Було в тата три сини...

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Un.Known, 7 Грудень 2009.

1. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Відповідь: Було в тата три сини...

не згодна. от мій чоловік з братом. Чоловік працює з3го курсу, ще тоді і мамі допомагав. Не памятаю, коли відпочивав нормально. А його братик за батьківські гроші тільки розважається, а зараз ще захотів в Польщі вчитися. То всі гроші йому, батьки собі шкодують хоч щось купити... Звичайно, вони самі винуваті, що таке дозволили. А тепер як? Брат ні до чого не доробився,то все йому?

2. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

Думаю, такі моменти, як розподіл майна між дітьми, батьки повинні обговорювати наперед. Можливо, деякі спадкоємці не потребують того спадку, а якщо батьки "всліпу" то їм заповідають, то можуть викликати заздрість чи злість інших братів-сестер.
    Як на мене, розподіл майна повинен бути все ж між усіма дітьми, хоча допускаю, що не порівну.

3. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

В житті так все буває. От у мого тата, батьки побудували хату, велику, двоповерхову, татові тоді чудом дісталася квартира, тому претендувати на якесь майно ще він і не думав. Але у нього є сестра і брат. У сестри ще давно помер чоловік, вона жила з батьками у тій хаті, брат також. Пройшли роки, сестра знайшла собі чоловіка, у якого булма малесенька двокімнатна квартирка, та ще й там мама жила його. Дивно себе тоді повела татина мама, моя бабця, бо вона так негативно сприймала те, що її дочка , маючи вже дорослу і майже заміжню дочку, знайшла собі чоловіка. Після багатьог кпинів, моя тітка вирішила переїхати до того чоловіка жити, у маленьку квартирку. Помер мій дідусь і бабця раптом вирішила не чекати і переписати хату наймолодшому синові. який з сім'єю там жив, ніде не працював, так ще й так погано відносився до власної матері...Але йому дісталася двоповерхова хата вся і ще й всі городи! Мені так тоді було дивно, тато мій підписав всі документи, бо все-таки колись отримав квартиру, тут все чесно. Аел його сестра фактично лишилась ні з чим!Хоча підписала відмову сама, бо мама попросила.Тепре і бабці нема.А тітку колись з хати виперли, виписали, а вона тепер ще й до брата ходить , прибирає, на городах робить!Бо це ж молодший брат! Так їх виховали..

4. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

Мила зетто, я не закликаю Вас до дискусії, і поважаю Вашу думку авансом... тільки де вона?

5. Відповідь: Було в тата три сини...

Моя мама жила делеко,я пробувала її забирати,вона говорила,що їй у нас дуже добре,але вона хоче додому,втримати її було неможливо.Доглядала мамина молодша сестра.Впевнена,що не з маминої подачі постало питання про розподіл хати на двох,на мене і на мамину сестру.Між майном і родиною я все ж таки вибрала родину,хату поділили на двох.Старша мамина сестра все чекала, коли ж ми почнемо сваритися.Як не дивно,все обійшлося тихо і мирно,а з усіма паперами кругом бігала тьотя.Мами давно нема,але є тьотя,є двоюрідна сестра,є місце,де мені завжди раді.

6. zetta

zetta Well-Known Member

)))) напишу прикладом, було дві доньки і два сини......Старший "прожигав" своє життя через те що не міг мати дітей, боргами і пиятикою дошкуляв всій родині але терпіли і ютили хто як міг всі по черзі( помер вже).
    Донька друга по старшості- програміст, всього сама досягла, сина її то молодша сестра виховувала то бабуся і дідусь..
    Донька третя- звичайна сімя без особливих досягнень - 4 людей в двох кімнатнах.
    найменший син - заступник міністра (шось там по паливу) .
    Батьків доглядали всі троє, хто чим міг увагою, грошима і тд...................
    запорожця бабусь і дідусь віддали середущій доньці, з часом повмирали.......тобто рік як померла остання з батьків -бабуся...... квартиру вона лишила внуку тої другої дочки.......бо ріс без батька. На сьогоднішній день внук відмовився від квартири, як і його мати і дядько ..... самі переоформили то все на середущу сестру (третю) бо в неї найскладніша ситуація і по грошам і по житлу............бо така в них родина, нормально перед відправкою поїзда витягається сімка з смартфону і вже находу дарується племіннику той телефон бо хлопець загубив свій. І так було завжди.

7. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

І хіба це не чудово?

Моя мама відмовилась від батьківської спадшини тільки тому, що в племінниці була можливість вчитись за кордоном, а не вистачало грошей. Бо така в нас родина.

А в прикладі з першого допису родини не було (не стало).

Мені цікаво, де сталась помилка.

8. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

Я тут подумала... Та не обов"язково помилка, є ще гени, які відповідають за характер людини, є вплив суспільства.
    Є ж випадки, коли в поганих батьків (алкоголіків, наркоманів) виростають справжні ЛЮДИ, чуйні і добрі.
    У будь-якому виховному процесі в сім"ї можна знайти помилки, бо батьками здебільшого керує любов до дитини, тому і потурають різним захцянкам, коли потрібно відмовити, тому і пнуться з усіх сил дати дитині щось краще (на їх думку), щось, чого не мали самі.