Болгарія - усе про курорти, готелі, їжу та екскурсії

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Кольорова, 13 Червень 2011.

1. Ravlyk

Ravlyk Well-Known Member

Відповідь: Болгарія - усе про курорти, готелі, їжу та екскурсії

і правильно планували, ви маєте повне право купувати страхівку де завгодно і жодне турагенство не може вас примусити купити саме таку, яку їм підходить страхівку, а пропонують вам ті поліси страх. компаній від яких отримують відкат, все просто. Більшість клієнтів не мають часу та й нерідко, хто всзагалі не думає про страхівку, а турфірма зробить все на місці і не треба нікуди їхати і морочити собі голову, от тому і купують що попало, а потім мають проблеми із виплатами.

2. Strekoza

Strekoza Well-Known Member

Дівчата, дякую за відгуки відносно погоди! Всім гарно відпочити, не зважаючи ні на що!
    І повторюю прохання - хто їде зараз - якщо буде можливість, відпишіть, будь ласка, яка температура повітря і води

3. irushka

irushka Well-Known Member

Дівчата, хтось їздив у Варну на екскурсію? Є там щось цікаве? Намагаюсь прикинути чим то зайнятись на випадок поганої погоди, хотілось би якесь нове місце подивитись, бо Несебр ми вивчили весь ще минулого разу.

4. Orman

Orman Модератор-бомба

Дельфінарій (він на їхньому Сихові), в центрі дуже гарний костьол, ну і шопінг найкращий в бокових вуличках нетуристичних, але це треба мати час пошукати.

Може ще що є, але я не знаю.

5. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

ми в Варній жили 2 дні. нмсд то старперський курорт для 60+
    Там в центрі гарний собор Св. Софії, старий, здається 16 ст.
    Ще погуляти можна по центрі і по алеї, яка веде до набережної.
    Несебр гарніший і погуляти там більше є де:)
    Тобто я би скорше в дощ в Созополь, там затишно.
    В Бургасі взагалі нема шо робити, старе совкового пошиву місто.

6. kati

kati Well-Known Member

і я хотіла то саме написати:) В Варну я б не їхала, 2 години дороги, а чогось гарного і цікавого я там не побачила...

а я знайшла чим зайнятись в бургасі ,ггг, а так більше там ніц цікавого

7. vikulyamamulya

vikulyamamulya Well-Known Member

8. Aleksandra Mulla

Aleksandra Mulla New Member

Я от теж їду 14.06 в Несебр або навіть Равду...Загалом місцевість називається Кокалу....і так переживаю через погоду....зараз гісметео та метеопрог шось нічого доброго не кажуть....а ще й люди з іншого форуму, які зараз вже "відпочивають" там кажуть що холодно, дощить, вода +18....а так хочеться позасмагати та покупатися в теплому морі....сумнівно що вода за тиждень нормально прогріється(((

хто їде в Болгарію автобусом 14.06? давайте знайомитись!

9. Bogdanka

та як чим зайнятись, он в сусіднй гілці пишуть, є сервіс, великі помешкання-апартаменти і того цілком досить;) ще кухня така нічого:)
    то стьоб ясно шо

10. Bogdanka

Власне поясню Уляні, бо її дуже зачіпають речі, котрі ображають щось дотичне до неї.

romashka, то до вас не має ніякого особистого стосунку.
    В Поморії вечером кльово гуляти набережною. В центрі є храм, його підсвітлюють. Море кафешок, і до Несебру рукою подати:)

11. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

по темі..плануємо, звичайно, зїздити в Несебр обов"язково, в аквапарк точно, якщо приїде моя коліжанка авто то, можливо,і в Стамбул змотаємось...за дублянками..жартую:girl_wink:хотілось би і в созополь, але не знаю,чи діти то все одобрять...
    а з Ромашкою ми вже домовились, що за 2 дні вона все визнає, де, що і по чому і 13 липня покавуємо в Поморье,бо ми там сусідами будемо

12. Pobigaychyk

Pobigaychyk Member

Підкажіть хто знає розклад руху поїздів до Бургаса (де можна глянути)?
    Інформація була тут http://www.uz.gov.ua/passengers/timetable_new/?ntrain=37816&by_id=1, але вона пропала (я так розумію що будуть зміни)

13. Уляночка

14. Bogdanka

15. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

на тему покупок - що там такого є доброго, щоб привезти з собою додому? Може чимось тамошні майстри відомі?

