Буревій у Львові

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем bora, 3 Серпень 2009.

1. veroni4ka

veroni4ka Well-Known Member

Відповідь: Буревій у Львові

Минулого року мене буря застала в маршрутці. Жіночці, яка сіла в центрі стало погано з серцем. В водія навіть аптечки не було :girl_mad: Мусила просто з нею говорити і щосекунди питати:"З Вами все гаразд?"
    Самій було моторошно, як все лилось і падало на дорогу.

А цього року була на роботі.Перед бурею так давило на мізки, що навіть кава не була помічною.
    Прийшла додому, думаю, що так світло на балконі, а там здоровенну вербу зломало. Шкода ... Їй було певно років 50. Грубезний стовбур, і зовсім не трухлявий він був, хоча сусіди весь час хотіли її спиляти. В її тіні так добре було бавитись в дитинстві. Була справдя плакуча верба.
    Ностальгія. Дерева теж гинуть, як люди. Щось так шкода стало....:sad:
    І вночі я чула також буде дощ. Все закривайте.

• Подобається Подобається x 15
  2. odree

odree Well-Known Member

Нарешті я добралася до компа. Пишу свої сьогоднішні пригоди.
    Я була, можна сказати, в центрі подій. Якраз вибралася по справах машиною в центр і тут таке почалося....дощ почався біля університету, а біля бібліотеки Стефаника я просто зупинилася під деревом і молилася, бо було страшно капець. Чоловік дзвонив переживав. Я сама. На дворі чорно, вітер, злива, град. Я відразу дивлюся куди можуть падати найближчі дерева.... Крутило страшно. Я таку негоду вдома ледво переживаю, а то в машині.... Як побачила, що починає підходити вода, то зрозуміла, що треба їхати, бо можу не завестися. Проїхавши Щербакова (не знаю як та вулиця називається зараз) я мала звернути на право, але там був затор, вирішила, що об"їду і звернула вліво....і тут я пожаліла, що мене туди пропустили. Бо води тама було ще більше, ніж на фото, що вгорі. Доходило майже до шибок. Дівчатонька, я просто не можу передати свого стану. Знаю, що не можна робити різких рухів, гальмувати і я просто не скидуючи газу їхала за машиною, що була попереду і казала " Їдь, їдь, їдь, будь-ласочка" Той кавалок в 50 метрів не забуду ніколи. Як проїхала, то просто зупинилася на хвилин 10 по середині, ввімкнула аварійку і переводила дух. Ноги трусилися. Говорити було важко. До дому добратися теж годі було, бо навколо були страшенні затори....Але слава Богу все добре, добралася. Як каже чоловік "Ото получила урок життя" :) Емоції до тепер переповнюють, важко все до купи скласти.
    пи.си. знимкувати ту негоду навіть на думку не приходило, бо боялася щоб хоч зі мною все добре було

• Подобається Подобається x 48
  3. natorella

natorella Well-Known Member

вибач мене - то всьо через мене

4. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Там не тіки загасло світло(свекруха там працює). А проводка загорілась і почав горіти перший поверх,техніка погоріла,люди застряли,їх витягалли з ліфта. Плюс з 7 поверху подоконних відірвало,який полетів стрімко на землю.
    Ото я налякалась дома....малий спав, в хаті темнота. Світло правда було. Я все виключила з резеток...набираю мужа...звязку нема. Лягла до малого..молюся...Правда з вікон(у нас старі вікна) вода натекла у кухню і кімнату. А балконні вікна я думала, що знесе. Потім поїхала у центр то там мама дорогая...

• Подобається Подобається x 6
  5. odree

odree Well-Known Member

а по дупі? ти шо, звар"ювала? я і так купу всього мала :) зато який екстрім. а я ж вар"ят-екстремал :girl_crazy:

• Подобається Подобається x 9
  6. veroni4ka

Irynka
    це фото,які ви помістили минулорічноі трагедії 23 червня 2008 р. Вони тут
    http://www.zaxid.net/article/18672/
    минулорічний був сильніший, мені здається, чи може тому що в той рік я була в маршрутці, а сьогодні - на роботі.
    А ще сула в новинах, що кілька людей знаходилось в магазині, якій на цокольному поверсі, то вони ледь вибрались - двері заблокувало, чи щось таке і вода придувала в приміщення! Жах!

