Болгарія - усе про курорти, готелі, їжу та екскурсії

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Кольорова, 13 Червень 2011.

1. Kasia

Kasia Well-Known Member

Відповідь: Болгарія - усе про курорти, готелі, їжу та екскурсії

В Помор'ї з 25 серпня ціни падають.

2. Нікуся

Нікуся постою послухаю...

а доки триває купальний сезон в болгарії? так ,щоб мала дитина могла в воду залізти?

3. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Опишіть будь ласка харчування в Болгарії. Специфіку кухні. Гостре-перчене, чи є дієтичні варіанти в кафе-ресторанах, як з малими дітьми приблизно віку мого Ромка, чи можливо їх прохарчувати в готелях, чи конче приватний сектор і готувати самим?

4. kati

kati Well-Known Member

ми минулого року були з кінцясерпня по 12 вересня. Були як спекотні дні і тепле море, так і шторми і холодно.. То саме було позаминулого року( батьки відпочивали).
    Я більше у вересні не поїду.Краще друга половина серпня

---------- Додано в 14:58 ---------- Попередній допис був написаний в 14:52 ----------

З першим проблем немає- супчиків до вибору до кольору( курячий, з фрікадельками, рибний знайдете у кожному кафе)
    Гарніри також різноманітні- фрі, варена кусочками картопля( пюре нема!!!), спагетті, рис.
    От їхні котлети, кебаби на грилю- то не кожне дитя їстиме( багатенько спецій дають)Але і звичайне м"ясо тушковане, відбивні...Завжди можна рибку взяти дитині.
    Загалом з харчуванням не повинно бути проблем.

п.с. Це я написала про харчування в кафе. В готелі незнаю як

5. Fleshka

а меню читаєме для "невладєющих язиками"?

6. kati

kati Well-Known Member

майже у всіх кафе на трьох мовах- болг., англ. і рос.

7. Kasia

Kasia Well-Known Member

є.
    і навіть бачила, як в кафе манкою дитину годували.
    усе решта - як Каті описала.

8. kati

kati Well-Known Member

ми частенько обідали в кафе "козятий рог"- там суперові господарі,то вони робили спешл для саши пюрешку. Але в більшості кафе, де є в меню пюре- принесуть порошкове

9. kolobok

kolobok Member

Ми були минулого року, доні було 1.5 роки. Їхали в приватний сектор, в тому числі, щоб мати можливість готувати, якщо не підійде кухня. За ті 2 тижні, що ми були, я готувала тільки кашки на сніданок, бо ми з чоловіком особливо не снідаєм, а йти рано ради малої кудись їсти не дуже хотіли. Решта - обід і вечеря - в ресторанах і кафешках, завжди можна було вибрати щось для дитини. Ну і фрукти там дуже смачні і дешеві, ми купляли в бабульок на базарчику місцеві персики, якблука і тд.

10. карапуз

карапуз Well-Known Member

Майже у всіх меню, є ще й фото кожної страви . А ще, усі болгари, яким за тридцять розуміють і розмовляють російською. Голодними не залишитесь:girl_wink:.

---------- Додано в 23:57 ---------- Попередній допис був написаний в 23:55 ----------

Ми також знайшли у Помор"є кафе, де було картопляне пюре.

11. Відповідь: Болгарія - усе про курорти, готелі, їжу та екскурсії

Вирішила я їхати в Болгарію одна. Автобусом, на курорт "Сонячний берег", в готель "Фієста біч". І от питання. Мене там не вкрадуть? :girl_blush2: Вибачайте, якщо питання тупе - я в Болгарію збираюся вперше. На території готелю сидіти не хочу. Збираюся сама (не по екскурсії) поїздити по туристичних місцях (Несебр, можливо, Варна..) Обідати і вечеряти теж хочу десь у місті в кафе-ресторанах. То безпечно? А на дискотеку? Я сама ні до кого зачіпатися не буду.. :girl_crazy:
    пс. Я вже досить-таки доросла цьоця :girl_wink: - 27 років

О, і ще. Якби хто збирався в Болгарію десь з 2.09 по 15.09 автомобілем - я із задоволенням "впаду на хвіст", якщо би так було зайве вільне місце.

