Будь-де і будь-коли, або годувати дитину в різних ситуаціях

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ольга, 3 Вересень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Будь-де і будь-коли, або годувати дитину в різних ситуаціях

Десь була знимка-напис: якщо ГВ - сексуальний акт, тоді пляшка - це вібратор (фаллоімітатор). :girl_crazy:

2. Tikaba

Tikaba New Member

Знаєте, коли Ігорчик був зовсім маленький ( приблизно до 8 - 9 місяців), я годувала його всюди, де він хотів. І мені було "по - цимбалах", що собі думають оточуючі. Бо я, вибачте, сіла не в туалет на людях, а годудувати МАЛЕНЬКУ ЛЮДИНУ. За це мене, до речі, порівнювали з циганкою ( в Мукачеві багато циганів і от вони дійсно годують будь-де і будь-коли і не "паряться"). Тим більше, що в спеціальному одягу нічого "лишнього" не помітно:). А коли став старший, то на прогулянках в нього стало маса інших справ ( стільки нового), що циця, якось відійшла на другий план. Просто не встигав поїсти:) і гамаєм ми майже завжди вдома.

3. invisible

invisible Well-Known Member

Дівчата, багато хто тут пише, що в них при годуванні груди майже не видно. То у всіх реально так? Бо я не маю нічого проти годування на вулиці чи інших місцях при потребі, але мене чомусь смущає трохи розмір моєї ареоли. Маю таку велику пігментацію, що хоч-не-хоч шматок добрячий темної ареоли видно, хоча мала захоплює добре. То якось не по собі.

4. lilitdance

lilitdance New Member

5. MarichkaR

MarichkaR Well-Known Member

Ні, в мене ареолу трохи видно. Також, задумуюся про купівлю одягу для годування, бо вже більше будемо на дворі, щоб додому не бігати годувати.:)

6. Orman

Orman Модератор-бомба

чудесна історія, жіттєва. Я аж плакати хотіла
    Чому я рада, що мене попросили не годувати прилюдно
    уривок
    ще краще
    якщо ви не підтримуєте прилюдне ГВ - ви не підтримуєте ГВ

7. Milongera

Milongera Well-Known Member

я трохи за підтримкою сюди.
    Вчора дитя вперше почало вимагати їсти на вулиці, бо раніше ми постійно спали, та й зима була. І чесно кажучи, я не змогла відразу погодувати там де сиділа, купа людей.. так соромно за себе.. їхала кавалок дороги шукати місця, щоб ніхто не бачив, а це трудно.
    Подумалося, якби в нас частіше годували на вулиці, то й не було б тої психологічної перепони. Чи то тільки вперше так.. Соромно було перед дитиною, що я така безтолкова мама :girl_sad:

8. Ligymunka

Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

Не переживайте, то тільки з першою дитиною і перший раз так. Ви МОЛОДЧИНКА !!!! Пригадала, як донечка вперше захотіла їсти на Службі Божій, а то була зима, то я не могла вийти на вулицю погодувати, то зайшла в захрестіє, а там купа отців. Я червона, як буряк, на питання, що я хочу заїкаючись сказала, чи не могли би вони дати можливість мені погодувати дитину, бо мацьопа хоче їсти. В них був СТУПОР, а я вже чуть не ревіла. Але всі чемно повиходили, а ми погодувалися. Тепер мені з того смішно, а тоді думала, що то кінець світу :girl_haha:. Після того ми ще не раз гамали цицю в захристії і вже ніхто не виходив, просто я сідала спиною до людей і так ми гамцяли. А як народився синочок то я вже перестала тим перейматися, гамцяли всюди, коли були голодні по черзі з донечкою і так і по сьогодні.
    Колись будете з того сміятися і інших дівчат зможете підтримати !!:girl_wink:

9. Orman

Orman Модератор-бомба

підтримуємо :)

таки-так
    не обов"язково, але буває всяко

10. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

приходьте на форумівки мамські, ми всі перепони зламаємо)))

Ми зараз в основному можем домовитись з доцею ,щоб вона додому почекала. але якщо вона дуже вже змучена і просить цицю, то дам) особливо то в маршрутках як їдем звідкись додому.

