Болгарія - усе про курорти, готелі, їжу та екскурсії

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Кольорова, 13 Червень 2011.

1. Kasia

Kasia Well-Known Member

Відповідь: Болгарія - усе про курорти, готелі, їжу та екскурсії

навпевно ми везучі)) що в Чернівцях, що в Халмеу- однаково швидко))

але їхали ми через Бяла Маре-Дей - Сіная-Брашув-Пітешті-Джурджу. красоти у Сінаї неймовірні-це все таки гірсколижні курорти. але дорого складніша, одні серпантини.

2. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

І так пишу свіженький звітик. Сьогодні повернулась з Болгарії з Обзору. Візи робили терміново бо так мені вийшло з роботою-одна віза коштувала 70 євро, і зробили її за неповних шість днів через знайому. Їхали в автобусі на "бамбетлі", інших місць за такий короткий термін на жаль не було, автобус у дві сторони коштував 80 євро. Не зважаючи, що місця були задні,їхати було не зле. На кордоні в обидві сторони майже не стояли. Тому туди ми виїхали о 7.00 ранку а о 5.00 були в Обзорі. Єдина незручність, готелі поселяють здебільшого з 12.00, та ми поселились в приватний сектор на місці о 5.30. У перший будинок куди зайшли з видом на море, гарними умовами та ремонтом, але без кондюка, якого не було потрібно, бо у будинку стіни були старі грубі і було прохолодно. Один день проживання з однієї людини коштував шість євро. Кімнату прибирали щодня, міняли папір туалетний та викидали сміття + вологе прибирання. Прибирала стара румунка, ласа до гарних цяцьок, в передостанній день перебування їй дуже припав до смаку мій золотистий мобільний, і вона взяла його на пам"ять з кінцями, зникла від господарів..тому як ви зрозуміли я залишилась з засмагою, гарними спогадами і без мобільного. тому якщо щось дзвоніть на старий номер, завтра його відновлять,це єдина прикра морока, насправді для мене дуже прикра бо було безліч контактів фото і смс...
    Кілька слів про господинь-на відміну від інших господарів, в яких я жила два роки тому і які і барбекю організовували і каву зі мною пили, вони були дивними-мама з донькою, які цілісінький день курили, і сиділи в неті та пили пиво, хоч зрештою нам це не заважало...Якщо б не так раненько ми приїхали і не були такими вимученими і так сильно не хотіли в душ могли ще пошукати, ціни в приватних секторах в такий період були майже всюди однакові +-
    Про Обзор-там супер-ще не зовсім сезон, тому людей на пляжі мало і у самому містечку, деякі кафешки тільки починають "скручуватись" на сезон, ціни приємні і наполовину дешевші ніж в скажімо Несебері, де ми їздили на один день. Для прикладу суп у Обзорі коштує два леви, у Несебері п"ять, і так зі всім, загалом порції величезні і смачнезні тому тепер я іду в гілку мінус шістдесят))))....Обожнюю Болгарію за її все і дуже сумую за старим мобільничком, хоч вже маю новий(((

3. lawyer

lawyer Member

на пляжі, де я відпочивала (у Сонячному Березі), лежак коштував 8 левів і парасолька 8 левів за день

4. ljalechka

ljalechka Well-Known Member

о бачу нам повезло ми за такий період оплатили звичайну ціну за одного 35євро)
    а ми в Сонячному Березі платили в середньому за суп 3,4-3,6 леви.
    Відпочинком дуже задоволені, погода всі 12 днів перебування там була суперова, проживали в готелі, мали 2-х разове харчування, вибір їжі був різноманітний, бронювали стандартний номер на 2-х дорослих і 1 дитину, а приїхавши туди, на місці домовились за номер студію, нічого не доплачуючи.:girl_tender:

Останнє редагування: 25 Червень 2012
  5. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Ми купували путівку в лютому місяці по ранньому бронюванні, тому нам на трьох з дитиною вийшло 500Є на 10 ночей з дворазовим харчуванням в готель Ліон, Сонячний берег!

---------- Додано в 10:51 ---------- Попередній допис був написаний в 10:49 ----------

так воно і зараз є! Майже усі лежаки пустують, усі лежать на власник ковриках, під власними парасольками.

---------- Додано в 10:54 ---------- Попередній допис був написаний в 10:51 ----------

курс в обмінниках CROWN найкращий 1 Є = 1.93 лева

6. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

А в Равді минулого року комплексний обід коштував 5,7лева (перше, друге, десерт), а суп від 0,8лева до 2лева.
    меню з кафешки в якій ми щодня обідали, а часом й вечеряли.

