Будь-де і будь-коли, або годувати дитину в різних ситуаціях

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ольга, 3 Вересень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. jalla

jalla Прогрес року 2013

Відповідь: Будь-де і будь-коли, або годувати дитину в різних ситуаціях

Я нещодавно годувала в поліклініці, то аж три бабки мене заступали.
    Ніби-то хотіли як краще, але хто їх просив...:girl_crazy:

2. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Ми поки що «найекстримальніше» їли в автобусі Львів-Нововолинськ. Я з малим вже разів 4 їздила до батьків. Автобус їде 3 год – то Влад ще ні разу так довго без їдження не витримав. Завжди їздимо з чоловіком і ніхто чужий біля нас не сидить, а коли малому було десь 3 міс то я їхала сама. Поряд сиділа дівчина студентка. Моє дитя чемно проспало в слінгу пів-дороги і десь в Великих Мостах прокинулося підкріпитися. Я була в футболці для годування та ще й слінг шарф зверху і куртка (розстебнута), але та дівчина все одно бідна була в шоці і не знала куди їй дивитися :confused:.
    А як малий наївся і я його назад в слінг вмощувала вона взагалі не зрозуміла що воно таке і куди я його пхаю :girl_haha:.
    Ну але студентка була в навушниках і питань не задавала, то я вирішила що просвітництвом в автобусі займатися не буду :girl_crazy:.

3. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

Ось така ситуація виникла в нас, на Лонг Айленді. http://longisland.news12.com/news/e...riverhead-town-police-1.7779120#autoplay=true
    Коротко - жінка викликала поліцію, поки чекала їх, то сидячи в своїй власній машині годувала одинадцятимісячну дитину. Приїхали копи - один з них кілька разів повторив, щоб вона припинила це робити. Вона перестала годувати, але сказала, що він своїм наказом порушує закон.
    Через кілька днів після інциденту інші батьки Лонг Айленду пікетували управління поліції. А жінка зараз консультується з адвокатом. Ну і триває перевірка на роботі в цього полісмена. Ось так, бо в Нью Йорку закон дозволяє годувати дитину грудьми будь-де і будь-коли.

4. Meriroma

Meriroma В пошуках себе...

В нас на дитячому майданчику цицю ще ість лише моя Євуся. І то як ість, то на мене всі косо споглядають, але нічого не кажуть. А взагалі, ми всюди імо, де виникне така потреба...в тролейбусі, маршрутці, йдучи по вулиці в рюкзачку, в школі, чекаючи початку лінійки, в поліклініці, вгостях за столом, при чужих чоловіках:D

5. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

А я вже писала в сусідній темці, що мені в коридорі поліклініки медпрацівник зробила зауваження, що в них так годувати на лавочці біля кабінету не можна.
    Чхала я на їхнє можна/не можна.

6. Iablinska

А було б то в Америці, то ще б грошей заробили за оте її не можна :)

7. Orman

Orman Модератор-бомба

от я в упор не розумію - його воно тисне чи що?
    Ну і закон да, який він перший мав знати.

Мене аж підкидає.

8. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

місячну лялюсю? нічого собі...
    в мене було 2 ситуації, коли довелось годувати двох одночасно в гроадських місцях. перший раз - в роздягалці спортзалу, де Дми займається айкідо. На той момент присутня була ще одна мама і ще одна бабця. То бабця вийшла з виразом огиди на обличчі, але нічого не сказала.
    другий раз - біля Церкви. найбільше, на жаль, переживали родичі. переймались, Що люди скажуть. І в результаті відійшли від мене, поки я годувала, типу не знають мене.
    обидва рази я була в одязі для годування, в якому нічого не видно взагалі, тільки зрозуміло, що годую.

9. Людок

Людок New Member

Обідно то все, але дзен вже відростає:)
    Моя мама мало не зомліла, коли я в парку Франка присіла на лавці погодувати малу.
    Пропонувала, щоб я почекала хвилин 20 додому.
    Так так побігла я додому:), після перекусу, ще дві години в парку гуляли.
    Потім, щоб мене напоумити, почала розказувати, що молоко пропаде, бо хтось вріче:), бо ніхто так довго немає молока.
    Довго радянська школа буде сидіти в наших головах.