і ще дурацьке запитання, але все ж.... у нас на пляжах стелили на пісок покривало і мали спокій, лежали на ньому, а там, якщо не брати шезлонги, а малі точно не будуть на шезлонгах сидіти бо ж їм пісок треба, басейнчик і т.д., що стелити?
    пляжні рушники?

16. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

теж стелите собі покривала, пляжні рушники чи спеціальні коврички для пляжу.

17. Уляночка

а мене цікавить,що не можна брати всередину автобуса..
    скільки радити пиття брати, як часто зупиняється водій, в дорозі реально щось докупити з пити/їсти,якби якісь нз? чи летять щосили і тільки на кордоні зупинки?

18. APR

APR Well-Known Member

Їздили минулого року,і позаминулого автобусом,пити перший раз понабирала 4 літри (2л компоту і 2 л води) на 2 дорослих і 2 дітей (5 і 10)то було забагато.Другий раз брала 2 л,в сам раз.Зупинки автобус робив на заправках по 20 хв (хоча завжди узгоджували,чи потрібно робити зупинку),можна було каву попити.Їсти підкупити реально,на кордоні з Румунією можна було поміняти гроші на румунські,і в Румунії була велика зупинка 40 хв,можна було перекусити,і ще паро зупинок було в Р 10-15 хв,то все узгоджували.
    Перший раз їхали з нашими,фірма здається "Одигітрія"(якщо я не помиляюсь)автобуси були новіші,і на звороті без таких запізнень забрали,а другий раз минулого літа,то їхали з болгарами,ну то жах,автобус старий,погано робив кондиціонер,по дорозі міняли колесо,а на зворотньому шляху він взагалі поламався і не приїхав за людьми,чекали по 3-4 години,поки недали заміну. А нас мали забрати з Несебру,а виявилось,що в них в списках,ми їдемо з Сон.Берега,так,що були пригоди,перенервували страшно,це одне,що зіпсувало відпочинок,а так все просту було супер,хочемо ще!!!

19. Aleksandra Mulla

Aleksandra Mulla New Member

В новинах передали, що така сама ситуація яка була в Празі зараз в Німеччині та Австрії, на днях буде пік у Будапешті. Вода з річок йде в моря. На цьому тижні обіцяють потопи в Румунії, а через 2 тижні в Болгарії
    Позасмагаєм та накупаємся що називається((((

20. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

З тим трохи проблема - в Сонячному березі, Несебрі - є так завні "фрі зони" - вони є або після ряду шезлонгів або неширока смуга поміж шезлонгів, часто відділені якимись пасками. Так от стелити рушники можна лише там, ну або брати лише парасольку, без шезлонгів і стелити рушники-коцики під парасолькою. Фрі зона найчастіше була після 6-7 рядної платної зони шезлонгів - а Ярка ліпила паски біля води, там стелити рушники недозволяли-про що болгари часто в агресивній формі підходили і наголошували мамочками з такими-же дітьми -пасочниками. А брати шезлонг на годину-дві (бо ми були до 11) не завжди хотілось, от тому була трохи проблема.
    В тих місцях де фрі-зона доходила вузькою смужкою до води, місця займали завчасно, тому мені Еленіте з його безкоштовним пляжем і без вказівок де і як сидіти - дуже подобався.
    Але це я пишу про Сонячний берез і пляж в Старому Несебрі, в менших містечках може місця більше.
    І ми з ними їхали -враження дуже хороші, водії акуратні, в білих сорочках, роздавали мішечки на сміття, зупинялись по першій просьбі, жартували з дітками, робили каву-чай.