Будь-де і будь-коли, або годувати дитину в різних ситуаціях

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ольга, 3 Вересень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Orman

Orman Модератор-бомба

Відповідь: Будь-де і будь-коли, або годувати дитину в різних ситуаціях

ще хочу додати, що як починають дуже прикриватись і копошитись, то це привертає більше уваги ніж саме годування ..

2. natorella

natorella Well-Known Member

я шотижня вже майже 2 роки так їжджу. по 1,5 години. ото сміху би було на трасі київській

3. Leila

Leila Well-Known Member

Ааааа, яка ж я невихована, годувала малу в тролейбусі, бо їй треба було вже і негайно.

4. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Підтримую :) І ми є частиною суспільства, активною, а не пасивною. І кожен з нас може впливати на те, як суспільство вцілому буде реагувати на годування дитини.

5. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Щось мене ото про ліс і виховання троха зачепило...:girl_in_dreams:
    Не бачу тут ні натяку на невихованість, коли годую в тролейбусі чи маршрутці. Навпаки, годуючи, я бережу людям барабанні перетинки, мій Ромко як заоре, то не мені виходити доведеться, а їм певне:connie_pull-pigtail...До чого тут ліс?:girl_devil:

6. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

напишу від себе, коли Ромчику ще й місяця не було вибрались ми з ним і чоловіком в Стрийський парк погуляти, гуляли-гуляли і тут подзвонили знайомі,домовились про зустріч в Бісквіті (кафешка внизу), тільки візок зупинився за кілька хвилин малеча прокинулась і я взяла його погудувати, в мене навіть думки не було , що це якось непристойно чи огидно чи ще якось, то моя дитина, вона хоче їсти і ніхто крім мене її нагудувати не може. От так ми продовжували чаювати, а Ромчик тихенько собі гамав, жодних коментарів з боку знайомих не було. Можливо тому, що в мене в сім"ї є гарний приклад моєї братової, що двох діток довго годувала грудьми (та й досі годує), чи можливо мій материнський інстинкт, але повторююсь, в мене навіть думки про те,що це якось не правильно не виникало, поки на посиденьках не почала читати про те, що для когось це проблема. в шоці. Потім були на забаві, де купа молоді, всі ще не одружені, вийшла годувати в іншу кімнату (ну бо кажу ж начиталась, що люди по-різному реагують) і що ви думаєте? мене назад закликали і всі навпаки з таким захопленням говорили, як то гарно коли мама годує дитинку:)
    Коли ми говоримо про те, чи годувати в людних місцях, ми ж не маємо на увазі роздягнутись до пояса і напоказ груди виставити. Коли малятко їсть, притулене до мами то там і не дуже щось видно хібань хтось би заглядав, крім того є одяг для годування, сорочки що розчіпаються, я зараз ношу хустинку на шиї, якою синочок іноді бавиться,коли їсть і тоді вже точно нічого не видно. Тому ми їмо там де нам хочеться,але при тому жодного разу не стикались з якимись нерозуміючими поглядами і т.д., в більшості випадків оточуюючі навіть не розуміють,що дитина їсть.
    це точно

7. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А якщо в когось ерогенна зона - шия? Все життя в шалику ходити? :connie_pull-pigtail

Я годувала в парку на лавочці, гуляючи між полицями в супермаркеті... Жодного осудливого погляду. Тільки дві пані спиталися, коли він вродився й мені поґратулювали.

8. maxaver

maxaver New Member

І в мене така історія була, довелось вибирати, що краще: дитячий вимогливий крик на всю маршрутку чи незручність для мене... На такий випадок завжди мала тоненьку пеленку - "все" нею прикрила, в т.ч. дитину, і всі залишились "задоволені".

9. amurka

amurka New Member

10. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А нам допомагає одяг для годування і слінг. Казав Роман, що ніц не видно.
    Ще вчора було смішно, коли одна з учительок Даркових хотіла на Натанчика зиркнути, відгорнула край слінга трошки і - ой, він їсть! :xaxa: Я її заспокоїла, що він протестувати не буде, то вона ще трошки помилувалася.

11. Анута

Анута Well-Known Member

у годуванні дитини будь-де не бачу нічого кримінального. Дорослі дозволяють собі їсти де їм "приспічить", а малята-немовлята повинні чомусь чекати оскільки це комусь "неморально". ЧОМУ??
    Чому ніхто не бочить надмірного еротизму у поїданні морозива, чупа-чупсів, хот-догів тощо??