10. Brenda

Brenda Member

Ттт, але я ще ніколи не стикалась з таким як ви розказуєте...
    Я годую малу часто в парку, чи в кафешці, для себе проблем з цього не роблю. Єдине, що якщо це відбувається в кафешці, то я просто десь з краєчку собі сідаю чи відвертаюсь, в парку або сідаю спиною до доріжок, де ходять люди або просто так навскоси сідаю, щоб не дуже було мене видно. Мені самій не приємно, коли люди втикають на мої груди (4 розмір), вважаю, що годування це більше інтимна справа для мене і дитини і мені самій не приємно, коли посторонні погляди в це вмішуються... Та й дитина відволікається дуже, а так- сіла собі збоку, погодувала спокійно і малій добре, і мені добре:) звичайно, коли такої можливості нема, щоб " сісти в укромному містечку, щоб погодувати", то годую вже де можна, але мені тоді морально трошки напряжно:)

11. Iablinska

Ця жінка не збиралась подавати до суду. Вона чекала лише вибачень або від самого офіцера, або від шефа поліції. Але, так як вибачень не було ні від одного, ні від другого, почала консультуватись з адвокатом на рахунок компенсації.
    Чесно кажучи, я в шоці. Бо за рік часу де тільки я не годувала. Ніде ніхто на мене навіть косо не подивився. Один раз в ресторані я попросилась пересісти за столик у кутку щоб погодувати, то офіціант зробив великі очі, і запитав, чи точно я прикриюсь. Я пообіцяла, що інші відвідувачі не постраждають :) На той момент я ще не була юридично підкована в цьому питанні, зараз я би не просилась пересісти і питати дозволу погодувати свою дитину.

12. Redvisitor

Redvisitor Active Member

Я годую де завгодно, коли завгодно і як завгодно. І одягом для годування вже не парюся (ну хіба стараюся на гудзиках, щоб зручніше було). А що думають сторонні люди якось не обходить. А що, чомусь курці не задумуються, чи їхнє куріння комусь часом не заважає, і ніхто їм зауваження не робить, а як бачать годуючу, то зразу кіпіш ... :girl_devil:

13. fiesta

fiesta Well-Known Member

Мені комфортніше шаликом або пеленкою прикрити дитя і груди під час годування на людях. Так і в Ашані годувала, і в парку, і гуляючи в центрі в ерго.

14. Tempernice

Tempernice Well-Known Member

І мені до лампочки, що комусь там може бути неприємно чи огидно від споглядання того, як я годую дитину. Я не заморочуюсь, це іх проблеми. Одягу для годування, крім бюстика, як не мала, так і не маю, обходжуся тим, що є - або з гудзиками або із зручним декольте, та й деколи і доверху футболку або светрик можу підняти. Майже не чула ніяких зауважень від людей, а на іх погляди я не звертаю уваги, я тоді на дитині зосереджена. Був тільки неприємний момент у школі розвитку, куди ходимо з малою. Я там іі дуже рідко годую, ну бо там стільки цікавого, що ій не до циці. Але інколи, коли моя панянка не в дусі, або у неі щось не виходить, то буває, що просить. Я даю, але не всім мамам то подобається з різних причин, одна переживає, щоб хлопчик часом оголених грудей не побачив, інша мама якраз активно відлучає, а тут я як на зло...Ну але що тоді мені робити, забрати дитину посед заняття і йти додому?

15. tiramiska

tiramiska цинічна бандерівка

Якщо вам то не в напряг, то цямкайте і тіштеся, якщо ні, то можна домовитись або переключитися на щось інше
    http://www.akev.ru/content/view/494/31/

16. Tempernice

Tempernice Well-Known Member

Є ще один момент який мені не подобається - коли інші починають присоромлювати дитину, типу аяяй, така велика і ще до циці, як несоромно і т.д. Треба таки пробувати домовлятися з дитиною про перенесення годування у більш зручне місце, бо ще комплекс буде, що вона робить щось постидне і сприйматиме це як погану звичку. Гірше всього, що моя мама тим грішить і моі зауваження ігнорує. Я стараюся після таких слів сказати дитині :"не слухай нікого, вони жартують або заздрять, бо ім ніхто циці не дає:)" Не знаю, чесно, як реагувати на такі присоромлення, бо відлучати не планую, останнім часом дуже мене це нервує, але розумію, що таке буде і далі

17. Judice

Judice Закохана в гори ))

В мене абсолюно ідентична ситуація, як у попередньому дописі((( Ніяк до мами не достукаюся, теж любить присоромити малого. Таке враження, що в них (старшого покоління) ото в крові. Постійно не наголошує, але час від часу'нагадує' щоб уже відлучала. Ну чому? Блін, я ніяк того не второпаю...

18. natorella

natorella Well-Known Member

я тоді кажу - чому дитині має бути соромно їсти в принципі? вам не соромно пити каву зранку?

19. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

бо вони вважають що годувати - це дуже тяжко, боляче, виснажливо і взагалі напряжно, тому і, бажаючи добра своїй дитині, намагаються допомогти відлучити - присоромити, сказати - от ти вже великий, а цицьку ссеш, вже маиму замучив. З їх досвіду (якщо такий був) годувати грудьми - то мегатяжко, суджу по своїй мамі - вона годувала до року і згадує годування з жахом, бо мала гіперлактацію, затвердіння, постійні підтікання молока. Вона не розуміє що може бути інакше.

20. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

збулось
    сьогодні Аня нямцяла в громадському транспорті
    коментарі всі тримали при собі, навіть слова кривого в свій бік не почули