7. lawyer

lawyer Member

знайшла один банк в общині Несебр (напроти Сонячного Берега, там проживає місцеве населення), де курс 1,947 лева. запитували про паспорт, оскільки я його не мала, то записали дані з моїх слів.

8. ljalechka

ми по такому курсу також міняли в обміннику в нашому готелі:girl_yes:

9. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Напевно везучі, ми їхали цією дорогою три дні тому - на кордоні стояли годину і то румунка побачила що ми з дітьми і пропустила нас а черга і далі стояла, а далі 450 км суцільного ремонту доріг - де закрита одна полоса, проїжджа друга і працює переносний світлофор, який займаж хвилин з 15, а далі стартує колейка з машин. Закінчився ремонт - розпочались серпантини. Їхали 23 години, змучились, так що було вже не до красоти краєвидів, хоча шкода, бо дуже хотіла побачити замки. Але чоловік казав що назад нізащо не поїде тою дорогою.
    А парасольки і лежаки цього року по 8 левів

10. Kasia

Kasia Well-Known Member

цього ніхто не міг передбачити.
    а от перехід кордонів - то все лотерея.
    головне приємний відпочинок. відпочивай!

11. ljalechka

це дійсно так, ми їхали 11червня,правда автобусом, то на кордоні Україна- Румунія стояли 5 год, це був жах, а батьки 2 дні перед нами їхали, то практично за 1 год переїхали:girl_yes2:

12. lawyer

lawyer Member

і я їхала автобусом 11 червня, то на цьому ж кордоні стояли десь 1 годинку... справді, лотерея! наш автобус був єдиним у черзі

13. SoLana

SoLana Well-Known Member

Теж їхали цією дорогою, але вже до Львова. Там уже після замків є можливість звернути на дорогу яка веде до Чернівців (до нас запізно дійшло:)). Загалом нам вийшло дві ночівлі в Румунії через ці ремонти (виглядає на те, що дороги будуть робити дооовго), але готелі дуже добрі і ціни помірні.

14. Іспанка

Іспанка Super_lovely Moderator Команда форуму

Може трохи не в тему:)Їду 5.07 в Поморьє,трохи лякає ота доба в автобусі в дорозі.Хто знає,де в нас у Львові можна придбати подушку для подорожей,отакого плану?

Або хто може позичити - буду дуже вдячна:kiss:

15. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

В Ашані, Метро, Епіцентрі, часом там, де постіль/подушки продають.

16. Олька

Олька Well-Known Member

На заправках бачила, правда не звертала увагу, як впаде в око, то напишу на яких саме.

17. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

На ВОГівський та Лукойлівських точно є, особливо там, де є магазинчики

18. katrinka

katrinka Well-Known Member

теж дуууже цікавлять відгуки та інформація про житло, в серпні планую їхати з дитиною, хочу у приватний сектор, але їду вперше і з малим 7р, страшнувато без координат і бронювання. буду вдячна, можливо до компанії хтось знайдеться:girl_wink: наразі з конкретною датою виїзду і терміном відпочинку не визначилась. і місцем теж:connie_pull-pigtail, але їду:girl_yes2:

19. Kasia

Kasia Well-Known Member

якщо їдете в Поморьє, і не знаходити по табличках на брамах , то завжи є можливість звернутися на місці - у агенцію туристичну.
    наприклад, на вул. СОЛНА, є агенція "Ніколь-Н". до неї якраз прибувають українські автобуси. вам запропонують на вибір житло, повозять покажуть. сплатите на 1-3-5 євро дорожче ніж прямому власнику+ курортний збір 1 євро вдень.
    п.с. минулого року друзі поселилися протягом 1 години.

20. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

ми так 2 роки назад поїхали з чоловіком в Созополь. якраз середина липня, високий сезон. я трохи вже в дорозі почала хвилюватись, що зараз, коли найбільший наплив туристів, нічого путнього не знайдемо.
    але, так як каже Кася, менш, ніж за годину ми оглянули купу варіантів, прикинули ціни, умови, розташування і обрали дуже добрий варіант. майже весь приватний сектор - то такі домашні готелі, в кожному номері свої вигоди, тераса, окремий вхід. містечко маленьке, компактне, і майже в кожному будинку були вільні кімнати. тому не розчарувались.