Будь-де і будь-коли, або годувати дитину в різних ситуаціях

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ольга, 3 Вересень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

А можна про висновки детальніше. І ви не відповіли на моє запитання.

2. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Тобто їсти в нас не прийнято в людних місцях?:)

3. Редвумен

Редвумен Active Member

100 % нормально - аналогічно можна зробити з ГВ.

Згідна, крім останнього слова. Власне я й пишу, що це не "нічо", а в публічних місцях треба "заховуватись"

На скільки ще глибока деталізація вас цікавить? і по яких питаннях?

4. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Ви написали:
    Тому і питаю які саме висновки ви зробили
    Хто сказав?

5. Leila

Leila Well-Known Member

З ГВ трохи гірше, бо дитину часом буває вже важко тримати, краще сидіти а місць таких мало. Хоча якщо є можливість відійти в небагатолюдне місце, то навіть для дитини добре спокійніше поїсть, але їдучи в транспорті, то нікуди несховаєшся, а варіант не їздити не підходить. Я неодноразово годувала малу в маршрутці в тролейбусі, так що ніхто не бачив, а як бачили, то тільки те що дитина на руках, а груди не було дуже видно.

6. Редвумен

Редвумен Active Member

Резюмую ще раз свою позицію: ГВ це супер. Але публічні місця вимагають певних правил перебування (ми ж розумні люди і можемо планувати, відчувати ітд), тобто вікрите годування на людях вважаю неповагою до оточуючих. В екстренних випадках про які описала Leila і як ж вона годувала:
    не маю заперечень.
    А хто сказав, що не треба?

7. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

А мене добиває неповага оточуючих до годуючої мами. І оте постійне цькування таких мам, що більшість почувається якимось сектантками.

Це ви теорію пишете чи з власного досвіду годування дитини?

Ніхто і не каже сісти посеред дороги, викласти все і щось комусь показувати чи доводити. Писали ж, що є різні ситуації і одяг відповідний.
    Для мене мама яка годує свою дитину заслуговує на велику повагу, я нею милуюсь. А якщо в "суспільства" є якісь комплекси стосовно того як дитина їсть, то це проблеми суспільства, а не мами і тим паче не дитини!

8. Редвумен

Редвумен Active Member

Не сприймайте це особисто, але даний вислів свідчить про те, що є якесь не сприйняття певних "правил гри" серед цивілізованих людей. А ГВ то інтимна процедура - бо як ви писала - "це не тільки їжа".

9. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Нє ну то капець. Про які правила ви пишете і що такого встидного і неприйнятного є в годуванні дитини в публічному місці? Так я не гравець "по правилам" бо не звикла сліпо підкорятись суспільній думці

10. Редвумен

Редвумен Active Member

Прописаних правил немає. Як, до прикладу, прогулянки топлес. А щодо несприйняття - то почитайте в неті дослідження думки чоловіків (не чоловіка годуючої жінки), коли вони бачать це і подумаєте про моральний аспект його думок. Далі - подумайте про жінок, які не можуть мати дітей (про їхні відчуття - я промовчу...). Подумайте про наших мамів і бабусів, які такого не робили не те, що в публічних місцях, а й в принципі (тут багато про це написано: бо така була "система").
    Я розумію, що перелічені категорії населення вас мало хвилюють, бо вони і є частиною суспільства на яку вам "на...ти". Тому я і не намагаюсь особисто вас переконати. Просто, сподіваюсь, хтось з вищим моральносуспільним індексом дослухається і буде обережно застосовувати ГВ в публічних місцях.

11. Oriana

Oriana Well-Known Member

Так, що тепер не годувати дитину, бо "правила"? Які там можуть бути правила, якщо дитина голодна?Дитина плаче, їсти хоче, а те суспільство потім буде думати : " Яка мама погана, дитину голодом морить".

12. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

О, то так називається. Тепер буду знати, що в мене та штука невисока.

Редвумен я десь писала, що мені байдуже до жінок які не можуть мати дітей?

То варто ставати на ті ж граблі? чи може хай молоді знають, що може бути і по іншому

А чому мене повинні хвилювати їх думки?

Це тут до чого?

Так мені не байдужі бідні чоловіки, що погано думають про годуючу маму. І всі решта. Але серед моїх пріоритетів вони поступаються місцем моїй дитині. І думаю більшість мам вам скажуть те саме

13. Oriana

Oriana Well-Known Member

Щодо цього:
    я можу сказати - це не так. Я плануюча, вже дуже давно хочу діток, але неможу наразі завагітніти, але це не означає, що мені погано на годування дивитися. Скоріше навпаки - дуже приємно, і тішить думка, що матуся молодець - годує СВОЇМ молоком, а не сумішшю.

14. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Я ця думка має хвилювати годуючу жінку, яка має свого чоловіка (з своєю думкою?). Можна подумати годують для того щоб іншим чоловікам сподобатись.

Може тоді взагалі з дому не виходити, якщо ще подумати про людей в яких помер хтось з близьких, а ви ідете і радісно посміхаєтесь і тішитесь життю. Не виявляти ні найменших почуттів на вулиці до своєї коханої людини, бо хтось те кохання не має чи втратив, і як їм боляче бачите на вулицях закоханих, чи не дай Боже весілля....... Как страшно жить (с) з такими "тараканами"

15. Редвумен

Редвумен Active Member

Я ж написала "не повинні". Я висловила свою позицію з даного питання. Ви - свою. Хтось з дописувачів підтримуватиме вас, а хтось мене. Хтось змінить свою думку в ту чи іншу сторону.

16. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Вим мені так і не відповіли чи ви в цьому питанні практик чи тільки теоретик.

17. dasha

dasha Well-Known Member

18. Galysik

Galysik Well-Known Member

А навіть якщо тільки теоретик, що з того?
    Людина ТОЛЕРАНТНО і грамотно описала свої власні відчуття, то навіщо на неї кидатись та присікуватись практик вона чи ні? Апагаваріть?
    Я поки не практик, вуличне годування сприймаю нейтрально, але й позицію тих хто цього не сприймає - приймаю як факт, бо звикла поважати думку інших, чого і Вам бажаю.

19. Муська

Муська Well-Known Member

Редвумен,що не допис то перл про ГВ. А нав"язування думки іншим форумлянкам типу
    чи
    -неприпустимо. Це вже нав"язування,ви висловлюйте свою думку,а не переживайте за думку інших.
    А це до дискусії:
    [​IMG] [​IMG]

20. LuBimaya

LuBimaya New Member

а я вважаю, що ніхто не має права вказувати жінці де і як вона має годувати. Коли я бачу, як жінка годує на вулиці, завжди думаю "Дякувати Богу, що вона може годувати, хай те дитятко росте здоровим!" Бо в свій час я годувала всього два місяці, і щиро заздрю тим жіночкам, які годують довго... Маю надію, що вдруге в мене все вийде...