"Болить мене голова, ще й коліно і нога..."

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем БЕЛЛАДОННА, 25 Липень 2009.

Tags:
  1. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

висновок такий, що якщо Ви при проблемах зі шлунком так "повечеряли" і лишились живі - то треба тішитись.
    нема. Важливо ж дослідити весь анамнез
    Ви можете, правда, сказати, що не хочете називати імені попереднього лікаря. Але це справді буде подібно на те, що "інтернетів начитались"

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  2. Apelsynka

Apelsynka Well-Known Member

І тут я випала в осад...Юля, щоб організм прийшов в повну норму і гамбургери з пивом не вилізли боком, 10 днів навіть правильного лікування недостатньо. Потрібен значно довший час, дієта і не тиждень-два, а кілька місяців. І потім ті гамбургери, пиво і все решта, мають бути рідко. А коли людина довший час закидає в організм нездорову їжу, то зцілення в момент не буде. Таблетки це не чарівні пігулки, які в одну мить відновлять нормальне функціонування організму.

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 2
  3. Kandya

Kandya Well-Known Member

не хочу!!! Мене ця дієта вже дістала. Ні, в плані смаку, то я пристосувалась. Але оце харчування 57 разів у день потрошки -- то жуть. Я вже товста, напевно, як корова. Ну в дзеркалі не особливо видно, а в спортлайфі, щоб зважитись, я вже десь два тижні не була. Треба буде піти-- певно шок буде. У мене навіть лице потовсітшало (чи спухло?), щоки з"явились. Мені не пасують щоки. Короче, лікуюсь, а в пятницю піду на УЗД знову. Буду сподіватись на
    --- дописи об"єднано, 27 Листопад 2016 ---
    ні, я стільки не жру, тут дефіс треба 5-7

4. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Якщо турбує шлунок, треба ендоскопію робити. На УЗД шлунок не дивляться.
    А до якого лікаря ви ходили і до якого хочете піти? То гастроентеролог?
    мені два роки тому діагностували ерозивну гастропатію
    хоч-не-хоч, а змушена була переглянути своє харчування, і ось результат
    Хвалимося результатами!!!

Останнє редагування: 27 Листопад 2016
  5. Apelsynka

А хто хоче? Ніхто. Але як добряче припре, то зразу хочуть. Я для себе вибрала врегульоване харчування, а шкідливі продукти рідко. Тоді не буде таких станів, коли вже потрібне лікування і дієта. Це як профілактика. Але якщо стан вже такий, що потребує лікування, то тут одним правильним харчуванням не обійдешся. Треба хворобу вилікувати, дати організму прийти в норму і тоді вже потрохи відновлювати нормальний раціон. Але нормальний означає, не повернення до попереднього, бо буде знов те саме, а здорове, плюс ІНОДІ (а ще краще РІДКО) те, що не дуже корисне.

• Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

УЗД ні для шлунку, ні для дванадцятипалої не інформативне. тут лише гастроскопія покаже істинну картину. п.с. навіть при банальному гастриті чи ерозії, дієта триває від 3 місяців і до...
    Якраз на дробному правильному харчуванні ( а там якраз дієта така і є)- не поправишся. При 5-разовому харчуванні пришвидшується метаболізм. А загалом, усі харчові звички починають змінюватися лише після 3-4 тижнів повністю реорганізованрого режиму харчування. І закріплюються за 3 місяці. А от посидіти пару днів на дієті, а потім "спригнути" на пиво і інше недозволене - так можна під крапельниці загриміти ( в ліпшому випадку)

• Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  7. Hermi

Hermi Well-Known Member

якщо правильно харчуватись, то навіть похудати можна. Але однозначно не їсти їжі з фастфудів. Особисто я їм постійно і в мене стандартна вага 51-52 кг при рості 167 см, менше важити можу, більше - ну хіба буду на одних цукерках сидіти і то буде +3 кг. В нормльних умовах, біля мене має стояти мисочка з якимісь горішками (бажано не солоними) і насіннячком (будь-яким) і я то жую, трьох разове нормальне харчування і між тим чай з канапкою до обіду, після обіду - булочка з сметанкою\кефіром і бажано ще щось перед сном! Але мій організм взагалі не сприймає сухариків, чіпсів, бургерів і кокаколи
    @Kandya Вам треба самій вирішити що для Вас важливіше, не існує супер-пупер таблетки, яка вилікує хворобу! Поки Ви будете тупати ногами і їсти все що забажається, доти вас буде турбувати шлунок, і жоден лікар Вам нічим не зарадить

