Болгарія - усе про курорти, готелі, їжу та екскурсії

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Кольорова, 13 Червень 2011.

1. Ума

Ума Super Moderator

Відповідь: Болгарія - усе про курорти, готелі, їжу та екскурсії

Поділіться хтось перевіреною картою-схемою доїзду? цікавлять митні переходи і автобани

2. Kasia

Kasia Well-Known Member

хіхі. форумівка буде?
    ми їхали через Чернівці-Сучава-Бакау-Галаті-Сілістра ( паром до Болгарії)-Добріх-Варна-курорти побережжя.
    є варіант .............Бакау-Брасов-Бухарест-Джюрджю- Варна....

реально дороги однакові. міжнародні ширші, але й більше завантаженні. не міжнародні - по 1 полосі. машин мало.

3. карапуз

карапуз Well-Known Member

Не знаю чи це вам допоможе.Цитую свій допис за минулий рік.

4. Ума

Ума Super Moderator

а на митниці скільки часу стояли? (рахую години коли виїхати щоб потрапити на обід на кукрорт)

5. Зануда

Зануда Well-Known Member

Тут як пощастить.Цього року проблем не було, всі митно-прикордонні процедури зайняли лічені хвилини, а минулого року чоловік з дітьми стратив на кордоні к-ка годин.

6. Ума

Ума Super Moderator

то ви теж про перехід Чернівці-Сучава?

ой. то не перехід... а до речі, про який перехід ми говоримо?

7. Зануда

Зануда Well-Known Member

Я про міжнародний автомобільний пункт пропуску «Порубне-Сірет» :) (в народі Чернівці-Сучава)

8. Kasia

Kasia Well-Known Member

ми українську митницю пройшли за 10 хв. румуни зустріли чергою, АЛЕ ЧЕРГА БУЛА ДЛЯ ПЕРЕВІЗНИКІВ ТОВАРУ НА ЛЕГКОВИХ АВТО. ЯКЩО ВИ ТУРИСТИ, ЙДЕТЕ ДО МИТНИКА,І ТАК ЗВАНИМ ТРАНЗИТНИМ МАШИНАМ, ВІДКРИВАЮТЬ ЩЕ ОДНУ ЛІНІЮ.Ми все пройшли за 20 хв.
    перехід в Сілістрі спільний- румун+болгар митники. одночасно 2 штампи. 10 хв.

9. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Точно, як пощастить - минулого разу обидві митниці пройшли за 15 хвилин, цього разу як їхали в Болгарію стояли по три години на кожній... то був якийсь жах, чи на перезмінки попадали, чи яка біда, але було дуже довго. Цікаво як буде по дорозі назад.

10. kati

kati Well-Known Member

ви минулого разу також автобусом?
    Бо я знаю що автобуси довго тримають, а машини пропускають без черг

11. Kasia

Kasia Well-Known Member

обіцяні фото.
    пляж. білі парасольки - від готелю. але по обидва боки вільна зона.метрів по 40. навіть якщо лягати перед парасолями - ніц не кажуть.
    [​IMG][​IMG]
    [​IMG][​IMG]

12. Oddly

Oddly Well-Known Member

ой, як гарненько. до речі, пам"ятаю в Регаті, що у вас на фото, минулого року була дуже смачна форель :girl_yes2:

13. Ірена

Ірена Well-Known Member

жили в готелі. харчування - сніданок (фуршетний стіл), їжа досить одноманітна (овочі, сосиски, ковбаски, яйця, булочки, кава, чай, сири,, фрукти, мюслі, молоко, кефір) і такий набір щодня. щоправда, продукти досить якісні і смачні. в кафешках (яких дуже багато) прохарчуватися можна від 10 левів (близько 5 євро) на добу і до... 20-30 левів на людину, якщо вже дуже забагати. для дітей (що на мою думку зручно) щоб перекусити, там досить якісні і смачні і недорогі молочні продукти, на кожному кроці смачна випічка.
    на екскурсії ми не їздили, тому нічого не скажу. є де гуляти в Созополі - гарні міські парки, атракціони. пляжі - чистенькі і відносно мілкі. для зовсім манюнь, там напускали басейни.:girl_yes:

14. Molyuska

Molyuska New Member

збираємось їхати в Болгарію, в Поморє..... Хто зараз там,розкажіть як погода і все решту.... Цікаво все!!!!!!!!!!!!!

15. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Нєа, минулого разу їхали машиною.
    Назад кордон автобусом проїхали набагато швидше, десь за пів-години. Але то напевно остання моя подорож автобусом, важко.

Може комусь плануючому їхати пригодиться.
    Валюту в Сонячному березі треба міняти лише в банках або обмінниках Crown, усі інші беруть "комісію" - навіть якщо висить офіційний нормальний курс, вам поміняють за заниженим. Таке саме може чекати і при знятті готівки з карток у тих же обмінниках, тому краще знімати у банкоматах.
    Паспорти треба при обміні грошей у банках, купівлі сім-карти або подорожі у Стабмул, в інших випадках краще залишити паспорт на рецепції готелю пр поселенні і забрати у день відїзду - так можна зекономити на сейфі.
    Мені чому щастило на не дуже чесних болгар, тому не можу казати що усі болгари доброзичливі та привітні, але можливо це специфіка курортного міста - нам продали морозиво (кульки на вагу) за ціною, удвічі вищою ніж вказано на ціннику. Коли я його повернула, мене заставили заплатити за використанні вафельні стаканчики.
    Ті ж самі обмінники, які беруть комісію, на моїх очах пару раз "розносили" розгнівані туристи, але вони і далі продовжують таку практику.
    Сонячний берег загалом зашумний, довгий променад з різноманітними магазинчиками та ресторанними зазивалами, які часто бувають дуже настирні, на пляжі дуже дратує платне "місце під сонцем", вільна зона знаходиться вкінці пляжу після багатьох рядів шезлонгів, які досить дорогі і не дуже вигідно брати, особливо якщо з дитиною на пляжі перебуваєш не більше 2 годин і в цей час ліпиш пасочки біля води. В цьому плані Еленіте з його безкоштовними пляжами вигідно відрізняється. Плюс Сонячного берега в тому, що є багато готельних комплексів з басейнами, закритою територією, охороною, ресторанами та магазинами, які здають апартаменти з усіма вигодами, що дуже зручно коли ти з малими дітьми. В нашому охорона виселила росіян, бо відеонагляд зафіксував як вони випивші себе вели на території.
    Через день їздили в Несебр, особливо там сподобались рибні ресторанчики - риба там вартує 20-30 левів (приблизно 10-15 євро) за 400-500 грамов рибину. Найбільше сподобалась лефер та дорада - мало кісток і дуже смачна. Ще з гастрономічних уподобань - кисело мляко (щось на подобі йогурту чи кефіру) та їхня бринза, салат шопський.
    І трохи фото
    Територія нашого комплексу
    Пляж (вулик) Сонячного берега
    А це мій улюблений Несебр

