Будь-де і будь-коли, або годувати дитину в різних ситуаціях

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ольга, 3 Вересень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Відповідь: Будь-де і будь-коли, або годувати дитину в різних ситуаціях

2. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Просто дуже сподобалось. Чудова соціальна реклама:

3. ManyuManyu

ManyuManyu New Member

ми теж годувалися у найрізноманітніших місцях, якось сиділа на лавці в місті, годувала малого. якись шмаркач, років 15 побачив, почав на телефон знімати, хоча там особливо не було чого знімати. ну хай дитя натішиться.

4. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

Ми теж годуємся всюди в місті, на лавочках, на подвірї біля будинку, то бабки дивляться в нашу сторону завжди, чоловіки переважно відвертаються, перехожі жіночки або нейтрально або посміхаються. При свекрові чи своєму батькові навіть не прикриваюсь, а нашо? шо тут такого?

5. Roxie

Roxie Галицька панянка

і ми годувались всюди-всюди поки були менші, зараз нам рік і три міс і мала надворі не їсть цицю.. але в хаті - в будь-якій позі, хоч догори ногами..

6. Yaryna Yarko

Yaryna Yarko New Member

Для мене в годуванні є 2 правила:
    1) Коли перестати годувати дитину грудьми? - Коли вона може про це попросити!
    2) Не у всіх місцях прийнято їсти і не за будь-яких обставин, тому не варта змушувати дітей це робити)))

7. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Я якби навіть дуже захотіла, то би не змогла Ярика ЗМУСИТИ їсти, коли він не хоче, причому як цицю, так і "людську" їжу:)

Вчора годувала в найнезвичнішому, як дотепер, місці: посеред ставка:) Синочок плавав собі з татком, а потім мама нарешті надумала приєднатися, та й забрала дитя, щоб чоловік собі поплавав нормально. А синусь як тільки опинився в стратегічній позиції, так зразу ж цим і скористався:) Так і стояла, добре, хоч неглибоко було...

8. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Знайшла на фейсбуку.

9. Liliyah Romanova

На відпочинку в Штатах годувала Меласю всюди, де довелося. Найчастіше просто носила її в слінгу й вона собі висіла на циці, скільки хотіла. В аквапарку лише одна сім'я на мене прямо витріщалася, коли побачили, що я не лише Меласю годую, а й Натусика. Але нічого не коментували.
    Одного дня ми поїхали в одне містечко, бо давно вже пробували завезти Дарка в "Майстерню Санти Клауса", а то нарешті випала нагода. Там я теж малу цілий час мала в слінгу й годувала. Біля одного з атракціонів до мене підбігла дівчинка розпитати, де я купила такий одяг для годування, бо вона теж годує і їй дуже треба. Біля іншого я сіла на лавочку, поки хлопці каталися й старша пані спитала мене, скільки Меласі. І по кількох секундах сказала мені, що як то гарно, що я годую дитинку. Сказала, що коли годувала першу свою дитину, то трохи соромилася годувати при людях і шукала якісь скритні місця (уже з наступними годувала де прийшлося), то одного разу спиталася на якійсь забаві, де би можна було дитину погодувати, то їй відповілі, що у стійлі в корови. То було 30 років тому, а вона каже, що ще досі їй щемить серце за те, що їй так сказали. Сказала, що вона пробачила тим людям, котрі таке сказали, але забути не може. Її ж чоловік сказав, що він не пробачив і досі, й досі злий на них.
    Мені так прикро за них зробилося. Дуже сумно, коли люди не думають, що говорять...

10. Orman

Orman Модератор-бомба

чесно, я би в морду просто плюнула ...

---------- Додано в 09:32 ---------- Попередній допис був написаний в 09:25 ----------

психолог кажете?
    ню-ню

11. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

а тандем перестати годувати - коли старший може попросити :)
    ну і про змушування їсти... в мене ж манічка була пару місяців - Сірожа худенький, Сірожа мало їсть... то постійно пропонувала йому цицю. Яке там! не хоче - значить, не буде. А хоче - значить буде тут і зараз!
    З чоловіком недавно ходили по базару і Сергійчик весь час нямав. Чоловік мій каже: і що, отак і будемо ходити і годуватись одночасно? Я відповіла, що так і спитала, чи він щось має проти. Він нічого не мав проти, але чомусь сказав, що я дуже смілива :)

12. tiramiska

tiramiska цинічна бандерівка

[​IMG][/URL][/IMG]

Якби наші знаменитості не рекламували свої форми в всяких сумнівних журналах, а просто пропагували в такий спосіб ГВ, думаю, годування у привселюдних місцях стало б навіть " модним" явищем і певне ніхто б за пляшечки навіть і не думав.І всіляких дурниць на ту тему менше б придумували...