11. lilitdance

lilitdance New Member

і ми почали на вулиці цицю просити, правда малій вже 8 міс, але мені тоже не зовсім комфортно на людях. добре хоть одяг для годування є. правда вона щось не дуже їсти спішить, якби активно смоктала, то думаю і в мене впевненості б більше було. а так просто посмоктати їй хочеться, скучила, а я думаю що пити хоче, бо жарко, ось і стараюсь хоча б лавочку окрему знайти. треба набиратись сміливості, все літо попереду і як би мені хотілось щоб прогулянки були довгими-довгими, і доця на вулиці гарненько їла

12. allja

allja Well-Known Member

Останній раз на дворі ми їли ще восени. Трохи є "морального дискомфорту", але як дитина хоче їсти, то годую ,правда, як бути в такій ситуації, як в нас зараз, не знаю. Розказую: малий спочатку їв будь-де, а тепер чомусь відмовляється їсти якщо ми не вдома...хіба дуууже хоче їсти, то щось трошки поцьмакає і все. Проблеми з того, щоб десь погодувати дитину - не робила. Їли і в гостях, і на вулиці (зимою - не випадало так, що на дворі хотів їсти). От, наприклад, сьогодні були на дворі і малий вже хотів їсти, я пропонувала йому цицю, а він відмовлявся...змушена була дати сухарика і йти додому годувати. Як змінити дану ситуацію? Чому дитина відмовляється їсти на дворі чи при інших людях (крім тата) ?

13. Oriana

Oriana Well-Known Member

Моя теж не їсть тепер на вулиці. Я списую це на те, що навколо стільки цікавого, що просто ніколи й перекусити.... Може я помиляюсь, незнаю. А от недавно щось її почало турбувати ( мабуть нарешті зуби полізуть), то плакала на вулиці, дала цицю, то гарно поїла і заснула ( ах, скучила за такими моментами, коли малеча смакує молочко на природі, востаннє це було осінню...)
    П,С, Спеціально приглядалась яка реакція в людей на те, що я годую, результат -нуль, ніхто навіть не звернув уваги. Тому ті, хто встидається - вище носа і вперед:)

14. allja

allja Well-Known Member

Я теж так спочатку думала, але коли сльози горохом течуть, а дитина заходиться, то не думаю, що причина в цьому.

15. jalla

jalla Прогрес року 2013

Здивувало мене нині. Гуляли з малим в скверику, скверик невеличкий, в обідній час там нікого крім нас не було. Приходить сім"я: мама, тато і маленька дитинка. Мама сідає на лавочку, батько витягує пеленку, стає навпроти, ноги на ширині плечей, робить велику ширму і тоді мама починає годувати дитину грудьми.)))
    Питання- нашо та пародія??? Люди самі ж роблять з того щось постидне, а потім дивуються що годування на людях може когось шокувати. Ну, і ще цікаво, якби отого татка не було поруч, мама б не годувала малятко, бо не було б кому то все діло замаскувати, чи як?
    Мені аж язик чесався підійти і попросити, щоб так не шифрувались, бо в тому нічого постидного нема, але я стрималась.
    Я ще покажу тому скверику, що таке мамочки-годувальниці, но-но ше трошки і ми народимось.))):girl_cool:

16. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Бувають такі чоловіки, які не дозволяють годувати на людях. В моєї знайомой чоловік категорично заборонив годувати на вулиці. Для нього це майже до стриптизу :) прирівнюється, страшенно переживав, що хтось з сторонніх чоловіків може груди побачити.

17. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Можете кидати тапками, але можливо для мами так зручніше. Оцей мінімальний особистий простір. І пофіг, що там хтось думає. Мама спокійна - спокійне дитя :) Краще так, аніж ніяк, нмсд.

18. jalla

jalla Прогрес року 2013

Та може... може...ніхто не сперечається. Можна і думати, що справа тільки в потребі особистого простору, а не в чомусь іншому, що першим спадає на думку.;)))

19. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

Я годую всюди, де дитина просить, мені зручніше не прикриватись пеленками, чи чимось іншим. Але щоб не "смущати" оточуючих, накидую пеленку на плече і голову дитини.

20. Pobigaychyk

Pobigaychyk Member

я годую всюди по потребі (це вже друга дитина, то мені вже простіше), але знаєте поки годуєш всі мають показати своє відношення, якось прокоментувати - закрийся, не закривайся, встань тут, іди туди.... якби люди менше звертали уваги - було б набагато легше... як не дивно, а слова підтримки нервують так само, як і зауваження.