8. сніжна

Юль, а від чого тобі назначили ліки по УЗД? Якщо це шлунок чи 12-пала, то по УЗД не мали би права призначати. Лише по результатам гастроскопії. Що ти лікуєш? Холецистит, панкреатит? Гастрити, ерозії (гастродуоденіти)- вони перед призначенням лікування обов язково гастросокпії вимагають.

9. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

@Kandya ну я теж в першу чергу порадила б піти і зонд ковтнути (гастроскопія) - це найінформативніше дослідження при таких проблемах. І як тут дівчата писали - навіть якщо настало покращення, то їсти те все що хочеться (пиво, гамбугери) не варто)) То дійсно треба потерпіти довше, добряче пролікуватись, потім бажано спеціальні мінеральні води добре попити (вони роблять чудеса:girl_yes2:), а аж тоді по-трохи іноді балувати себе чимось таким)) І про те що сказати лікарю наступному: їх то не турбує і неписаних правил нема. Можна сказати що вам хтось порадив та й все, принесете УЗД то скажете що "так, тоді зверталась до когось, ось такі результати". Лікар то має все знати, подивитись і далі вже сам вам призначить своє лікування чи додаткові обстеження.

Останнє редагування: 28 Листопад 2016
  10. Apelsynka

От і я про що. Юля, якщо говорити на хлопський розум, тобі байдуже до шлунку, а йому до тебе:girl_cool:Йому явно не подобається те "сміття", яке ти в нього регулярно кидаєш і заливаєш. І твоє "Я не хочу!!:girl_cray:"йому до лампочки. Він теж не хоче бути смітником.
    А щодо корисних порад, то можу дати ще одну, яку зрозуміла на власному досвіді. Треба слухати свій організм. В мене після певної їжі, навіть тієї, яка не вважається шкідливою, було недобре самопочуття. Тому є ще таке, що крім шкідливої, є ще якась індивідуальна чутливість до певної їжі, яка не надто добре сприймається організмом. Тому я теж стараюсь таких продуктів менше вживати, тоді в принципі від них шкоди не маю.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Kandya

Kandya Well-Known Member

Я прийшла до лікаря із однією скаргою: нудить. Зробила УЗД. Там ... я вже десь писала...
    Лікар сказала, якщо шлунок не турбує, сильних болей немає -- то наразі шланг можна не ковтати

Мені лікар виписала ноль-пазу і вітамін (там основний -- вітамін У) -- Доктовіт. Ну і дієта.(Ще я п"ю тіатріазолін, мені його кардіолог виписала, але він і для серця, і для печінки -- якраз ще до комплексу підходить). Нудити мене перестало відразу, зате з"явились легкі голодні болі -- оце таке постійне легке цмоктання в животі. Через тиждень я прийшла до лікарки і сказала: а чо це ви мені нічого жовчогінного не виписали. Вона сказала: непаложена па пратаколу. Треба було запальний процес в шлунку зняти. От тепер можеш пити жовчогінне. От і п"ю артишок 300 тричі на день... Ну і ще ту ноль-пазу і тіатріазолін, ну і ще ті вітаміни допиваю.

12. сніжна

Чудненько. А на якій підставі тоді вона тоді ставить гастродуоденіт, який визначається не по УЗД?Верхні шляхи ШКТ діагностуються гастроскопією. Тобто лікар призначає противиразковий препарат нольпазу, призначає БАД "Доктовіт" без діагностики? Та ж нольпаза знижує кислотність шлунку. А вона точно впевнена у підвищеній кислотності? А якщо це гастрит на пониженій кислотності чи )? Лікування "пальцем в небо"- діагноз поставлений по скаргам, не підтверджений гастросокпією. У лікуванні призначений препарат проти виразки (а чи є вона?), який збиває кислотність та БАД, ефективність якого не доведена
    --- дописи об"єднано, 28 Листопад 2016 ---
    а звідки вона встановила,що був запальний процес саме у шлунку, а не 12- палій? Звідки потім діагностувала, що за тиждень знявся запальний процес?

