Болгарія - усе про курорти, готелі, їжу та екскурсії

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Кольорова, 13 Червень 2011.

1. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

Відповідь: Болгарія - усе про курорти, готелі, їжу та екскурсії

З курортом Єленіте зрозуміло, з СБ також. А як би Ви описали відпочинок в Помор"ї, Несебрі та Созополі? Де краще море для діток, де дешевше житло та харчування в кафе, де цікавіше гуляти (парки, старе місто тощо)? Будемо на авто, чи реально щодня їздити в якесь інше містечко погуляти? Хтось так робив? Бо ми коли відпочивали в Криму, в Алупці, кожен день після обіду їздили по всьому ПБК. І ще цікавить питання паркування авто: чи кругом паркування платне?

2. Рибка

Рибка Well-Known Member

Ми перераховували через систему Лідер, смішна комісія, з 200Є щось 40 грн. (2,2:wacko:.

Була у цих трьох чисто на екскурсіях. Мені найцікавіше Созополь здалось.. старе місто цікаве і самобутнє.

3. яблунька

яблунька New Member

А де таке є ( в якому банку можна перерахувати)? В яке місто Болгарії ви так перераховували? Це щось типу Вестерн: перераховуєте на Фамілію ім"я і по коду вони отримують?

4. Рибка

Рибка Well-Known Member

Ми їздили, не щодня звичайно. З Єленіте до Несебру 15 км, трохи далі Помор"є.. до Созополя здається 75 км. То якщо , наприклад, відпочивати в Помор"є, то воно як посередині, і недалеко, щоб прокататись.

---------- Додано в 11:59 ---------- Попередній допис був написаний в 11:55 ----------

Так, типу такого. Ми перераховували в Пловдів. У нас дуже багато банків мають таку "опцію", гляньте в неті, там знайдете найближче до вас віддідення.

5. Kroshka Enot

Kroshka Enot Well-Known Member

Не знаю, як у Несебрі та Созополі, але в Помор"ї однозначною перевагою для відпочинку з дітками є величезна кількість пляжів і пологий вхід в море. Містечко розміщене на півострові, тому пляжі є різного виду - пісочні, галькові.
    В східній частині Поморія, паралельно вулиці Крайбережній, в напрямку до музею солі, були такі пляжі, де відпочиваючі компанії можна було перелічити на пальцях однієї руки (і це в серпні), а захід в море був дууууже пологий - на відстані десь 30-50 м від берегової лінії люди грали у водний волейбол - вода їм була по пояс, а при самому березі води дорослій людині по коліно, мацьопики з тієї водички не вилізали.
    Вартість житла, як ми вже пізніше аналізували, порівняно невисока. (в серпні 2012 пристойні апартаменти на сім"ю із чотирьох осіб можна було зняти за 35-40 євро/доба.
    Особливих парків я там не помітила, взагалі залишилось враження, що там всі розваги для діток зосереджені на одній вулиці (вул. Князь Борис), але можу помилятися, бо не зосереджувала на тому свою увагу.
    Їхнє "старе місто" для львів"ян, на мою думку, в плані архітектури не цікаве.
    Кафешок тьма-тьмуща, як і в будь-якому іншому місті Болгарії, 100% підберете для себе такі, що відповідатимуть Вашому смаку та гаманцю.
    Щодо харчування ще така мулька: є в Поморіє супермаркет "Мега". В тому супермаркеті щодня з 21:00 чи з 22:00 до закриття (23:00) вся готова їжа (гарніри, м"ясні, рибні страви) продається із знижкою 50 %. Нам про це розповіла господиня, в якої ми винаймали апартаменти. Ми спершу подумали, що там продається все таке саме "ге", як в наших супермаркетах, де готові страви готують із протермінованих або зіпсутих продуктів, щедро заправляючи спеціями, щоб приховати тухлятину.
    Але кілька разів побачивши, як в тому супермаркеті в акційні години вишиковується черга до тієї вітрини, і половина з тієї черги - болгари, вирішили спробувати. Виявилося, що смак і якість тих страв нічим не поступається стравам у кафешках, і пару разів брали собі там щось на вечерю.
    Нам наша ж господиня, у якої в тому супермаркеті працює подруга, сказала, що вони зробили ту акцію, щоб не залишалося нічого на наступний день, бо там все має бути свіжоприготоване. І що вони не мають права продавати "вчорашні" страви. Там, правда, і не залишається нічого, бо вигрібають все, як при СРСР :xaxa:.
    Загалом, вже колись писала, що Поморіє, на мою думку, добре підходить для спокійного сімейного відпочинку.

6. Victor Kis

Victor Kis New Member

Всім добрий день .
    Будь ласка дайте відповідь.
    Хочу поїхати в Обзор ,Поморье ,і є ще варіанти Балчик і Варна .
    Буль ласка напишіть яке дешевше місто а яке дорожче
    І цікавить також куда інтересніші їхати ,щоб не було нудно .
    А якщо не важко дайте повну відповідь .
    Якщо комусь зручніше то по скайпі можна поговорити :)
    Буду дуже вдячний за допомогу :)

7. kati

kati Well-Known Member

балчик дорожчий, Варна-велике промислове місто, я б особисто не вибрала варну для морського відпочинку.

