Будь-де і будь-коли, або годувати дитину в різних ситуаціях

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ольга, 3 Вересень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Abraira

Abraira Чорний пояс по хендмейду

Відповідь: Будь-де і будь-коли, або годувати дитину в різних ситуаціях

А я взагалі не кремпуюся годувати! Недавно в маршрутці сиділа, мужчина старший довго мене про слінг розпитував, поряд ровесник мого чоловіка сидів, теж брав участь в розмові. Потім малий захникав, я дістала цицю, малий почав гамати і куняти. Старший мужчина каже "О! І їжа поряд!", але вже не чіпали мене (чи то самі закремпувались, чи щоб я не кремпувалась...) але як я виходила, то хлопчина мені дорогу "зачистив" щоб я вийшла без перепон і не пхалася між людьми, щей під час руху маршрутки вставати не дав, а сказав, щоб дочекалася повної зупинки. А коли я подякувала , сказав "то вам дякую". Якось так щиро то було і дуже приємно. Прийшла до домцю з гарним настроєм :)

2. Galya

Galya Well-Known Member

Дивіться, який можна пошити девайс для годування в людних місцях:

3. Abraira

Abraira Чорний пояс по хендмейду

Девайс файний, а от кольори... жах :) Нагадали мені людей, що асфальт кладуть :girl_crazy:

4. Loyal

Loyal Well-Known Member

Я не кремпуюся зовсім годувати! Як малий був менший, то взагалі не звертала уваги ні на кого - їли і все! Зараз можуть косо подивитись, але то проблеми оточуючих, а не мої. Як дитина в мене біля циці засинає, то як інакше маю приспати?

5. May

May New Member

Я вдома не всижу а мій мацьоп всюди зі мною. В своїх 2 місяці встиг побувати в центрі в багатьох кавярнях ( де не палять), в університеті, Бухті Вікінгів, Карпатах, Кінг Кросі.... і звичайно всюди гамав.
    А сьогодні я годувала в мантії магістра спочатку в буфеті університету (під час церемонії), а потім перед головним входом.
    ))) В мантії дуже зручно годувати, шкода шо одіти можна лише раз)

6. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

і ми так..в ашані, в епіцентрі, в соцбезі..на нашому майданчику, на лавках біля 2 сусідніх і свого будинку, в машині, коли татко гоцають по львівських ямах..усюди...головне для мене спокій дитини..ну і щоб зручних одяг був, а то я сарафан такий раз одягнула і змушена була додому іти годувати:girl_crazy:

7. loreniya

loreniya Well-Known Member

то ніби я писала! мені головне виріз побільший, щоб зручно дістати цицю і не задирати футболку на голову... циці в мене невеликі, коли малий гамає то головою закриває ще і ручкою зверху кладе - певно демонструє що то його власність! А от зимою буде важче... та певно і гуляти не будем по 6 год як зараз...

8. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

а я сподіваюсь,що зимою хоч трохи буде спайкати по обіді надворі і не доведеться мамі місця по магазинах/аптеках шукати..бо зараз наше пообіднє "гуляння" - це суцільне "висіння"

9. Ная

Ная Well-Known Member

Мені зручно в СЗК годувати,маю і одяг для годування,як дитина їсть нікому ніц не видно,часто годуємся на ходу де прийдеться,як казала моя баба:"дурний не додивиться,а мудрий не подивується"))) Я Софії не завжди можу пояснити,шо мені треба на лавочці посидіти,мушу за нею бігти).
    О,то тепер найперший критерій у виборі одягу-шоб можливо було дитину погодувати).