• Подобається Подобається x 3
  13. cjomcjomka

і лікар не розпитався про харчування?
    Мене періодами теж нудить. Все меншими періодами, бо я все швидше берусь за розум.
    Дуже раджу поцікавитись логікою і фізіологією харчування. Лікар може хіба що допомогти зняти якийсь гострий симптом, але головні системні зміни відбуваються в житті без ліків.
    так, про призначення "на око" я вже мовчу. @сніжна гарно розписала.
    Я би корегувала харчування (в першу чергу алкоголь і фастфуд), а якщо скарги лишаться, - тоді вже на обстеження.
    А у мене така фішка. Раз на місяць маю температуру під 38. Протягом доби-півтора. ЗАК з формулою за день після того - в нормі.
    По циклу співпадає з овуляцією. Жіноче здоров'я в нормі (в серпні-вересні обстежилась).
    Не можу сказати, що дуже турбує, просто дивно.

14. сніжна

У мене нудота, буває, викликається підшлунковою. А у школі та студентські роки був гастрит на пониженій кислотності. Тому мені і дивно, як лікар призначає лікування від виразки, ставлячи діагноз "гастродуоденіт" по результатам УЗД ( яке не бачить шлунок та 12-палу"), і базуючись лише на основі скарг про нудоту.
    І про дієту: при лікуванні жовчного застосовується дієта 5, при гастриті- 1. Вони, в принципі, схожі. Загалом виключається все спиртне, кава, жирні молокопродукти, копчене-солене-гостре-смажене, жирне м ясо, субпродукти, газовані напої, гриби, капуста, бульони, свіжа випічка, шоколад і какао. На такому "посидіти" 3 місяці, і організм сам перейде в режим правильного харчування.

15. Kandya

Kandya Well-Known Member

то які мої дії? піду на УЗД подивлюсь, що там із жовчу робиться, доп"ю нольпазу і дам собі спокій? У мене ДН, я хочу на діскатєку і горіВки)

16. cjomcjomka

в такому разі ліків можна не приймати і на УЗД не витрачатись

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
  17. нталька

нталька Well-Known Member

Так призначають багато лікарів.

18. сніжна

Тоді "най ся діє Божа воля" :). Ну а які ще варіанти?

• Зе бест! Зе бест! x 1
  19. loveterapy

loveterapy Матуся-Анюсі

Може не в тему, але вже вибачайте - напишу тут. Може хтось підкаже, куди звернутися краще. Опишу історію - два тижні тому чоловіка племінник попав в реаніманія в інфекціній лікарні. Привезли в поганомк стані, млів, руки ноги підкошувалися і т.д. Потім перевели в палату, загалом, інфекції вони там не виявили ніякої. Давали капельниці від отруєння, щось від отруєння, всіх препаратів я не знаю. Але суть у тому, що йому і далі слабо, голова часто поболює, тиск був і 90 на 60, дуже ослаблений, тяжко ходити. Йому 20 років. Одним словом, відправили на енцефалограму, там показало звужені судини в мозку, тому тепер почали ставити діагноз - ВСД. Одним словом, стан ніби стабілізувався, але причини поганого самопочуття і відсутність значної динаміки в його лікуванні дуже турбує всіх. Йому нема що робити вже в тій інфекційній, то незабаром випишуть або додому відправлять на лікування. На запитання, чи треба ще якісь обстеження, чи може в неврологію чи кардіологію звернутися - кажуть, ні не треба. Ну, але то таке, ніхто не забороняє. Тому буду дуже вдячна, як хтось порадить толкового лікаря чи хоча би до кого(невролог, кардіолог чи хтось інший), щоб звернутися. Вся справа ще й у тому, що мама його дуже переживає, в лікуванні чи лікарях не розбирається. А тато його помер 8 років тому, якраз мав чи рак мозку чи щось таке, я точно не знаю, але довго перед тим довго лежав у лікарні. Якщо @сніжна зможе щось порадити, то буду дуже вдячна.

20. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

@loveterapy, думаю, мрт варто зробити, і до невропатолога. А серце обстежували окремо?

Надіслано від мого X9180, використовуючи Tapatalk