• Подобається Подобається x 4
  7. галичанка

галичанка Well-Known Member

Одрі, уявляю твої переживання... Мені дома було страшно, як дерева лупасили по вікнах, думала, чи встоїть наш будинок, а ти надворі, то взагалі жахливо... Слава Богу, що все добре закінчилось!

• Подобається Подобається x 8
  8. odree

odree Well-Known Member

а мені здається, що цьогорічний сильніший, бо минулого року я не відчула, а сьогодні в сам раз. по радіо передавали, що збитків на 7 млн.грн. Купа потовчених авто, познімало дахи, порвало лінії електропередач, повалило дерева...

9. Orman

Orman Модератор-бомба

Ой Odree прочитала Вашу розповідь - так мені Вас якось шкода :girl_sad:.

Їхала ввечері в таксі то водій казав, що вітер ледве машину не перевернув.

10. odree

odree Well-Known Member

не тре :) все ж добре. Шкодувала, що вервечки не мала, бо була б в сам раз.
    Знайома в цей час в полі стояла, то казала, що боялася, що зараз машину вітер знесе. Теж бідака напереживалася

• Подобається Подобається x 12
  11. veroni4ka

а виділили ніби 4,5 млн., не знаю зарез не можу знайти де читала, а може я також сплутала з минулим роком.

• Подобається Подобається x 1
  12. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Дівчата, я в той буревій потрапила! Їхала до наукового керівника, вийшла з дому, стою на зупинці, а тут буря! Під дашком на зупинці купа народу. двоє бездомних псів забрели, почали скавуліти. тиснулися людям до ніг... Добре. що приїхала моя маршрутка, я в неї сіла і основний жах перебула там, а потім просто по воді доплигала, куди треба. Потім ішла по центру - на перехресті Словацького-Дорошенка впало дерево і обврвало дроти, парк Костюшка взагалі лежав весь в гіллі, його потім допилювали і звозили кудись вантажівкою.

• Подобається Подобається x 14
  13. Oddly

Oddly Well-Known Member

я от подумала, що би я робила - то навіть не уявляю. зупинилася б і не їхала - можна, чи не можна, не знаю. машину ж і перевернути може. жах!!!!!! напевно, виходила б і в приміщення шукала, куди сховатися. ви - молодець, дійсно урок

14. Olena-m

Olena-m Well-Known Member

У мене в саду яблуньку вітром зламало, її ще моя бабця садила. Добре що впала не на хату і не на сусідську огорожу (а то б ще відшкодовували збитки), а якось так навскіс. Чоловік дотемна гілки рубав-пиляв, і то все не зробив. А малий мій з прогулянки з дідом повернулись хвилин за 5 до бурі. Як добре що встигли! Дякую за то Богові!

• Подобається Подобається x 15
  15. bora

bora Well-Known Member

Одрі, огляньте добре машину.
    Мої батьки теж попали в центрі в буревій. Невідомо чи градом чи чим, але на даху зробило вм"ятину так ніби то великим цвяхом чи невеликим молотком, певно тепер будемо весь дах перемальовувати:sad:(((

• Подобається Подобається x 5
  16. odree

odree Well-Known Member

оглянула, все добре :) але навіть якщо би що, то страхівка покриє. ще коли будуть мити подивлюся, бо поналипало вчора купа листя, патичків, бруду

• Подобається Подобається x 3
  17. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Я також вчора по Левандівській як по морю їхала, теж молилась на генератор, щоб лишився сухий, але слава богу обійшлося.
    Сьогодні по радіо чула, що можливо повторне страхіття в четвер, але ніхто точно нічого сказати не може.

18. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

Та тепер кожний день про можливі буревії повідомляти деякий час будуть. Але і так після вчорашнього люди настрашені і будуть поки будуть перестраховуватися (вікна закривати, електроприлади виключати при першій темншій хмарі і т.д.). Питання інше - чому про вчорашній буревій ніхто не повідомив?
    До того, що погода помиляється, всі вже звикли. Але ж таку грозу синоптики мусили б помітити?

• Подобається Подобається x 3
  19. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

А ми вчора до ночі сиділи вдома без вітла і без води, біля будинку зламало два дерева а в садочку одне дерево розкололось навпіл і моє дитя розказувало "який був зах, який був кошмарр!"
    Але найбільше мене вразила картина з парку Костюшка і скверу навпроти церкви Юра - там величезне дерево вирвало з коренем і розвалило пів майданчика з лавочками...

• Подобається Подобається x 7
  20. Nadijka

Nadijka Well-Known Member

і ми також....