10. Adelaida

Adelaida Active Member

А я вам заздрю. Так як наразі (сподіваюсь, це перейде) доня може їсти тільки у затишній обстановці. Поза домом може, але вже як сильно-сильно припече чи напівсонна, і то пару хвилин. Відволікається дуже, все їй цікаво. А так хочеться дочекатись моменту, коли циця буде найголовнішою :) До 3-4 місяців так і було :)

11. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

У нас таке було, правда, в трішки пізнішому віці, десь в місяців 8. Відволікалася на все: пташок, листочки на деревах, будь-який шум. Я тоді серйозно перелякалася, що треба або гуляти, або рятувати ГВ. Страх пройшов, на листочки надивилася, і про груди доня згадала. Тепер їй і надалі все цікаво, але якщо хоче прикластися, то її нічим не відтягнеш від грудей :)

12. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

У нас так само))) Як не дуже хоче їсти, то пару разів поцьмокає - і все, на щось відволікається. А як хоче, то їв усюди: і в переповненій маршрутці, і в кафе(на зустрічі випускників - тато привіз:)), а машина - то головне місце поспанню з цицею:d25:

13. Artemida

Artemida Well-Known Member

а я ніколи не могла погодувати малого на вулиці. Бо навчилася годувати тільки лежачи і в якомусь іншому положенні циця завжди випадала з ротика)))) а шкода, бо завжди треба було бігти додому щоб погамати.....

14. Ная

Ная Well-Known Member

Нині моя Софія надворі просила цицю,і то так настійливо,і "будьласка",і "будьласочка",шо я таки погодилася. Наші декотрі бабульки часом очі закочують як я Таюсю надворі годую,а як розгледіли шо то там Софійка робить в мене на руках-мало не попадали з лавки:girl_impossible:,без коментарів певно не обійшлося...:girl_crazy:

15. natorella

natorella Well-Known Member

16. In4a

In4a Well-Known Member

А-А-А.... Наталя! Ну нашо псуєш настрій? "если ребенок орет от жажды, прикладывайте вы к груди хоть каждые 5 мин - он будет орать! проверено лично":girl_cray::girl_devil: Ну дура...

17. Редвумен

Редвумен Active Member

Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

мені здається, що вам також треба зважати оточуюче вас суспільство, де не прийнято відкрите ГВ. Як і інші фізіологічні потреби людини "здійснювати" у людних місцях.
    Звичайно! так і має бути. Але щоб не таких ситуацій:
    треба навчитись планувати свій день. Якщо мама знає, що дитина через 20 хвилин захоче їсти - то в чому проблема в цей час відлучитись з людного місця?

18. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

А дитина що робот, щоб хотіти їсти в точно відведений час?
    Ну по-перше в нашому , як ви кажете, оточуючому суспільстві ГВ взагалі не прийняте. по-друге... с..ти я хотіла на суспільство коли плаче моя дитина. А по-третє ГВ це не тільки їжа

Редвумен, а у вас є діти, що ви такі глибокі висновки робите?

19. Редвумен

Редвумен Active Member

так ГВ не тільки їжа. і мама має відчувати потреби дитини, що на ГВ
    сумно, що так висловлюєтесь і ще сумніше, що так думаєте. Не ви перші годуєте і любите свою дитину. До вас століттями робили це жінки і обходились без публічного годування. Тому висновки напрошуються самі.

20. Leila

Leila Well-Known Member

Як дитина пісяти захотіла, то мама відійшла на пару метрів і висадила дитину, і це нормально, бо дитина чекати не буде, хіба трошки. Так само і з їдою, то чому це ненормально в нашому суспільстві. В нас є речі набагато гірші, неприйнятніші, але відкрито. Якщо перебороти внутрішні свої комплекси, то відкрите ГВ за вимогою, звичайна річ. Мені теж однаково хто що подумає,якщо моя дитина хоче їсти, як буде кричати несвоїм голосом, то теж щось подумають. Є одяг для годування, є шалики, є хустинки, та і взагалі нічого такого не видно. Деякі молоді дівчьонки так все наверх вивертають що мамадарагая і нічо.

А звідки ви знаєте, що такі впевнені в цьому?
    А про фізіологічні потреби з туалетом непринятно привселюдно, бо треба дбати про екологію і чистоту навколо :), тому є спеціано відведені місця. а так деяким хлопам то взагалі по барабану відійшли в сторону і все.

Останнє редагування модератором: 16 Серпень 2010