16. Kasia

Kasia Well-Known Member

так. я теж повернулася.
    вдруге в Поморї. усім задоволені.
    дорога: 2 машини. на море- 24 годин, оскільки наші знайомі були не готові до такої подорожі і водій не втримував навантаження.їхали через ніч, тому й важко було. зупинялися на перепочинки і харчування дітей.
    додому їхали вдень. за 13 годин були на кордоні. 1 година - вечеря. і 6 годин їхали з чернівців - дощ лив стіною. на аварійці їхали.
    проживання: 20 євро номер - мансарда, кухонний бокс( без плитки для готування),ванна, телевізор, кондиціонер (не користувалися, в мене голова розвалюється від різниць температур), інтернет.постіль та рушники змінювали на 5 день. резервували напряму- мали контакт. але: при прямому резереві потрібно завчасно ( місяць або півтора принаймні) до приїзду перерахувати аванс за 2 дні проживання, тобто ви повинні гарантувати приїзд.
    ми авансу не перераховували - просто нам повезло що даний номер був вільний , і моя коліжанка знає господиню вже 3 роки . і нам допомогла.господиння надзвичайно привітна, вілла в гарному затишному місці.
    1 мінус - чим ближче до моря + мансарда - так кричать альбатроси, що це капець. величезні як гуси, звуки такі як би хтось реготав цілу ніч. але за 2 дні звиклося.
    наші знайомі шукали на місці. звернулися в тур.фірму в поморї ( контакти ми мали минулої подорожі) - агент показав варіанти . вибрали апартамент за 33 євро - 3 дорослих+2 дітей підлітків. - 2 кімнати +кухня. чисто, не люкс, але велика площа , постіль міняли+ щось можна зготувати дітям.
    харчування:ціни різні . центр+набережна - менше і дорожче. віддаленні кафе - дешевше.ми хди в кількох місцях, вибрали для себе оптимальне. на набережній як на мене найгірше готують. як не будь.
    ми найчастіше обирали ресторан приватного готелю
    ціни: обіднє меню- зупки 5-10 грн, другі страви -15-18 грн ( мусака, 4 види курки, свинина в горшочках, перці фаршировані і 1 невідома пісна страва). меню звичайне: салати 15- 20 грн за порцію 300-400 грам, мясні страви 30-40 грн , гарніри 10-15 грн. але більшість страв - з гарніром. наприклад курка по китайськи- 200 гр, приносять 500 грам. оскільки йде ще рис з овочами - 30 грн.все брали з розрахунку 1 порція на 2 особи. крім зупок.
    і найсмачніше було саче - то така пательня на ніжках - все гриль - мясо на вибір + всі можливі овочі. 1200 грам - 55 грн ( тільки овочі) - до 85 грн ( з мясом). вечеряли на компанію.
    вино - 50-100 грн. пляшка.дуже й дуже добре. вермут -мнямка.
    фрукти : персики -8-10 грн, абрикоси 10 грн, трускавка- 25грн, кавуни 2.5 , дині -7.5 грн. в серпні - дешевше.
    в кафе 23 липня - ціни піднялися на високий сезон в середньому на 5-7 грн.
    пляжі чисті, безкоштовні, море супер.
    екскурсії не брали - минулого разу всюди були.
    погода тижень була +33-34. а 3 дні троха зіпсулася- -хмари і вітер .

п.с. Болгарія - приємна країна для бюджетного відпочинку.:girl_bye:

17. Molyuska

Molyuska New Member

Дякую за інформацію!!! Ми збираємося вперше.... (в Поморє)Тому переживаємо на рахунок житла, нам порадили на місці шукати. А куди йти, НЕ ЗНАЮ!!!!!! Підкажіть в який напрямок іти? Як шукати?Кого питати?

18. Лесик

Лесик Member

1.Йдете містом на брамах та на дверях будинків господарі вивішують таблички типу "свободни стаі" "апартаменти" заходите дивитесь питаєте ціну.
    2. на вулиці біля набережної (на жаль не памятаю назву) орієнтир біля школи стоять бабки які пропонують житло.

19. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Чи має хтось якусь інформацію про Синеморец. Можливо хтось був/чув/родичі/друзі.
    Відгуків про розкручені курорти - маса, а от про тихе село під Туреччиною майже нема. По тому що читаю в неті, ідеальне місце для відпочинку з дітьми...тихо і затишно, але це не інформація з уст туристів, а швидше реклама туроператорів.

І ще, коли в них починається "не зезон" по цінам...планували їхати на 15 серпня - то ще не зекономим?

20. springusha

springusha New Member

Не сезон-вересень,тоді фрукти всі свої,набагато все дешевше.Але навіть в середині липня там персики,кавуни,дині дешеві.