-Known Member

Оце точно. І спочатку треба виходити лише на 5-10 хвилин.

10. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

Ваув! Класно, Христя казала, що аж з вересня будуть зустрічі з психологом... Швидко впоралась!:y:

11. Annjutka

Annjutka Well-Known Member

И мы там сегодня были. И малая так разошлась что на обратной дороге меня не слушалась. Ей очень понравилось, а я рада что она наконец-то заинтересовалась песенками и упражнениями, а то дома никому не разрешает петь и сама не хочет - кричит чтобы замолчали. А тут, хоть и не сразу, но начала кое-как повторять за всеми движения. По-своему, но хоть немножко, а то дома ни в какую. Не привыкла слушать кроме мамы ещё кого-то и, я считаю, перед садиком ей будет полезно понять, что это не совсем правильно. Немножко пофоткала, позже выложу пару фоток.

Додано через 46 хвилин
    Ксюшка хоть и получила пару раз от Богданчика, но кажется нашла с ним общий язык

Ну вы знаете кто... ;)

Это одни из спокойных занятий, когда она с Полинкой бегали я не успевала фоткать, так что не думайте что они вот так всё время сидели

Додано через 50 хвилин
    Слева моя Ксюша, справа наша подружка - местный ангелок (ну очень похожа на ангелочка) Полинка-Злата

Такой домик мы сегодня лепили-рисовали
    [​IMG] [​IMG]

Додано через 52 хвилини
    Сначала это было солнышко, а потом... уже не важно ;)
    Ну и конечно шарики

Додано через 56 хвилин
    Ой, предыдущую фотку надо убрать

• Подобається Подобається x 23
  12. Nata

Nata Well-Known Member

Були сьогодні в Жевжику. Сподобалося нам обом (і мені і малому). Трохи переживала чи йому не заскоро, але у нас в групі найменшій дівчинці 6 місяців і їй там дуже подобається. Перший раз минув успішно, надалі будемо відвідувати заняття.
    Щодо Богдасика, дуже хороша рухлива дитина, а поведінку його легко пояснити ревністю. Просто треба пильнувати своїх дітей :).

• Подобається Подобається x 6
  13. Женічка

Женічка Well-Known Member

так мені пообається се те, що ви тут описуєте.
    у нас в Стрию і приблизно такого нема, і певно не скоро буде....
    у мене з вчорашнього вечора з"явилось бажання відкрити такий заклад і у Стрию....
    правда, певно, це щось з області фантастики:sad::sad::sad:.
    хоча впевнена, що багто людей приходило б.

• Подобається Подобається x 6
  14. Nata

Nata Well-Known Member

Чому, все можна організувати. То дуже нелегка праця, але все реально.

15. Женічка

нелегкої праці я аж ніяк не боюсь, бо займалась б цим з великим задоволенням.
    я маю наувазі, скільки то інстанцій треба обходити, і скільком людям "подякувати", щоб відкрили заклад типу такого

16. Ольга

Ольга Well-Known Member

а якщо просто орендувати приміщення і почати?

• Подобається Подобається x 2
  17. Женічка

треба мати стартовий капітал...............
    є одне приміщення, але воно явно замаленьке...........
    хоча так чи інакше треба мати той капітал..........

18. Katrin

Katrin Well-Known Member

Спробуйте з самого найменшого, дешевшого і корисного. Збирайте 2-3 коліжанок з дітками в себе вдома і пробуйте займатися з ними самі, а-ля Жевжик вдома.
    Наберетесь досвіду, будете точно знати, що Вам треба, та й з дитиною займаєтеся одночасно.

• Подобається Подобається x 7
  19. mamatu

mamatu Well-Known Member

може вам сконтактуватись із Христиною?
    Впевнена, що вона змогла би щось порадити або принаймі розповісти, як робила все це сама.

• Подобається Подобається x 3
  20. IR@

IR@ Well-Known Member

Ми б пізніше із задоволенням би спробували такий заклад! Може в когось є інформація про інші дитячі заклади по методиці Монтессорі наприклад?

Статус теми:
Закрита.