одним із аргументів ПРОТИ було: дивляться хлопчики і у них підуть збочення...
    відповідь: збочення починаються з голови, і в даному випадку з батьківської. Якщо мама вважає аморальним те, що інша мама сіла в скверику погодувати своє маля грудьми (а в основному це питання турбує мам, а не татів - маю свою статистику), то таке ставлення вона і передає своїй дитині (я так розумію в основному це стосується хлопчиків). Якщо в сім"ї здорове відношення до жіночих грудей, а в першу чергу їх призначення для годування маляти, то і в сина буде спокійніше ставлення.
    Аналіз веду за своїм старшим малюком. Павлусь дуже спокійно ставиться до вигляду моїх оголених грудей (коли годую Тарасика). Таке саме спокійне ставлення ніби це рука чи нога, чи вухо. Лишень коли Тарасик плаче він підходить і каже "Мама, Тарасик хоче цицю! дай йому цицю!" Звісно з віком почнеться статеве дозрівання і інший етап. Але знову ж, до чого тут годуюча мама? Якщо хтось вболіває, що його солодке чадо побачить щось ОЙ-ОЙ, то в першу чергу потрібно викинути з хати телевізор! І по усіх знайомих теж. Бо одні реклами чого варті! А за музичні кліпи взагалі мовчу...
    Тому ІМНО не варто валити з хворої голови на здорову :)

Наступний аргумент проти годування в людних місцях був, щодо прояву гуманності до жінок, котрі не можуть мати своїх дітей. Цього я не зовсім зрозуміла оскільки Чому таких жінок "задіває" саме годуюча матуся? А коли будь-яка інша мамця йде з малям за руку? Чи обіймає своє маля проявляючи ніжність? Це не задіває?
    Мені прикро, що життя розпоряджається так, що не усім дано стати мамами (з різних причин), але що ж тоді? Із співчуття не проявляти своєї любові до власної дитини? Абсурд!

решти дискусії не пригадаю зараз :)

12. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

і я до того ж що купляйте одяг для годування і не затуляйтеся різними пелентаки які привертають ще більшу увагу

Останнє редагування: 4 Жовтень 2010
  13. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

За 3,5 роки мого грудного вигодовування нон-стоп я жлдного разу не стикалася з негативними вiдгуками чи претензiями. А за той час ми наподорожувалися по Эвропi i Америцi. I я нiколи, НIКОЛИ не ховаюся. В суботу були в Дарвiнi, Михасик собi заснув з цицею i так собi спав, людей трошки було, я вiдразу помiтила погляди людей, але всi без вийнятку були абсолютно позитивнi i cхвальнi.

14. evyska

evyska New Member

небачу нічого поганого в тому щоб погодувати дитину в людному місці,в автобусі,парку і т.д.думаю краще погодувати ніж щоб дитя репетувало в тому людному місці.сама годую і в парку і були в кафешці,прикриваюся пеленкою і небачу ніяких поглядів в нашу сторону,а може нехочу бачити.вважаю годувати треба дитину коли схоче

15. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Ще раз сьогодні переконалась, як це зручно. Десь рік тому купила собі светрик для годування, і хоч малий давно вже не їв на вулиці, але не забуваю за нього...От і сьогодні ходили в бар на шашлик, про всяк випадок вдягла його - не прогадала, бо малий таки попросив груди і довго зависав спочатку на одній, потім на другій. Без того светрика я вже змерзла( сиділи за столиками на вулиці), якби довелось напівроздягнутій годувати:)

16. Orman

Orman Модератор-бомба

щойно переглядала фотографії своєї знайомої, яка живе в Лондоні на фотографіях з трьох різних свят жінки годують діток :) Насправді грудей не видно взагалі - вони в одязі для годування і гарно собі ходять з малючками на забави :)

17. Holly

Holly Moderator

Як можна таке писати:bad:
    Що не допис - то перл

18. irushka

irushka Well-Known Member

Це що, якесь товариство психічно хворих людей? М-да...

19. Іруня

Іруня Well-Known Member

"Рвотный рефлекс", "публичная дойка", "трясти сиськами"... Тьфу, для чого таке читати? Ці ж особи ненавидять дітей. Цікаво, чи міняється в них хоч щось, з народженням власної дитини... Знаєте, є люди, які не створені для сімейного життя, їм краще жити самим чи з мамочкою, а є такі, які не створені для батьківства.

20. Анута

Анута Well-Known Member

Чайлфрі - не народжують дітей. Вони, в кращому випадку, стерилізуються.
    На ДП є тема про них ;)