13. Malyatko

Malyatko New Member

Ми годувались де хотіли і коли хотіли.Якщо дозволяв одяг, то нічого не закривала і не ховалася по закутках. от коли була у свекрухи в гостях, то вона постійно мене спроваджувала в іншу кімнату, тільки бачила, що я збираюся годувати.Особливо коли були якісь гості,їй було за це соромно чи як. Були випадки коли одяг не дозволяв нормально погодувати. Наприклад, на зустріч випускників чоловік привозив малого (йому було вже за рік ), то в мене була сукня вузька ,мусила повністю її знімати і майже голою годувала малого, то тоді я вже й ховалася чи в машині, чи було в гостях, то в іншій кімнаті. А взагалі дуже шкода, що в нас не вміють і головне не дуже хочуть сприймати груди як молочні залози, в момент годування ...
    Сьогодні натрапила на статтю

14. Liliyah Romanova

Мої батьки були виховані так, що не можна пити і їсти на вулиці й завжди обурювалися, коли хтось ішов вулицею і їв канапку чи печиво, чи пив воду з пляшки. Так і мене вчили. Мені не зразу було легко перейти той момент виховання, але досі не люблю йти і їсти, із питтям простіше.
    Те саме й з годуванням грудьми, мабуть. Хоча сприймання напівголих кобіт і несприйняття годуючої мами - то таки якась перверзія.

15. МАСЯ

МАСЯ Well-Known Member

Дівчатка, вчора стикнулась з ситуацією, коли мама заборонила мені годувати малого в парку, бо був сильний вітер, каже йди сядь в машину, але ж машина не щодня з нами гуляти їздить... на всі мої переконання що він просто хоче поцьмакати щоб заснути - ніякої розумної відповіді, а то я ще груди простужу, спину також і його обдує зі всіх сторін... але ж вчора тільик +17 біло, а що коли ще нижча температура???
    при якій температурі найнижчій ви годували на вулиці? я так розумію пора купувати одяг для годування, бо зі звичайним не вийде коли холодно буде

16. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

То навіть не дуже приємно. Обдуває зі всіх сторін, якщо піднімати светр, то справді можна простудити спину-нирки. Купіть собі такі гольфики з отворами і буде вам щастя:)
    А дитину не знаю, куди має обдути. Ви ж не голяком її годуєте?

17. МАСЯ

МАСЯ Well-Known Member

звичайно що ні)))) просто поки було тепло і не задумувалась про спеціальний одяг, ще б хто підказав де такі гольфіки продаються))))

18. natorella

natorella Well-Known Member

-30 - нам ніпачьом

19. Kapitoshhka

Kapitoshhka Well-Known Member

я купляла тут на сп ув однієї форумлянки

20. Almariel

Almariel Well-Known Member

Годувалися ми в Європі скрізь, але тільки в слінгу або одязі для годування (я його постійно ношу навіть вдома). І навіть прямо за столом в гостях і коли в нас гості були теж.
    Лише в Парижі в одному музеї нам зробила зауваження одна "француженка азійського походження", ще й пригрозила поліцаєм, відвела в одну бокову кімнату (там теж експонати музею, але менше людей). Ну в принципі нам було важко порозумітися, бо вона ні слова англ чи німецькою, а ми ні слова французькою. Тому я не протестувала і відійшла туди. До речі, грудей ні капельки не було видно, просто було зрозуміло, що я годую, ну і доня капризувала трохи і робила шуму в тихих залах музею.
    от би десь закон знайти, такий, як в Америці...
    до речі, ні разу не бачила в Європі годуючу маму....

---------- Додано в 18:57 ---------- Попередній допис був написаний в 18:47 ----------

до речі, до форуму (поки не дізналась, що діти можуть хотіти до грудей не тільки поїсти), то теж не могла дивитися (соромилась), коли жінки годували грудьми. хоча в нас в родині всі годували грудьми (не дуже довго, правда), і я того бачила доволі, але всеодно соромилась, навіть, коли мама годувала брата (на 14 років молодшого мене).