Останнє редагування: 3 Серпень 2011
  12. AilataN

AilataN жива

По перше- ви( не зовсім) доросла цьоця по пашпорту, а на вид -однолітка моєї старшої дєточки.
    Друге- дєвчонки, які хочуть ,щоб їх вкрали ,ведуть себе відповідно, шукають місця, де їх можуть "вкрасти" і, взагалі, дівчат, які їдуть за кордон з намірами "вкрастись" досить багато, тому нема потреби когось особливо "красти".
    Пишу зі свого досвіду, страхали мене дуже, ніц страшного, наших вагон, перезнайомилась, на другий день мала таку компанію,супер!

13. Fleshka

Чи потрібно на візу фото моє і чоловікове. Чого питаю, їдем зараз Романа фоткати для вписування в наші паспорта, заодно і самі б щолкнулись, як є потреба.

І ще, в мене в закордонному паспорті залишилось лише півтора сторінки вільні. Цього вистачить щоб з"здити туди-назад?

14. springusha

springusha New Member

Ми також знайшли у Помор"є кафе, де було картопляне пюре.
    Ми таких кафешок бачили багато,не всюди їхнє пюре смакувало дітям,але наприкінці відпочинку все-таки знайшли де готували смачні зупки,борщики,навіть пельмені в меню є:girl_yes2:
    nezabudka,Болгарія дуже спокійна і затишна країна,наших відпочиваючих багато.В Несебр можна поїхати маршруткою,самому все спокійно подивитись,бо ми брали екскурсію і з тих 42 історичних обєктів нам показали 3 чи 4 церкви,часу було мало щоб самому все подивитись.

15. octavia

octavia Well-Known Member

Фото на візу потрібне,а на рахунок місця в паспорті повинні подивитись в турагенстві.

16. Molyuska

Molyuska New Member

Народ хто їде 15.08,2011 в Поморє автобусом?

17. petroleum

petroleum New Member

Скажіть-будь ласка, хтось знає як реально купити квитки на потяг Мінськ-Варна? Залізн. довідка каже, що це можливо тільки за 3 години до прибуття потяга у Львів. Якщо не зможу купити квитки, доведеться їхати автом, але все ж поїздом було б краще (жінка вагітна+діти) тому, якщо хтось може щось порадити щодо квитків на потяг, буду вдячний! Потяг ходить раз на тиждень, плануємо на 18 серпня

18. Raven

Raven Мама малятка

Є ще Москва-Варна, їздить майже кожень день.

19. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Думаю що ні, болгари не турки :girl_wink:, та й в Болгарії багато українців, легко можна знайти компанію, правда в Сонячному березі українців було менше, ніж в Єленіте.

20. grаpefruitik

grаpefruitik миється в бані

Усім привіт. Поки малеча втихомирилась, хочу попитати порад.
    Їдемо у вересні у Болгарію своєю машиною (я з чоловіком і доця 1,2 роки). Їдемо в Обзор. Замовили готель на букінку Favourite. думали треба оплатити наперед, відписала з того готелю, що не треба. Отже, звідси перше питання: чи у всіх, хто замовляв готель було так? Щоб не вийшло, що ми приїдемо, а місць нема. Хоча ми видрукували їхнє підтвердження. Візу відкриваємо через турфірму. Здали документи, чекаємо. Питання друге: коли вписували малу в паспорт чоловіка, то в овірі казали, що фото малої не треба......Тобто місце на фото є, але не треба клеїти. Чи це справді так? (щоб не було потім якихось неприємностей). Дуже переживаю, бо їдемо вперше. Маршрут приблизно склала, список щодо речей і аптечки теж ніби готовий. Хто може дати рекомендації до будь чого що стосується поїздки (документи, проживання, харчування)....Може хтось про щось забув і через це мав наприємності. Поділіться......Сорі, що так багато питань, але хоча до поїздки ще майже місяць, мандраж є.Найбільше за дитину, її окліматизацію і необхідні речі для неї...........Може ще хтось їде машиною у цей час(3 вересня виїзд ввечері, годинка 17-18...) і має бажання поїхати разом. Думаю, так було б легше.....