пс. почитайте тему, хоч би останні 10 сторінок, знайдете відповіді на всі питання.

8. simona

simona Well-Known Member

я минулого року відпочивала в Балчику, порівняти ціни з іншими містечка не можу, бо не була))), але харчування не таке і дороге, було. Саме проживання можливо так, бо в Обзорі і Поморє наші знайомі платили за приватний сектор дешевше , ніж ми. Ми жили відразу навпроти моря, перша ліня, саме містечко як на мене маленьке і тихе, атракцій як таких немає, для мене не шумне, але в сам раз для спокійного відпочинку. З відвіден, то великий ботанічний сад і резиденція румунської королеви. Пляж як такий відсутній, є багато платних, які знаходяться через дорозку набережної, камнянистий спуск, де людська стопа не ступає, то на каміння гріються водяні змії і водяні качки.Але ми спокійно вміщались на безплатному маленькому пляжі, бо чомусь відпочиваючих мало було, але як тільки починалось 18,00 відразу маса наробу прогулювалось по набережній. В містечку є супермаркети і базар.Особисто я б ще раз повернулась, бо мені подобаєтьсяґ його тиша, відсутність російс.і українс. мовних туристів+маленькі гори.В містечку є супермаркети і базар. З цін памятаю лише одне миска салату грецького 25-30 грн., запечена сардіна 30-40 грн.мідії здається 50-70 грн.))))

9. kati

kati Well-Known Member

а які ціни на прив. сектор в балчику?

це 5-6 лев...в поморьї/созополі дорожче за 3.50 я не зустрічала...

Доречі, про ціни на апарти в Поморїї. В мене зараз там подруга, це вже 3 рік вони в поморїї відпочивають. Зупинились в тому ж будинку ,що і позаминулого року, але тоді ціна була 16 є за 2-кімн. номер, а зараз 24. Інші апарти, де вони зупинялись і коштували 25,зараз 33. Ціни зросли таки.Взагалі вона кже, що в поморїїпросто кішить українцями/білорусами.На кордоні вперше бчила таку кількість автобусів(перед ними було 10 автобусів). Росказує,що в кафешках також трохи попіднімали ціни, а порціі зменшились

10. Aleksandra Mulla

Aleksandra Mulla New Member

вчора повернулася з Равди, задоволена але й втомлена, бо дорога автобусом дуже важка. читаю форум і трохи офігиваю з тих цін за путівки які ви платите. в нас путівка на 2-х (дорога, страхівка, готель зі сніданками на 7-днів) - 2500 грн. + там на харчування (обіди, вечері, алко), а обжиралися ми від пуза, бо я поправилася на 2 кг. обвйшлося в 115 євриків, ну і з собою ми привезли порядно на 85 євро. отже можна порахувати витрати 2500 грн. + 200євро там (ну і ще моя віза 57 євро)....
    не знаю, може в когось більші запроси ніж в нас, але вибирали готель по таким критеріям: 1. близько до моря 2. наявність басейну 2. наявність кондюка 3. наявність холодильника 4. маленька кількість номерів. до готелю жодних нарікань - все як на фотках в неті і навіть краще!
    додаю фото того що я собі привезла, хлопець, звичайно на 1/3 менше віз, бо не брав так багато косметики, а тільки для своєї мами.

11. Masterpiece

Masterpiece Member

Ото стратегічні у Вас запаси)

12. Aleksandra Mulla

Aleksandra Mulla New Member

та то всі крема для мами, собі я для волосся тільки брала і гель для душу (яким вчора чи то здуру, чи від втоми помила голову замість шампуня)))). а рефан в них дороговувата. на форумах читала що як раз таки білка якісніша за розрекламований бренд рефан. але в кожного своя шкіра)

13. Victor Kis

Victor Kis New Member

Куда ви би радили їхати краще в Поморье чи Обзор ?

14. Rodionochka

А нижче від Помор"я хтось їздив? Чула, що автобуси їздять саме до Помор"я, то може краще спуститись нижче? Щось типу Чорноморець, Приморсько?

15. Non stop

Non stop New Member

Хто чув про готель Анромеда в СБ)

16. irushka

irushka Well-Known Member

Ми вже вдома. Трошки відпочину і напишу свій відгук. Якщо коротко, то готель Лагуна-Парк в Сонячному Березі для сімей з дітьми дуже-дуже добрий варіант, рекомендую.

17. Rodionochka

Ще питання відносно Балчику: хтось там був? Як там з пляжами? Чи є де погуляти і які ціни?

18. Victor Kis

Victor Kis New Member

Народ є тут такі люди які їдуть в Болгарію автобусом через фірму Диліжанс Тревел 12 липня ?
    Відгукніться якщо є такі .

---------- Додано в 16:48 ---------- Попередній допис був написаний в 16:47 ----------

Народ є тут такі люди які їдуть в Болгарію автобусом через фірму Диліжанс Тревел 12 липня ?
    Відгукніться якщо є такі .

19. Gajka

Gajka Well-Known Member

Підкажіть, чи треба візу в Болгарію, якщо є шенген?

20. lawyer

lawyer Member

Ні, не потрібно